Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BartiMagdolna

223 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel másfél év után hamarosan újabb bejegyzések lesznek itt a blogon is...
Rakéta sebességgel közeledik az iskolakezdés. Még senki nem tudja, hogy pontosan mi is fog történni. Az egyetlen dolog biztos, hogy hagyományos iskolarendre készülnek jelenleg a tanárok, az iskolák. Mai interjúalanyom kicsit kilóg a sorból, a téma nem az itteni megszokott. Ennek ellenére úgy…..
A következő sorozatom vagy ha úgy tetszik, ezek a variációk egy ottawai kiállítás felhívására készültek. A címe: Kapcsolódás I.-XI. Egy sorozatban az az izgalmas, hogy ugyanaz vagy legalábbis nagyon hasonló elemekből több kép készül, amik nem sokban különböznek, mégis a jelentésük egy kevés formai…..
BartiMagdolna 2020.08.15 10:44:26
@Nagy Sándor Zsolt: Köszönöm szépen! :) Igen, talán az a legfelismerhetőbb elem. Talán a földimogyoró termése a legnehezebb vagy a legkevésbé ismert forma, így fotózva.
Egy különleges interjúval készültünk. Ilyen még nem volt az "Egy portrékép", 5 kérdés" című sorozatomban. Most egyszerre két válaszolóm is lesz, Kádár Anna, a Titkos átjáró irodalmi mesekönyv írója és Fatér Anna, mesekönyv illusztrátora. Őket kérdeztem a közös munkájukról, az…..
L á t s z o l Ajánló 2020.07.17 09:57:21
Most a Magyar Múzeumok oldalán megjelent írásomat ajánlom figyelmetekbe, ami az elmúlt időszak online kiállításaival kapcsolatban íródott. A cikket itt olvashatjátok (KATT). ------------Ha kíváncsi vagy rá hogyan készítem a képeimet és az írásaimat kövesd a Látszol Facebook oldalát, hogy ne…..
L á t s z o l "Várakozás" 2020.07.03 07:21:00
"Várakozás" - ez a címe ennek a körülbelül két évvel ezelőtt készült elektrográfiámnak, ami egy sorozat egyik darabja. Idáig egy önálló és egy országos kiállításon mutatkozott be a közönség előtt. Egyik fő ihletforrásom, ahogy ezen a képen is látszik, a természet, a természeti formák, természeti…..
L á t s z o l Na, mi van? 2020.06.26 12:06:19
Gondoltam, hosszú idő után először, írok arról, hogy mi a helyzet a könyvvel.⠀⠀Nos, az utóbbi hónapok és az online leckeírás, -küldés annyi energiát és időt vett el minden mástól, hogy a könyv írásával és készítésével lelassultam. Egy darabig haladtam vele, de egy idő után be kellett lássam, hogy…..
Nem tudok pontos dátumot mondani most. Nemsokára... Köszönöm a türelmet!..
Most már kezdek fáradni, a napi feladatok mellett Legkisebb napi szintű oktatása, a család ellátása és a kutya is kinézi a számból a reggelit, szóval úgy érzem, már sok ilyen körülmények között. Ezt a bejegyzést is egy hete kezdtem el írni és minden egyes alkalommal, mikor leültem, hogy folytassam,…..
Be kell vallanom mára már roppantul meguntuk a "karanténkosztot". Na jó, inkább az egyébként szokásos, bab, borsó, lencsefőzelék, sültkrumpli és krumplipüré köröket. Így "Legkisebb" kezdeményezésére, meg némi youtubeos sütögetős videó hatására, gondoltuk, hogy most aztán jól belecsapunk a lecsóba és…..
Az őszi Pilisben kirándultam ma, gondolatban. Ég és föld Teve-szikla, "Egri" vár és környéke (galéria) Pilis ---------- És tudod: Gondolkodj képekben!..
Az "Egy portrékép, 5 kérdés" című interjúsorozatom következő része máris megérkezett. És ne feledjétek az idei év témája a KÖNYV. A mostani interjú kérdéseit Baracsi Gabriella - Gabillusztrátornak tettem fel.Az "Egy portrékép, 5 kérdés" mostani részében ő válaszol a kérdéseimre:  Baracsi…..
Mi, családilag sokat kirándultunk korábban. Most ezek, a helyzetre való tekintettel vagy inkább kényszer miatt elmaradnak, eltolódnak. Egy ilyen alkalom számomra mindig felér egy meditációs gyakorlattal. Ezek most nagyon hiányoznak, ezért elővettem a régi képeket. Solymár közelében jártunk egy…..
Itthon. Nem tudom, ki hogy van vele, de én elfáradtam. Elfáradtam az online hírek olvasásába, az "aktualitások" követésébe. A hol, hányan és mennyien még adatok figyelésébe. Nem akarok már róla tudni. Persze, fontos és észben kell tartani, de, hogy ezzel foglalkozzak egész áldott nap..., hát…..
