Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Auris

0 bejegyzést írt és 540 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnapi bejegyzésemben (Bajnai Godot-ra várva?) sürgettem, hogy a civil ellenzéki megmozdulások, de általában a jelenlegi kormányt leváltani igyekvő ellenzék találjon egy olyan arcra, akivel a támogatók azonosíthatják a törekvéseiket. Legalább ilyen fontos azonban, hogy milyen…..
Auris 2012.03.17 19:45:27
@knausz:
"Egy kidolgozott, hatékony program, szociológusok, pszichológusok, pedagógusok és más szakemberek bevonásával csodákra képes!"

Na én ehelyett jobban hiszek a józan paraszti észben....

Már rég megoldódtak volna a problémáink. Pont az a baj, hogy olyanok megoldási javaslataikra adunk évtizedek óta, akik a nagyvárosi idillben, jellemzően csakis hasonló értelmiségiek között élve a tankönyvekből ismerik a valóságot... (Ha a valóságba kimennek az nekik a "terepmunka", már ez önmagában mindent elmond arról, hogy halálra van ítélve minden tudományuk.)
És természetesen csakis a polkorrektség határain belül fogalmaznak meg bármit.

Ha meg valaki a valóságot megtapasztalva arról realistán, szókimondóan beszél, azt megbélyegezzük....

Ameddig ezt át nem törjük esélytelenek vagyunk. Csak az a baj, hogy az időnk meg nagyon fogy....
Őszintén kellene már beszélnünk a saját problémáinkról....
Auris 2012.03.17 20:58:29
@timargabor: Ilyen szemszögből teljesen jogos a cikked.
Önmagában elszomorító (politikai beállítottságtól és nézetektől függetlenül), hogy van egy kezdeményezés, ami nagy tömeget mozgat meg a demokratikus intézményrendszer keretei között Magyarországon, és nem tudnak mást kiállítani a megjelentek elé, mint egy ilyen kétes politikai és erkölcsi jellemzőkkel leírható figurát, mint Dopeman.

Ez mutatja, hogy a jelenleg ellenzéki oldalon képtelenek valós alternatívát képezni, és valójában nincs olyan karizmatikus és politikailag alkalmas személy a vezér szerepre, mint Orbán Viktor.
Az Orbán-kormány a tegnap bejelentett változtatásokkal gyakorlatilag felszámolja jóléti rendszerváltást. A jobboldali gazdaságpolitikusok, politikai elemzők és politikusok által amúgy is élesen bírált politikai projektet, amely az állami újraelosztáson keresztül kísérelte meg…..
Auris 2011.03.02 19:10:27
@Felmosórongy: Na ettől a hülye demagóg dumától megyek a falnak.

Magyarországon éhen halni, éhezni... Ezt csak a hülye tankönyvből szociológussá vált a társadalom valódi arcába vakon meredő áltudósok agymosásának áldozatai hiszik el.

A rengeteg éhezőnek a mi falunkban nyakig érő dudvatenger nő a kertjében, viszont a ház előtti árokparton (ahol egész nyáron heverésznek) két centis fő sem nő. Aztán segélyosztáskor meg nem lehet bejutni a postára, mert ott tolong a rengeteg éhező, ahonnan egyenest az üzleteket (meg a kocsmát) veszik célba, hogy beosztás nélkül két nap alatt elköltsenek mindent.

De a kertben senki sem tart semmit, mert akkor munkával kellene mérgeznie a hétköznapjait.

Szóval nekem senki ne beszéljen éhezésről, ha a nagyapám a kétkezi munkájával 6 gyereket fel tudott nevelni a Horthy korszakban, úgy hogy sosem tudták mi az az éhezés. Pedig akkor sem uralkodott éppen jóléti államfelfogás.

Ja, hogy dolgoztak egész nap, még a gyerekek is. tényleg borzasztó idők lehettek....

