Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joey Lawrence

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ORB I need more cowbell! 2013.04.30 19:46:12
Rendhagyó módon egy vicces jelenet lesz ennek a bejegyzésnek a témája. Aki nem tud róla, valószínűleg észre sem vette még, hogy a Blue Öyster Cult – Don't Fear The Reaper című zenéje alatt végig tehénkolomp szól. Eredetileg nem vele együtt vettél fel a zenét, az utolsó…..
Valami furcsa előérzet miatt nem néztem meg múlt héten a Sony nagy csinnadrattával bejelentett bejelentését, pedig azt ígérték, hogy megmutatják a jövőt. Kicsit furcsa ez, tekintve, hogy az aktuális konzolgenerációban épp ők voltak azok, akik annyira meg akarták mutatni, hogy…..
Joey Lawrence 2013.02.26 13:37:23
@BadSector:

Szerintem nem csak megszépítő messzeség van a hardcore gémereknél, hanem maga az a világ is, hogy nem volt elterjedt internet.
Ma már mindenki le tudja a játékok nagyon nagy többségét tölteni, sokszor a hivatalos megjelenés előtt. Emiatt meg szinte minden állandó radaron van a játékosok közt, legyen az kazuár vagy hardcore, és jellemzően a többség ki is próbál szinte mindent, ami épp jön szembe. Emiatt a bőség zavara miatt jobban szembesül az ember a jó/rossz arányokkal, illetve a szubjektív megítélés is bejön a képbe, mivel van miből válogatni.

Régebben, mikor nem volt minden kisvárosban Tesco, nem lehetett mindenhol játékot venni, játékot másoltatni is csak valamelyik zugboltban lehetett vagy ha szerencséd volt, egyik haverod meg tudta szerezni, a játékosok jobban megbecsülték azt, ami volt, és adott esetben a ma már "szarnak" is tituálható játékot is élvezték, mivel nem volt ilyen bőség zavara mint most.

Ez persze csak az én véleményem, de szerintem elegen magukra fognak ismerni. Többek között én is. :)
Android Egy HTC mind felett 2013.02.20 02:50:18
A fogyasztók számára gyakorlatilag a névtelenségből egyenesen az okostelefonok csúcskategóriájába érkezett tajvani vállalatra mostanában nehéz idők járnak. Versenytársai minden minden polcot kitapétáztak termékeikkel a legalsótól a legfölsőig, míg a HTC amolyan szimpatikus…..
Joey Lawrence 2013.02.20 23:08:33
@chocco channel:
Ez mondjuk érdekes, nekem az ég világon semmi bajom nincs a HTC Desire-rel, már lassan 3 éve. Annyi, hogy a romot lecseréltem Cyanogen 7 A2SD+-ra egy éve. Még az eredeti akkumulátor is tökéletesen bírja, de tény, hogy jobban örülnék annak, ha ez a tökéletes nem alapjáraton 24 órát jelentene... :)

Engem mondjuk igazán ezek a péklapát méretű kijelzők zavarnak, de attól még várós a HTC One, kíváncsi leszek a profi review-okra.
léggitár Bad Religion a tévében 2013.02.03 16:51:59
Az új, továbbra is csodálatos Bad Religion lemezből, a megjelenés hetében eladtak vagy tizennyolcezer darabot az Egyesült Államokban, és ezzel a 19. helyen nyitottak a Billboard 200-as listáján. Ez az jelenti, hogy 34 év alatt még egyik Bad Religion lemez sem kezdett ilyen előkelő…..
Joey Lawrence 2013.02.03 20:26:23
Nekem az ilyen TV-s műsoros fellépéses haknik közül az Infected a kedvencem: www.youtube.com/watch?v=8S_lAB2WpTE

