Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bit_vector

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bit_vector 2017.02.22 10:23:29
@bontottcsirke: ez még a minimálbéres kötelezőre sem elég, ha eléred a hat hónapnyi hiányt, általában rádverik a NAV-osok az ajtót. És akkor fizetheted egyben + adótartozásként hajtják be, azaz ugrik minden vagyontárgyad és persze még esélyes, hogy azon túl is. Cserébe megvan még az a jó tulajdonsága is, hogy ha valamikor esetleg lesz valami érték vagy akárcsak egy tragacs autó a neveden, szépen elveszik, csökkentve a tartozásod (ami viszont ugyanúgy kamatozik tovább). Plusz semmilyen hitelt nem kaphatsz, de még csak vállalkozást se nagyon indíthatsz saját önrendelkezésed alapján. Vagyis nem ők szívnak vele, hanem te, mindjárt legalább tripla méretű elefántpöcsön.

Manapság amúgy nagy luxus az állami szférában lógni (az állam mindig is rossz gazda volt). Jah, a versenyszférában dolgozni is kell, cserébe háromszoros-négyszeres a bér? Nem kell az nekünk...
bit_vector 2017.02.22 18:32:03
@bontottcsirke: ez így szerintem kicsit demagógra sikerült poszt. Alapból aki nem képes a sorsát úgy alakítani, hogy számára megfelelő legyen, annak adhatsz a kezébe akármilyen csodahálót, a halat mindig mástól fogja várni. Az állami szférával teljes mértékben tisztában vagyok, csak tíz évet húztam le ott. De mert számomra nem volt megfelelő pálya az, hogy rohadt kevésből kellett volna vegetálni remény nélkül (megélhetésre kevés volt), így váltottam, amit nagyon nem bántam meg. Ha mindenki inkább lelép az állami szektorból, akkor az állam fog lépni azért, hogy ez ne így legyen, vagy a kormányokat elviszi a népharag, akárcsak azért, mert egy nyavajás csekket nem kap meg (és akkor nem mentünk túl messzire, hogy mentőst, tűzoltót, stb. emlegessünk).

Egy helyben ülni babérokon egyszerű, de felvállalni a kockázatokat, nem mindig jár erős késztetéssel. Viszont tanít, megtanít arra, hogy hogyan tegyen az ember önmagáért, a céljaiért és hogyan ne üljön egy helyben, ha valamit el akar érni. Alapból mindenkinek ott van a választás lehetősége. Aki pedig azt hiszi, hogy lokálpatriótaként majd elmegy érte a lehetőség, az egy óriásit téved. Fiatalon, de még ötvenévesen is van lehetőség. Csak tenni kell érte.