Ideje már rendet csinálni ebben az országban és a komoly értékek mentén felépíteni a társadalmat. Még ha az állítólagos éhezőknek ez nem is tetszik.
Kumin szerint Dolgozz, ha tudsz! 2011.03.01 16:26:29
Sem rálátásom, sem terjedelmem nincs arra, hogy a ma bemutatott strukturális átalakítási terv minden részletét elemezzem. Úgy sem ismerünk még minden részletet, lesz még idő foglalkozni az egyes elemekkel. Egyetlen részt szeretnék most kiemelni, amely érzésem szerint…..
Auris 2011.03.01 18:48:53
@solaba: Mesélek egy történetet.
Az egyik ismerőst megbüntették, mert a kiskönyves alkalmazottja nem volt beírva. Káromkodott rendesen, mert 3 helyen van üzlete és reggel mire körbeért a nyitást követően, már ott jártak az ellenőrök.
Kérdem miért nem jelenti be az alkalmazottat, nem kéne rohangálnia.

Erre ő: Most jelentettem ki az ő kérésére, mert így jobban jár. Nem jelenti le a munkaügyi központba, hogy alkalmi munkavállaló, így jár neki a munkanélküli ellátás.

Így húzza le az államot az egyik oldalról, meg kevesebb adót is fizet be a másik oldalról.

Szóval sokszor az a rengeteg segélyes megtalálja a számítását máshol.

Nem mondom, hogy mindenki ilyen, de tény hogy sokan vesznek fel különböző ellátásokat, miközben feketén dolgoznak.

Amúgy meg kár vitatkozni, mert van élő példa. Lásd a Szlovákokat. Levágták a segélyeket, katonailag leverték az állítólagos "éhséglázadásokat" (komoly, a Youtube-on megtekinthető, majd levitték az adókat, járulékokat és mindenki mehetett dolgozni 7-8 %-os gazdasági fejlődés mellett.
Auris 2011.03.01 19:44:56
@is: Akkor neked két jó hírem van:
1. Magyarország világgazdasági jelentősége meghatározó, ha egymagában Orbán elhibázott intézkedése felfuttatta az egész Szlovák gazdaságot. Azzal a 80-90 nemzetgazdasággal, akiknek a szlovákoknak világszerte, 10-15 akikkel Kelet-Európában versenyezni kellett, azok elhanyagolhatóak. Szóval nem mondod komolyan hogy Orbán miatt mentek Szlovákiába az autógyárak??? Egy kicsit fóbiás vagy. Azért mentek oda, mert az általam említett intézkedések megfelelő gazdasági klímát teremtettek.

2. Ha igazad van, nálunk is jön a kánaán, mivel az átlagkereset mára alacsonyabb nálunk mint a szlovákoknál.

Megköszönöm, ha ezentúl megtisztelsz azzal, hogy nem frázisokat puffogtatsz ( pld: mindenről patásorbán, vagy böszmegyurcsán tehet, stb..) felém, hanem értelmes diskurzust folytatunk, észérvek alapján, mert utóbbira nem sajnálom az időt.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a körülbelül hárommillió magánnyugdíj-pénztári taghoz eljuttatott tájékoztató levelében egyértelműen hazugságokat állít, szándékosan megtéveszti a magánnyugdíj-pénztári tagokat és ezzel megvalósítja a büntető…..
Bizony az ő értékelésük határozza meg, hogy például melyik állampapírból mennyit vehetnek a legnagyobb befektetők. A leminősítés nagyon sokba kerülhet. Magyarországot nem a Moody’s vagy a Standard and Poor’s és nem is a nemzetközi pénzpiacok kormányozzák, hanem a…..
Gulyásdemokrácia Bóvli plusz egy 2010.12.06 17:43:15
Ilyen besorolású mától Magyarország. Köszi. De nem is ez az igazán csúnya, hanem az egész dupla leminősítésnek a kormányzati tálalása. Persze nem ért senkit meglepetésként, hogy így fogadták. Na de akkor is.Mert nem, persze, baj az soha nincsen. Megmondta Navracsics is reggel a…..
Auris 2010.12.06 21:27:40
@kovacsguszti68: Erre hosszan tudnék neked válaszolni, de nem ugyanaz a kettő.
És ha érdekel, igen a saját bőrömön is érzem.

Mint bérből fizetésből élő elbuktam minden kedvezményt (a nagy gazdagságommal) és ha nem is a villanyszámlám, de pld a gázszámlám nagyobb lett.

Mellettem a szomszédom a szlovák rendszámú BMW-jével meg jót röhögött az egészen.

Szóval ha a TESCO meg a bank szét is teríti az adót (ami ellen azért lehet tenni), akkor az a lehető legigazságosabban fogyasztás arányosan történik, nem pedig az amúgy is agyonadóztatott, bérből fizetésből élőket nyomják kizárólag.