Illetve volt egy másik kedvencem is a 21st Century (Digital Boy) dallal, ott konkrétan annyira belemélyedt a dolgokba Graffin, hogy kicsit el is cseszte a szöveget. :) Csak már egy ideje nem találom...
Joey Lawrence 2013.02.03 23:43:08
@doomanoid: Igen, én ott azért egy picit sajnáltam őket. De csak egy picit. :)
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Joey Lawrence 2012.12.19 23:20:48
@Reactor: - Ellenlábas helyett főszörny: Annyit azért hozzátennék, hogy a fejlesztőknek (codereknek, developereknek, software engineereknek) jellemzően semmi köze a játék történeti részéhez a mai játékiparban, kevés olyan játék van, ahol az ötletgazda, kreatív munkatárs megegyezik valamelyik technikai pozícióval, és ezek is jellemzően indie cégek. Ők megkapják, hogy van X heted leprogramozni ezt, és X-1. héten mindig kitalálnak valami új feature-t a managerek, és a végén fogják a fejüket, hogy miért nem lett kész a coding időre?
Itt a ludas sokkal inkább a játék kreatív csapata, akik megtervezik a világot, a sztorit.

- Korlátok közé szorított főhős: ez asztali szerepjátékoknál is egy tipikus hiba tud lenni. Ha az asztali játéknál a mesélő nem akarja, hogy pl. a party elmenjen egy faluba, csinál valami hirtelen megkerülhetetlen dolgot. Tűzfal, sötétség, alvásvarázslat, onnan jövő zombik. És nem egy mesélő van, akik ezt az "iskolát" követik, mert így mederben lehet tartani a sztorit.
Ez a szokás épült át a videojátékokba is.
Igen, meg lehetne oldani kultúráltabban is.

A cikkhez hozzászólva:
A legtöbb klisével egyetértek itt, és néha én is tudom ezeket utálni. :) De egy másik nagyon idegesítő klisé, hogy FPS-ekben az ellenfél egy igazi demigod. Pl. Gears of War-ban a Boomer 2 pillanat alatt újratölti a Boomshotot, és 5 másodpercenként tud lőni vele, míg amikor Beast módban te vagy a Boomer, max 3 lövés jut.
De az egyenlőtlen fegyverhasználati probléma más játéknál is fennáll.

Illetve, habár maga a játék elég klisés volt pár helyen, a Brütal Legend sztorija kifejezetten tetszett, hogy a végén nem te voltál az überkirály menő srác, ami mindent elvitt... Ezen kívül viszont a fent említett klisék többsége benne volt. + egy szar stratégiai rész. :)
True North címmel jelenik meg az 1979-ben alakult és azóta is a kaliforniai punkrock szcéna egyik legfontosabb zenekarának számító Bad Religion új anyaga, mi meg örülünk neki, mint majom a farkának, mert szívünknek nagyon kedves zenekarról van szó. Annak meg még jobban örülünk,…..
Joey Lawrence 2012.12.18 23:25:33
@ddrum77: Welcome to the world of punk, newbie.
Gojira - L'Enfant Sauvage(Roadrunner) A technikás death metalból kivirágzott francia, ipari arany-standard hangzású lemezeket író Gojira azon kevés, nemrégiben népszerűvé vált metal zenekarok egyike, amely folyamatos, alázatos, kiváló munkával tart ott, ahol, és ez ritkaság.…..
Joey Lawrence 2012.08.15 16:26:17
@Tiger Woods: Nekem az egész Gojira jelenségben ott van egy kicsi Strapping Young Lad. A The way of all flesh lemezen is éreztem egy kis SYL beütést, egészen pontosan az Alien album hatásait. És azt mondom, hogy nagyon is örülök az SYL hatásnak. :)

