Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyönyörök Kertje

23 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszem ágában sem lenne publikálni az alábbi, félkésznek sem nevezhető, évek óta az asztalfiókomban penészedő vázlatot, két okból mégis megteszem. 1. A mellékelt írás már soha nem fog elkészülni, legalábbis a jelenlegi formájában biztos nem, mert gagyi. 2. Szóbeli…..
Gyönyörök Kertje Új év 2010.01.20 01:27:00
20:06 Amikor Z. az asztalra helyezi a fűrészt, a kombinált fogót és az elgörbült fúrófejet, hogy M. azokkal nyissa ki a borosüveget, már sejtem: nem lesz egyszerű Szilveszterünk.   20:55 Útban a belváros felé M. egy nyitott esernyőbe pisál. Sejtéseim beigazolódni…..
Gyönyörök Kertje Hírek #2 2010.01.06 15:50:00
2009: A gondolkodás éve; Az exeid a Kálvin tér alatt gyülekeznek   2009: A gondolkodás éve Az elmúlt esztendő a mindent átható elmélkedésről szólt - jelentette be sajtótájékoztatóján a méltán népszerű S. Tamás. A budapesti illetőségű fiatalember…..
Az írásnak nemigen látom értelmét többé. Legalábbis a bölcselkedő, elmélkedő, igazságot kereső írásoknak semmiképp. Történt ugyanis, hogy Weöres Sándor A teljesség felé c. könyvét olvasva ugyanazt éreztem, mint a Lao-ce írásainál: ennél többet nem mondhatok sem…..
Figyelem az embereket, ahogy izzadságos munkával próbálják kitalálni a kitalálhatatlant - mire vágyik a másik?Kezükbe vesznek valami csecsebecsét, hümmögnek avagy minden likjuk átnedvesedik - hogy is lehetne bármilyen tárgynak örülni? Egyetlen ajándék a gondolat; és…..
Millió definíciót hallani a szerelemről; a legkevésbé helytelen talán az, hogy a szerelem (és a szeretet) egy döntés. Nem érzelmi alapú; az érzelmeink pillanatról pillanatra változnak, hogy is tarthatnának örökké? Múlandó minden, ami jó borokkal, illatos virágokkal, lágy…..
Tartsatok velem, járjuk be kicsiny kontinensünket soha nem látott csodák után kutatva! Szóljon ez az ajánló mindazoknak, akik számára a külföldi nyaralás még mindig a parndorfi outlet kifosztását vagy a légvonalban legközelebb eső tengerpart fotózgatását jelenti! 1.…..
Hogyan érdemes elkezdeni egy prózai művet, ha azt akarod, hogy esetleg végig is olvassa valaki? A legifjabb Cholnoky-fivér kísérletét olvashatjuk alant.   BERTALAN ÉJSZAKÁJA 1. Miroár Jakab rendkívüli hivatása. (részlet)   A végzetes éjszakát két nappal…..
A fenti cím ürügyén kíséreltem meg legalább három minőségi írást összeszedni az ismerőseim köréből és a teljes magyar internetről; majdnem sikerült. A hozzájárulásért köszönet a szerzőknek, hadd szóljon.   1. Arca helyén rúzsnyomok, meg-megtörve játszanak.…..
Gyönyörök Kertje Négy év 2009.11.09 04:58:00
"Négy év."   Egy napos tavaszi délelőttön azon kapta magát, hogy már háromnegyed órája tanulmányozza az idősebb Pieter Bruegel Flamand közmondások című képét. "Te ugye olyan ember vagy, aki ha csinálsz valamit, akkor azt nagyon csinálod?" –…..
- KI AZ??? - Jó napot kívánok, X. Y. vagyok, Varga Lászlónét keresem! - MIII??? - JÓ NAPOT KÍVÁNOK, X. Y VAGYOK, VARGA LÁSZLÓNÉT KERESEM! - NEM ÉRTEM!!! - X. Y. VAGYOK, VARGA LÁSZLÓNÉT KERESEM! - ELMENT!!!! - És mikorra várható, hogy hazaér? - MIII??? -…..