Már ezért is megérte, de neked ez csak mantra, nekem meg sok-sok árnyalat a valóság prízmáján, amely között tudok a józan belátásom alapján különbséget tenni.
Auris 2010.12.06 21:30:16
@zkdqts: Azért én elég olcsón hitelezek az államnak, és még a parlamentre sem jegyeztettem be jelzálogot az IMF-el szemben.
Auris 2010.12.06 21:59:24
@ZX: A legalacsonyabb kockázatú portfólióban volt...
De mindegy.

A bankban is kockázatos (lásd Postabankos sorállások)tartanod a pénzedet, való igaz. A spájzban lenne a legbiztosabb.

Egyébként van benne ellentmondás amit írsz. Az eddigi nyugdíjrendszer a magas keresetűekkel volt igazságtalan bizonyos esetekben. Mondok egy példát. X pasas: Egész életedben jól keres, rengeteg járulékot befizet. Élete utolsó 10 évében eü-i okokból elbocsátják, minimálbérrel nyomja, ezért a nyugdíj megállapításánál, ahol az utolsó éveket veszik figyelembe, rosszul jár.
B pasas: Világ életében minimálbéren bejelentve a cégében, járulékfizetés nulla. A meg nem fizetett jáulékot felhalmozza, be is pörgeti az üzletbe. Pályája utolsó 10 évében bejelentkezik nettó 200.000-re, a Kft-jében. egész rendes kis nyugdíjat fog kapni, ahhoz képest, hogy alig fizetett valamit.

Most legalább az egyéni számlás rendszerrel ezekre is fény derül.

Szóval nem biztos, hogy aki most jól keres az egyébként jól járt volna később is.

Persze mondhatod, hogy ezért jobb a magánnyp rendszer, de most már az egyéni számlás állami rendszerrel ezt az előnyét is elveszti. A magánnyugdíj pénztárak kifizetéseiről pedig fogalmad sincs, mert az összes vonatkozó kalkulációt majd a jövőben fogják kiszámolni, olyan képletek és adatok alapján, amit nem lesz módod ellenőrizni, azt tehát ugyanúgy cseszheted.....
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Auris 2010.11.26 15:13:40
@Mike Patton: A félelmedre.

Ha jól emlékszem jövőre 800 milliárd forintot kell törleszteni Gyurcsányék országmentő IMF hiteléből. Rá egy évre 700 milliárdot. Ez cirka 1500 milliárd.

Hagyjuk a nyugdíjpénztári megtakarításokat. DE!
Tandíj, vizitdíj, ingatlanadó, családi pótlék eltörlése, gázártámogatás megszüntetése, nyugdíjcsökkentés, SZJA és más adók további emelése, adókedvezmények teljes eltörlése, gyes, gyed megszüntetése, utazási kedvezmények megszüntetése, járulékemelés.
EZ A MÁSIK ALTERNATÍVA!

JÖHET?
Auris 2010.11.26 15:13:45
@totya87: Én átadom. A pénzem egy része államkötvényben van.

A nyugdíj rendszer pedig nem megtakarítás, olvass a bismarc-i nyugdíjreformról, ami az addig önkéntesen működő nyugdíj,- és egészségbiztosítási pénztárak állami monopóliumát teremtette meg. Eleve kirovó-felosztó rendszer volt, kezdetektől fogva.
A Fidesz kevés konkrét választási ígéreteinek egyike volt, hogy a nők 40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. "A Fidesz egyik első lépése lesz, ha kormányra kerül, hogy újragondolja a nyugdíjrendszert. Mielőbb az új parlament elé terjesztik majd, hogy a nők 40…..
Auris 2010.11.13 09:22:19
Nem értek sok embert.

Ez a kormány még egy éve sem működik. Mégis többet tett a társadalmi igazságosság területén, mint az előző 8 év szociális transzferekkel vesztegető kormánya, mely nem törekedett semmilyen stratégiai társadalmi cél megvalósítására, csak a saját potenciális szavazóbázisának alamizsnákkal történő kábítására, példátlan megszorítások terhe mellett.

Most acsarkodtok, mert 35-40 e embernek jobb lesz. Nyugi, lassan mondom hogy mindenki megértse!!!!! MINDENKIRE SOR FOG KERÜLNI!!!! Ha ezt nem látjátok vakok vagytok.

