Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Josef (K.)

0 bejegyzést írt és 427 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevesen gondolták volna akár csak egy évvel ezelőtt is, hogy a választási kampány egyik legkeményebb retorikai küzdelme a Fidesz és a Jobbik között zajlik majd. Bár az MSZP és a Fidesz hozza egymással kapcsolatban a kötelezőt, négy vagy nyolc évvel ezelőtt lényegesen…..
Josef (K.) 2010.03.04 17:58:54
 Undorodom.  JT..
Josef (K.) 2010.03.02 20:55:56
Josef (K.) 2010.03.02 23:31:03
@jotunder:

A különvélemény (átirat):

*Brian (az áldást kérő tömegnek): Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Harsogjátok el mind külön-külön a különvéleményeteket, hisz ti mind egyéniségek vagytok!
*A tömeg (egyszerre): Igen, mi mind egyéniségek vagyunk! Mi mind a különvéleményünket harsogjuk el.
*Brian: Ti mind különbözőek vagytok!
*A tömeg: Igen, mi mind különbözőek vagyunk!
*Egy ember a tömegből (konkrétan B.R. borbélya): Én nem vagyok különböző, és nekem különvéleményem sincs.
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
Josef (K.) 2010.02.15 23:49:15
@ó jaj:

"Tudatosan vagy sem, de az interaktivitás új szintjét hoztad be, Gábor :) Gyakorlatilag a blogodon keresztül kialakítottál egy országos kopogtató-figyelő rendszert."

Valszeg tudatosan. Korábbi kommentjeiben is utalt arra, hogy pl. tök jó lenne így (kommenteken keresztül infókat kapva) figyelni a "helyi kampányokat".
Az Nyakó-Mesterházy-Török-trió nagyon felizgult a kampánytól, sorra tolják a viccesebbnél viccesebb szövegeket. Mesterházy szerint például Orbán nem beszélt semmiről. Ez alatt azt értette, hogy nem volt szó arról, miből és hogyan, nem volt elég konkrét. Hát, politikai…..
Josef (K.) 2010.02.13 20:17:51
@Iustizmord: @heima3:

"tudományos" "vita"

(Ezzel most kanonizálom Regno delle Due Sicilie-t?)
  Van élet a halál előtt? Bizarr véletlen folytán jelenhetett meg az IndaVideo filmajánlata a tömeggyilkosságra készülő egyetemistáról szóló hír előtt, de tökéletesen passzol hozzá. Számomra különösen bizarr, hogy saját egykori alma materem, az ELTE jogi karára…..
Az MDF esélyeiről többször írtam. Január végén, amikor már tudható volt, hogy az MDF és az SZDSZ együttműködése buktatókkal terhelt, és a nyilvánosság előtt is láthatóvá vált zűrzavar, azt sem tartottam kizártnak, hogy teljesen dugába dől a terv. Állítottam és tartom…..
Josef (K.) 2010.02.11 22:45:43
@Josef (K.):
Mármint a kritikát vonom vissza (részben).
Josef (K.) 2010.02.12 17:53:06
@mrs. white:

"Mindenki liberálisként kezdi"

Erről kérdezd meg a jobbikos fiatalokat.
Josef (K.) 2010.02.12 19:51:16
@pannonfunk:

Most majd jön az "Apák és fiúk" is?
Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több…..
Josef (K.) 2010.02.11 22:41:48
@Josef (K.):

Megjelent az 59. bejegyzés.
A Debreczeni-index is növekedett eggyel :).
Josef (K.) 2010.02.11 23:21:58
@Kenwyn:

Igen, szerintem D.J. írásai általában érdekesek és elgondolkodtatóak, még akkor is, amikor néha totál mellé lő. (Általában valamelyik irányban teljesen elveti a sulykot.) A Gyurcsányról szóló könyve émelyítő, de nagyon. Mégis voltak benne érdkességek. A vicc az, hogy megdöbbentően sokszor buktatta le Gyurcsányt a könyvben - pedig nagy hívője (valszeg több ilyen esetben nem gondolja, hogy ezek lebuktatások, de van, amikor a hebegve-habogva, de tudatosan lebuktatja). Gondoljunk bele, hogy hányszor használta a Fidesz az ő könyvét, hogy támadja Gyurcsányt - "23 millió román" stb.
Josef (K.) 2010.02.11 23:25:29
@Kenwyn:

