Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LErika

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon hirtelen lett vége a "zimankónak", gyakorlatilag két nap alatt megfordult az idő, és ma végre igazán jó volt a hőmérséklet. Ma volt először 30 fok!!!!Csak, hogy pontosak legyünk, Új-Delhiben 2012 február 22-én a napi maximum elérte a +30  (azaz plusz harminc)…..
Ezúttal nem indiai, hanem sri lankai érdekesség. Két kép a helyi gyorsjavítók cégtábláiról, szerintem nem kell hozzá kommentár. ..
LErika 2012.02.06 11:19:13
Ezen a héten ismét volt szerencsém a reptéren várni egy utazót, és most már nem tudtam megállni, hogy ne fényképezzem le, hogyan néz ki a vámmentes bolt padlója. Egyrészt az már önmagában jellemző Indiára, hogy sikerült a valószínűleg a burkoláshoz semmit nem értő…..
Ma percekig önfeledten nevettem. A Cansupport tájékoztatóján voltam, a februárban szervezett rendezvényük miatt, mivel szívesen vállalok önkéntes munkát, és erre a feladatra pedig olyan szeretettel hívtak. Annak, aki nem ismeri: a Cansupport szervezi a Walk for Life-ot, ami a…..
Szerettem volna (Zsuzsi – a szerk.) közvetlen tengerparti szobában a teraszon tölteni a szilvesztert. A fő utca úgyis tele van hotellel, semmibe sem került érdeklődni. Rövid keresés után kiderült, hogy ha nem is egy tengerre nyíló szobába, de egy tenger közeli hotelbe át…..
Egy év három hónap után eljutottam végre a szintén hozzám tartozó Sri Lankára is, hogy egy kicsit tájékozódhassak az ottani üzleti lehetőségekről. A szigetországban tavaly végre felszámolták a tamil lázadókat (sokak szerint nem igazán humánus eszközökkel) és az országnak…..
Elképzelhetetlen nyomor Bármennyire is megtanultunk ezzel együtt élni, ettől még elfogadhatatlan, hogy milyen nyomorban élnek itt az emberek és akármennyire is próbáljuk elkerülni, azért időről időre muszáj szembesülnünk vele. És az nem kellemes. Borzasztó mocsok Nagyjából…..
Goa. Mi is jut eszébe erről az embernek elsőre? Tengerpart, napsütés, ide menekült Bourne ügynök a nőjével, itt (is) szívta magába a szitárzenét a Beatles (meg még sok minden más anyagot, amely segített az indiai zenét befogadni), ez a hippik nirvánája és egyébként olyan…..
Végre sikerült a telefonomról letölteni a több mint egy éve ott kuksoló fényképeket. Ezt most meg is osztom veletek! A numero uno közlekedési képem Indiából: Ha valakinek esetleg kicsi a monitora és nem látja mi van a képen: egy robogón az utasként utazó lány háttal…..
Nem írtam még arról, hogy az Indiaiak mennyire odavannak a rangokért és címekért. Persze nem mindegyik, de sokan. Ennek illusztrálására mellékelek egy névjegyet (a nevet a személyiségi jogok miatt itt is kitakartam:       Ugye milyen szerény?! De ez…..
LErika 2010.12.16 23:15:11
Az elmúlt 3 hétben sűrű programunk volt. Az ország észak-keleti részében tett nagy túránkról már részletesen beszámoltunk, de ezen felül is sok minden történt velünk. Elsősorban azért, mert végre valakik eljöttek minket meglátogatni (mindenkit várunk!). Mindjárt két csapat…..
A tegnapi mentális koncentrálás meghozta gyümölcsét, reggel ragyogó napsütésre ébredtünk. Jó korán, mert mint hazánkban, itt is az időzóna keleti felén vagyunk. A  vigasztalan, soha véget nem érőnek tűnő eső után kisebb csoda volt a ragyogó kék ég. Indiai…..