Az idei év hívószava itt a blogon a KÖNYV. Ennek szellemében készülnek most az interjúk is. És az "Egy portrékép, 5 kérdés" című interjúsorozatom következő része máris megérkezett. És ne feledjétek az idei év témája a KÖNYV. Ezért a mostani interjú kérdéseit Berg Juditnak tettem fel. Az "Egy…..
Csütörtökön újabb bejegyzéssel jövök. Köszönöm a türelmet!..
Nem akarom én ezt a témát mindennapossá tenni itt a blogon, de úgy érzem, erről még muszáj írnom. BESZÉLJ A GYEREKNEK A MOSTANI HELYZETRŐL! Félre értés ne essék, nem, nem kell doktori értekezés, latin tudás és hasonlók. Egyszerűen, csak az ő nyelvére lefordítva, tényeket közölve magyarázd el neki,…..
KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDENKINEK, aki lehetővé teszi az otthonmaradást! Második hete vagyunk #maradjotthon önkéntesen is. Lassan beáll egy "megszokott" rend, amit időről időre felborít valami. Tulajdonképpen mindegy, hogy mi. Az ok egyértelmű. De nem panaszkodhatok. Jól vagyunk. A vásárlásainkat…..
Aki már régebb óta követi a Látszol oldalát, valószínűleg találkozott már az "Egy portrékép, 5 kérdés" című interjúsorozatommal. Aminek a következő része máris megérkezett. És ne feledjétek az idei év témája a KÖNYV. Ezért a mostani interjú kérdéseit Dániel András író, illusztrátornak tettem…..
L á t s z o l #maradjotthon 2020.03.20 09:40:18
Hú, hát, jó lenne valahogy összegezni ezt a hetet, ha másért nem is legalább a folytatás miatt. Leginkább magamnak. Nálunk csak egy "Legkisebb" van a családban, így azt hiszem könnyebb helyzetben vagyok, mint sokan mások. Egy hét telt el, de már érződik, hogy az az iskola mégsem volt olyan rossz.…..
Arra gondoltam, hogy ma olyan játékokról írok, amiket mi itthon vagy várakozás közben is szoktunk játszani. Ami fontos bennük, hogy még az egyszemélyes játékokat is lehet ketten együtt. Nem újak, de talán érdemes lehet őket letölteni. Candy Crush Saga: ez egy cukorkagyűjtögetős játék (nem egy új…..
És most következzen egy újabb interjú a Látszol oldalán. Aki már hosszabb ideje követi a blogot az valószínűleg találkozott már az "Egy portrékép, 5 kérdés" című interjúsorozatommal. Ennek a hagyományát idén is folytatom egy különleges hívószó égisze alatt, ez pedig a KÖNYV. Hozzám többféle stílusú,…..
2020 a könyv éve nálam erről itt írtam egy bevezetőt: KÖNYV.  Most megint az írás folyamatáról írnék egy kicsit azért, mert számomra roppant tanulságos és érdekes folyamat ez az egész. Ha úgy veszem a dolgot, már 28 éve írok, de ha a gyerekkori ez meg azt leszámítjuk, komolyabban véve,…..
Újabb adag gyufacímke a '60-as évekből, egy hozzám közelálló témában. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Gyufacímkék a '60-as évekből. � Tudom, nem könyv, de egy érdekes sorozat ez abból a szempontból nézve, hogy mennyi minden változott azóta. Gondolkodj képekben! �…..
Őrület. Rúzsa Magdi koncertezett az Arénában hétvégén. B@sszus! Őrület volt! Profi látvány. Imádtam. Ezért mentem (első :) ) másodsorban. Profi előadás. Profi hang. Be kell vallanom, hogy ez volt az első Rúzsa Magdis Aréna koncertem és már nagyon régóta vártam, hogy eljussak ide. A látvány, a…..
BartiMagdolna 2020.02.26 11:02:06
@ervin2: Kedves ervin2! Lehet, hogy igazad van. Én nem ismerem őt személyesen. Viszont nem tudnék példát mondani olyanra, akivel "csereszabatos" lenne. Az számomra természetes, hogy a tanulás, a munka és az eltelt idő megváltoztatta a Megasztár óta. Profi lett, de ha nem vált volna azzá menne neki?
Lehet abban is valami, hogy a profi fény- és látványtechnika kicsit háttérbe szorította Rúzsa Magdi személyiségét, "karízmáját, az egyéniségét, a rúzsamagdiságát". Érdekes kísérlet lenne egy ekkora színpadon, ekkora helyen egy szem zongorával, gitárral. Működne-e? Mint a kezdetekkor. Én tisztelem azért a rengeteg és tudatos munkáért.