Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arphead_

57 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan érzése van az embernek, mintha egy héttel előrébb hozták volna az upfronts-ot, rengeteg bejelentés érkezett az elmúlt napokban, a tetőpont a pénteki volt, amikor bizony sokszor még twitteren is nehezen tudtuk követni az eseményeket. Tavaly egyébként szinte ugyanez…..
arphead_ 2011.05.15 00:05:58
@kikibacsi: a walking dead nem országos adón, hanem kábelen megy. Már nagyon régóta berendelte az AMC, és ősztől lesz 2. évad. Brutális nézettsége volt kábeles adóhoz képest, ezért itt ez nem is volt igazán kérdéses.
Szeretettel meghívlak benneteket az eddig hatalmas népszerűséget arató Zöld Fórum előadássorozat újabb állomására, melynek témája az atomenergia kérdésköre. A Zöld Fórumot először egy 3 részes, meghívott előadókkal tartott, beszélgetős vitaesteknek szántuk,…..
A közgyűlési előterjesztések átláthatóságáról   Pártnegyed kialakulóban Szegeden   Veszteségessé váló városi cégek   A koldusrendelet eltörléséről Sajtómegjelenés:SZEGEDma.hu: Szentistványi a Botkával szembeni alternatívát hiányolja..
Az alábbiakban szeretnénk közérthetően bemutatni és elmondani a véleményünket a 2011. április 15-i szegedi közgyűlés előterjesztéseiről, a következő két megjegyzéssel: (1)A kiindulópontként használt anyagok – azaz a város honlapján megtalálható előterjesztések…..
Szombaton nyilvánosságra kerültek Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester közgyűlési felszólalásának egyes részletei. A magyar média jelentős része – leszámítva a kormánypárti sajtóorgánumokat – ezt átvette, a parlamenti ellenzék külön-külön, de…..
arphead_ 2011.04.03 22:28:42
Az alábbiakban szeretnénk közérthetően bemutatni és elmondani a véleményünket a 2011. február 25-ei szegedi közgyűlés előterjesztéseiről a következő két megjegyzéssel: (1) a kiindulópontként használt anyagok egyáltalán nem törekszenek az egyértelműségre (és a…..
arphead_ 2011.02.24 13:21:32
@ifj. Nagy Gábor: köszi a figyelemfelkeltést, javítottam a posztban az üvegsörgombot.
Tisztelt Képviselő Urak! Azért fordulunk Önökhöz, mert Önök a 2010-es Országgyűlési Választásokon megnyerték a csongrád megyei 1., 2. és 3. egyéni választó kerületet. Ezért a választási törvény szellemében Önök hivatottak képviselni Szeged és környékének érdekeit…..
Szeretettel várjuk Önöket az LMP irodájában hétfőn (december 6.) 19 órára, ahol csapatunk ismerteti Önökkel a december 10-i közgyűlés előterjesztésit közérthető, emészthető formában, majd ezen előterjesztésekről,és a képviselendő LMP-s álláspontról közösen…..
Jelenleg mindennapjaink legfontosabb történése, hogy szerdán lesz a közgyűlés alakuló ülése, amelynek napirendjét és határozattervezeteit a következő linken találják: https://eservices.szeged.eu/eku/ules.php?id=836 Ezekkel kapcsolatban várjuk véleményeiteket itt a blogon.…..
Köszönjük a szavazataitokat! Köszönjük, hogy sikerült közösen bejuttatnunk egy LMP-s képviselőt, Szentistványi Istvánt a szegedi közgyűlésbe. Sikerként könyvelhetjük el azt, hogy tavaszhoz képest, egy jóval alacsonyabb részvétel mellett, a legtöbb egyéni körzetben…..
Szeged program Örömmel közlöm veletek, hogy elkészült, formát öntött, és nyilvánosságra került a Lehet Más a Politika szegedi programja. Melyet elolvashattok, véleményezhettek, számon kérhettek. A programalkotásba próbáltunk minél szélesebb kört bevonni, így nagyon…..
Építészi szemlélet helyett (és mellett) érdemi részvételi eszközök alkalmazását a városfejlesztésben! A témafelvetés apropóját a Délmagyarország 2010 szeptember 14-én megjelent cikke szolgáltatja, amely szerint „Új városrész születik Szegeden”. Ez az új…..
Képviselőjelöltjeink fogadó órákat tartottak a következő helyeken és időpontokban: ..
Az LMP szegedi képviselőjelöltjei utcán alvással tiltakoznak  a FIDESZ azon törvénytervezete ellen, amely lehetővé tenné (többek között) hajléktalan embertársaink közterekről történő kitiltását is.A dolognak városunkban különös aktualitást kölcsönöz a helyi…..