Egyébként nem kell negyven évig fizetni. az emlegetett havi 180 mellett is simán ki lehet fizetni 20-25 ezret, bár a maradékból nem lesz nagyobb buli túl gyakran (és még többet is, ha még mindig a szülőknél lakik, vagyis lakhatásra minimálisat kell költsön). Ráadásul, a DH tartozás mellett a bankok általában nem szeretnek semmilyen hitelt adni, mert a DH elsők közt van a végrehajtási sorban a törvényeink szerint... Ha mégis adnak, akkor az csak a kockázatvállalás vagy pedig a "tiszta" jöveelem nagysága miatt, természetesen az eladósodottság mértékének figyelembevételével.
Új elemként robbant be ez év elején a munkáltató által adómentesen adható lakhatási támogatás. Mint ismeretes ezzel a juttatási formával próbálja a munkavállalók mobilitását segíteni a kormány. Ez nyilván sok munkavállalót fog érinteni, és amennyiben valaki megfelel a feltételeknek, valamint a…..
Tisztelt Ő I!Karcsi vagyok Budapestről. Lakást adok ki albérletbe. Olvastam az "Ezek nélkül ne írd alá a lakásbérleti szerződést!" cikket: link.Abban azt írják, hogy a közös költség felújítási alapba fizetendő részét a bérbeadónak kell fizetni és nem a bérlőnek. Hadd kérdezzem meg, hogy ezt milyen…..
bit_vector 2017.01.07 11:13:58
@Santer: Aha, úgy vélem, hogy szerinted a kaució is privát bónusz, költőpénz. Álmodozzzz.... Tedd bele a bérleti díjba a te részed, aztán nézd meg mennyien veszik ki. Vagy mennyien veszik ki majd akkor amikor tudatod velük, hogy amúgy 30 ropi a közösköltség, mert van benne 24000 társasházi hitel, mert új a lift... Nyilván el fog menni így is, csak míg vársz két évet egy balekre és fizeted te a minimális rezsiket, addig egy normális tulaj két évig haszont termel, még ha 24000-el kevesebb is folyik be havonta... Melyik a jobb ?
bit_vector 2017.01.07 17:15:36
@nonolet: Azért nem így van ez, mert minden pro és kontra ellenére az egyenletben van még a jogi háttér. Ha a tulajdonos a közös költséget egy az egyben kiterheli a bérlőre, abban az esetben egy vitás helyzetben a bíróság jó eséllyel elmarasztalja a tulajdonost (mint írtam, volt már rá pár határozat). Mint a legtöbb befektetési esetben, itt is van némi ráfordítás amit a tulajdonosnak kell fizetni, akár bérli az ingatlant valaki, akár nem. Ilyen a felújítás, a fenntartás és mnden olyan jellegű költség, amely az ingatlan állagmegóvását vagy értékmegőrzését szolgálja. Ráadásul, a közös költség és a bérleti díj két külön költségnem, ritka nagy állatnak kell lenni ahhoz, hogy ezt a kettőt egy címke alatt tudják be, nem is nagyon szokták így megoldani. Persze, nem lehetetlen, kiírsz egy magasabb bérleti díjat és átvállalod a közös költség díját. Viszont ez esetben a tulajdonosnak azzal kell számolnia, hogy a környékre jellemző árakhoz képest esetlegesen jóval magasabb bérleti díjat kér, ami miatt potenciális bérlőket veszt és akár hónapokig neki kell fizetnie a teljes rezsiköltséget bevétel nélkül amíg új bérlőt talál.

Valójában minden helyzet mindkét féltől -mind a bérlőtől, mind a tulajdonostól- rugalmasságot követel, de az a fafej, vaskalapos és idióta megszólalás, hogy a bérlő fizet mindent... soha nem lesz igaz. Ahogy az sem, hogy a bérlőre terheli azt is, ha a lépcsőház felújításához a lakóközösség extra bevételekről dönt. Ez ugyanis tulajdonosi kötelezettség és amiről egy alap bérleti szerződés is a tulajdonos kötelezettségeiről szóló részekben by default rendelkezik (a tulajdonos kötelezettsége a bérlemény használatra alkalmasságának biztosítása....).
Rakott krumpli a javából!  Vagy inkább rakott hús krumplival? Hozzávalók: 1,5 kg krumpli 1 szál füstölt kolbász 0,5 kg virsli ujjnyi füstölt szalonna 10 dkg sonka 6-8 db tojás 450g tejföl 30 dkg sajt A krumplit simán 2-3 csipet sóval megfőzzük vízben. Ennek…..
Ismét megjelent egy gyűjteményes videó az idei rettenetes zakózások felvételeiből. A képek bizonyítják, hogy az általános csodálattal övezett Red Bull downhill bemutatók és a látványos MTB-versenyek nem kevés áldozatot szednek. Az idén is sokan pórul jártak. Az esések…..
Egy lapos kartondobozban, alkatrészekre szedve kínálják majd a holland gyártók legújabb fabiciklijüket, a Sandwichbike-ot. A fából készült vázak elterjesztésével már régen kísérleteznek különféle cégek a világ mind részén. Hozzájuk képest a Sandwichbike koncepciójában…..
sorok között Titkos tanulmányok 2012.04.25 06:36:00
A napokban az FN24 birtokába szivárgott egy titkos, a fejlesztési miniszter által jegyzett dokumentum, amely szerint a diákhitel 2 bedöntheti a költségvetést a nem is oly távoli jövőben. Az FN24 cikkére sokan felkapták a fejüket, a rémhír még a parlamentbe is eljutott, ahol az…..
bit_vector 2012.04.26 06:56:34
@online távmunkás: amennyire én emlékszem, amikor mi érettségiztünk 50% alatt répa volt az eredmény. Akkor ez milyen szigorítás ? :O
A GPS-funkciós okostelefonok terjedésével néhány kerékpáros felfedezte magának, hogy nagyvárosok utcáin biciklizve ábrákat rajzolhat bele a világba. A műfaj rövid idő alatt elért végső határaihoz. A végső határt valószínűleg Micheal Wallace, művésznevén Wally…..
bit_vector 2012.04.21 19:52:36
@ziccer2002:
"- még ha vétlenül ütöm is el őket autóval, akkor is simán előfordulhat, hogy meghal (persze, motoros és autós is, de azért az esélyek mások) tehát tudatosan (remélem legalábbis, hogy így) szükségtelenül nagy kockázatot vállalnak és veszélynek teszik ki magukat "

