Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prevoiusman

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mandineren lejött egy fasza írás arról, hogy a Magyarországon magukat baloldalinak mondó pártok mennyire nem azok európai viszonylatban: "Az „európai értelemben vett” – azaz Amerika-kritikus, anticionista, kapitalizmus-kritikus, etatista, antiglobalista, Brüsszel-ellenes,…..
prevoiusman 2013.05.07 16:10:40
A poszt szerzője olyan dolgokról beszél,amikről szemmel láthatóan gőze sincs. Itt van például amit a Die Linkéről vagy a Syrizáról ír.Bár nem tekinthetőek hagyományos értelemben vett kommunista pártnak,igen jelentős számú kommunista elem található bennük amelyek az említett pártok derékhadát adják.

Syriza:

transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/183-gorogorszag-tamogasd-a-syriza-kommunista-iranyzatat

Die Linke (lásd az "internal caucuses" részt)

en.wikipedia.org/wiki/The_Left_%28Germany%29

Hogy a szerző miből vonta le azt a következtetést,hogy a kommunisták többsége eurokommunista (amit egy pillantra úgy lehetett érezni mintha valami mentegetés lett volna,ami aztán hirtelen érthetetlenné "sok-sok tízmillió ember ember halálért felelős" kommunizmusnak állítóloagosan kihalt rajongótábora feletti örömködésben) számomra rejtély.Talán Tékás Lacika az európai antkapitalista mozgalom szakértője,netán politiológus,aki statisztikákkal és grafikonokkal rendelkezik az európai kommunista mozgalom ideológiai összetételét ielletően?Kétlem.Magam sem vagyok elemző,de a antikapitalistaként van némi rálátásom a küldöldi viszonyokra és igen erősen kételem,hogy a többségre ez lenne jellemző. Jó példa erre a Francia Kommunista Párt:bár a párt eurokommunistának vallja magát,tagjai között szép számmal találunk a párt hivatalos irányvonalától jóval balra elhelyezkedő elemeket is.A nyugati radikális (vagy szélső,a kettő nem ugyanaz,de újabban meglehetősen összemodósik) bal pártjainak összetételét tekintve meglehetősen heterogán:az

És kár lenne tagadni:kommunista elemek a 4K-ban is vannak.Nincsnek sokan,de tevékenyek a párton belül.A párt tagjainak ezzel biztos nem mondok újat,a kívülállóknak pedig elég annyit említeni,hogy a nemrég lezajlott "politikus tüntetés" egyik szónoka önmagát trockistának vallja,és régebben még egy trockista internacionálé magyar szekciójának szervezésében is oroszlánrészt vállalt.

A fentiebbek fényében ez a poszt számomra inkább tűnik tájékozatlannak és félrevezetőnek,mint egy jó írásnak.

Aki akar felőlem nyugodtan komcsizzon,de ha csinálja akkor tájékozottan és körültekintően tegye.
A Milla október 23-ai tüntetésén Bajnai visszatér. Két év ellenzéki építkezési lehetőség után ott tartunk, hogy még mindig a bukott miniszterelnök az ellenzék messiása? Mér' nem rögtön Medgyessy, hiszen róla sincs már rossz emlékünk...Tényleg nincs jobb nála? A…..