Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cimet

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
messzi vidék A varsói Citadella 2019.04.07 18:24:12
Varsó északi külvárosában, minden látnivalótól távol, a Visztula túloldalára vezető széles és unalmas Gdanski híd (most Gdański) mögött található meg a varsói Citadella (Cytadela Warszawska). Kiesik a forgalomból, a turisták ritkán keresik fel, s a város lakóinak sem ez a kedvenc sétatere, mert…..
Mint azt az előző posztomban írtam, igen hosszú csendet sikerült részemről megtörni. Ezzel egyetemben sikerült egy igen nagy fába is belevágnom a fejszémet, vagy akár mondhatjuk a fényképezőmet. Történt ugyanis az elhatározás, hogy az idei évben be szeretném járni a cseh troliüzemeket. Hogy mi is…..
Honfitársaink legtöbbje ha Lengyelország felkeresése mellett dönt és nincs más városban ismerőse, akkor mindenképp Krakkót és környékét (beleértve a Tátra lengyel oldalát is) választja… a második helyre pedig nem Varsó, hanem Częstochowa szokott kerülni. Feltéve persze,…..
Nem is olyan régen még a távolsági vonatok elengedhetetlen tartozéka volt az étkezőkocsi is, ahol kényelmesen, asztalnál, étlapról válogatva kérhettünk főtt ételeket és italokat. Manapság viszont egyre ritkábban láthatunk ilyet a vonatokba sorolva. A MÁV Nosztalgia egyik étkezőkocsija (kép…..
Az őszi szünetben Gyulán jártunk. És ha már arra jártunk, felfedeztem egy kicsit a gyulai sörforradalmi helyzetet. Ha Gyula és forradalom, akkor persze az igazi forradalom is eszünkbe juthat. Mármint a '48-as. Mégpedig annak tragikus lezárása. Gyula belvárosa tele van emléktáblákkal, ugyanis a…..
Lengyelország 2004-ben, Magyarországgal egyidőben csatlakozott az Európai Unióhoz. Az ország ekkor még meglehetősen szomorú mutatókkal rendelkezett: magas munkanélküliség, gazdasági szerkezetváltás, csökkenő személy- és teherforgalom jellemezte. Pendolino motorvonat Gdańsk állomáson (kép forrása:…..
Madeira igazi túraparadicsom, és a Lanzarotén bekapott extra szörnyű időjárás után azt gondoltuk, itt már minden rendben lesz. Tévedtünk. Heves széllökésekkel és esőkkel tarkított néhány napot töltöttünk Christiano Ronaldo szülőszigetén, ahol röhejes, de már a repteret is róla nevezték el. De nem…..
Januártól beszáll a Budapest-Bécs vonali versenybe a cseh RegioJet is, így várhatóan még olcsóbban, és még kényelmesebben tudunk a császárvárosba utazni. Még vasúton is vannak újdonságok e téren. Heti olvasottsági listánkat a legutóbbi Budapest-Bécs fejlesztésről szóló posztunk vezeti már jó…..
A Budapest-Krakkó vonal elképesztő felfutása után kicsit csökkenti kínálatát a Eurolines és a Lux Express is. Ugyanakkor a Flixbus végre elhozza Budapestre az egyik párizsi járatát, így új éjszakai eljutási lehetőség adódik Dél-Németország nagyobb városain át a francia fővárosba. A klikkmutató…..
Bár mindkét beruházás végül is elkészült, valójában elszalasztott lehetőségek maradtak...
Kezdem a lényeggel: a Duna TV Oscar-közvetítése, pontosabban az, ahogy a stúdióban megbeszélte a három műsorvezető azt, ami történt, ami várható, és úgy általában, hogy mi zajlik, az rendben volt. Lehet, hogy azért mondom, mert eredeti nyelven néztem, úgyhogy nem tudom milyen volt a szinkrontolmács…..
cimet 2016.02.29 09:33:07
@nomolesztiren: aha köszönöm. Gondoltam.
Csak fura, hiszen ugyanazokat a reklámokat látnám én is, mintha otthon ülnék a tv előtt.
UPDATE: A kedves kommentelők, és amennyiben olvassa, a tisztelt Főpolgármester úr figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nem állítom sehol, hogy ez a kis bejegyzés a két ország, illetve a két város közösségi közlekedésének tudományos összehasonlítása lenne. Ellenben valós történet(ecske).…..
cimet 2016.02.07 23:16:11
A nemzetközi vasúti híreket figyelemmel kísérők az elmúlt hónapokban újra és újra kaphatták fel a fejüket, hogy lengyel barátaink micsoda villamosfejlesztéseket hajtanak végre, több városban is. Külön dicsérendő, hogy minden egyes újonnan beszerzett járművük valamely hazai…..
Az olcsó fapados légijáratok mellett eljött a pár eurós buszok ideje is, a földön is fillérekért lehet utazni. Teszteltünk két faszának tűnő külföldi szolgáltatót Párizsból Amszterdamba és Finnországban, meg utaztunk pár órát itthon is. Gyors összehasonlításunkban nem…..
cimet 2015.10.12 19:51:24
Csehország: www.studentagency.cz/
ők már vonat járatokat is közlekedtetnek.