Amúgy kíváncsi vagyok az új lemezre, ezt még sajnos nem hallottam, de bepótolom.
Pár hónapja elkezdtem gyűjteni az erőt a legjobb progresszív rock albumok listájához, de éreztem, ez olyan terep, melybe alaposan bele lehet bukni. A Rolling Stone honlapja ugyancsak nem merte kimondani, hogy szerintük melyek a legjobb prog rock albumok, helyette megkérdezték az…..
Aki ismeri Steve Harris munkásságát, annak biztos, hogy nagyon meglepő volt az Iron Maiden-főnök szerdai bejelentése, miszerint a basszusgitáros hamarosan szólólemezzel jelentkezik. Harris írja ugyanis szinte az összes Maiden-dalt, lényegében ő menedzseli a csapatot, és az ő…..
Joey Lawrence 2012.07.19 12:54:35
@saks: Ilyesmit olvastam én is. de az már 20 éve volt lassan, azóta Harris is sokat változott, illetve mostanság mintha az Iron Maiden felől egyre több lenne a hiatus/feloszlás körüli pletyka. Ami lehet figyelemfenntartás is, de lehet valós is. Szóval na, ők is változnak, úgy tűnik, hogy végül Harris is megunta a Maident egy kiscit.
IDDQD Fantasy az állam pénzéből 2012.05.29 09:10:00
A GQ remek, a Sportgézán is publikált tanulmánya alapján az amerikai kosárlabdázás nagyjai karrierjük végeztével nem a dicső nyugdíjba, hanem a csődbe menekülnek. (Ugye, mindenki hallotta már, hogy a pályán mindig zseniális Michael Jordan állítólag az életben súlyosan…..
Joey Lawrence 2012.05.31 21:40:49
@Optimistic Lyricist: Kicsit félek attól, hogy a Dark Souls portolása nekünk, mezei PC tulajdonosoknak fájdalmas lesz, és idegesítő konzol gányolások lesznek benne. De attól még eléggé várom az augusztusi megjelenést, videók estébé alapján elég jó volt.

@bbandi: ha a Fallout NV jó volt, akkor milyen jó is volt az original Fallout 3... :) A Skyrimmal nincs bajom, kevesebb a bug benne mint az Oblivionban volt, persze attól még van benne jópár hülyeség. Ez a kedvencem, ezen jót röhögtem: www.youtube.com/watch?v=awm6lNOpGq8 :D
IDDQD Angry Birds vidámpark 2012.05.02 12:56:35
És most nem ám a kínai gagyiról van szó, hanem a tök hivatalos, finnországi Angry Birds Landről, aminek az építését maga a fejlesztő Rovio felügyeli. Egy már meglevő park, a Särkänniemi Adventure része lesz az új hely, 12 morcosmadaras hullámvasúttal és egyéb attrakcióval.…..
Joey Lawrence 2012.05.02 17:10:53
@Bobby Newmark: Én is elég régóta játszom, bár bennem inkább a PC maradt meg a játékplatformok közül. De nem is ez az igazi lényeg is. :)
Mégis szeretem az Angry Birds-öt. Öt perc szórakozást nyújt a metrón/buszon/valakire várva (egyeseknek a WC-n is). Primitív? Igen. De pont arra jó, hogy azt az 5 percet, ha épp nincs kedvem olvasni, vagy nincs nálam könyv, de az indexet háromszor kiolvastam, elüssem, és jól érezzem magam közben.

De! Soha nem fog nálam olyan kedves helyet eltölteni, mint az előző ~20 évből megannyi minden. És ez igaz minden mobilos/facebookos játékra.
Egyelőre csak az első részét adták ki a Trónok harca képregénynek, de ígéretes a kezdet. A készítő Daniel Abraham, akit már háromszor jelöltek Hugo díjra, az első kritikák szerint nagyon jó munkát végzett. Híven követi a regényfolyamot, valamivel több dologra derül benne…..
Joey Lawrence 2012.04.20 22:02:32
@kozi001: Ízlések és pofonok.

De igazad van, csak véletlenül lett a Song of Ice and Fire regényfolyam többszörösen díjazott.

(Hozzáteszem, hogy erőteljesen ironikus a hozzászólásod az avatarképedet megnézve.)

De, hogy ne csak anti-kultúrtroll troll legyek, a képregényhez:
egy korábbi Martin képregényt nagyon szerettem. A Ser Dunk the Lunk történetéből készült The Hedge Knight képregény szerintem még jobb is volt, mint az alapjául szolgáló novella. Remélem, a GoT képregény is legalább olyan jól feldolgozza a könyvet. Bár nekem ez a mintaoldal elég furcsának tűnik, fele annyira se tetszenek a karakterek, mint a Hedge Knight képregényben. de véleményt nem mondunk addig, amíg nem láttuk az egészet. :)
Második nagylemezét készítette el Hélium címmel a Képzelt Város zenekar. Az album itt most a Lángoló Gitárokon teljes egészében meghallgatható, pár kattintás után akár le is tölthető, a fent látható kép pedig a lemez borítója. Az együttes április 29-én tartja az anyag…..
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
Joey Lawrence 2012.03.19 19:01:30
@zyrobs: Elméletileg feljelenthetjük, feltéve, ha van valami, ami félrevezet. Pl. ha a metrón olvasol egy A című könyvreklámot A.Z. írótól, és a reklámszöveg egy alma történetét ígéri, te megveszed, és mégis egy banánról szól a könyv... :) Persze ez csak leegyszerűsítése a kérdéskörnek.