Természetes és teljesen normális, hogy először azokat engedték levegőhöz jutni, akik a legtöbbet szívtak az elmúlt nyolc évben. A bérből és fizetésből élők azon csoportját, amely nemcsak saját magát tartja el. Mert náluk minden elvett forint 3-4-szer számít. Aki nem nevel gyereket az persze nem értheti. Mindamellett ez az a réteg, ami a társadalmi "továbbélést" is beteljesíti. Ez a réteg pedig az összes köcsög bérkalkulátort lobogtató köpkölődése ellenére is jól jár ezzel a kormánnyal.

De ismétlem, mindenki nyerni fog, mert végre olyan erők vezetik az országot, akik komolyan akarnak tenni annak felemelkedéséért, és ennek érdekében bárkivel szemben (IMF, EU,Orosz oligarchák, nyugati multik, stb) keményen kiállnak és képviselik az ország érdekeit.

Emellett mindaz amiről vitatkoztok, apró részletkérdés. 0,5 % járuléktöbblet? Felőlem nyugodtan levonhatják (nyíltan és büszkén vállalom mint kétdiplomás, gyerekes családapa, hogy többet kapok vissza ettől a kormánytól SZJA kedvezményben). És ezt legalább azoknak adják oda, akik végigdolgozták az életüket, és emellett még gyerekeket is adtak az országnak. Én nem sajnálom tőlük, és nem sajnálom senkitől sem, aki hasznos tagja a társadalmunknak és ezáltal neki több marad.

Mindig is utáltam az irigységet....
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
Auris 2010.10.30 22:04:21
@jan: Tévedsz. Tudták, hogy nem halt meg, hiszen a gyerektől szereztek tudomást a balesetről.

Ne ferdítsünk! Az is tudatos, rasszista indítékú lincselés volt, csak azt még nem lehetett kimondani abban a politikai környezetben.

Vegyük figyelembe, hogy az adott mikrokörnyezetben (földrajzi környezetben) a cigányok már nem kisebbségben, hanem többségben voltak. És ennek megfelelően viselkedtek.

Nem akarok sztereotíp lenni, de ezt úgy is le lehet fordítani, hogy előrevetítették, mi lesz ha össztársadalmi szinten többségbe kerülnek.

De ezt már megismerhettük Trianonnál....
Auris 2010.10.30 22:16:20
@Zabalint: Annyit teszek hozzá ahhoz amit írtál, hogy ők most is magyarok. A magyar nagyon sok törzset befogadott eddig is (jász, kun, alán, tót, kabar, stb...). Nem kéne erőltetni hogy ők kisebbség, hiszen többségükben magyarul beszélnek, a cigány nyelvet nem is ismerik. És nem kéne elismerni hogy attól más a kultúrájuk, hogy az a munkakerülésre és lopásra épül.

Ha már eddig eljutnánk, eljutnának, nagyon sokat számítana, Visszajutnánk oda, ahol 1989-ben álltak, amikor sokkal közelebb voltak a társadalmi alkalmazkodásban a kívánatoshoz, mint most.
Az úgynevezett „különadó” a kormányzati pénzösszelapátolás egyik csodaszere. „Válság van, emberek, ilyenkor minden eszköz megengedett!” – duruzsolja a bársonyos propaganda az olcsó populizmusra bármikor vevő Zemberek fülébe. Maga a Nagyvezír mondta…..
Auris 2010.10.18 22:01:23
@Csak úgy olvasgatok: Nyugi, nem fognak elmenni. Tudod mennyi a TESCO nyeresége rajtad? Most pontosan 10 fillért bukott évente. Itt fog maradni (sajnos), és tovább működteti a pénzszivattyúját.

Akiért kár lenne ha menne, mert termel, azt továbbra sem bántják, és maradni fog.

Kár bután hurrogni, és nem észrevenni, hogy azokat sarcolják csak a multik közül, akik ki vannak szolgáltatva nekünk (hipermarketek, közműszolgáltatók, pénzintézetek). Ha ezek kivonulnak, sec-perc alatt pótolhatók. A termelő üzemek kivonulása lenne veszélyes, de őket senki sem bántja (nem véletlen az AUDI a Mercedes fokozódó befektetési kedve).