A házunk vegyes tüzelésű: gázfűtéssel és kazánnal egyaránt rendelkezik. A mai este folyamán -ahogy illik-  begyújtottam a kazánba. Szép, termetes akácfákat raktam rá, nagy lánggal égett, gondoltam, majd a jó melegben megírom a válaszlevelet neked. Ekkor jött az…..
a gazdagság pénz-nélkülia bölcsesség tudás-nélkülia beszéd szó-nélküliaz érintés test-nélkülia cselekvés tett-nélkülia boldogság öröm-nélkülia gondolat lét-nélkülia létezés idő-nélküli ..
Figyelem az embereket naphosszat, próbálom megérteni őket, de egyre inkább kívülállónak érzem magam. Örömeik és bánataik teljességgel idegenek számomra; dicsérik a finom ételeket vagy a jó borokat, ízlésesnek hitt ruhákat öltenek, bosszankodnak kedvenc csapatuk…..
Gyönyörök Kertje ki mint veti 2009.10.11 00:47:00
ágya őtet kivetiő az ágyát bevetiálmos ruhát levetiruha-álom felvetiegymással őket összevetiőt a kétség széjjelvetivásottgúnyát megvetijázminköntös elveti..
Anton Pavlovics Csehov: A fogadás (részletek)   [...] Fogsága első évében a jogász - amennyire rövid leveleiből ítélni lehetett - nagyon szenvedett a magánytól és az unalomtól. A börtönéül szolgáló szárnyépületből állandóan, éjjel-nappal zongoraszó…..
Hol tart a mai magyar próza? Kik írnak? Miről írnak? Kinek írnak? Minek írnak? Alant olvasható Háy János egy novellája, amelynek segítségével részválaszokat kaphatunk a fenti kérdésekre. Az írás eszétikai értékét feltétlenül növeli, hogy - verejtékes munkával és…..
emlékezni fogok a boldogság óráiraégig érő napraforgókrapuszta közepénárnyékot adó hársfárafutás közben szerteszét szakadó szoknyáradomboldalban nevekké összeálló kavicsokraemlékezni fogok..
Gyönyörök Kertje Hírek #1 2009.09.28 18:23:12
Pontosan érkezett a gyorsvonat; Megvan az isteni szex titka; Soron kívül szolgálták ki a közértben; Erkölcsi tanítások kondizás mellé; Holtan találták a testnevelőt   PONTOSAN ÉRKEZETT A GYORSVONAT Konfettivel, pezsgővel, fúvószenekarral és mindent elsöprő…..
A világirodalom legkiválóbb alkotóit bemutató sorozatom azoknak szól, akik a szépirodalom szó hallatán agyzsibbasztó magyarórákra és balfasz költőkre asszociálnak. Itt az ideje újratanulni mindent: se életrajz, se elemzés, csupán az életmű leglényegesebb lényegére…..
Mindnyájunk életében előfordul, hogy egy szívünkhöz közel álló hölggyel, legyen ő a barátnőnk, anyukánk vagy egyéb rokonunk, egy hipermarket meglátogatására kényszerülünk. Az alábbi útmutató az ilyenkor használatos túlélési technikákat veszi számba, hatékonyság…..
Mottó: szép a Bazilika meg a Váci utca, nagyon szép, de már uncsiVolt idő, amikor nálam nagyobb Budapest-buzit keresve sem találtatok, de ez már a múlté. Azonban, mielőtt végleg egy vidéki tanyára költöznék, hogy hátralévő éveimet kukoricanemesítésnek szenteljem, álljon itt…..
Gyönyörök Kertje Köszöntő 2009.09.12 22:47:00
- Te, nem gondolod, hogy az első bejegyzésnek valami nagyon frappánsnak kéne lennie, ami összefoglalja a blog lényegét, felkelti az emberek figyelmét és kitartó olvasókat toboroz?- Lófaszt. Aki az elejét túléli, az maradjon, a többiek meg takarodjanak a bús picsába...
Gyönyörök Kertje 2009.09.21 17:49:01