Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kardinálispinty

0 bejegyzést írt és 397 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
de Sade márki Interjú 2010.04.17 15:59:00
Kaptam egy szakmai díjat a legutóbbi könyvemért, és ennek kapcsán felhívott egy helyi újságírónő, hogy adnék-e interjút. Csak bíztam benne, hogy a lap legdögösebb riporternőjét küldik ki nekem, de sajnos csalódnom kellett: egy buta, szürke egér volt, aki szemlátomást rég…..
kardinálispinty 2010.04.18 12:26:03
@m.maria: tegyük hozzá, a legtöbben bizony előfordul, hogy gondolunk ilyeneket másokról alkalmanként. Hogy ki mennyire hajlandó magát megjátszani, milyen mértékig híve az önbecsapásnak és milyen sűrűn kell szerinte nálánál szennyesebb lelkű alkotók blogjaiban kutakodva önmagára élvezkednie attól, mennyire kiváló jellem is ő, az egyénfüggő...
de Sade márki Isten tenyerén, I. 2010.04.17 21:24:00
1242   Alig merünk kimászni az erdőből. Barlangban laktunk hónapokig a hegytetőn, ahova nem tudtak feljönni, mellettem szült meg egy nő egy halott kölyköt, két feje volt, egyszerűen csak beledobták a tűzbe. A fák kérgéből sütött lepényt ettünk, hogy utána kihányjuk.…..
A mai leletet K-nak köszönhetjük meg hálás szemekkel, én nem is kommentálnám, annyira szép. Ha már úgyis elkezdtünk a többiekkel vendéglátózni, az új koncepció szempontjából is szerencsés a mostani poszt. Aki a klasszikus, nyelvi bravúrokat hiányolta, annak ma…..
Másnéven A havernőd idegesítő pasija - reagálva a legutóbbi olvasói levélre, vagyis a nemek ádáz harcának margójára. A beküldő bloggerína, HRita jellemzését átolvasva tényleg csak remélni tudjuk, hogy az itt felvázolt férfifajtát egy személyben nem ismerte. Az előző…..
kardinálispinty 2009.08.17 16:48:02
@Ernoke: a szolíd kislánykákkal messze több mindent lehet, mint azt a legtöbben sejtenék:)
kardinálispinty 2009.08.17 16:54:29
@Ernoke: még nem vagyok a kapuzásári pánikos korban, de van egy olyan sejtésem, nem ezzel (vagy nem csak ezzel) függ össze a dolog. A posztban leírt figura elsősorban és mindenekfelett igénytelen, másodsorban közönséges, haramdrészt pedig - és ez a kulcs sztem - fantáziátlan. Na most főként ez utóbbi hiányát a szex sztem megsínyli, naná, hogy a mókus maga is beleun. Neki a változatosságot az jelenti, ha másik hegedűn játszhatja ugyanazt az ócska slágert, az fel sem merül benne, hogy mást kellene játszani.

bár erről lehet, a csajokat kellene megkérdezni...
Modorosblog Az önjelölt sváb 2009.08.16 17:35:00
Seavas Olde, na, bisch scho wieda nume am Schaffe? (Servus Alter, na, bist du schon wieder nur am Arbeiten? - Szervusz Öregem, na, már megint csak munkálkodsz?) A Magyarországon eredetileg svábnak hívott germán közösség - mint az közismert - csak egy elenyésző része származik…..
kardinálispinty 2009.08.17 02:24:10
@baratom: "ez butaság. Egy nyelv-szakos nem csak beszéli a nyelvet, hanem - jó esetben - ismeri a működését/mechanizmusait/történetét stb."

És mit csinál vele? A nyelvtörténettel? Semmit, a maximum az, hogy beszéli az adott nyelvet (Mellesleg azért én azokat a nyelvtörténeti ismereteket kissé kétkedve fogadom.)

"Én is tudom használni a számítógépet - a saját céljaimra egész jól - mégsem leszek ettől informatikus."

"Szerinted egy pedagógia/kommunikáció/színész/HR menedzser stb. mi a fenét tanul évekig?"

Ha engem kérdezel, semmit. Eltölti az idejét, addig sem rontja a munkanélküliségi statisztikákat.

