Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MetalBogyó

28 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valakinél csörgött a vekker, hogy már legalább 2 éve nem született új cikk a paleo étrend lejáratására, tehát a téma újra eladható... És ez lett az eredmény. Jaj. Értem én az igyekezetet, hogy beszéljünk a témáról, de miért nem olyanok teszik ezt, akik értenek is hozzá…..
jay's workout készülés a nyárra 2013.04.16 14:02:16
nem nagyon vagyok most netközelben, ahogy észrevehettétek, erősen készülök az emelt matek és középfizika érettségikre. de mától folytatom az edzést. most kis váltás jön: félreteszem júniusig a max erő edzést és max izmosításra állok át főleg. ennek megfelelően 4 x…..
Mármint itt, a blogon. Mert amúgy, mint valószínűleg mindenkivel, velem is megesnek magánéleti szösszenetek. Ezek java részéről továbbra sem fogok írni, viszont úgy érzem, megérdemel egy bejegyzést annak a kifejtése, hogy miért is volt ekkora pangás a blogon az utóbbi egy…..
Tiniként gyanítom sokan szórták a szájukba és imádták az azzal járó robbanásokat :) Ma boltban láttam ilyet, kemény 60 forintért, többféle variációban. Egy jó 15 éve biztosan nem ettem Pop Rocks-ot, teljesen el is tűnt a boltokból. Amúgy vicces sztori. Miközben állok a…..
Ajánlották nekem és én bármilyen előkészület nélkül belevágtam fejhallgatóval felfegyverkezve. Úgy kicsit durvább, mint csak úgy hangfallal, emiatt is ijedtem meg párszor. A játék itt letölthető ingyenesen Amúgy ha a Mafia 2 demóját nem számítjuk bele, ez évek óta az…..
MetalBogyó 2012.07.27 06:46:20
@Rookie15: Éppenséggel mindjárt magam alá f*sok ettől a sztoritól. És egyre jobban érdekel, és egyre jobban félek. Kösz haver ;) You scare the shit out of me. :D
 Előzetes, promo videó a LaLee's Games sorozat 4. évadához. Rossz és jó hírekkel is tudok szolgálni egyaránt, remélem a rengeteg belefektetett óra az After Effects-be meghozza a sikerét és tetszeni fog mindenkinek a megújult LaLee's Games sorozat…..
MetalBogyó 2012.02.20 20:16:42
The dock Vavyan Fable - Csontfuvola 2012.02.08 19:24:00
Vavyan Fable neve sokaknak csenghet ismerősen. Talán az egyik legegyedibb humorral rendelkező író(nő), aki előtt nincsen tabu. Aki valaha is vett már Fable-könyvet a kezébe, tudhatja, mire számíthat: akció, humor, és remek történet amerre a szem ellát, ahogyan az az abszolút…..
The dock Szösszenet 2012.02.07 21:16:00
Először is: üdvözlök minden kedves látogatót!  Másodszor szeretném kijelenteni, hogy nem készültem óriási nyitó poszttal. Úgy gondoltam, hogy kicsit mesélek, mik várhatóak a blogon, mik a terveim. Menjünk csak sorjába: Miért is indítottam ezt a blogot? A válasz igen…..
Stieg Larsson 2004-ben elhunyt svéd író Millenium-trilógiájának híre természetesen hozzám is eljutott, ám különös módon az elmúlt években, bár nagyon is érdekelt, sehogy sem sikerült sort kerítenem a regények elolvasására, vagy akár a svéd filmsorozat (illetve mozifilmek)…..
MetalBogyó 2012.01.22 20:15:10
@Muse: Egyrészt: megnéztem a trailert. Ráismertem szereplőkre, helyszínekre, szinte egy az egyben. Aztán meg olvastam egy abszolút korrekt véleményt, a srác blogot vezet, régebben a RPCJS-t is ő csinálta, nem tudom ez mennyit mond, és ő írta. Megmondta a magáét a svéd filmről is.

Egyébként ha nem szólsz, akkor nem is tudom meg, hogy több részből vágták össze, szerintem ez ne legyen rémisztő. :)

Egyébként meg szeretném nézni, minimum beletekerni. De mozira nem adok ki pénzt.. jelenleg eléggé le vagyok égve ez ügyben :) aztán meg, az interneten semmilyen formában nem leltem még az amerikai verziót. Meg most, hogy a megaupload is...

