Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iurko

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
iurko 2011.03.20 01:44:45
Pécs, útlevél nélkül Amikor csütörtökön este Budapestről Pécsre autóztam, nem lehettem bizonyos abban, hogy útlevél nélkül, vagy legalábbis pécsiségem hitelt érdemlő bizonyítása nélkül beléphetek majd Pécs területére.Nem vicc ez, aznap az Index rendesen "leszólta" az Európa Kulturális Fővárosa…..
iurko 2011.02.28 01:53:48
@Bambano: Bocsánat, hogy ilyet írok, de nem látod a fától az erdőt.

A főváros azt jelenti, hogy ez az ország központja. Mo-on itt van az államigazgatás székhelye. Vannak olyan országok, mint például Hollandia, ahol Amszterdam a főváros és Hága az adminisztráció székhelye. Olyan ország viszont nincs a világon, ahol minden minisztérium eltérő városban kerül elhelyezésre.

Többször említettem a "költség" szót. Ez nem valami rákfene, hanem gazdasági válság esetén a legfőbb orientáló tényező. Éppen ezért kormányzati negyed nem lesz, ezáltal nem épülnek új minisztériumi épületek sem vidéken, sem Budapesten. Az épületek értékesítése egyébiránt nagyszabású pazarlás lenne, ugyanis a város legfrekventáltabb helyein elhelyezkedő, nem kifogástalan állapotban lévő, de reprezentatív paloták és mivel ezek még megvannak, nem kellene elherdálnunk. A meglévőkből kell gazdálkodnunk. Mivel a meglévő épületek adottak, indokolatlan többletköltség lenne újakat építenünk.

Az államigazgatást és annak gyorsaságát lehet szidni, de pontosan olyan, mint ez az ország és annak polgárai. Vegyes. Vannak jól felkészült, több nyelven beszélő, a belüket kidolgozó szakemberek és vannak kinyúlt kardigánban papucsban kávézó, dohánykarcos hangú, a szocialista államigazgatás hőskorát idéző egyedek. Ha példának okáért áthelyeznék a minisztériumokat vidéki városokba, az általad említett felezés után ez utóbbiak maradnának állományban. Egy teljes szervezetet pedig államigazgatás esetén nem lehet lecserélni máról-holnapra helyi emberekre, mert a minisztériumi munka speciális tudást igényel, amely néhány hetes tréning keretében nem elsajátítható.

Hálózat. Parlamenti ülésen, kormányülésen és államtitkári értekezleten nem lehet videókonferencián résztvenni, ugyanis az állam nem egy multicég. Van tapasztalatom mind a kettőről. Nagyon más. Nem arról szól a történet, hogy ma összecsomagolok és holnap nyitok egy új minisztériumot Nyíregyházán vagy Szecsuánban, mert ott olcsóbb a munkaerő, vagy mert esetleg nincs elég munkahely. Mondok egy példát: bármilyen furcsa, de az állam rengeteg titkos illetve szigorúan titkos adattal gazdálkodik, amit nem e-mailen és a hálón szokás átdobni. A teljes biztonság a jelenlegi informatikai háttérrel nem megoldható. Érdekes lenne egy jogszabály előkészítésnél az összes minisztérium bevonásával milyen hülyét kapnának a futárok, hogy egy Sopron-Szeged-Nyíregyháza-Zalaegerszeg-Veszprém-Kaposvár-Pécs-Kecskemét kört kell lefutni, majd ez kezdődik elölről. Ugyanez lenne egyeztetésnél. Sorolhatnám a a költségeket és a hátrányokat, előnyök aligha lennének. Hülyeségből viszont jelesre vizsgáznánk.

A döntéshozatalnál kevered a jogalkotást a jogalkalmazással. 89 napot pedig egyetlen hatályos jogszabály sem tartalmaz. Megjegyzem a jogalkotót inkább az a vád szokta érni, hogy túl gyorsan készíti el a jogszabályokat.
iurko 2011.02.28 09:14:15
@Bambano: Mintha troll lennél. Az általam előadott titkos ügyiratkezelés csak egyetlen példa volt, tudnék mondani még rengeteg indokot, hogy miért nem rentábilis a széttagoltság. Az látszik, hogy életedben nem dolgoztál a központi államigazgatásban.