Még hogy kubai kommunizmus.... (Szelíd mosoly...)
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
Az MSZP teljesen hiteltelen, az LMP komolytalan, a Jobbik pedig csak tapsol a Fidesznek. Gazdasági kérdésekben gyakorlatilag Oszkó Péter a valódi ellenzék. (Fotó: napi.hu) Az elmúlt hónapokban a közélet egy érdekes színfolttal bővült: állandó kommentátorként feltűnt Oszkó…..
Auris 2010.08.10 11:31:17
@fuxosbömis (ex kacagányos): Szerintem tévedsz.
Oszkó Péter nagyon jó bankár, aki nagyon jól be tudja osztani a pénzt. Azaz végletekig egyszerűsítve azt mondja: gyerekek egységnyi pénzünk van, erre és erre futja, ezekre meg nem, úgyhogy innen tőletek elveszem.

Neki az volt a szerencséje, hogy azokkal nem kellett foglalkoznia, akiktől elvette, mert tudta, hogy egy évre vállalta és "utánam a vízözön" nem kell foglalkoznom semmilyen társadalmi és politikai következménnyel.

Megszorításokat csinált és azokat nem rosszul. De azzal nem foglalkozotott, hogy eközben mi sorvad el a társadalomban.

Ez nem nagy művészet. De közben meg kéne oldani a népesedési problémát, a nagy rendszerek reformját, a vidéki közbiztonság katasztrofális helyzetét, a cigánykérdést, hogy csak néhány akkut problémát említsek.

Na ehhez kell államférfi és pénzügyminiszter, mert egy bankár ezekre fittyet hány. Őt csak a pénzforgalmi egyenleg érdekli, hogy közben meg mind megdöglünk, meg elnéptelenedik az ország, az már köszöni szépen nem része a portfóliónak....

Szóval nekünk mint közösségnek nem azért van kormányunk, hogy megmagyarázza nekünk, hogy miért élünk rosszabbul, hanem azért, hogy úgy vezesse az országot, hogy jobban éljünk. Amelyik kormány erre nem képes, az gyakorlatilag csődöt mondott. És a kormány, amelynek Oszkó tagja volt az előbbi és nem az utóbbi kategóriába tartozott. Szóval a szememben ő sem hiteles, bár a szakértelmét, és az elért eredményeit nem vitatom.

De azt nem bizonyította számomra, hogy több egy szigorú bankárnál!!!!!
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Tegnap Kósa beszélt, és ez bedöntötte a forintot. Talán el kellene dönteni, hogy mi a fontosabb? Megindokolni a választóknak, hogy nem lesz kolbászból kerítést MERT sajnos nagy szarban vagyunk? De ezt külföldön is hallják/olvassák és még nagyobb lesz a szar ... A 3 millió…..
Auris 2010.06.05 20:24:47
@Pista bá': Van logika abban, amit mondasz. Pár napja tényleg kiszivárogtak hírek a magánnyugdíjpénztárak visszaállamosításáról. És akkor olvastam arról is, hogy az EU tényleg foglalkozik a költségvetési hiány ettől függően történő számítási módjáról (vannak országok, ahol a költségvetésbe megy a nyugdíjjárulék, vannak ahol a pénztárakba - egyáltalán nem mindegy)

Nem logikátlan. Ráadásul ma Varga bejelentette, hogy tartják a 3.8 százalékos hiánycélt. Viszont egyes számítások szerint ha visszaállamosítják a pénztárakat szufficites is lehet a költségvetés akár 4% körüli mértékben.

Ez tehát azt jelentené, hogy egy közel 8%-os mozgásterük nyílna meg. Ebből viszont már lehet komoly gazdaságpolitikai fordulatot végrehajtani!!!!

Egyébként megdöbbent, hogy a kommentelők mennyire elszoktak annak a gondolatától is, hogy valamit az ország érdekében cselekszik a kormány. A szoclibek alatt kialakult rendszer megtette a hatását.

Egy kis szemléletváltásra van szükség gyerekek, és TÁJÉKOZÓDNI, TÁJÉKOZÓDNI, TÁJÉKOZÓDNI!
Auris 2010.06.05 20:38:51
@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Én azon röhögök a legjobban, hogy ezek mindenkiből azt az amatőrizmust tudják csak kinézni, amita szoclibek alatt megszokhattunk. El sem tudják képzelni, hogy van itt olyan politikai erő is, aki tervszerűen képes cselekedni, és kalkulál.