Ezenkívül a copy-paste nem feltétlenül rossz, de valahogy nem vonz, hogy sikeres film lett, és két évre rá kiadnak egy amerikai verziót, szinte ugyanazzal a tartalommal, amikor ez is korrekt és abszolút magas színvonalú alkotás.

De azt hiszem, nem ez az első film, amit egy amerikai rendező lemásol a svédektől, csak most nem jut eszembe a másiknak a címe. Majd lehet utánanézek. Az tény, hogy az embereket jobban vonzza az amerikai sztori, és sokan inkább az utóbbit válasszák, hogy ha dvd-t rendelnek.. de még letöltésnél is. Pedig az európai filmipar abszolút felfelé ível, ahogy látom. Az új világi pedig lefelé.

Egyébként ami abszolút megfogott a filmben, az Naomi Rapace színészi teljesítménye.

A copy-paste pedig így utólag belegondolva, lehet kicsit erős volt, de ami a szívemen, az a számon. most meg épp a billentyűzetemen ;) :D
MetalBogyó 2012.01.22 20:18:28
@Muse: Ez most repost lesz, de eszembe jutott még valami. A tetkó sokkal klasszabb a svéd verzióban! ;) (igen, megszállottan rajongok a tetkókért, bár sajátot még nem gyűjtöttem be.)
MetalBogyó 2012.01.26 18:45:54
@made.in: Teljességgel egyetértek veled. Az ilyen filmeket sosem nézem meg, vagy csak nagyon ritkán, nagyot csalódva. Ez kicsit olyan, mintha egy olasz Bud Spencer, vagy akár egy Jackie Chan filmet forgatnának újra. Oké, fenomenális lehet, meg minden, de úgyse lesz ugyanaz, teljesen más a színvonal vagy a színészi játék, és így az élmény is.
Érdekes lehet összehasonlítani, talán, ha az amerikait látom először.

A színészeket pedig sose figyeltem meg annyira, hogy az alapján nézzek meg egy filmet, ki játszik benne. Talán Adam Sandler, és Jim Carrey, akik nálam garanciaszinészek. Az ő filmjeiket garantáltan megnézem.

Apropó, @Muse: , nem tudom mennyit figyeltél a megjelenésekre, de kijött nemrégiben egy film, Az Élet Fája címmel. Itthon nem kapott nagy felhajtást, még szinkront se, ha jól figyeltem ( sehol se találtam többet a magyar feliratnál ), de elég érdekesnek néz ki az intró alapján. Ajánlom figyelmedbe. :)
Miért kapcsolódtak össze a drogok a szórakozással? A régi időkben, amikor az emberek törzsekben éltek, időnként a nagyobb események után, mint amilyen például egy sikeres vadászat volt, ünnepet ültek. Fellobbant a tábortűz a kunyhók között, és a törzs tagjai vidáman…..
MetalBogyó 2012.01.15 17:02:20
@Tanakodó: A példádra talán az lehet a válasz, hogy annyira megszokták, hogy részegek buli közben, hogy anélkül már nem is bírják élvezni.

Engem az akaszt ki, hogy elmennek egy buliba, és több, mint a felére nem is emlékszenek, csak azt mondogatják, hogy milyen jó volt, meg hogy mennyit ittak. De, legalábbis én, ha elmegyek egy buliba, vagy koncertre, meghúzom a határt, hogy NA, ennyi elég lesz. Mert pl. én nem azért fizetem ki a több ezer forintos belépőt egy koncertre, hogy aztán hullarészegre igyam magam, és ne emlékezzek az égvilágon semmire.

Ami pedig azt illeti, hogy ha van rá oka, akkor se képes pia vagy drog nélkül bulizni, ami szintén agyfasz, már elnézést.

Lényegében azt hiszem, ennyi.
MetalBogyó 2012.01.16 16:56:50
@Tanakodó: Teljesen igazad van. A zene a leghatásosabb drog, akármikor lázba hoz, ellazít, felkavar, és még rengeteg dolog. Egyszerűen csak jó zenét kell hallgatni, ami nem két ritmus, és van mondanivalója. (Itt most nem stílusra értem, mielőtt valaki beleköt, hogy pfúú, miért kell leszólni ezt vagy azt, meghallgatok én minden féle zenét, ami igényes.)

