Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dani740

164 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavasz beköszönte is számos újdonságot hozott a Volvo számára, íme szokásos, mindent is összefoglaló hírcsokrunk...
Február sem telt el eseménytelenül a Volvo háza táján, íme a rövid összefoglaló! FIGYELEM! A hazai közösség számára legfontosabb információkat a legvégére hagytuk ;) ..
Sorozatban nyolcadik alkalommal állított fel új értékesítési rekordot a Volvo Autó Hungária. Tavaly összesen 2541 új Volvo talált gazdára itthon, ami a koronavírussal és beszállítói nehézségekkel sújtott időszakban a hazai piacon is rendkívülinek számít...
Välkommen tillbaka, azaz újra üdv mindenkinek – némi kihagyást követően visszatér a Volvoblog! Első körben nézzük meg röviden, mik történtek a Volvo háza táján 2022 legelső napjaiban...
Ahogyan már te is biztosan hallhattad, idén egy nagy dobásra készülünk a Volvo Fan Club Hungary Facebook csoporttal karöltve...
Hosszú ideje olvasgatom a hazai fórumokon, Facebook-csoportokban, hogy a Volvo melyik nagy gyártótól vásárolja a mai napig(!) az erőforrásokat. Na, ez így, ebben a formában nem igaz! Sokan a mai napig nem hajlandók elhinni, hogy a legjobb motorok igazából egytől egyig saját fejlesztésűek. Ideje…..
dani740 2020.05.03 10:09:38
@István Szőnyi: pedig nagyon egyszerű, ráadásul pont erről a motorkódról is írok a D5 fejezet alatt (az utolsó nagyobb bekezdés):
„Nem sokkal később az adóérzékeny piacokra megérkezett a 130 lóerős változat is (D5244T2, 280 Nm).”
Szóvel ez a hivatalos kereskedelmi megnevezés szerint: 2.4D
Öthengeres Volvo motor.
dani740 2020.06.04 11:02:20
@Atomhuzat: Igen, gyakorlatilag a 2.5T az egyetlen normális opció benzinesre. Létezett belőle 3.0 T6 is, de az nagyon ritka.
dani740 2021.01.10 20:39:30
@Tanácstalan: Hello, a turbó és alapból az egész autó műszaki állapotára kell odafigyelni. ha szépen rendben volt tartva (és nincs buherálva hozzá nem értő szakik által), akkor egy darabig el kell még ketyegnie. Nekem 2002-es XC70 van ugyanilyen motorral, teljesen jó kis darab. Ha automataváltós, akkor arra is figyelni kell, ha nem volt 50-60 ezer km-enként cserélve (nem csak frissítve) a váltóolaj, akkor félre kell tenni 300ezer forintot a váltófelújításra. És még két fontos dolog:
- állapotot vegyél, ne kilométerfutást
- itt még nézz körül: s60v70.blog.hu/2016/01/07/ismert_hibak
Hosszú ideje olvasgatom a hazai fórumokon, Facebook-csoportokban, hogy a Volvo melyik nagy gyártótól vásárolja a mai napig(!) az erőforrásokat. Na, ez így, ebben a formában nem igaz! Sokan a mai napig nem hajlandók elhinni, hogy a legjobb motorok igazából egytől egyig saját fejlesztésűek. Kicsit…..
dani740 2020.02.05 15:07:02
@Atomhuzat: rövid leszek: messzire kerüld el! Nem egyről hallottam, ami ennyi idősen hengerfejes lett, annyit fog fogyasztani, mint a 2.5T. A tömegük ugyebár nagyjából megegyezik, csak nem mindegy, hogy a kicsi motor erölködik sokat, vagy a nagy erőforrás duruzsol el ugyanannyi naftát fogyasztva. 2014-től vannak a kétliteres négyhengers VEA-motorok, amik talán még a V70-be is kerültek, az 1969 ccm-es 190 lovas benzines T4 jó választás lehet. Itthon nem lesz, előre szólok.
dani740 2020.05.27 09:27:21
@Attila Rust: Szia Attila, az 1.6 motorral nincsen semmi gond, feltéve, ha normális körülmények között használod. Több ember szállításához, nagyobb túrákra inkább keress nagyobb motorral. Az 1.8 kerülendő, annál a Ford motornál sajnos nagyon korán elkezdődik a motor kopása, ami először olajfogyással, majd magas költségekkel járó javításokkal jár. A legjobb megoldás a szívó 2.4 motor lenne, csak abból nagyon kevés van. Fogyasztásban nagyjából ugyanott jár, mint az 1.8, azonban sokkal dinamikusabb és többet bír annál.
