Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaborchi

81 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdtem futni Futás gyermekkel 2016.12.20 15:44:02
Ha az embernek van egy gyermeke, óhatatlanul felmerül az óhaj, hogy évtizedes szenvedélyét megossza vele. Én legalábbis ezt éreztem mikor 2003 októberében világrajött Eszter. Bár a kezdetek nem voltak túl biztatóak, igen komoly csípőficama volt. Szerencsére éber és hatékony orvosoknak és az…..
Ma még nem futottam, de mivel most zajlik Siófokon a Balaton Maraton első napja, eszembe jutottak azok a négy évvel ezelőtti napok amikor először futottam csapattal a DK Team keretein belül. Bízvást mondhatom, hogy ez megváltoztatta az életemet, sportbarátságok és sporton kívüli barátságok,…..
Elkezdtem futni Mecsek trail 2016.11.17 19:16:53
A hűséges olvasók láthatják, hogy ez most nem megy valami könnyen.  A legutóbbi bejegyzésem idején elég optimista voltam, hogy végre felpörögtek a dolgok - aztán még aznap este kiütött az influenza egy bő hétre. Azt már megtanultam, hogy lázas betegen nem futunk és bár nincs otthon lázmérő, azért…..
Ez olyan. Az ember elkezdi aztán valami közbejön. Aztán elkezdi újra. Ha kevés idő telik el az abbahagyás és az újrakezdés között akkor mondhatjuk, hogy folyamatosan csináljuk - na hát több mint egy hét kihagyás a futásban az sok. Az nem folyamatos. Mentség persze van, valami hasfájós izébizével…..
Elkezdtem futni Hogyan kezdődött? 2016.10.23 18:58:58
Már kétszer futottam amióta legutóbb írtam. Úgy terveztem, hogy a mai futás után írok ismét de mai futás jelen állás szerint nem lészen. Napok óta gyötör ugyanis valami hasfájás, nemzeti ünnepünk jelentős részét az ágyban összegömbölyödve töltöttem ezidáig. Persze hosszú még a nap - simán lehet,…..
Elkezdtem futni Hétfő 2016.10.18 16:05:10
Tudom, kedd van, de hétfőn futottam.  Vasárnap a Mátra Trailen önkénteskedtem, valahogy nagyon fáradtnak éreztem magam. Este korán le szerettem volna feküdni, hát nem úgy alakult. De nem baj, mert hétfőn ráértem aludni. A túl sok alvásnak persze meg van az a hátránya, hogy az ember iszonyú lassan…..
Elkezdtem futni Taverna Fantastico 2016.10.15 16:12:54
Na kéremszépen. Futottam reggel. Ez azért nagy dolog, mert alapvetően nagyon utálok reggel futni, ezt ha csak tehettem eddigi életemben elkerültem. Eleve a koránkelést is nagyon utálom és minden kelést koránkelésnek tekintek ami reggel 10 előtt történik. Ma viszont reggel nyolcig be is kellett…..
Mielőtt rátérnék a címre, a mai futásról is egy kicsit. Futómúltamból úgy emlékszem, hogy néha be kell iktatni könnyű, levezető, átmozgató jellegű futásokat is. Mivel tegnap is futottam, holnap viszont nem lesz időm, de ma este még vár rám egy másfél órás kungfu (higgyétek el, onnan négykézláb…..
Elkezdtem futni Szerda 2016.10.12 17:41:37
Jó blikkfangos címet találtam mi? Hogy milyen volt a mai futás? Nos, aki evett már szaros pudingot citromkarikákkal annak lehet fogalma róla. A "kellemes" októberi szellőt antrarktiszi orkánnak éreztem, a Pasaréti út emelkedői a legendás mátrai és börzsönyi kaptatókat idézték. Sombokor, Éneklő,…..
Elkezdtem futni Elkezdtem futni 2016.10.10 19:04:27
Aki ismer tudhatja, hogy a cím rendelkezik némi időbeli anomáliával. Emlékeim szerint 1987 novemberében kezdtem rendszeresen futni, egy év múlva túl voltam az első félmaratonon és maratonon. Azóta hol keményebben, hol lazábban de többé-kevésbé rendszeresen futottam hosszabb távokat. Síkon és hegyen,…..
Az elmúlt időszak számomra nem igazán a futásról szólt. 2014 nyarán lefutottam a Zermatt félmaratont, aztán semmi. Bár próbáltam erőltetni, motivációvesztett lettem, és az élet egyéb problémáiba merültem. Egy tétova kisérletem volt, a Mátrabérc tavasszal – ezt a Kékesen…..
Az optimizmust merre osztják? Adni 2015.06.24 09:02:32
Adni... Na ezen szétröhögtem magam. Akárhány szakkönyvet, személyiségfejlesztő könyvet, vajákos könyvet, spirituális könyvet elolvastam, akárhány embertől tanácsot kértem, folyton azt hallottam, olvastam, hogy "ahhoz, hogy a saját életedet jobbá tudd tenni, tedd jobbá a…..