És tetszik a "20. századi D.J." és "21. századi D.J." megkülönböztetés! :)
Tisztelt hölgyeim és uraim! A gazdaság változik. Ázsia, a globalizáció szele kelet felé fúj. Újraértelmezzük az állam szerepét neoliberális illúziók erős nemzet, erős nemzetgazdaság erőerőerő erőerőerőerőerőerőerőerőerőerőerőerő (ész..) Méret, kishitűség…..
Josef (K.) 2010.02.10 21:51:54
Josef (K.) 2010.02.10 22:05:33
@Regno delle Due Sicilie:
Helyes!

Komolyra fordítva a szó, tökre tetszik a blogod. Különösen az a rész, amikor a Bandiera testvérek felkeléséről írsz és belinkelsz a youtube-ról korabeli forradalmi dalokat. Mind az öt dalt meghallgattam, és teljesen egyetértek az elemzéseddel ezzel kapcsolatban. Írsz erről többet is?
Josef (K.) 2010.02.11 22:51:12
@zsögödbenő:

:)))))
Mandiner blog MÁV menni Csikágó? 2010.02.11 12:01:00
  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen…..
Josef (K.) 2010.02.11 15:55:35
@ArmaGeddon Bácsi:

Neked inkább nem kellene számolnod. A szorzás nehéz művelet.
Josef (K.) 2010.02.11 16:03:33
@ArmaGeddon Bácsi:

Ugye még ezt a bonyolult műveletet, a szorzást is meg lehet tanulni...
(Remélem az olajcsúccsal kapcsolatban nem végzel számításokat.)
Történt egyszer, hogy egy házaspárnak volt egy tízéves forma kislánya, aki messzeföldön híres volt felvágott nyelvéről. Az eset akkor következett be, amikor az Apa főnöke vendégségbe jött el hozzájuk.Volt ezzel egy kis gond. A Főnöknek ugyanis rettenetesen nagy orra volt…..
Blogunk, de leginkább én, az alábbi zenei ritkasággal köszönti az évértékelő beszédet, és azok összes értékelését, továbbá az évértékelő beszéd értékeléseinek értékeléseit. Minden olvasónknak további boldog évértékelést…..
Josef (K.) 2010.02.08 15:51:39
Josef (K.) 2010.02.10 14:30:53
@jotunder:

Amikor a jótündérek megundorodva vonulnak el az emberek világától, talán épp akkor lenne a legnagyobb szükség rájuk.

(Hány, de hány ismerősöm ismeri fel véletlenül éppen most, hogy őt a politika, a közélet mennyire nem érdekli, hogy mennyivel fontosabb, érdekesebb a szakmája, a hivatása. Éppen most ismerik ezt fel... Úgy látom, tényleg eljött a horkayhörchik ideje.)
Josef (K.) 2010.02.10 17:35:02
@jotunder:
"En nem minden tematol tartoztatom meg magam, csak azoktol amelyek a kampanyszarakodassal kapcsolatosak."

Akkor jó.
Tegnap este a Filmszemlén voltam, ahol egy „bájos” díjátadás részese lehettem (aki felnyakkendőzött politológust szeretne látni, kattintson ide), de időnként azért a kommentekbe is beleolvasgattam. Mindig meglep, hogy amikor a Jobbik szóba kerül, hirtelen megszaporodnak a…..
Josef (K.) 2010.02.09 22:05:19
@saska80:
"Azért tetszik ez a blog, mert olyan
olvasni ezeket a bejegyzéseket, mintha „egy”igazi újságot olvasnék, ahol következetesen (talán éppen ezért hitelesen) megy a kérdezés, hogy végre vannak KÉRDÉSEK."