dani740 2020.05.27 10:44:15
@Attila Rust: inkább benzin. Az 1.6 és 2.0 (utóbbi 2010-ig) Ford/PSA származék, ami alapból nem rossz. Azonban nem a városi használatra találták ki, itthon viszont abban az időszakban mindenki dízelt vett, mert „az jó”. kb. 150-200 ezer km után jelentkezik a baja a nem kiégetett egr és dpf tartályoknak, ami vagy lefalazással és szoftveres kiírással (nem szép dolog, egészségfre káros hatásokkal), vagy darabonkénti 100-200 ezres költséget jelentő cserével jár. Általában évi 30 ezer km megtétele felett éri meg dízelt használni, És ebből kiindulva csak 300 ezer kilométer feletti futású dízelek lesznek, ami ennél kevesebbet futott ennyi idősen, az vagy városi autó volt (a hibákat már írtam), vagy vissza van tekerve.
Szóval a többletfogyasztást és egy ilyen idős autó karbantartási költségeit figyelembe véve én továbbra is a benzinest javaslom. Lehet, hogy 2-3 literrel többet eszik majd, de még indig olcsóbb fenttartani, mint egy nem a legmegbízhatóbb 1.6 vagy 2.0 dízelt.
Rendhagyó hét közbeni - április elsejei - Napi érdekes, kizárólag fanatikusoknak! 1900. "Net fix and chill"..
dani740 2020.04.01 17:46:15
    A blogbejegyzések hozzászólásai között, illetve sok más fórumon is olvasom, látom, hogy laikusok, nem ebben a szakmában dolgozó, az ingatlanközvetítőkkel csak érintőlegesen kapcsolatba kerülők, mennyire rossz véleménnyel vannak erről a szakmáról, illetve ennek a szakmának a képviselőiről.…..
Elsőként is tisztázzuk: nem Schobert Norbert élő Facebook-bejelentkezésétől robbant fel a magyar internet. A magyar közösségi szcéna egyik legrégebben aktív személyiségeként megtanulta az idők során, mivel és hogyan válthat ki aktivitást a rajongóiból, de az egész internet berobbantásához ez kevés…..
dani740 2020.02.04 15:05:43
@fasalle: „A Kulcsár Edináék se értem miért akadtak ki, pár éve még orrba szájba nyomták a facebookon a fogyitabletta reklámot. Akkor nem tudták elfogadni a túlsúlyt most meg igen?”
Hát igen, egy mondás szerint van az a pénz, amiért Judit haja korpás.
Furcsa dolog egy celeb (azaz most már influenszer) részéről hitelességről beszélni, amikor mindannyian abból élnek, hogy termékeket reklámoznak. Ha egyszer a fogyitabletta fizet, akkor az a jó, ha a pálinkagyártó, akkor meg az a finom. Itt próbáltam az ominózus Tibi atya posztja körül kialakult kamuhisztire célozni. Amikor belegondolok, hogy ezek poszttal fizetnek a wellnesszért, meg az esti vacsoráért az egyik menő étteremben, akkor nem tudok esetükben hitelességről beszélni.
Tavaly a Volvo Autó Hungária 2205 darabos értékesítéssel immáron a hatodik egymást követő évben ért el új eladási rekordot, 25 éves fennállása alatt először haladta meg a kétezres darabszámot. Az eladások 2018-hoz képest 21 százalékkal nőttek...
Elképesztő módon alakult a Volvo tavalyi éve, miután már hatodik alkalommal haladta meg az előző év eladásait. 2019-ben először történt meg a vállalat 93 éves fennállása alatt, hogy az értékesítés áttörte a 700 ezres darabszámot. Tavaly a Volvo 705 452 új autót adott el, ez 9,8 százalékos növekedést…..
dani740 2020.01.15 16:31:40
@Ződ2000: Jók a gondolataid a plusz százezerrel. Néhány éve tűzték ki célul, hogy 2020 végére évi 800 000 darabos eladást szeretnének elérni. A tavalyi és az idei bővülést alapul véve ez simán menni fog. Természetesen ebbe még belerondíthat az autóiparba szépen komótosan begyűrűző válság, de én pozitív vagyok...
Ma végre lehullt a lepel a Volvo XC40 Recharge autóról, amely egyben a vadonatúj Recharge modellcsalád első tagja is. A többszörösen díjnyertes, rendkívül népszerű XC40 kompakt szabadidőjárműre épülő Recharge a legelső a tisztán elektromos Volvo modellek sorában...
Október 16-án érkezik a tisztán elektromos Volvo XC40, ami nem pusztán első ilyen hajtású járműve Volvo Cars-nak, hanem egyben a világ egyik legbiztonságosabb autója is lesz...