Nehéz kérdés :) Nemrég egy beszélgetés során megelégeltem, hogy az ismerősöm folyton a dolgok rossz oldalát nézi. Borzasztó rosszul érezte magát szegénykém a világban - és borzasztó rossz volt hallani, mennyi minden rossz neki. Mikor felvetettem, hogy talán esetleg nézhetné a…..
Gaborchi Ultrabalaton harmadszor 2015.06.02 18:43:12
Tavalyelőtt egy idegbajosan szervezett, távokban erősen túlvállalt UB-m volt. Tavaly jól szervezett, reálisan vállalt - és talán pont emiatt meglehetősen unalmas. (Már eleve a futás ugye unalmas.) Úgyhogy idén egyáltalán nem terveztem részt venni rajta. Max, jó idő esetén,…..
Tavaly ősszel futott a moziban a Rush (Hajsza a győzelemért) c. film, középpontjában a '76-os Lauda-Hunt párharccal, a legendás balesettel - és emlékeket hozott elő. 1974-75 környékén lehetett (6-7 éves kiscsávó voltam), mikor először kezdett el foglalkoztatni ez a Forma-1 dolog.…..
Gaborchi Zermatt félmaraton 2014.07.30 12:10:52
Régi adósságom volt ez már... Amikor még csak szemezgettem az alpesi versenyekkel - és nem hittem el, hogy valaha is képes leszek részt venni bármelyiken is- a Jungfrau Marathon mellett Zermatt volt a másik ami mozgatta a fantáziámat. Végül aztán mindig úgy adódott, hogy a…..
Gaborchi A Mátra bércein 2014.04.15 16:28:22
Hosszú, közös múltunk van ezzel a Mátrabérccel. Még a kilencvenes évek elején kezdődött, valahol a második maratonom és első (egyben utolsó) Kinizsi százasom környékén, ha jól emlékszem, '93-ban. Jól felpiszkáltak, hogy ez mekkora király túra és vannak akik végigfutják.…..
Szombat. Reggel. Szokásos készülődés, már szinte rutin. Leszámítva persze, hogy mostmár én is a fájóslábúak kasztjához tartozom. Minden lépés ajajajj. De az idő szép, az élet szép, ma csak 17 km-t futok és nem lesz nagyon emelkedős. Na, ahogy azt Gáborka elképzeli. Anita…..
Mikor összeállt a csapat már tudtam, hogy jó lesz. Szeretem őket. Anitával ugyan még sosem futottam, de soksok lelkes szurkolást kaptam tőle némely versenyeken. Zolival és Mártival már voltak közös futóélményeink - és mind jó volt. Létrejött a roaDKillers és alig vártam,…..
 Régesrégen voltam már túrasízni. Most úgy adódott, hogy meghívtak egy háromnapos Chopok-i sízésre, és mivel nem volt kedvem a normál szállodákhoz, felhívtam a csúcs alatti menedékházat, hogy van-e ott szabad szállás – és volt. Úgyhogy a déli oldal felől támadtam meg a…..
Gaborchi Mátrai tél 2014.01.28 07:13:48
Fél év nyögvenyelős futás–nemfutás és több év hullámvasutazás -ahol a rohadt intenzív edzések és a hosszú semmittevések váltogatták egymást, remek kis sérüléseket és frusztrációkat okozva- után idén januártól új alapokra helyeztem az edzéseimet. Új célokat,…..
Rég futottam már maratont, nagyon rég. 2009 őszén a Jungfrau Maraton céljában nem gondoltam volna, hogy hosszú időre az lesz az utolsó. Bár egyszer-egyszer fellelkesedtem, a motiváció mindig kérészéletűnek bizonyult. 2013 nyarán viszont egészen biztos voltam abban, hogy mostaztán…..
Gaborchi UBjektíven 2013.06.04 22:33:21
Ultrabalaton. Tavaly nyáron, mikor még csak a Facebookon követtem a DK csapat élményeit, feltűnt, hogy mennyire lelkes mindenki ettől az eseménytől. Kíváncsivá tett, milyen lehet. Milyen lehet csapatban futni. Éjjel. Sokat. Többször is, kevés pihenéssel. Elég régóta futogatok,…..
Gaborchi Téli Mátra 2013.02.11 11:03:23
"Öreg hegy a Mátra, de mindig van, aki megmássza." Eccer régen, három éve végigküzdöttem magam a Téli Mátra L távján - igen sűrű havazásban, végkimerüléssel.  Azóta valahogy nem vágytam vissza, de idén már nagyon intenzíven készültem - legalábbis lelkiekben. Aztán…..
A kilencvenes évekbe már úgy vágtam bele, hogy marathoni futó voltam... És éppen hegymászó akartam lenni. Persze elég léha életet éltem ahhoz, hogy se a futás, se a mászás ne váljon túl komollyá. Valahol 92 környékén egy hegymászó újságban olvastam egy cikket svájci alpesi…..