nem tudom, hogy téged hány libáért tanítottak, de a forgalom bizalmi elven alapszik. Én vigyázok rád és bízom abban, hogy te sem ütsz el. Ha te azt vallod, hogy kockázatot vállal a kerékpáros akkor amikor eléd kerül, akkor abban csak a te hibád van, a kerékpárost pedig hagyd biztonságosan közlekedni. pl. járjál kézen, jobban fejre a jelenlegi állapothoz képest úgyse eshetsz.

"- a sebességük miatt feltartják a forgalmat (az, hogy a pirosnál előretekernek a sor elé és aztán az induló autó gyakorlatilag 10 méteren belül újra meg kell előzze, persze úgy, hogy közben kikerüli... hát ez nonszensz)"

Ha neked fáradtságos egy kormány tekerése, akkor azonnal tedd le. Vagy hajts egyenest a Dunába, ott nem kell kormányozni, csak visz az áradat. Ha egy kamion van előtted, azt is szidod, mert nem tudsz padlógázt nyomni ?

"- Nem tudom, hogy miért hiszi valaki azt, hogy ha végigteker a Nagykörúton, az egészséges és hogy emiatt tovább fog élni, mint egy autóval közlekedő szintén budapesti lakos"

Pedig jobb ha megbarátkozol a gondolattal, Budapest hosszú távú fejlesztési tervében a belvárosban nem lehet majd autó egy darab se...
Csak tömegközlekedés + kerékpár
bit_vector 2012.04.22 12:45:37
@brahamb: Remek. Én azt szeretem, amikor a kb 150 cm széles "bicikliúton" szembejön velem az ilyen, persze semmi fényvisszaverő felület nincs rajta, amolyan lopakodó üzemmódba kapcsolt egyed. Amikor meg elhúzok mellette 30 centire 25-30 km/h-val, akkor fel van háborodva, hogy -Nem látom ? -Nem B+! Se lámpája, se esze.

Igazából én azt látom, hogy minden tábornak vannak normális tagjai, és van jópár renitens autós-kerékpáros-motoros-gyalogos aki miatt mindenki a másik táborát szidja. Leghatékonyabban pedig táboron belül menne a kommunikáció, csak az embereknek könnyebb rombolni-szidni, mintsem valamit felépíteni.

A morált mi építjük, de amíg csak szidjuk egymást, addig ez csak Déva várához lesz hasonlatos.
A kerékpárosok háromnegyede tisztában van azzal, hogy egyirányú utcába csak akkor lehet biciklivel behajtani a forgalommal szemben, ha ezt külön tábla engedélyezi. A legalapvetőbb KRESZ-szabályok ismeretét firtató kutatás szerint ez a legkönnyebb kérdés a biciklisek számára. A…..
bit_vector 2012.04.13 00:12:10
Ez a hegyvidéki kerékpározás tiltása tiszta vicc. Igaz, városon se sokkal több a lehetőség az egészséges kerékpározásra. Értem, hogy a kirándulók biztonsága a fontos, de ez azt hiszem a kerékpáros és a gyalog esetében is kölcsönös. Én is ugráltam már el biciklis elől, előlem is ugrottak már el... igaz ott ketten voltunk figyelmetlenek: a gyalog és én + egy éles kanyar a lejtőn. Bocsánatot kértem, gond nem volt, senki nem sérült bár nem is sérülhetett volna, mert inkább mentem volna a szakadéknak (fiatal fás rész a hegyoldalon, és így is másfél méteren túl volt) semmint más sérüljön.
Alapjaiban véve, mindig óvatosabb vagyok az erdőn, mert ott soha nem tudja az ember, hogy a következő bokor után ki vagy mi jön, akkor sem, ha éveket járt arra.