Igen, van valami "üdeség" ebben a blogban. (És szerintem is inkább a felvetett kérdéseken van a hangsúly, és nem feltétlenül a válaszokon.)

@Diocles:
"a BKV-ügy mostanában mindent visz"
Én is így érzem, ezért is kérdeztem meg erről Gábort. (Az OFFért pedig elnézést kérek, bár folytatom picit.)

@török gábor:
" BKV? szerintem már írtam róla - Hagyóról is külön -, de nagy újdonságot nem tudok mondani: ennél ártalmasabb dolgot nehéz lenne elképzelni az MSZP számára egy kampányban. "

Igen, a BKV-ügyre céloztam, ahogy azt a későbbi hozzászólásaimban ki is fecsegtem (mivel érdeklődtek).
Egyetértek azzal, hogy ez nagyon árt a szocialistáknak, de azért ennél a dolog komplikáltabb (és talán lehet egy-két érdekes kérdést feltenni a dologgal kapcsolatban). A ügy komplikált jellegét az is mutatja, hogy Mesterházy letartóztatása gondokat (elsősorban ... khm... "infrastrukturális" gondokat) okozhat az MDF-SZDSZ együttműködésben. Demszky is célzott erre, és arra is, hogy az ügy mögött a két nagy párt állhat. Nem is volt annyira burkolt a célzása. A hírszerző egy másik vonalat vesz fel: Hagyó vs Mszp országos vezetése, lásd www.hirszerzo.hu/cikk.hogyan_nyirtak_ki_hagyot_a_szocialistak.139501.html

Mások azt mondják, hogy Mesterházy Ernővel a rendőrség/ügyészség egy cseppet túl nagy vadat kapott el. Ha Ernő picit nagyobbat borítana, akkor ez mindhárom fél (Mszp, Mdf-Szdsz, Fidesz) számára igencsak kellemetlen lenne, és az nagy lehetőség lenne a Jobbik (és az LMP) számára (hogy legalább minimálisan mondjak valami nem-OFFolás jellegűt is). Ezt az elméletet is alá lehet támasztani bizonyos dolgokkal:
- A pártfinanszírozás megoldatlan kérdése mindenkit érint
- A fidesz nem olyan nagyon állt rá erre a témára, mint ahogy ezt várná az ember
- Még a Fidesz-kormány alatt szerződött Mesterházy egyik cége (Future Clean) a Deutsch Tamás vezette sportminisztériummal, mely szerződés "alapján a cég horribilis lelépési díjat annak kapott ellenére, hogy a Future Clean hároméves tevékenysége alatt minőségromlásról szóló panaszok és a kiadások jelentős növekedéséről szóló jelentések figyelmeztették a tárcát."
Zavarbaejtő részletek itt:
index.hu/belfold/future0906
és
www.hirszerzo.hu/cikk.az_orban-kormany_alatt_is_nagyon_jo_volt_mesterhazy_ernonek.139380.html

Tehát itt van "pár" kérdés, vannak ki nem borított bilik a háttérben.

Nem csodálkoznék, ha Mesterházy Ernőt néhány nap múlva mégis elengednék...
Josef (K.) 2010.02.09 22:38:52
@pannonfunk:

1) "letakart maszkkal menekítették ki valami kuplerájból"
A legjobb családban is előfordul, ezzel ne foglalkozzunk, Spongyát rá!

2) A Mécs Mónikával kapcsolatos megjegyzésedet szintén elengedem a fülem mellett. (Én nem érzem, hogy az index erre utalt volna.)