Amerikában ilyet is lehet. :) Nem mintha ettől jobb lenne nekik.
Joey Lawrence 2012.03.19 19:12:29
@Stöki: Én azonnal megszerettem a MI2 végét, poénosnak tartottam. Hozzátartozik, hogy "hülye-ending" fétisem van :D
Joey Lawrence 2012.03.20 22:14:23
@Darenbez: Szerintem a Dragon Age 2 annyira nem volt szar, amekkora sírás-rívás-rinyálás volt körülötte.
Tény: a Dragon Age: Origins-hez képest LÉNYEGESEN rosszabb játékélmény. És jó sok mindent fel lehet sorolni, mint negatívumot: ismétlődő mapok, idegesítő filler részek a történetben, irreális hullámai az ellenségnek, kifejezetten irreális helyekről (a mező közepén a semmiről leereszkedő 5 pókhullám? :) ) és természetesen a rettenetesen rondára maszkírozott elfek. Vagy ha nem rondák, akkor anime-manga szerűek, ami szintén buznyákság. Egyedül a Tallis és a Merrill jött be designban úgy ahogy.

Viszont a másik oldalon van jónéhány pozitívum is: a történet, még ha nem is volt annyira jó, mint a DA:O, JÓ volt mindenképp. A Companionok közt voltak észvesztően jól kitaláltak, gondolok itt Varric-ra például. És a loyalty questjeik is nagyon jók voltak. főleg Varricé. :) A grafika is sokat javult az egyhez képest, annak ellenére, hogy nem igen változott a gépigény. Ez mindenképp pozitívum szerintem, örültem, hogy nem kellett erőművet vennem miatta.

Mindent egybevetve látszik a DA2-n, hogy siettették a csapatot. Észrevették, hogy egy jó franchise-t indítottak el ezzel, ahogy a Mass Effect esetében is volt, és megpróbálták szélesebb körben elterjeszteni, addig ütve a vasat, míg meleg. A végeredménye egy Dragon Effect lett. Vagy Mass Age. Rosszabb, mitn a DA:O, de még mindig egy nagyon jó RPG elemekkel tarkított akciójáték. Ja, és pozitívum a látványa is szerintem. :)

Ha valamiért érdemes seggberúgást a Bioware, az az, hogy nekikezdtek a futószalagos játékgyártásnak, és manapság mindenbe belekezdenek. Itt a Dragon Age franchise, a Mass Effect franchise, a Star Wars The Old Republic, és jövőre jön a Command and Conquer Generals 2 is, ami meg nagyon fajtaidegen náluk. Ahelyett, hogy adnának időt kiforrani a következő játéknak/résznek. Illetve jókorát rúgnék beléjük a DLC rendszer miatt is (bár emiatt a Bethesda is érdemelne egyet!). Inkább gyűjtsék össze a jobb ötleteket és addonokat, és adjanak ki egy rendes expansion-t, de felejtsék már el ezt az "új hajszín a hősödnek! most megkapod akciós 30$-ért!!!" tematikájú marhaságot.
Ez a Mass Effect 3 balhé nálam viszont mindkét félnek seggberúgás gyanús eset. Egyrészt a Bioware megérdemli a fogyasztóvédelmi pert. Ha ígértek valamit és beharangozták, tartsák be. Szar vége másik játéknak is volt már, csak tíz éve senki nem tudott sírni miatta. Illetve a PR rendszerük csődje miatt is seggbe kellene rúgni őket.
A másik oldalon viszont a fogyasztói társadalomnak is hihetetlenül nagy lett a pofája az utóbbi pár évben. És nem jó értelemben. Sok a troll, majdnem mindenki idióta, és egyre inkább terjed mindenfele ez az amerikai stílus. Nem szeretnének gondolkodni, happy end kell nekik, ha már két gombot kell megnyomni, az már bonyolult, és az olvasással is gondok vannak. A probléma ott van, hogy a Bioware enged ennek, és kijönnek az olyan játékok, mint a Dragon Age 2.
IDDQD A trailer trailere 2012.02.14 19:03:00
Mindig nagy örömmel számolunk be itt az IDDQD-n magyar sikerekről, és most megint egy ilyen alkalom jött el: a főként játékintrókban és trailerekben utazó Digic elkészült a Mass Effect 3 új előzetesével, de persze nem mutatják meg még (majd szombaton, a Walking Dead aktuális…..
Bocs a hosszú kihagyásért, van az úgy, hogy annyira felgyűlik a meló, hogy az embernek nincs ideje posztolni, és néha ez egyszerre történik meg a blog összes szerzőjével (kivéve Hancuval, aki az elmúlt két hétben Frisco környékén ette a későn nyaralók keserű kenyerét). El is…..
Joey Lawrence 2011.12.09 00:08:02
Akkor azért a Family Guy Online-t se felejtsük el:
www.familyguyonline.com/