Lengyelország: www.luxexpress.eu/pl vagy www.polskibus.com/

Sokszor megyek velük. Már én is azt mondom, hogy legyen PIACNYITÁS (meg zárcsökkentés) :-)
Marianna meglehetősen provokatív hangvételű és erősen rendpárti levelet eresztett ránk, ami a Homár territóriumán messze túlmutató témákat vet fel. Ezekkel nem is foglalkoznánk, de BKK-BKV vonalon azért azt szögezzük le, hogy: 1. Bliccelni egyáltalán nem menő.…..
cimet 2015.06.26 14:47:24
Az előző két lengyel összeállításunkban bemutattuk a wrocławi pályaudvarokat és az ott megforduló járműveket is. De ha kimegyünk a főpályaudvar épülete elé, ott is síneket találunk: a legnagyobb lengyel villamoshálózatot, amely a maga 184 kilométeres hosszával pedig nemcsak…..
A blog Facebook oldala is hírt adott arról, hogy Csákberény határába kikerült a budapesti metró egyik, szám szerint 144-es számú kocsija. Ez mindössze négy napja történt, Kulbert Szilveszter fotóját december 21-én osztottuk meg. Akkor nem lehetett tudni mi lesz a kocsi sorsa,…..
Euro VI-os buszokat tesztel a SOR, Euro VI-os Setrákat vett a BBS, ismét Lipcsébe szállít a Solaris. Újabb Lengyel városok vásárolnak buszokat EU-s forrásból. SOR A cseh gyártó nem pihen, pár hete a Lengyel Transexpo kiállításon mutatta be az NB12 típusának három ajtós…..
Gyöngyszemre leltünk minap az internet mély bugyraiban, és találtunk egy gyűjteményt minden idők legbetegebb japán reklámjaiból. A Kreatív Online-on már tegnap megtartottuk a beteg reklámok napját a Skittles "Taste the rainbow" sorozatára való visszaemlékezéssel, de ezek…..
Teszt: Credo Citadell 19 - Ikarus V187  Minden ízében különleges teszt tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal. Két buszt veszünk górcső alá és össze is hasonlítjuk őket. A Budapesti Közlekedési Vállalat az elmúlt két hét során kettő darab magyar gyártású, teljesen…..
Pechem van a gyárlátogatásokkal. A főzőházban mindig lecsapok, hogy megkóstolhassam a komlózatlan és a komlózott sörlevet, de bárhová megyek mindig sikerül elkapnom azt a főzést, amikor a leganyagtalanabb söröket főzik. Szőke Ciklon, alkoholmentes Gösser, ilyenek. Tegnap a…..
Évekkel ezelőtt nálunk is komoly erőfeszítéseket tettek, hogy bevezessék a patinás müncheni márkát. Engem az Erzsébet téren ért a lehetőség, hogy helyes kis fabódékból ingyen ihattam HB-t. Mit mondjak: szar volt. Legalábbis nem ízlett.Később csapolták is itt-ott (pl.…..
cimet 2009.09.30 21:22:08
@hajdul: Nocsak. Majd megnézem. Ha hazaértem Prágából. (néhány hónap múlva) :-))