Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zabaman

9 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Nos, jó hírrel szolgálhatok. Többel is. Bár melyik, kinek jó ugye. Sikerül munkát találnom! CNC programozó leszek, bár ez gondolom senkit nem érdekel. Többen kerestetek emailben, hogy mi lesz meg, hogy, hogy lesz. Nos Tőlem mehet a blog, de már egy más formában.…..
Üdv Mindenkinek!   Sajnos rossz hírt kell közölnöm. A blog befejezi a nem túl hosszú pályafutását. Ennek oka főleg a magánéletemben felmerült problémák. Viszont a dolog mégsem hal meg teljesen. Beteszek egy szavazást ide, és eldönthetitek, hogy legyen-e zabálda levelező…..
Hínnye, hogy mi ment itt a gyros recept kommenjei között. Kellemesen megmosolyogtatott a sok "a pulykáig jutottam, onnantól szar az egész, mert az eredeti az bizony a tevehúsból készül", meg "ennek semmi köze a gyroshoz, meg amúgy is én vagyok a királyságosság"…..
Zabaman 2009.09.30 17:09:15
Na ok, akkor most megpróbálok válaszolgatni. Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de melózok + hetente 3 nap suli este 8ig + mellette zenélek is, és még élnem is kellene.
Szal: borzash barátom: ha ez szerinted brassói recept, akkor te vagy brassóit nem ettél még, vagy gyrost.

Jacques de Molay haverka: Akkor sütök húst margarinban amikor csak akarok. Ha ettől kapom meg azt az állagot amit szeretnék, akkor ettől. Kb ez olyan mint a panírba tört chipset rakni. A faszösszemenési faktort pedig ide keverem, mert nagyon is szó van róla. Akinek nem inge... Az élesztő témában pedig azért kérdeztem, mert nem minden zacskó ugyanannyi tömegű.

Fahéj és Feta bácsi: hát tudod, voltam görögben, ettem kb 300 féle gyrost, és ha hiszed, ha nem, pont, hogy ez az ízvilág fogott meg amiről postoltam. Ezt reprodukálom, és ez ízlik.

Fejetlen: Igen, legalább te azok közé tartozol, akij nem write-only módban vannak.

Pontosan erről van szó. Sohasem mondtam, hogy eredeti lesz, azt sem, hogy megkülönböztethetetlen, és azt sem, hogy egészséges(mondjuk ebben lesz változás, mert a menyasszonyom erősen akar egészséges cuccokat is pakolni ide, de erről majd később), pont ezért írtam a glutamátról is. Ha valakinek valami nem tetszik a receptben, annak bármikor megmondom, hogy mivel helyettesítheti.
Egyébként sok "gyros" bár megirigyelné. Sőt, volt aki meg is köszönte, és ez után így készíti(persze lángon), valamint meghívott kajálni.
Részemről a továbbiakban lezárva a dolog, ha folytatódna az ami ment, akkor moderálni leszek kénytelen. Pedig azt nem szeretnék.

Zabaman
Zabaman 2009.10.19 20:54:51
@want2: Már fent is van!
Zabaman 2009.10.25 14:34:48
@vackorbanshee: ugyanaz? melyik/milyen ugyanaz?:)
Cső Mindenki!Nem haltam meg, élek, csak gondjaim voltak(vannak), de erről majd a recept után. Vágjunk bele!A lángos mint kaja a strandok elmaradhatatlan kínálata, a német túristák egyik kedvence, nem beszélve a magyarokról. Elkészítése nagyon egyszerű.Hozzávalók: 40 dkg…..
Nos akkor, a mekis sajtburger:                     Nem hiszem, hogy van élő ember aki ne tudná mi ez. Jó ez kicsit ferdítés de akkoris. Előre elmondom, hogy a hozzávaló dolgokat, mint ketchup, uborka és mustár a büdös életben nem…..
Zabaman 2009.09.17 18:56:41
@FeFe: Lapocka, felsál, és comb (nagyon)esetleg.
Zabaman 2009.09.20 20:03:10
@DnP: A dióméret csak irányadó. Attól is függ, hogy mennyi a zsírtartalom, milyen laza szerkezetű a hús, stb. Direkt ezért írtam le a kilapított méretet is! Semmi kötőanyag nem kell bele. Ha szétesik akkor neked is a fagyasztásos módszert ajánlom, mint előzőleg egy kommentnél.
Zabaman 2009.09.22 20:11:12
@Hooshee: Mivel volt gond?
A következő zabálnivalónk a gyros, házilag. Az, hogy normális gyrost csak nagyon kevés helyen lehet kapni, mondjuk úgy, elszomorító. Viszont szart aztán bőségesen találhat bárki. Kajakra nem értem, hogy ezek a "szakácsok" mégis kit akarnak átvágni? Fogják a húst,…..
Zabaman 2009.09.22 20:04:42
@dr. Wilbur Swain: Ami van otthon:). Erős pityuból kb 1 kk, de az már elég kellemes, daráltból meg fajtája válogatja, kicsivel érdemes kezdeni, aztan fokozni ha nem elég.
Zabaman 2009.09.22 20:05:57
@Hooshee: Tedd. Először kevés húst, majd zöldség. Utánna megint zászlósan, közepénél kevés öntet, megint zászló, tetejére öntet, sajt.
Hali Mindenkinek!Bocsánat, hogy csúsztam a kommentekkel és válaszokkal, de én sem ülök állandóan a gép előtt, plusz volt egy kis prücök a kommentek megjelenítésével is. Most fogok válaszolni, akinek kérdése volt, nézzen be oda ahova feltette. Nos az elején gyorsan le is tudom az…..
Zabaman 2009.09.17 20:12:39
@Ms. Mazsola: Jaja, a lángosban semmi extra sincs, csak a sok 'házi recept' csépelte szét. De egyelőre egy pont a gyrosnak, a sütéssel meg vigyázz! :)
Üdv!A mai egy kiegészítés poszt a tegnapihoz. Ahol ugyebár azt írtam, hogy aki "finomabb" ízt szeretne elérni, az keverjen a húsba nátrium-glutamátot.Nos gondolom, hogy sokan nem tudják mi is ez. Több néven is ismert: nátrium-glutamát, MSG, mononátrium-glutamát, a…..
Zabaman 2009.09.17 19:07:03
@bizsergefa: A nyelved ízlelőbimbóit támadja.
Zabaman 2009.09.17 19:10:25
@fejetlen: Sajna az tényleg gond, ha valaki allergiás rá, viszont sokan nem tudják, hogy érzékenyek, mert olyan kicsik a tünetek, vagy nem ennek tulajdonítják. Viszont akkor ti olyat sem esztek amiben természetes módon található meg? Pl parmezán sajt, vagy paradicsom...?
Hölgyeim és Uraim, szevasztok!Kísérleti jelleggel elindítok egy olyan blogot, ahol azokat a kajákat próbáljuk meg elkészíteni, amit eddig csak megvenni lehetett. Pl: mekis cuccok, burger king cuccok, pizzák, kinai kaják stb. Egyáltalán nem ördögi dolgok ezek, persze nem lesz minden…..
Zabaman 2009.09.17 19:05:18
@girosz: Küldd el, kipróbálom és még poszt is lehet belőle! ;)
Zabaman 2009.09.17 19:06:05
@iBlogger: Várom a tapasztalatokat!