Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AmonShi

5 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis Moszkva Én, a judeokeresztény 2010.03.23 13:57:00
Tegnap sikerült igencsak jól szórakoznom, ennek következtében ma igencsak másnapos vagyok, de nem baj: a hánytatót már megtaláltam, a kuruc legalább ennyivel hozzájárult a napom jobbra fordulásához. Már a zárójeles bevezető is megható: most akkor szégyelljem el magam azért,…..
Kedves Despota! Tavaly a nyári szünetben egy cukrászdában dolgoztam majdnem egy hónapon keresztül. Eredetileg két hónapról volt szó, de olyan dolgok történtek, amik miatt hamarabb eljöttem, Sajnos nem voltam bejelentve, egy ismerősöm ajánlotta a helyet, neki is úgy mesélték,…..
AmonShi 2010.02.05 12:39:47
Frissítve!A verseny végeredményéhez nem férhet kétség. Amint azt minden BKV-t használó rendes ember tudja, a legkényelmesebb ülések a 74-es vonalán közlekedő régi trolikon a menetirány szerinti bal oldalon, elöl lévő négyes ülések. Igen, ez tény. Azokon az üléseken nem csak…..
Boldog karácsonyt és boldogabb, sikeresebb új évet kívánok mindenkinek! Ritka szar éven vagyunk túl, azzal bíztatom magam, hogy ennél már csak jobb lehet :) ..
AmonShi 2010.01.04 14:38:31
Idegen közöttünk A példakép 2009.12.21 23:25:00
Fura dolog ez az egész példaképesdi. Bármikor kérdeztek, hogy na vajon ki az én példaképem, nem tudtam rá mit válaszolni. Gyermekként könnyű mentséget felhozni, hiszen mondhatjuk, hogy nem gondolkodtunk még rajta, nem foglalkozunk ilyesmivel. Aztán az ember ahogyan felnő, egyre…..
Yoo Jaechang, a képeken látható objektum megálmodója a 30. századra teszi a tisztán szintetikus bolygók megjelenését. A terv persze még inkább csak gondolatkísérlet, de ahogy a Föld tartalékai és még le nem betonozott területei fogynak, nem árt nekihasalni a tervezésnek. A 3D…..
AmonShi 2009.12.21 15:52:17
@Alc: a gravitációt általában a centrifugális erővel kompenzálják a sci-fi írók már egy ideje. ötletnek jó, bár kíváncsi lennék, hogy a gyakorlatban hogy működne

az ötlet szerintem érdekes, és mire oda eljutunk, szerintem technikailag is megvalósítható lesz. a kérdés csupán az, hogy ilyen városokat telepítsünk az űrbe, vagy inkább az óceánok "nyugodtabb" részeit építsük be "úszó városokkal"... persze felmerül egy csomó kérdés, de én úgy gondolom, hogy meglehet mindenre a válasz. oxigénre és élelemre pl a központi részen "termesztett növények" általi oxigén termelés stb... tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de azért elgondolkodtató, hogy mi lehet a pontos megoldás! :)
A hatalmas Sanoma előfizetési osztályának elfelejtettek szólni, hogy a decemberi számmal megszűnik a magyar FHM, így aztán volt, aki befizette egész jövő évre. Ezután nyilván az előfizetési osztály felejtett el reagálni, hogy hékás itt van helyette egy fapapucs: Szeretném…..
"Kedves Headhunter!Sokáig agyaltam azon, hogy elmenjen -e ez a levél, főleg azért mert egyáltalán nem vagyok az a nyávogós, elesett típus. Viszont vmi nagyon nem működik a munkakeresésemmel  kapcsolatban. Mivel saját erőforrásból nem találok rá magyarázatot, remélem,…..
AmonShi 2009.12.18 10:02:38
@hhunter: úgy látom, nem volt teljesen tiszta, hogy mit akartam mondani... bocs. a lényeg kb, hogy manapság egy multinál mondjuk milyen olyan munkafolyamat létezik, amit bárki ne tudna megtanulni nagyon rövid idő alatt? olyan pozíciók léteznek, amiket tényleg egy intelligensebb kő (bocsánat, inkább kavics) is el tudna végezni. emlékeztek a Lost in space című filmre? "...és a majom megnyomja a gombot..." meglátásom szerint ami manapság zajlik kapitalizmus címén, azt régen rabszolgaságnak hívták, csak régen annyival volt jobb, hogy tudtad, hogy rabszolgaként mi a mozgástered, manapság pedig csak stresszelsz, mert lövésed nincs arról, hogy mikor kell majd éhen halnod...