Dardzseling egyik attrakciója a Tigris-hegyi kilátó, ahonnan nem csak a Kancsendzönga látszik kiválóan, de meg lehet pillantani a Mt. Everest csúcsát is. Mi eredetileg úgy terveztük, hogy a második éjszaka kelünk majd korán és megyünk ki megnézni, ahogy a nap első sugarai…..
Fájó szívvel keltünk ma hajnalban, mert nagyon megszerettük Megaláját. A tulajdonos és családja megható módon felkelt búcsúztatásunkra, forró teával és kakaóval vártak és kedvesen búcsúztak.Ma hosszú út állt előttünk. Először vissza kellett autóznunk Guwahatiba. Ez a…..
Most megtudhatjátok miért is jobb a férifaknak itt. Nos persze azon kívül, hogy ha egy nő nem az apjának tetsző férjet szeretne (értsd rangban, kasztban alatta állót) még mindid előfordul, hogy a családja megöli; a lányos családnak kell állni a teljes esküvőt és még…..
Mindegy, hogy évközben mennyit küzdenek egymással, ha eljön a rakhi ideje, valami mégis egymáshoz vonzza a testvéreket. A Raksha bandhan ünnep lényege egyszerű: a lányok/asszonyok - kortól függetlenül - karkötőt (rakhit) kötnek fiútestvéreik csuklójára. Cserébe a…..
LErika 2010.09.14 23:21:54
Mérhetetlenül elmaradott infrastruktúraBiztos van Indiánál elmaradottabb hely is a világon, de nagyon nehéz elképzelni. Az ország lakosságának több mint fele (ne felejtsétek, ez kb. egy európányi embert jelent!!!) nincs bekötve az elektromos hálózatba. Nincs olyan város Indiában,…..
  Most akkor nekiugrom a SWOT kifejtésének. Kezdeném is az ország makroszintű erősségeivel. Több ezer éves kultúra Ebbe lépten-nyomon belebotlik az ember, bármerre megy, bármit is csinál az ember. A sok változás, globalizáció, felgyorsult élet ellenére itt mindig,…..
Most, hogy már egy éve itt vagyunk, talán ideje mérleget vonni, mi tetszik Indiában és mi nem. Nem tudom megtagadni korábbi életemet (amikor még zömmel értelmes dolgokat csináltam munkaidőben), ezért egy SWOT analízis keretében próbálom ezt megtenni. Persze nem egy igazi SWOT ez,…..
LErika 2010.09.14 22:58:12
Minden nyelvben vannak rendkívül vicces nevek, amelyek hallatán az ember nagyon nehezen tudja a bemutatkozáskor visszatartani a nevetését. Ez itt sincs másképpen, sőt ha lehet mivel a hindit széles körben írják latin betűkkel is, óriási lehetőségek vannak. Két ilyet akarok most…..
LErika 2010.08.20 15:19:54
Minden szorgalmas blog-olvasótól sűrű elnézéseket kérek, hogy a nyáron nem írtam egy sort sem. De végül is ez a blog főleg Indiáról szól, a június felét és az egész júliust otthon töltöttem. Kis családom még többet. Azt gondoltam, majd mikor egyedül leszek, akkor jó sokat…..
Essen szó az utazás előtti napokról...Érdekes érzés volt, az ember szinte fel sem fogta, mire vállalkozik. Ilyenkor bár már a pakolás jár a fejedben, és az, mi mindent kell még elintézned, nem realizálódik benned, hogy 4 és fél hónapig távol leszel a megszokott környezettől, a…..
Na, ez a nap is eljött (igazából már hétvégén, de nem volt azóta erőm leülni írni), családom többi tagja hazarepült. Azaz eltelt kilenc hónap. Azt mindannyiunk nevében mondhatom, hogy meglepően gyorsan eltelt. Mikor elindultunk tavaly augusztusban, szerintem mindenkiben az merült…..
Talán olvastátok az Index internetes hírportál cikkét, hogy Indiában a mobiltelefon előfizetők száma meghaladta a 600 milliót. Mivel az 1,2 milliárdos lakosság jóval több mint fele csatornázatlan helyen lakik, kis túlzással el lehet mondani, Indiában több mobiltelefon van mint WC.…..