Még nem megy, de talán lesz belőle valami. És böngészős MMO ha jól emlékszem/láttam. Kezd kiépülni valami trend a 18+-os animációs sorozatok játékosításában?

Rátérve erre a játékra: Oké, oké, hogy Obsidian, meg hogy a Black Isle eszmei utódja, viszont én nem emlékszem, hogy, mint Obsidian lett volna említésre méltó saját játékuk. Aláírom, a Neverwinter nights 2, a Star Wars KOTOR 2, Fallout: New Vegas is jó játék, de ezek folytatások, és legtöbbször az előd motorját használták :) Bár tény, hogy itt is vett motor lesz.
Mindegy, kíváncsi leszek, saját ötletből mit tudnak összedobni. Máshol olvastam, hogy az SP készítők is besegítenek nekik. Hajrá!
Joey Lawrence 2011.12.09 10:26:57
@v150r: Az NWN 2 lehet, hogy nem volt túl szép, de elég jó sztorival rendelkező, élvezhető játék volt az első alapjaira épülve. Én szerettem.
A Fallout: New Vegast is szerettem (persze én biztos igénytelen vagyok, mert a Fallout 3-at is :) ), bár ott az elődhöz képest nem ütött akkorát.

@dragon83: My bad, rosszul tudtam. Thx a javítást.
Dream Theater – A Dramatic Turn Of Events(Roadrunner)Az új Dream Theater-lemez egy új Dream Theater-lemez, se több, se kevesebb. Aki sosem szerette ezt a zenekart, nem most kedveli meg. Aki az évek során elveszítette a lelkesedését irántuk, nem most szeret beléjük újra. Aki…..
Joey Lawrence 2011.09.19 14:44:34
@Versember: Jap, tudtommal Petrucci építette meg a dobalapokat. :) Azért van 1-2 fincsi Mangini adalék is hozzá, pont az On the backs of angels-ben is, amit nem hiszem, hogy Petrucci csinált volna. :)
Joey Lawrence 2011.09.19 23:42:27
@LAVÓRVAGÁNY: Az, hogy dobosként, technikailag mennyire magabiztos, nincs párhuzamban azzal, a kreatív munkában mennyire lesz az. Egyébként szerintem itt még a blog színvonalához képest igencsak lájtos eszmecsere volt, nem igazán láttam trollokat ... Eddig ;)