A másik ami kicsit vicces: a jó öreg 11-es úton Esztergomtól Budapest felé sehol nincs tiltva a kerékpáros (kivéve azokat a helyeket, ahol van kerékpárút, de azt KRESZ szabály teszi). Szépen lehet is haladni. Majd Szentendrén, ahol az addig 2x1 sávos út 2x2-re vált, hirtelen ott a biciklist tiltó tábla. Azon a helyen, ahol forgalom helyett nyáron is csak dugó van. helyette választható a susnyáson és rekettyésen átvezető kerékpárút (ami lemegy még a Duna partra is célirányban feleslegesen), vagy marad a járdázás: szegélyről le, szegélyre fel...

Véleményem szerint pedig a KRESZ tudás megléte nem azonos annak betartásával sem, mint ahogyan vannak ebben az országban olyanok szép számmal, akik tudják is, be is akarják tartatni, de ők maguk ebben soha nem jeleskednek (pl. forgalommal szemben leparkolni ? ). A lényeg, hogy mi tartsuk be, bár ez nem egy mágikus mellvért ami megvéd a teherautótól amely csurig van részeg sofőrrel...
bit_vector 2012.04.13 00:50:08
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: igen, mint olvastad, írtam is. Viszont, ha nem akarsz a Dunaparton tekerni, akkor csak felesleges kerülőt jelent. A 11-esről meg nem mindenhol vannak kitiltva. Tudomásom szerint van jópár szakasza, ahol lakott területen belül és kívül is nyugodtan szelheted rajta a kilométereket :)
bit_vector 2012.04.13 00:51:19
@D4D --x-- Ok nélkül bannoltak a TComment-ről --x--: én elvből nem is hallgatok zenét út közben. Olykor még autóban sem, mert a zaj az olykor több információt hordoz, mint egy lopakodó kamion első lökhárítója :)
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
bit_vector 2011.06.06 18:49:18
A csengőt amióta megvan az új bringám, csak CM-en használtam, azt is azért, mert mindenki használta (beerka flash effekt :D )

Az együtt kapcsolás meg egy marhaság. talán Flintstone lábbal taposós triciklijén volt olyan utoljára. De már készül a megoldás rá, RF távirányítás képében. Mondjuk megnézem majd a rendőr arcát, amikor vigyorogva jön, hogy ha másért nem, de ezért megbüntet. Amúgy pedig örüljön annak is hogy egyáltalán van! Tisztelet a kivételnek, a kerékpáros tömeg nagyobbik részének néhol még elöl sincs tisztességes lámpája. Hogy mit lát a sötétben nem tudom, de hogy őt se lehet látni az holtbiztos.

Apropó. MTB és CC kerékpárokra hogy rakok fel dinamót ????? technikailag kivitelezhetetlen. agydinamó pedig MTB esetén tuti nem nyerő, szerintem nem bírná a sok ütődést amit a terhelésben kapna. az egyéb műszaki problémákról nem is beszélve (pl. vezetékelés - szerintem néhány teleszkóp villája a perselyek miatt galvanikusan szigetel a váztól)

Ja, hogy a hegyekig vigyem háton??? oké kint vagyok - extrém esetben erdei földúton is megvághat a rendőr érte (elvégre ott is vonatkozik a KRESZ)... A dinamó okozta gumikopásról meg nem is beszélve -régen a bringagumikon direkt volt bordázat a dinamónak. Ma még a felnin sincs...

Le a dinamókkal!!!

a hátsó prizma pedig tényleg jó dolog. láthatóvá tesz. Igaz, nekem kombinált lámpám van hátra. Így benne van a prizma is. Talán a rend éber bírságolói ezt elnézik (ha nem álmodnék én is elhinném :D)

üdv.
Sárdobáló Nem kéne, Gyuri! 2011.01.14 18:30:00
Igazából én nem értem, hogy ez hogyan történhetett. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kiállt a pódiumra, és elmondott egy rövid előadást. Ennek epizódjaként a feltehetően nem működő prezenterrel vívott kűzdelmét a közönség nagy derülésére így…..
Rájöttem! Hatalom 2011.01.05 15:00:00
A hatalom megszerzése minden ember veleszületett vágya, de valós lépéseket tenni a birtoklásáért, csak keveseknek van mersze. Rengeteg 'okos' ember, rengeteg 'okosságot' írt már össze a témában, mégis kevés használható információt lehet összeszedni erről. Pedig a hatalom…..
bit_vector 2011.01.05 20:12:36
@moophlander: Nem csak kommunista kezekbe (lásd kavicsbányák esete....) !