3) Az viszont valószínűleg igaz, hogy Deutsch Tamás és Mesterházy Ernő között szoros baráti kapcsolat lehetett (vagy még van is). Hiszen ő is "ott volt Prágában, amikor letartóztatták Deutsch Tamást, ő hozta haza az arról szóló felvételt, és ő szervezte meg a budapesti csehszlovák követség előtti tiltakozó demonstráció."
Ezt egy két évvel ezelőtti cikkből tudhatjuk meg:
www.origo.hu/itthon/20080219-demszky-gabor-tanacsadoja-mesterhazy-erno-portreja.html?pIdx=1
Josef (K.) 2010.02.09 22:43:59
@Josef (K.):
Bocsi, rosszul értelmeztem. Az idézet Mécs Mónikára vonatkozott (nem Mesterházyra), Tehát akkor Mesterházy valszeg tényleg Mécs lányán keresztül ismerte meg Deutsch-ot. Bocsi ismét
  Az elmúlt napok vitáiban többször felmerült a régóta kifogásolt hiányosság: a Fidesznek nincs programja. A kommentelő olvasók hiányolják a Fidesz részletekre kiterjedő, pontokba szedett cselekvési tervét, melynek hiánya esetleg rossz lelkiismeretet szülhet, amikor valaki…..
Josef (K.) 2010.02.09 18:29:28
Régóta meggyőződésem, hogy az úgynevezett kiemelt politikusi beszédek túl-, pontosabban félreértékeltek a politikai kommentárokban. A szónoklatok kapcsán nyilatkozó elemzők általában ilyen fordulatokat használnak: megszólította a nyugdíjasokat, mobilizálta a törzsszavazókat,…..
Josef (K.) 2010.02.04 23:17:58
@gossage:

"a foglya az fogja
bocs ELIRAS "

Szerintem inkább freudi elszólás volt...
Politikai elemző vagyok, ezért – bár hiszek abban, hogy előbb-utóbb valamilyen ingatlan alapú adózásra szükség lesz majd Magyarországon – az Alkotmánybíróság mai döntése után nem bonyolódnék bele sem filozófiai, sem közgazdasági fejtegetésekbe. Egyszerűen és…..
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
Josef (K.) 2010.01.22 15:30:01
@török gábor:
A Simonyi-affér tényleg elég kellemetlen volt az MDF számára. Számomra kicsit váratlan volt eleve Simonyi neve, ő korábban inkább az mszphez (Kovácshoz) volt köthető. Egy jel azonban mutatott ebbe az irányba (de lehet, hogy csak belemagyarázom). Még karácsony előtt olvastam Simonyi könyvét (nagyon érdekes dolgok vannak benne, mindenkinek ajánlom, csak figyelmen kívül kell hagyni a rengeteg öntömjénezést), a könyvben többször is említi (pozitív kicsengéssel) Kerék-Bárczy Szabolcsot, aki akkor volt Los főkonzul Los Angelesben, amikor Simony Washingtonban volt. Simonyi talán ennek a munkakapcsolatnak a révén került közel az MDF-hez.
Josef (K.) 2010.01.22 15:43:25
@radala:
"Ha az LMP bejut az MDF nem, az a szellem diadala lesz. Akkor nem fogok tudni mást mondani, mint hogy a magyar a világ legbölcsebb nemzete. De valljuk be ez egy csoda lenne, mert ez valóban egy új kor hajnala lenne"
no comment
Josef (K.) 2010.01.22 15:49:14
@1.szolo (B.A.):

A "józan ész" képviselői mellett pedig megjelentek a "szellem diadalának" képviselői is. Megy a harc közöttük.
  Patek Gábor, a Societas kampányfőnöke, a nagysikerű trollbajnokság (megjelenések többek közt itt, itt, itt és itt) ötlet- és házigazdája Bánó András vendégeként büszkült és obamázott az ATV-n, kitűnő vágóképekkel: …..
Josef (K.) 2010.01.21 18:25:16
@Grift:

Szerintem Dodó még az utcát, házszámot is beazonosítja a kinézetéből.
Josef (K.) 2010.01.21 18:49:21
@Grift:
Én is. Miért, mire másra gondolhatott volna?