Az alkohollal nem is lenne gond, ha mértékkel, és okosan fogyasztanák. Hetente egy sör, vagy vasárnapi ebéd után egy pohár bor még egészséges is lehet. Minden attól függ, hogy képes-e az ember okosan, tudatosan élni ezekkel, hogy orvosságnak lehessen őket tekinteni, vagy nem. Egyéni példákkal és hasonlóakkal most nem dobálóznék, a lényeg annyi, hogy az alkohol még akaraterő kérdése, hogy jót tesz, vagy sem (szerintem legalábbis), a drog viszont minden formában káros, és elítélendő.
MetalBogyó 2011.12.31 09:12:32
@Muse: Gondolkoztam, mi szellemeset lehetne ide írni, aztán arra jutottam, hogy nem jutottam sehová, tehát: Boldog, sikerekben és posztokban gazdag új évet kívánok! :)
LaLee's Blog Lemaradások... 2011.12.18 21:33:00
Üdv olvasók!Hála a Csatkai Szűzanyának és a hét csecseribogyós szentkrisztomának (erre az évre) véget ért a vizsgaidőszak és mivel lassan listát lehetne írni arról, hogy mit NEM csináltam még meg mostanában, amit szerettem volna, kihasználom a lehetőséget és írok egy…..
Az "Engedj be!" kapcsán ajánlották nekem a kommentárokban ezt a filmet, hogy feltétlenül nézzem meg, mert megrázó élmény lesz. Nos, nem kellett kétszer mondani, tegnap megnéztem. A film története nehezen magyarázható el, de azért megpróbálom. Egy rossz…..
MetalBogyó 2011.12.19 19:41:04
@freddyD: Ajánlom neked a Donnie Darko c. filmet, hasonlóan megrázó alkotás, az efféle sokkolást pedig teljesen elvetik. Viszont az elmédbe akaratlanul is beférkőzik a mondanivaló. Lényegében erről is nehéz spoiler nélkül beszélni, de kiváló alkotás, és úgyis filmet kell nézned, hogy meglegyen az a 200! :)
MetalBogyó 2011.12.11 16:40:21
@Muse: Na, bővebb képet kaptam a Nightwish új albumáról, szóval azt hiszem, megosztom.
Lényegében az album nem egy slágerszámokkal telepakolt album, ettől függetlenül erős. Slágernek talán csak a Ghost River és a Storytime megy el. Viszont ha az ember egyfolytában hallgatja, akkor varázslatos légkört terem, epikus nagyzenei témáival, és Anette egyszerű (legalábbis Tarja áriázásához képest) hangjával, a népi hangszerekkel tökéletes hatást értek el.
Talán egy esős délután, vagy egy álmatlan hajnal a legjobb időpont arra, hogy ezt az albumot levegyük a polcról. Mindenesetre, nekem tetszik! :D
MetalBogyó 2011.12.11 19:14:07
@Muse: Persze, én az egész lemeznek úgy indultam neki, hogy puff, még egy "Nájtviss" lemez, oszt? Aztán megtetszett, meg a többi albumukkal sem vagyok teljesen tisztában, mire oda jutottam volna, kiszerettem belőlük. :)

Ha pedig dúdolható dallamokat keresek, akkor Paddy and the Rats, Manowar, Ensiferum :D nálam valahogy minden zenekar más szerepet tölt be, fura egy ízlésem van. :D
MetalBogyó 2011.12.13 20:08:49
@Muse: Nos, meg kell valljam, az Ensiferum nem túl dúdolható banda, nem tudom rákerestél-e már, de véres finn típusú folk-metál, hörgésekkel, népi hangszerekkel, egyszerű, magasztos dallamokkal, és jó szövegekkel :D

A Paddy az ír kocsmapunk Miskolcról, a Manowar meg fogalom, erőteljes metál. :D
Nem tudom, említettem-e már, de odavagyok a '80-as évek csillámporos, különös hangulatú fantasy-filmjeiért, amelyekben még CGI helyett szinte mindent bábokkal, lenyűgöző díszletekkel és határtalan kreativitással oldottak meg. A mai napig nagy kedvencem a Végtelen történet és a…..
MetalBogyó 2011.11.20 13:33:21
@Muse: A Halálos iramban-t én végignéztem, amúgy csak Jackie Chan és Bud Spencer - Terence Hill féle akciófilmeket bírom megnézni, a többi nekem túl unalmas, meg amúgyis ritkán nézek filmeket, és akkor már nézzek jót :D.

