Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evatessza

2709 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Klubrádió 2019. október 24-i interjúja innen letölthető >>>..
Miért éppen Barcelona? Utoljára 2017-ben jártam Barcelonában, éppen két évvel azután, hogy a társadalmi mozgalmakból és progresszív pártokból alakult a Barcelona en Comú győzött az önkormányzati választáson és ezzel Ada Colau megnyerte a város polgármesterének címét. A hatalmas meglepetést okozó…..
Az "életvitelszerű közterületen tartózkodás" 2013. október 15. óta ismét szabálysértés Magyarországon (szabálysértési törvény 179/A. §). A Város Mindenkié azóta havi rendszerességgel közzéteszi a közterületi hajléktalanság miatt indított szabálysértési eljárások számát, területi bontásban. Az adatok…..
Magyarországon zsarnokság van. Zsarnokság van a „rabszolgatörvényben”, a munka törvénykönyvében és a sztrájktörvényben. Zsarnokság van a szélsőséges társadalmi egyenlőtlenségekben: az ápolók, a pedagógusok és a szociális munkások éhbérében; az egykulcsos adóban és minden, a gazdagoknak újraosztott…..
STOPKILAKOLTATÁS KAMPÁNY Mérce Nők Lapja Café 1. VIDEÓ! Nők Lapja Café 2. 24.hu 1. 24.hu 2. 444 KARÁCSONYI #STOPKILAKOLTATÁS KÓRUS Mérce HVG RTL Klub - VIDEÓ! Index UTCAZENE AZ UTCÁN ÉLŐKÉRT Népszava ATV - VIDEÓ! EGYÉB Dunszt - Nem szegényeknek való…..
Nemrég meglátogattuk Balog Gyulával A Város Mindenkié csoport pécsi tagozatát. Mindég is érdekelt, hogyan dolgoznak. Most végre sikerült személyesen is meglátogatni őket. A munkájukról rendszeresen értesülünk a csoport jegyzetei által, és személyes kapcsolatunk is van velük. Különösen azért volt…..
Tisztelt Magyar Szakszervezeti Szövetség! A Város Mindenkié Csoport úgy határozott, miszerint nem csupán szolidáris az Önök követeléseivel, hanem részt is vesz szombati tüntetésükön, kiállva a munka törvénykönyvének módosítása ellen. A Város Mindenkié különösen szolidáris az olyan csoportokkal,…..
Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!..
HAJLÉKTALANSÁG KRIMINALIZÁCIÓJA ATV - VIDEÓ! (04.27-től Hír Tv - VIDEÓ! Fühü Euronews - VIDEÓ! Magyar Narancs 168 Óra Népszava Hvg.hu 444 Index Mérce KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM Mérce Hvg Népszava Infostart EGYÉB ATV - közmunka hajléktalan embereknek..
Ha a „Családok Évében” a Bibliát faggatjuk, könnyen zavarba esünk. A Szentírás könyvei közvetítik ugyan számunkra azt a korabeli családmodellt, amit a kutatás „mediterrán családnak” nevez, de egyidejűleg meg is haladják azt. A szent szöveg a maga tekintélyével kanonizálja ugyan a vérségi…..
Sikerült! A pénz összegyűlt, a tulajdonosnak átadtuk, aki azt ígérte, hogy a család 2019 márciusig maradhat. Mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget! Rostás Magdolna, élettársa és öt gyermeke egy 25 négyzetméteres lakásban laknak Budapest XX. kerületében, amiért havonta 140 ezer forintot…..
A kilakoltatási moratórium ebben az évben is november 15-től április 30-ig tart, vagyis ez alatt az időszak alatt szinte senkit nem lehet kilakoltatni. A moratóriumot a már folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell, azonban a védelem nem vonatkozik az ún. önkényes lakásfoglalókra, így ők télen is…..
Október 26-a után november 15-én újra nekifut a pécsi Szabálysértési Bíróság, hogy ítéletet hozzon ugyanannak a férfinak az ügyében, akit három hete szabálysértés hiányában – az országban elsőként – felmentett. Az országban sok minden történt azóta. Például a kaposvári és székesfehérvári bíróság is…..
Sikerült! Noémi kapott felajánlást tőletek is arra, hogy rövid távon megoldja a lakhatását, de végül sikerült egy számára megfizethető albérletet találnia vidéken. Köszönjük a megosztásokat és a támogatást! A napokban keresett meg minket Noémi, aki egyedül neveli kisfiát és sürgősen albérletet…..
Az alábbi történeteket barátaimtól, ismerőseimtől hallottam. Közlésük apropóját az a felismerés adta, hogy a legalul levők gyermeke, nemcsak szegénységük okán, de tájékozottságuk, ismereteik híján és kapcsolataik egyoldalúsága miatt is hamarabb kerülnek állami gondoskodásba, mint a középosztálybeli…..
Sokan nem tudják, hogy ma Magyarországon közel félmillió fogyatékos ember él. A 2011-es népszámlálási adatok alapján az érintettek közel fele, összesen 235 ezer fő mozgássérült. Nem véletlen, hogy ez a szám sokaknak meglepő: a mozgássérült emberek jelentős része láthatatlanságba kényszerül, és alig…..
On October 15, 2018 a new law came into force in Hungary, penalizing homelessness harsher than ever before. The Constitution amended in the summer of 2018 categorically declares that „Living habitually in public spaces is forbidden” in Hungary. Today homeless people may even go to jail for the sole…..
Sokan kérdezik tőlünk, mi is a baj az új törvénnyel, ami akár elzárással is büntetheti a hajléktalan embereket, de minimum bekényszeríti őket a hajléktalanellátó rendszerbe. Összeszedtük azokat a kérdéseket, amikkel a leggyakrabban fordulnak hozzánk és megírtuk rá a válaszokat is. Reméljük, így már…..
The slogan of The City is for All "Living on the street is unrealistic" has gained new meaning since October 15, 2018 when the legislative amendment prescribing harsher punishment for the offence of sleeping rough entered into force. Here we will give an account of how the law has played out so far…..