" Egyébként meg egy német szakos bölcsész (merthogy ez a hivatalos végzettsége) is érthet akár jobban az anatómiához, mint egy praktizáló orvos."

Egyetlen esetben fordulhat ez elő: ha éjjelente otthon titokban hullákat boncol, másként nem.
kardinálispinty 2009.08.17 13:42:27
@Krisztinca: mennyire igaz:) tulképp engem az idegesít, hogy akármi a téma, mindig mindenkit érint. Vágod? Ha grafika, akkor mindenki grafikusként dolgozik, ha multi, akkor mindenki multis, 3-ból két kommentelő futár:)

nekem egyébként fogalmam nincs az őseimről, nagymamáig kb. tudom, de még ott sem ismertem mindenkit, a kinézetem alapján akár sváb is lehetek (szőkésbarna vagyok és zöld szemű, és ilyen semmilyen a fejem), a nevem meg olyan, hogy tutira valamiből magyarították... vagy nem:)

a 2 szülő, 4 nagyszülő az ország éppen 6 vidékéről származik, már tudtommal... nem is nagyon érzem a jelentőségét a dolognak, még azt az 1 unokatestvéremet sem látogattam meg soha, minek nekem még több rokon?:)
Modorosblog A legénybúcsú 2009.08.14 12:40:00
Tisztelt Férfitársaim! Ugye mint mindnyájan tudjuk, Fújatós Csucsu ez év augusztus 22-én, többévnyi tépelődés után önnön elhatározásából, minimális kényszer és maximáilis érdek szem előtt tartása mellett elkötelezi magát szeretett párja, Engesloch…..
-Helló apám, minden okés? -Simaliba. Szigetre mentek idén is? -Á, idén már nem. Nagyon gagyi lett szerintem, és elszednek egy rakat pénzt, rablás, ami ott folyik. Sok bóvliárus, Töki Pompos, vizezett fesztiválsör ötszázért, ebben én már nem veszek részt. Nem ennek indult a…..
Helóka-nyalóka! ;-) Prophet kedves olvasónk lett figyelmes a ma pellengérre állított levél sajátságos nyelvezetére: Hahó Listatagok! Mindenkit szeretettel meghívok a hétfőn első alkalommal megrendezendő Nagy Társasjáték Estre (nem végleges név), a BCE Egyetemi…..
Kitty allen fogalmazása következik, ami minket leginkább egyfajta személyes bosszúra emlékeztet, de hát miért is ne? Maccs nevét azért a biztonság kedvéért én találtam ki. Maccs, a haverod idegesítő csaja.   Helyeske, lehet vele dumcsizni és általában nem bánja, ha a…..
A parfüm hatása - ne legyen túlságosan nagy az illatfelhő körülöttünk, hanem csak közvetlenül mellettünk lehessen érezni az illatunkat. Két fújásból megoldhatjuk ezt (egy a nyakunkra, egy pedig a csuklónkra).Ha a hölgyek a szoba túloldaláról is érzik az illatot, akkor miért…..
Régi kedvenc zenei témánkhoz nyúlunk vissza a mai vendégposzttal, ami Modor Gyuri drága csókos ismerősünk keze munkáját dicséri. Fogadjátok hát megkülönböztetett szeretettel! A Karaokemájszter, avagy az est házigazdája és hangulatfelelőse A karaoke már önmagában vonzza a…..
kardinálispinty 2009.08.04 18:26:51
@oldalazó gnóm: az nem kína, hanem japán, a karaoke szó is onnan ered. És nagyon vicces versenyzők vannak ott is...
kardinálispinty 2009.08.04 21:13:23
@Prinzessin Erbsen: nagy örömömre a KISZ-tábor kimaradt az életemből, korom okán (30).
B-oldalék is foglalkoztak már a témával, mi se maradhatunk ki. Zwilling kedves olvasónk volt olyan rosszindulatú, hogy pellengérre kívánja állítani Madonna egyik elkötelezett hazai rajongójának kommentárját, íme: Főnököm, Amolyan bréking nyúz jelleggel szertném megosztani…..
kardinálispinty 2009.08.02 00:14:07
@Fehérszakál: nyilván túl kézenfekvő lenne szembeállítani a 6 általánost (illetve szerinted: álltalánost) végzett focirajongókat említő kirohanásodat a 3 általánost végzettet mutató helyesírásoddal, ezt most ki is hagynám. Mindamellett, hogy sem focicsapat rajongója nem vagyok, sem Madonnáé, magyarázd meg, Madonna és rajongói mennyivel intelligensebbek a focidrukkereknél?

