Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ksanya

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban megtörtént, hogy a XXI. század politikai kommunikációs csatározásai az állítólagosan az egyik legfontosabb EU-s tisztség személyi kérdéseit, nevezetesen Ursula von der Leyen jelölését is háttérbe tolták: feltűnésével határokon átívelő munka vette kezdetét, hogy a posztokért vívott…..
Magyarország miniszterelnöke egy parlamentben adott válaszában kijelentette, hogy „üzleti ügyekkel nem foglalkozik”. Ezt a mondatát egy kérdésre adott válaszában a legutóbbi sajtótájékoztatóján megerősítette. Nyugodtan húzhatunk egy strigulát hazugságainak listáján. Hiszen 30 éves pályafutásának…..
Bőgőshajó Folyami hungarikum 2010.01.16 08:20:00
A legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük magunkat, magyarokat hajós népnek. Végül mégis a mi őseink - komáromi, szegedi és más Duna- és Tisza-menti települések hajóácsai - készítették a legszebb folyami áruszállító hajótípust. Úgy hívják: bőgőshajó.Minden úgy…..
Ma egy régi történet folytatása következik, Sanyi előző írásában azt írta meg, miként költöztek a felesége szülőföldjére, Erdélybe. Pedagógusból lett vállalkozó – nézzük, mire jutott az elmúlt években! "Mióta írtam, a világ megváltozott, Magyarország is és egy…..
ksanya 2015.10.01 21:23:05
@Muscari: köszi :) tulajdonképpen meg is kell elégedjek...nem élünk rosszul, igaz sokat dolgozunk..nagyon sokat...rájöttem, hogy minden apróságnak örülni kell az életben..nem a hibákat, a kifogást, irigységet, nyavajgást, elégedetlenséget látni mindenben, mindenhol (ez olyan "miénk-magyar" mentalitás). Ettől ha el tudnánk szakadni egy kicsit jobban menne az országnak is...szerintem
ksanya 2015.10.01 21:32:44
@Carolka: nem elírás :) de pl Arad, Temes megyékben vagy délen az árak teljesen másak, ott drága, ott vannak a legjobb termőföldek, a ott se biztos hogy kapsz eladó földeket, pláne nem nagy területet..Vajdaságban is jó földek vannak, de itt Erdély közepén a hegyeken-dombokon csak kisebb területeken vannak jó földek...
ksanya 2015.10.01 21:37:20
@diggerdriver: köszi :) túljutottam már azon a ponton hogy mások hülyeségén stresszeljem magam, inkább keresem mindenben, mindenkiben az érdekeset :) jobb így élni, s még tanul is az ember, akár a "leghülyébbtől" is... :)
Ritka az olyan levél, melynek szerzője nyugat felől kelet felé költözne, így aztán úgy gondoltam, érdekes lehet a mai poszt, még akkor is, ha inkább tanácsot kérő, mintsem „tipikus határátkelős” (már ha egyáltalán van olyan…). Szóval a nagy kérdés: érdemes-e…..
ksanya 2014.03.07 21:25:53
@Antalné: Sziasztok. Örömmel olvastam hogy esetleg Erdélybe készültök:) Én már 3 éve vagyok itt, Magyarországról költöztem ide, és a család is, igaz a feleségem idevaló. Bár mi nem magyarlakta vidéken lakunk, Csíkszeredától 200 km-re , itt vagyunk Erdély közepén. Itt román többség van. Mindenesetre ha érdekel egy-két tapasztalat szívesen megosztom veletek. "Egy napon elegem lett: irány Erdély!" címen van egy korábbi beszámolóm -Románia alatt. Ez már ugyan régi azóta eltelt egy kis idő:) de maradtunk itt:) sőt vissza se akarunk menni :) Csíkszeredába akkor menjetek ha jól bírjátok a hideget és ha szeretitek a hokit:) bár csak ruha kérdése...de Erdély jobb mint Málta:)
ksanya 2014.03.07 21:52:27
@Mr Long: nyugodj meg:) rossz megközelítés és felesleges dologról gondolkodsz..nem kevesebb egy román egy magyarnál..legalábbis ilyen formában kár összehasonlítani a két népet...ebből ki kell nőni..ezen kár gondolkodni...viszont az igaznak gondlom hogy kulturális területen és egy két dologban (pl konyhaművészet) elmaradhatnak mögöttük..mint ahogy mi is elmaradhatunk mondjuk a pl. norvégok, finnek, vagy akár a barzilok (foci :) ) mögött..szóval ez összetett kérdés és alapjában véve nincs is miért firtatni...
ProgBlog Orbán a Don-kanyarban 2011.01.05 18:03:00
„A háborút mint nemzeti öncélt állítottam be.”Kállay Miklós m. kir. miniszterelnök – 1942. március 19. 68 évvel ezelőtt Magyarországot súlyos csapás érte: százezer emberünk pusztult el egy elhibázott és a legalapvetőbb szakmaiságot nélkülöző…..
Különös javaslattal állt elő a napokban Szegedi Márton, a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje: kitelepítené, táborba zárná, valamint megfosztaná állampolgárságuktól az általa "cigánybűnözőknek" nevezetteket. A tábori étkezésben köztudottan jártas Szegedi…..
Ki kell mondani: részünkről nincs jószomszédi viszony, ha a határon túliak sínylik ezt meg. A Gyurcsány-féle bájvigyor-diplomácia már elvérzett az előző nyolc évben, semmit nem értünk el vele, ideje visszaváltani az antalli és az orbáni sebességbe. A kettős állampolgárság…..
ksanya 2010.05.27 12:06:14
@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: jaj már ez nem Orbánról szól, nem lesz király se meg stb, csak tudod vannak dolgok amik egyszerűen járnak, és van amikor a sarkunkra kell állni nem töketlenkedni, és nyugi se háború se bomba stb nem lesz. mellesleg szerintem az egyszerű tót polgár szarik az egészre, csak mehessen a balcsira meg a tengerre meg párkányba fürdőzni és jól is van ez így
ksanya 2010.05.27 12:09:00
@hidroponi: már aug 20-án életbe lép, egyébként meg az ilyen kistilű emberek mint te ha ott is élsz ne is kérjék , legyél te csak jó szlovák ....
ksanya 2010.05.27 12:16:38
@fülzsír: épp ideje lenne hogy egybekovácsolódjanak...
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
ksanya 2010.04.23 19:34:15
ksanya 2010.04.23 19:46:33
@csíki ember: igen ? na megnézem, akkor bár nemtok romanul (tanulok epp) aztan ugy meg nem jo hallgatni a kozvetitest:P
Következő "sorozatunk" (valószínűleg nem lesz túl hosszú) a román történelem 'nagy' alakjaival foglalkozna. Miután a címben, és az első mondatban már hemzsegnek az ironikus megfogalmazások (és nem ígérhetem, hogy ez nem lesz részben így a továbbiakban), azért vegyük…..