Óriási hajrát produkáltunk és 18 körzetet sikerült behúzni a végére. Mint alább a tegnap esti eredményekből már látszott: igen sok körzetet sikerült összegyűjtenünk, ma pedig még tovább folytattuk és a 6. és 10. körzet kivételével mindenhol összegyűlt kellő mennyiségű…..
arphead_ 2010.09.07 14:32:13
@50-50: valóban 3 körzetben is visszadobták a cetliket. A helyi választási bizottságra jellemző MSZP-s beágyazottságnak köszönhetően, két körzetben is addig nézegették a cetliket, amíg eggyel illetve kettővel az összegyűjtendő mennyiség alá nem tornázták le az elfogadottakat. Ezen két körzetben fura módon pont az MSZP kompenzációs listájának első két helyezette indul. Olyan cetliket dobtak vissza, amik teljesen jók voltak. Természetesen fellebbezünk, várhatóan meglesz mind a 18 körzet, amit leadtunk.
arphead_ 2010.09.07 14:39:15
@50-50: A Zöld Baloldal KC gyűjtési technikáiról egészen érdekes beszámolókat lehetett hallani. Ezen a fórumon, ha lehet nem osztanám meg ezeket (meg persze semmi konkrét bizonyíték nincs ezekre). Amit tudni lehet, egy ZB kopogtatóval sem és egy kitelepülésükkel sem lehetett találkozni az elmúlt három hétben, semmilyen aktív kampánytevékenységet nem tapasztalhattunk a részükről, nem volt komolyabb sajtómegjelenésük sem. Így gyanús, hogy miként szedtek össze 2000 cetlit. Nem csodálkoznék, ha szavazatban ennél bőven alább teljesítenének. Jelöltjeik teljesen hiteltelen, politikából kikopott, előző rendszer "nagyjai", relatíve egy kommunista párt.
arphead_ 2010.09.07 23:58:30
@50-50: igazad van, ezek a kapcsolatrendszerek sokat hozhatnak. De azért tavaszról vannak tapasztalataink a ZB gyűjtési technikájáról: index.hu/belfold/budapest/2010/08/18/galba-deak_adam_egy_uj_arc_kellett/ hozzászólásai közül Ginjeet-ét pl érdemes elolvasni.
Íme, a következő körzetekben megy a visszaszámlálás, a linkre kattintva körzetadatok!Hozzátok az ajánlásokat, nagyon kevés kell már csak holnapra!I. kerület, körzetek:1: 12 cédula hiányzik utcanevek itt!2: 5 cédula hiányzik utcanevek itt!7: 4 cédula hiányzik utcanevek…..
arphead_ 2010.09.02 19:08:08
Bár a sajtó a fővárossal van tele, az LMP-aktivisták és tagok legalább ugyanekkora elánnal gyűjtenek vidéken is! Jó hír, hogy csak pár kopogtató hiányzik a borsodi és a baranyai listákhoz, illetve célegyenesbe ért már több nagyváros: Dunaújváros, Eger, Kazincbarcika,…..
arphead_ 2010.09.02 19:07:36
Megkezdődött az ajánlószelvénygyűjtés véghajrája, már csak néhány óra és szeptember 3-án 16:00-kor lezáródik a jelölési határidő. Addig minden követ meg kell mozgatnunk, hogy Szegeden valódi választási lehetőséget tudjunk biztosítani. Helyzet nem olyan reménytelen, ahogy…..
Fűre lépni lehet! Egy nagyvárosban a zöldterületek mennyisége, minősége és rendelkezésre állása a városlakók nem anyagi jóllétének egyik legfontosabb eleme. Ennek ellenére az utóbbi években azt tapasztalhattuk: a városvezetés közösség- és természetellenesen bánt a…..
A városért tenni akaró civil aktivistaként sokszor megtapasztaltuk, hogy Szegeden a város jövőjével kapcsolatos párbeszéd vagy teljesen hiányzik, vagy éppenséggel e címszó alatt manipulatív módon a mindenkori politikai-gazdasági elit érdekeinek megfelelően a valós folyamatok…..
büszkén leng a magyar lobogóa Sándor-palotán, végre egy ragyogókarizmatikus ember az elnökott ül a Várban a pártok fölötteltűnt végre az izgága Sólyomépülhet a rendszer bármi módonés ez még csak a kezdetszilveszterkor biztos irányt kap a nemzetha megszólal éjfélkor a…..
Gyere, hozd el a kopogtatócéduládat, és bulizz a Lehet Más a Politika képviselőjelöltjeivel egy sör és két zenekar társaságában. Vegyünk együtt egy utolsó hatalmas lendületet az ajánlószelvénygyűjtés véghajrájában. Fellépők:Rockcirkusz (Rock/Punk Rock/Hard Rock)Johnny…..
A Lehet Más a Politika kiemelten fontosnak tartja a választókkal való közvetlen kapcsolattartást. Ezért egy rendszeres párbeszédet indít az LMP, azért hogy az állampolgárok véleményei és ötletei minél közvetlenebb módon csatornázódjanak be a törvényalkotás folyamatába.…..
Véglegessé vált az LMP szegedi polgármesterjelöltjének személye, valamintszegedi kompenzációs listájának névsora a 2010-es helyi önkormányzati választásokra. Ez alapján az LMP szegedi polgármesterjelöltje: Málovics György A kompenzációs lista tagjai: Szentistványi…..