@Versember: És az igazán vicces az egészben, hogy Portnoy anno azt javasolta, hogy pihenjenek néhány évet, és mindenki foglalkozzon picit a szólójával. Petrucci is írja meg a második szólólemezét. :) Egyébként nem tudom mi lett vele, az előző lemezeken éreztem mindig azt, hogy akkor most jön az MP indusztria, kötelező kiadni a lemezt 2 évente különben fizikai fájdalma van. Most így ezt a kijelentést átgondolnám.
Viszont azért most Rudess is szabadabb kezet kapott. Nem tudom, hogy ez jó-e nekünk viszont. :) Elég sok szintimasztit csinál Rudi, bár azért most elég jó vonóstémái voltak, még ha eléggé standard symphonic metal hangulatuk is volt.
Joey Lawrence 2011.09.21 23:14:50
@melchi zadok: Igen, szerintem is ez egy "későn érő típus". Én csak pl. a 8-dik hallgatásra jöttem rá, hogy az Outcry dal erőteljes symphonic power-prog elemeket is tartalmaz, ami azért eddig a DT-től elég távol állt.
Szinte hazajár Magyarországra a progresszív metálzene egyik zászlóshajója, a Dream Theater. Az augusztusi FEZEN-bulit követően a Budapest Sportarénában játszanak majd, 2012 február 17-én. A zenekar új, A Dramatic Turn of Events című lemeze jövő kedden jelenik meg, ezt már az…..
Joey Lawrence 2011.09.10 10:22:34
@Zocsi: Én úgy olvastam DT fórumokon, hogy Petrucci dobolta fel a téma alapjait, és mire felvették Manginit (~ február környéke), addigra a teljes lemez váza megvolt. Természetesen Mangini hozzátette a saját tudását és stílusát is (nem is lenne zenész, ha nem formálná a meglévő anyagot a saját szája íze szerint :) Erre gyönyörű példa az On the Backs of Angels dalban, mikor Mangini egyszerre a cinen Rudess ritmusát, míg lábdobbal Petrucci riffjét követi le ).

Viszont épp emiatt, szerintem a következő DT lemezen több hatása lesz Mangini szélesebb stílusismeretének.
Portnoy jó dobos, nem vitatom, és igazából technikailag is fejlett (nem véletlenül nyert technikai díjakat), de az Octavarium/Systematic Chaos lemezeken tényleg egy lecsupaszított, túl modern metalos, már-már hangszeres f*szveréses irányba vitte a zenekart.
...nem vagy normális. Ma kiszivárgott, hogy Lucas további változtatásokat eszközölt a régi trilógián, a nemsokára forgalmazásba kerülő bluray-lemezeken, pontosabban a Jedi visszatéren. Mikor Darth Vader beledobja a császárt az aknába, mostantól azt ordítja…..
Joey Lawrence 2011.08.31 17:59:53
@NeoExDeath: Az épp szerintem az Extended Universe szerkesztőinek és hitelesítőinek a hibája. Lucas azért mégse tudja az egész franchise-ot egyedül figyelni, és azért az EU-ban rengeteg minden van: százezer videojáték, táblás játékok, zsebjátékok, könyvek, stb... Amúgy meg az a játék eléggé arcade jellegű az univerzumot tekintve, ugyanis <SPOILER>meg lehet benne változtatni az egész SW történelmet</SPOILER>. Emiatt én nem tekinteném "hitelesnek" :)

@Foray "Fox" Nándor: Azért a valóságban sem úgy működik, hogy ha papíron valaki jobb, akkor tuti csak ő fog nyerni. Persze vannak furcsaságok az egész kettős trilógiában, de az említett csatározós-körbeverős balhékban simán el tudom képzelni, hogy az aznapi fáradtság, morális jelenlét, mentális erő is szerepet játszhat. Úgyhogy én ezt a valóságban még el is fogadnám, igazából az a zavaró, hogy valahogy mindig a várt pontokon mindig mindenki elbukja a saját tudását. Vagy adott esetben felüljátssza. Kiszámítható, na. :)
Joey Lawrence 2011.09.01 19:17:09
@Peter T. Sinclare: Na igen, nem azt mondtam, hogy teljesen valóságos az egész. Mondhatjuk azt, hogy nem a Star Wars fogja a valós űrkorszak technológiai alapját jelenteni. :)
Az emberi tényezőre még könnyebb ráfogni, hogy valóságos, de az általad felsorolt példák tényleg gagyik valahol.
Az Ektomorf és a Dalriada után egy újabb magyar csapat, a Thy Catafalque is egy mívesebb és respektáltabb, metálos mércével nagynak számító külföldi kiadóhoz igazolt le az új albuma megjelenése kapcsán. A Season Of Misthez olyan extrém metál csapatok köthetők, mint az Aborym,…..