A Görbe Kör: A barátnőm Elvorith néven fut, és dehogyis, egyelőre a homályba burkolózom, időhatárok, elvárások nélkül dolgozom, ahogy kedvem tartja. Általában kedvenc kritikusom látja elsőnek a művet, és rugdos seggbe, ha elszúrtam valamit xD.
Viccen kívül, más oldalakra se volt elég időm, amíg "versenyszerűen" csináltam.

Erről jut eszembe, még nyárra beígértem egy átfogó kritikát volt-klántársam novelláiról. Azt hiszem, ideje lenne elolvasni őket. Vagy legalább letölteni. :D
MetalBogyó 2011.11.21 20:25:07
@Muse: Igen, ő a barátnőm. :D

Engem pedig cibálhatsz, most saját kényem kedvem szerint alkotok, és... és nem. :D Nem vagyok olyan típusú ember, meg na. xD

Én megnézem az akciófilmeket, DE általában elalszok rajtuk.. bár most még a Két pasi meg egy kicsin is elaludtam majdnem, pedig azt imádom!

Amúgy nem vagyok túl nagy filmnéző, sokszor felesleges időpocsékolásnak tartom, és inkább kockulok, írok vagy beszélgetek. Persze társaságban mindjárt más... igaz, akkor is beszélgetek.
Persze, hogy ez csak a filmekre vonatkozik, a meséket imádom!^^ most épp a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással-ra csorgatom a nyálam, letehetetlen mese :D.
Mondjuk én elvagyok a dokfilmekkel is, azok még lekötnek.

Na, teljesen felesleges és értelmetlen fecsegés rovatunkat halhatták, és most azt hiszem, kicserélem a lámpákat, és írok egy oldalt. Vagy nem. na bumm! xD
LaLee's Blog Sulis projekt 1: Mixek 2011.11.08 00:37:00
Hangtechnika órára kellett készíteni 1 perc körüli műveket, amelyben különböző hangokat, zenéket, stb. kellett összemixelni, kihozni belőlük valami érdekeset. Nemrég készültem el velük, és úgy gondoltam megosztom veletek ezeket. Az elsőben az Atrium Carceri 'Memory Leak'…..
MetalBogyó 2011.11.08 20:02:31
MetalBogyó 2011.11.08 20:53:27
@-=RockerLaLee=-: Majd írj, hogy milyenek, nagyon hatásos munkák lettek :)
MetalBogyó 2011.11.08 20:54:22
@MetalBogyó: Mármint, a jegyek milyenek lettek, csak zúg a fejem, és lemaradt xD bocs a dupla komiért...
Azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, akinek Gary Jules Mad World c. számáról egyből a Donnie Darko zseniális zárójelenete ugrik be. Akinél ez nem játszik, annak sürgősen ajánlom a film azonnali megtekintését, mert ez az az alkotás, amit bűn kihagyni.Igazából az a film is ez,…..
MetalBogyó 2011.11.07 14:55:36
@Muse:
SPOILER

Szerintem nem is azt látja be, hogy mennyi baj történik miatta, mert az neki tulajdonképpen mindegy, ha azt vesszük. Viszont a bizonytalanság a nem mindegy neki, mert tudja, hogy lehet, hogy meghal a barátnője, és lehet hogy ő ezért gyilkos lesz, újra. És az, hogy mindenre emlékezett. Viszont mintha a film végére a betegségből is kigyógyult volna, félelem nélkül halt meg, és ha az iskolai órára gondolunk, akkor ez lehet a kulcs.