Az egészről üvölt, hogy egy megkonstruált dolog. Gondolják, hogy Varga nem tudná, hogy hogyan fog reaglni a piac akár arra is, hogy hogyan igazítja meg a szemüvegét. Kósa meg mióta szokott gazdasági kérdésekben nyilatkozni? Nyilván akkor ha szándékoltan nem a gazdasági szakemberekkel akarnak valamit kimondatni. Innentől lehetett tudni, hogy valami van a háttérben...

A sok hülye meg izomból acsarkodik. He-he-he.

Észre kéne venni, hogy kormányváltás történt!!!!!
Auris 2010.06.05 20:41:19
@picur3ka/mesterhazymiklospart: Ja és még annyit, hogy ha valaki ilyen blogokba jár, elolvashatná a kommenteket is, ha már neki nincs ideje vagy tehetsége, hogy összefüggéseket keressen a világ dolgai között.

Több szem többet lát. Mondja a népi bölcselet!
 Picsázmány:  „A házasságot, családot nem azért támogatja az állam jelképes és anyagi módon, hogy az állampolgárok szexuális önmegvalósítását finanszírozza, hanem azért, mert gyerekek születnek, akik fenntartják a nemzetet és eltartják az idősebb…..
"Az Országgyűlés elfogadta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítását, amely egyszerű és kedvezményes honosítást tesz lehetővé a határon túli magyarok számára. Válaszlépésként Szlovákia is módosítja saját állampolgársági törvényét: a módosítás…..
Boldva 2500 lakosú kistelepülés Borsodban, a Bódva folyó bal partján, Edelény közelében. A szombati hírek szerint 150 embert kellett kitelepíteni a faluból az áradás miatt. Az Index kiment a helyi cigánysorra riportot készíteni, ami jó "objektívre" sikerült, pedig…..
Auris 2010.05.18 19:15:31
A védekezéssel kapcsolatban: megint csak sírnak és köpkölődnek, az ilyen index féle médiák meg adják alájuk a lovat. Miért nem tudják megkérdezni azt ami evidens, ahogyan ezen az oldalon mindenki? Miért nem tetszettek lapátolni, zsákot rakni? A nő szerint legalább 500 felnőtt lakik ott. Ennyi embernél annak kellene gondnak lenni, hogy nem férnek hozzá a munkához. Kiderül kaptak homokot, kaptak zsákokat, kaptak szivattyút!!! Nem kaptak katasztrófavéldelmist, csizmát, meg esőkabátot.... Miért? Azzal akartak tömíteni? Nevetséges és felháborító kifogás. És persze megint mindenki hibás azért, mert ők restek voltak cselekedni, még a legnagyobb veszélyben is.

Én folyó parton nőttem fel, hozzá vagyok szokva az árvízveszélyhez. De nálunk soha sem volt probléma azzal, hogy nem volt aki töltse és rakja a zsákot. Pedig nálunk nem 40 cm-es árvizek voltak, hanem ha szakadt a gát, 2-3 m volt a mélység. Szégyellhetik magukat. Lefeküdtek aludni, amikor a médiából már napok óta dőlnek az árvízveszélyről szóló hírek, de anélkül is tudhatták, ha már 5-ödször kapnak az árból. A sok munkanélküli ráért volna akár gátat is építeni a házaik köré. A dédnagyapámék taligával szabályozták le a Tiszát, gondolom ők is tudtak volna építeni egy 50 cm-es töltést, mert a képeken látszik, hogy a legmélyebb helyen sem ér térdnél tovább a víz.

A ház meg azért omlik, mert szocpolos, amihez soha nem volt meg a kívánt önerő, csak összehazudják. Ennélfogva az ilyeneknek az alapja max 40 cm, vasalás nélkül. Persze hogy megbillen a fal, ha kap egy kis vizet.
Auris 2010.05.18 19:22:27
Euridiké néni már kurvára unja. Megint ott áll előtte a két hülyegyerek: Attiska és Milánka. Pedig ő már hányszor igazságot tett, és mégse jó nekik sehogy. Atti az idősebb és nagyobb: de behemótságához, csöndességéhez élhetetlenség, naivitás és helyenként hirtelen…..