De akkor mesélhetnénk a felelős programígéretekről is, amikor is (szent) Orbán (királyunk) a 98-as választáskor három perccel az eredményhirdetés után arra a kérdésre, miszerint: "-Ezt a sok ígéretet hogy fogják végrehajtani?" azzal felelt, hogy :"Amíg a kormány ügyeit át nem vesszük, addig erre érdemben nem tudok választ adni.". Akkor kérdem én, hogy mert ígérni bármit is ?
Avagy 2006-ban : "Ragaszkodásuk a hatalmomhoz...".
Gyakorlatilag midnegyik kormány csak ígért, a háttérben pedig lopott, ahogy tudott. Jha és hogy ki ne felejtsem: az ellenzék is!
De akkor lehetne még arról is szót ejteni, hogy mindezeken túl semmi, de semmi nem garantálja azt, hogy bármi is változni fog pozitív értelemben. Manapság már ott tartunk, hogy a gyermek, aki még meg sem született, már tartozik legalább két millió forinttal úgy, hogy azt a pénzt nem ő (lopta) vette el.
Jha és hogy milyen jó a kormányok közti öszhang. Anno a felsőoktatásban bevezették a tandíjat (köszönjük MSZP). Majd jött a Fidesz, hogy eltörlik a tandíjat. Mi történt valójában? Azt mondták, hogy tilos tandíjat szedni, de az intézmény kérheti költségeinek megtérítését költségtérítés formájában. Lett belőle költségtérítés. A hatás nem maradt el: kb dupla összegek repkedtek költségtérítés címén a felsőoktatásban az intézményekbe a családoktól, helyenként vállalhatatlan feltételeket kirajzolva: pl. ahol három gyerek járt a felsőoktatásba, na ott melyik adja fel a tanulmányait az ilyen húzások miatt?

Hasonló dolgok tetten érhetők minden kormánynál. Gyakran azt látni, hogy az ígéret és a realizálás olykor homlokegyenest más, mint amire megválasztották őket.
bit_vector 2011.01.05 22:24:46
@büdösmackó: most azért tüntecc mert még nem kúrtalak seggbe ? agyament troll vagy.
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
bit_vector 2010.12.22 17:58:01
Egy kicsit a hírre reagálva:

1., ha a bácsit kell azért elmeszelni, hogy nem világította ki kellőképpen, vagy nem integetett ott egy fáklyával a szürkületbe, akkor tessék elítélni az összes telektulajdonost mert nincs kivilágítva a kerítése és nem rohangál ott senki se fáklyával integetve. Vajon hányan halhattak már meg azért, mert mondjuk egy betonkerítésnek mentek barom módjára a verdájukkal ?
2., A KRESZ és a vezetéselmélet szabályai mindenhol érvényesek. A földút is út, még akkor is, ha nem az állam kezeli! Ebből fakadóan tehát a járművet vezető személy köteles úgy vezetni járművét, hogy bármikor meg tudjon állni, hirtelen fékezés nélkül. Csak halkan sikoltva megjegyezném, hogy a szürkületben 70-el száguldani egyenletlen terepen több mint felelőtlenség, főleg, ha látótávolságon túl nyúlik a féktávolság (jelen esetben erről is szó lehet!)
3., Terepen motorozott... Vajon kit csuktak volna le akkor, ha a drótkötél helyett egy fekete törzsű fa állt volna keresztben úgy fejmagasságban ???
4., Vajon akkor is lett volna elmarasztalás, ha épp nem az őrezred egyik tiszthelyetteséről beszélnénk ?

de a blogra reagálva, véleményem szerint a motordoki úgy van vele, hogy amit nem irtanak tűzzel és vassal, az legyen szabad. Hát, szerintem ez kicsit olyan, mint sok gyökér biciklista versus mindenki más. Tévedés ne essék, elég sokat kerékpározom. Néha meg is vernék szívesen egy-két gyökér kerékpárost...
Arra a kérdésre pedig, hogy: ha nincs hol akkor mégis hogy ha én ezt szeretném - erről a gyerekek jutnak eszembe, akik mondjuk szeretnének egy tízemeletes házak tetején fogócskázni úgy, hogy háztömbök közt méteres szakadékok vannak. Valóban ezt szeretnéd, hogy engedjék nekik, csak mert szeretnék? Ha azt nézem, jó lehet mondjuk a váci utcában kispuskával célba lőni a kirakatban elhelyezett hurkapálcikás célokra. Ha én ezt holnap szeretném csinálni, akkor most mindenki más tűrje, akkor is ha esetleg kilövöm a szemét?