SPOILER OFF:
Mindenesetre nagyon megrázó és ötletes film kerekedett belőle, rosszabbra számítottam, kellemes csalódás volt. Igazából már valahol hallottam a film nevét, csak a memóriám eléggé lyukacsos, és a lustaságom is nagy :)...
"Anyósomtól" kaptam egy elég bizarr édességet, amelyek úgy néztek ki, mint valami szemgolyó (belül savanyú lé volt). Evés előtt persze ki kellett próbálni a kihagyhatatlant...  ..
MetalBogyó 2011.11.03 14:15:00
@freddyD: rá se ránts, majd elmúlik ;) vedd úgy, hogy a bölcsességet jelképezi :D
MetalBogyó 2011.11.03 20:33:56
@freddyD: Szívesen, fő az őszinteség :D
El se hinnétek, mennyi ideje kotlok ezen a bejegyzésen... Többször (sokszor) belekezdtem, írtam néhány sort, de sosem éreztem úgy, hogy hozzá méltóan írok korunk eme gyöngyszeméről, klasszikusáról. Végül úgy döntöttem, hogy hagyom a felesleges rizsát, a művelődni vágyók…..
MetalBogyó 2011.10.30 15:16:50
@Muse: Szó sincs róla, szerintem roppant élvezhető darab, de nekem maga a környezet nem tetszett.. meg a hangulat se, bátran ajánlom ;)
Az utóbbi három hétben, szokásomtól eltérően, kétszer is voltam moziban (nem járok ennyire sűrűn), és társaságtól függetlenül mindkét esetben egy-egy vígjátékra esett a választás. Szerencsére egyik sem tűnt melléfogásnak, márpedig én utálok pénzt kidobni az ablakon.…..
Már sokszor mondtam, hogy irtózom a japán manga/anime műfajtól és eddig ez volt az egyetlen, amely teljesen blokkolta az előítéleteimet. Bármikor megnézém újra. Talán annyira nem is, mert egy nagyon nyomasztó, durva film, amely megviseli az embert. Ennek ellenére persze egy…..
MetalBogyó 2011.10.18 17:26:09
@prédikátor: Mi ebben a tuti? Amit te mondasz, abban semmi, rossz alkotást választottál ki ;). Vegyük a Trigun-t. Könnyed, humoros stílusban indul, aztán kiderül a főhős szívszaggató múltja, a piros kabát jelentése, és az egész annyira visszás hatást kelt, ahogy a Földről menekült emberek küzdenek a túlélésért. Rengeteg, nagyon mély mondanivalója van, egy igazi western-sci-fi, már csak műfaja miatt is elég érdekes alkotás.
Vagy állítsuk szembe az erkölcsöket. Szerinted rosszat teszel-e a világnak, ha bűnözőket ölsz? A módszer az, hogy egy noteszbe beírod a nevét, és ha ismered az arcát, akkor meghal, nem ez a lényeg. Vagy ez bűnnek számít-e? Esetleg ha detektív vagy, és felbukkan egy rejtélyes alak, aki bűnözőket öl, és nem mutatja meg az arcát, akkor megállítod-e? És ha igen, vajon mi motivál? A kihívás, vagy az, hogy emberek halnak meg. És hogy nézhet ki ennek a két embernek a párharca?
A fentiekből gondolom legalább páran ráismertek a Death Note-ra, ami egészen a 3/4-éig egy elgondolkoztató, intelligens, nem gyerekeknek készült, igényes anime.
Azért,mert valaki rossz fajta animét néz, még nem a műfaj a hibás ;) a fentebb említett kettőre, de az utóbbira nyugodtan ránézhetsz, @freddyD: neked is ajánlom ezeket, az érdekesség kedvéért, tudom hogy szereted a sorozatokat, és hát kikell próbálni valami újat, bár a detektív sztorikhoz nem tudom, hogyan viszonyulsz. :)
Üdv.
MetalBogyó 2011.10.18 21:20:56
@prédikátor: Igen, erre gondoltam, örülök, hogy megtetszett :)
MetalBogyó 2011.10.19 18:19:36
@algi: A Pokémont ma már én is unom, régebben imádtam, de a játék tényleg nagyon jó, szórakoztató, és gondolkoztató :). Bár egy idő után, ha kevés a sikerélmény, tényleg meg lehet unni :D. A Dragon Ball Z-t pedig csak a szórakozásért érdemes nézni, arra viszont közel tökéletes, ha az ember nem akad fenn minden apróságon