AmonShi 2009.12.18 12:12:08
@CosmoBacsika: látom megint félreérthetően fogalmaztam. kifejtve fentebb olvashatod a véleményemet, talán így érthetőbb. marketinghez nem értek, reklámokat nem nagyon nézek, ezek nem nagyon befolyásolják vásárlási szokásaimat... számomra a marketinges szakma felesleges, én abszolúte nem vagyok célcsoport semmilyen marketingtevékenység számára... :)
AmonShi 2009.12.21 10:49:56
@hhunter: Amúgy nem vagyok beteges, és szerintem a modern orvosok kuruzslók, tüneti kezeléseket alkalmaznak tényleges gyógyítás helyett! :) amúgy mint már korábban is megfogalmaztam, ez a saját véleményem, ezt írom le.
továbbá nem hiszek a nyugdíjban, a közgazdászokban, a pénzemberekben, a multilevelmarketingben, multikultúrában, a politikai korrektségben...
hiszek a szabad vélemény nyilvánításban, a szólásszabadságban, az igazság keresésében, a méltányosságban, az emberi szeret erejében...
:)
Tisztelt MHT-Blog!  Többször írtam már az Önök blogjában.  Álláskereső lettem.  Az elmult időszakban több önéletrajzot küldtem el. Sokszor ismerni lehet a hírdetés feladóját, de sokszor fordul elő (nagyobb cégeknél is), hogy egy ingyenes postafiókot hoznak…..
Új MÁV blog 8 órás menetidő 2009.12.07 09:17:55
Olvasónk anno belefutott egy 8 órás túrába a Tihany IC-n. Az egész cirkusz azzal indult, hogy az első megállónál már 30 percet vártak, talán tapsra, mert információval a kaller sem tudott szolgálni. Majd a Balaton partján az összes településnél vártak egy kicsit, mert a…..
Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább…..
Belsőség Áldás az olvasóknak 2009.11.26 15:09:16
Szaporodjatok, és sokasodjatok, töltsétek be a kommentablakot, a közösség is sokasodjék a földön.Örömmel jelenthetem, megint többek lettünk. A blog, ahová naponta olvasók tízezrei látogatnak, olvasnak és kommentelnek, dühöngenek, anyáznak (és zsidóznak), kicsit megint többet…..
AmonShi 2009.11.26 16:56:11
Könnyű dolga van a kritikusnakbloggernek jelen esetben, hiszen az Alkonyat című tinilány-bestseller sorozat és annak filmes franchise-ának első része már mindent elvégzett helyette. Mivel a 12-18 évesig terjedő, elsősorban ábrándos lelkű lánykákból álló rajongóhadat…..
Egyik csalódott olvasónk küldött néhány, az újépítésű lakásának konyhában készített képet. A házat három éve adta át egy fővárosi társasházépítő cég, a lakó szerint a penész már az első fűtési szezonban megjelent. Az építőiparban uralkodó állapotok miatt a…..
Legújabb karcolatom későbbi szakaszában fogok példákat felhozni arra, hogy mi az, ami valóban gáz, az övtáska azonban - persze megfelelő körülmények között használva - nem az!Jó néhány évvel ezelőtt a trendkövető társadalmi réteg valamiért kipécézte magának ezt a nagyon…..
AmonShi 2009.11.18 13:02:06
AmonShi 2009.11.18 13:02:40
AmonShi 2009.11.18 13:03:49
Nagyon megcsappant a cégek ajándékozási kedve, kicsi az erre szánt keret, és a karácsonyi partik is szerények lesznek - már ahol lesznek. Az idei karácsony legnagyobb újdonságával a Tesco áll elő: az ünnepi roham idejére alkalmazottai rokonainak kínál munkát - írja a…..
Olvasónk utolsó munkahelyén történt megaláztatásairól olvashattok a mai bejegyzésben. A részletekért kattintsatok a tovább gombra!  Tisztelt címzett! Böngészés közben találtam erre az oldalra, és érdeklődéssel olvastam egy 45 éves ember állás keresési kálváriáját.…..
Várhatóan csak november végére születhet megállapodás a minimálbérről, miután az Országos Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésén sem sikerült megállapodniuk a feleknek. Miközben megy a csata a számokról, egyre többször merül fel a kérdés, van-e egyáltalán szükség…..