Kiskorunkban megtanultuk (úgy 2-3 évesen...): ha valamit valahol nem szabad, akkor ott ne csináld, vagy menj olyan helyre ahol szabad!
A híd lezárása után nagy felhördülést okozott, hogy az ideiglenes átkelőnek kijelölt déli járdán hatóságilag betiltották a biciklizést. A döntés össznépi ellenállást váltott ki a budapesti kerékpárosok körében, akiknek erős hivatkozási alapot adott, hogy az Andrássy…..
bit_vector 2010.06.09 00:50:48
@fogyókúra: csepelről sincs közvetlen járat. Akkor most menjen mindenki onnan is gyalog ?

Ha akarom, eljutok A-ból B-be a lehető legminimálisabb kockázattal. Hogy időbe kerül? Ha már ez a legfőbb probléma, szerintem el se indulj, mert csak idegeskedni fogsz.
bit_vector 2010.06.09 00:59:29
@GG81: Gyalogút is veszélyes, csak legyen kellően tömött és néhány barom, aki nem figyel oda. Namost menj arrafelé péntek vagy szomnat estefele marhasok a figyelmetlen részeg. És a kisgyerek mindenfele figyel, csak maga elé nem. A részeg meg csak a sörére, és a piára figyel. Meg a hangulatra. Láttam én már kisgyereket csúnyán felrúgva egy részeg által. Hiába lenyomták utána mint a bélyeget, ez a kisgyereket kevésbé vígasztalja.

A biciklis is felelős, de a gyalogos is. Mint írták már, közös felelősség a balesetek elkerülése.

Apropó, most jöttem át a Margit-hídon... ilyenkor éjjel tök üres volt, néhány csókolózó pártól eltekintve. Ha nem haragszol, erkölcsi normáim szerint gyorsan lelépek a környékükről is, kell a népszaporulat az országnak. És mivel üres volt az egész híd, csakazért se toltam gyalog.
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
bit_vector 2009.12.14 22:13:29
@Sün! balázs: hát, kívánom, hogy egyszer amikor épp arrafelé a Bajcsy-n szambázol 20-40km/h sebességgel, hogy meg tudj állni, amikor kiszalad eléd egy kisgyerek a járdás részről. Avagy, másik dolog, hogy kezdem vérből gyűlölni a turistákat, mert egy gyűlölhető részük nagy ívben tesz arra, hogy az egy biciklisáv.

Ja és a kedvencem: bicikliutak... lásd Kodály-Körönd - Hősök tere közti szakasz. Azt járatnám rajta egész nap egy Csepel bringával, aki ki találta, hogy ott díszkő legyen! szépnek szép, de kicsit olyan a bringán, mint amikor egy légkalapáccsal jól s..gbek..rnak... Cserébe inkább mindenki a párhuzamos utat választja. Igaz, legalább van ez is. A vár se különb, de ott legalább érthető, hogy miért macskakő van.
bit_vector 2009.12.15 01:28:08
@nedudáljparaszt: a Körönd és a Hősök tere közt épp a szervízút és a többsávos út közti rész emlékeim szerint kerékpárút (is).
 Nagyon úgy tűnik, hogy hazánkban is gyarapszik a Bolognai rendszert ellenzők tábora, erről ír következő levelünk szerzője is. A 9 éve szerzett tanári diplomája nem egyenértékű a bolognai rendszerben megszerezhető tanári képesítéssel, újra el kell végeznie a tanár…..
A New Era Publications International (a szcientológia egyház könyvkiadója) kiküldött egy körlevelet a magyar szcientológusoknak.   A jelek szerint az a tervük, hogy az egyház bújtatott szcientológia propagandát is tartalmazó kiadványait a megyei önkormányzatok…..