@Google:
Azt hiszem a Mikulásgyár nem "fölső tízezerről" szól, de ki tudja...
Josef (K.) 2010.01.21 19:03:19
Szerettem volna elemezni a nyugdíjakkal kapcsolatos – január eleje óta tartó és még ma is folytatódó - vitát. De nincs értelme.Az elmúlt napokban számtalan véleményt olvastam a kampány első "igazi", a szereplők többségét bevonó témájáról. A megállapítások…..
Josef (K.) 2010.01.20 21:45:15
@Balt:

Cézár óta minden politikus kockázik, kockáztat...:)
Josef (K.) 2010.01.20 23:04:52
@török gábor:

Kedves Gábor, lassan elmegyek aludni, de remélem nem feledkezel el a kérdéseimről ( @Josef (K.): ), s hamarosan medkapom a választ tőled ezekre. Azért is merek reménykedni ebben , mert tudtomra adtad, hogy ez a téma egyáltalán nem kényes a számodra.
(A kérdések megválaszolása pedig nem hiszem, hogy sok időt igényelne.)
Josef (K.) 2010.01.20 23:15:21
@török gábor:

Köszönöm.
(És Rétvári szerintem sem volt méltányos Andorral szemben.)
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
Ahhoz hogy jól működjön az össznépi BKV-pótlás, kommenteld ide egyszerű formában hogy honnan hova mész, és mivel. (városrész, autós/gyalogos)Aztán majd fel fogjuk osztani Budapestet néhány nagyobb körzetre, hogy áttekinthető legyen ez a nagy társasjáték.Tőletek jött az…..
Hello megint :),Mivel sokan olvassátok a blogot, élek a lehetőséggel, hogy megosszam az alábbi infot, hátha valakit ez ment meg.Persze nem streetstyle téma ugyan, de nagyon hasznos: BKV-pótló. Szerezhetsz kedves idegent, aki elvisz egy darabon, vagy felajánlhatod a segítséged....csudijó…..
(Frissítés: elkészült az utazást szervező weblapunk, részletek a poszt alján!)Csütörtökön felvirrad a BKV sztrájk harmadik napja, harmadik napja fogunk fagyoskodni a megállókban, állni a dugóban, gyalogolni órákig a szmogban és nézünk majd mindenkire igen morcosan.Ez egy jó…..
Josef (K.) 2010.01.13 23:17:16
@Reklamátor:

"Személy szerint a 100 forint a legnagyobb hiba, amit elkövethettek. Sértő arra nézve aki kedvességből felvesz titeket."

Igen!
Ez a BMHSz (BKV-pótló Mozgalom Hivatalos Szakszervezet) véleménye is.
Követeljük, hogy emeljék fel 1000 forintra!
Josef (K.) 2010.01.13 23:21:20
@Reklamátor:

"én tőletek függetlenül két napja csinálom"

A BMHSz-től függetlenül????
SZTRÁJKTÖRŐ!!!
Josef (K.) 2010.01.13 23:34:17
 BKV-pótló Mozgalmat indít a 4K!, azaz a Negyedik Köztársaság. A lényeg, hogy az iránymegjelöléssel közlekedő autósok vegyék fel a buszmegállókban várakozó embertársaikat: A BKV-pótló Mozgalom 3 szabálya az autósoknak: 1. Írd fel egy A4-es lapra melyik városrészbe…..
A szocialisták mai kongresszusa kilencven százalékos többséggel miniszterelnök-jelöltnek választotta Mesterházy Attilát. Nem volt könnyű az MSZP honlapján interneten keresztül követni a jelölt első beszédét, mert hol a hang ment el, hol pedig a kép, összességében mégis…..
Josef (K.) 2009.12.12 21:40:05
@tölgyes:

Ugye itt az "Am Sci. Rew" alatt valójában az "Am Polit Sci Rev"-re gondol?
Josef (K.) 2009.12.12 21:46:15
@tölgyes:

Szívesen! Az úttörő ahol tud, segít.
Josef (K.) 2009.12.12 22:05:46
@Werwolf:

két vénasszony között...