Időről időre feltűnnek a hazai volvós közösségek Facebook csoportjaiban olyan, többnyire 200-as, 700-as és 900-as Volvók fotói, amik a megszokottól eltérően kétajtós pickupokként róják az utakat északon. Ilyenkor jogosan érkeznek a kérdések, hogy: mik ezek, hogyan készülnek és hogyan juthatnának el…..
dani740 2019.09.16 09:53:10
@geegee: a svéd ismerősünk elmondása alapján a váltóáttételeket babrálják, és talán 2-nél nem is lehet feljebb kapcsolni.
Újra itt vagyunk a hosszúra nyúlt nyári szünet után, és egyből egy jó hírrel szolgálhatunk: a Volvo globális eladásai szünet nélkül döntögetik a rekordokat. Augusztusban 10,2 százalékkal több Volvo személygépkocsit adtak el világszerte, mint egy évvel korábban, 2018. augusztusban...
Úgy tűnik, sikerült kiküszöbölni a kezdeti - és nem feltétlenül a gyártóra róható - hibákat és feledtetni a korábbi bakikat, és ma végre bemutatkozott a Volvo és az Uber által közösen fejlesztett, szériagyártású gépkocsi, amely képes önmagát vezetni. Szinte egészen biztosak vagyunk benne, hogy a…..
Svédországba költözésünk óta több tucat itt élő, vagy valaha itt élt magyar véleményét olvastam a svéd egészségügyről, és 90%-ban csupa negatív véleménnyel találkoztam. Volt aki feketén-fehéren leírta, hogy aki túl akar élni, az jobb, ha inkább Magyarországra jár orvoshoz. Általában nem nagyon tudok…..
dani740 2019.05.28 09:55:28
@morph on deer: arra, hogy mi folyik manapság odakint. A több évtizedes nagylelkűségük és nyitottságuk levét kezdték el inni az elmúlt években. Az, hogy bizonyos bűncselekmény típusok az elmúlt években jelentek csak meg, vagy erősödtek fel a statisztikai hibahatárról a jól látható kategóriába. Az, hogy egy bevándorló több segélyt kap, mint egy rendes svéd nyugdíjas, aki az életének első hat évtizedét becsületesen végigdolgozta. Az, hogy a szociális hálójuk mára egy ketyegő bombává vált. Az, hogy a rendőrök bizonyos kis- és nagyvárosok bizonyos zónáiba egyáltalán nem mernek bemenni. Folytassam még?
dani740 2019.05.28 10:16:39
@GallaiG: jó, leesett ;) De sajnos kint is elhallgatják a teljes igazságot, csak éppen annyi a különbség a magyar menekültellenes propagandáshoz képest, hogy van alapja, de nagyon...
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
A Volvo idén ismét nagyot gurított a világ legnagyobb veteránautó-kiállításán, hiszen a vállalat egyik alapítójának egykori autójával, egy 1935-ös Volvo PV36 modellel vesz részt az esseni Techno Classicán. Gustaf Larson, aki 1927-ben másodmagával alapította meg a Volvo Cars vállalatot, éveken át…..
Öt év után ráncfelvarrást kap a Volvo legnagyobb szabadidőautója. A megújult XC90 elsőként kínálja a KERS mozgási energiát visszanyerő fékrendszert a teljesen új, „B” motorjelzés néven. Az új, részben villamosított hajtáslánc akár 14 százalékkal képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a…..
Pontosan 13 órakor kezdetét vette az élő internetes közvetítés, és bemutatkozott a Polestar nemes egyszerűséggel csak „2” nevű új modellje. A főbb adatok röviden: 408 lóerő, 660Nm nyomaték, 500km-es hatótáv...
VOLVOBLOG Jön a Polestar 2! 2019.02.15 20:04:25
Tegnap óta egy sejtelmes üzenet fogadja a polestar.com oldalra látogatókat, és a gyártó egy online bemutatóra invitál bennünket. Összeszedtem, mit lehetett eddig tudni a Polestar második modelljéről...
“Olyan mint egy mérges bakancs egy rajzfilmből, ami a horgodra akad pecázás közben, és kiemeléskor mérgesen próbál harapdálni…” Ezt egy kedves márkaszerető ismerősöm írta, amikor elküldtem neki az első fotókat a nálam vendégeskedő XC40-ről. Nem mellesleg az autóiparban dolgozik, design területen. Én…..
A tavalyi rekordok után nagyon erősen kezdte az új évet is a Volvo Cars: az előző év első hónapjának eladásait 16,7 százalékkal haladta meg, és ehhez a növekedéshez valamennyi régió aktívan hozzájárult. A januárban értékesített 50 679 Volvo meghatározó része a számtalan díjat nyert XC-család tagja,…..