A U2-s poszt előtt figyelmeztessetek, nehogy feljöjjek:)
A nyár a vajaskenyér szezonja is. És mi passzolna jobban egy szelet vajaskenyérhez, mint a paradicsom? (pl a paprika, az uborka stb.:)) ..de itt most nem erről lesz só ..ill.szó:) Rémülten látom azt az egyre terjedő rossz szokást, miszerint a friss paradicsomgerezdeket* egyesek…..
kardinálispinty 2009.07.30 19:48:47
@100holdas: basszus, ugye ez egy vicc volt? EMBER, nem jó poént elmagyarázni, de megteszem: ez a mondat az eredeti, apage satanas tréfás elferdítése, a só szó angolszász nevével. NEm húdenagy poén, de még én is értettem.
 A ma hajnali ajánlóhoz kapcsolódva pedig következzen egy beküldött levél: Sakálné vackorbanshee Rozália olvasó(kis)hölgy olyan posztot hozott össze, hogy leesik az állatok. Ahogy írta: reméli, nem fekszi meg a gyomrunkat. Kedves Tiborom,lépten nyomon…..
Modorosblog A csapatépítés 2009.07.29 12:42:00
-Jó reggelt mindenkinek! -Jó reggelt. -Na még egyszer, hangosabban, JÓ REGGELT! -Jó reggelt! -Na, ez már alakul, hát szép jó reggelt kívánok mindenkinek! Most már elárulhatjuk, hogy miért vagytok itt a Vajdahunyad várában egy ilyen álmos, pénteki reggelen. Én Lutscher Peti vagyok…..
Oh la la, az uborkaszezonban hirtelen megnövekedett alkotási szabadság és szabadidő miatt kicsinyég háttérbe szorultak kedves olvasóink művei, de most elég volt belőlem egy pár napra, következzék hát Ernoke nagyrabecsült törzsrajongónk egy csodálatosan megkomponált…..
Modorosblog Hazaáruló! 2009.07.26 17:31:00
-Na apafej, láttad a meccset? Most aztán nagyon elegánsan visszavágtak az újpestiek a román szurkolóknak, komolyan mondom, megint szégyellem, hogy magyar vagyok. Ott volt a lehetőség aranytálcán, hogy bebizonyítsuk szellemi és kulturális fölényünket, ne ereszkedjünk le 1-2 hülye…..
(Dobpergés) ... (Üstdob, cintányér) ...PróbaEmber remekbeszabott menyegzőre készülődős beszámolója után következzék Vaszilisza barátosnénk, aki annyira meg szerette volna osztani a Modoros olvasóközönségével fogalmazását, hogy egyszer már le is lőtte a poént, no de…..
A sportriporterekre már jó régen felfigyeltünk, és Joey Adonis figyelmét se kerülhette el a közvetítésekben használt klisék tömkelege.A modoros magyar sportközvetítés Kishazánkban az elmúlt években gombaszámra szaporodnak a különböző tematikus sportcsatornák, amivel persze…..
Modorosblog Az Assessment Center 2009.07.16 12:43:00
-Szervusz Tibor, Beloiannisz Ariadné vagyok a Kopf & Jäger munkaerő-közvetítő irodától, és örömmel fogadtuk jelentkezésedet a meghirdetett Senior Credit Controller & Analyst pozícióra. Partnerünk - most már elárulhatom - a francia Bitumex, építőiparban érdekelt…..
Korai posztomon felbátorodva Afromagyar bloggerína is összegyűjtött egy csokornyi modorosságot a külföldi élet mindennapjairól, amolyan Testbeszéd-stílusban. Vannak helyzetek, amikor az ember lányának nincs más választása, mint modorosnak lenni. De mire is…..
kardinálispinty 2009.07.05 11:20:12
@Jim DiGriz: A blog kb. a 3. poszt óta nem modoros-, hanem közhelyblog. De annak kiváló.