Amúgy a jogszabályelőkészítés mehet e-mailen, de bármilyen hihetetlen számodra, a minisztériumi munka nem csak abból áll, példám során sem kizárólag erre gondoltam.

Szerintem elég durva lenne, ha egy Ptk. vagy egy Btk. módosítást 89 nap alatt (? ) - amit továbbra sem értek hogy jön ki - keresztülvernének. Egy jogszabályt nem azért fogadnak el lassan, mert az apparátus tohonya, hanem azért mert - egyéni indítványt kivéve - egyeztetni és véleményeztetni kell egy valag ágazattal, érdekképviseleti és társadalmi szervezettel. Jelzem, ha 10 nap alatt elfogadnának egy jogszabályt, hogy várnád el az állampolgártól, hogy betartsa? Nem lenne idő a felkészülésre, továbbá az összetákolt munka hátrányait szívná boldog-boldogtalan.

Példád meglehetősen demagóg, ugyanis az APEH, most már NAV nem közponi államigazgatási szerv, ezért van ott minden városban. Ugyanúgy, amiért a földhivatal, az ÁNTSZ, a fogyasztóvédelem, az eb pénztár, stb. stb. stb. Ezzel szemben a NAV felügyeleti szerve az már egy központi államigazgatási szerv, úgy hívják, hogy Nemzetgazdasági Minisztérium, amit nem találsz meg minden városban.

Amúgy igazad van, legyen a parlament, az ENSZ, a NATO, az EU, a Hágai Nk. Törvényszék és a világ összes követsége Debrecenben. Ott majd jobban, szebben, ügyesebben és schlagfertigebben csinálják. Már ha lesz rá idejük két virágkarnevál között.
iurko 2011.03.01 10:41:44
@Bambano: Mondom én, hogy troll vagy.

Nézzük a víziódat:
Megharmadoljuk a Pénzügyminisztériumot (bár ilyen már nincs) és elköltöztetjük Debibe. Költözés több milliárd. Épület keresése, átalakítása több milliárd. Államtitkárok, helyettes államtitkárok, miniszter, miniszteri kabinet napi ingázása vagy lakhatása: havi több tízmillió. Gépkocsik beszerzése: százmillió. Informatikai rendszer fejlesztése: több milliárd. Megnövekedett posta, futárköltség: több tízmillió. Ezek után adunk munkát - a harmadolt létszám után - 300 kormánytisztviselőnek, fellendítve az egész Tiszántúlt, megoldva ezzel a keleti megyékben a nyolc általánost, vagy még azt sem végzettek körében tomboló munkanélküliséget. Bravo. Végülis kell vagy hat ember aki takarít és két portás sem árt. Gondolom Debrecen és környéke tele van szakképzett közgazdász munkanélküliekkel, akikre lecsaphat a minisztérium...

Nem álmodozom, központi államigazgatási tapasztalatod biztos, hogy nincs, mert nem préselnél ki a fejedből ekkora marhaságokat. Dobálózol egy általad nagy nehezen megjegyzett jogszabállyal. Figy. Ha megnyitom a jogtárat több tízezer jogszabályt be tudok neked hivatkozni. Ettől pedig nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. A 89 nap pedig továbbra sem jön ki.
Mai, szórakoztató cikkünk a biztató nevű trójai mail vendégszerzőnk keze munkáját dicséri egy örök hálás témában.   A szülők A szülőket sok kategóriába oszthatjuk, például aszerint is, hogy alacsonyak vagy magasak, netán kövérek vagy soványak, esetleg barnák vagy…..
A Homár sem érti, miért kell a törvényben előírt 15 munkanapot várni egy hivatalos email válaszára. Nincs egy darab alkalmazott, aki ügyfélkapcsolattal foglalkozik? Erzsi szerint már az is öröm, ha egyáltalán reagálnak: Meg tudja valaki mondani, hogy az elektronikus levelekre…..
iurko 2010.03.10 17:00:09
@lgt99:
Javaslom fordulj a konzuli szolgálathoz.
A konzuloknak a hazatérés jogát kell biztosítanunk magyar állampolgárok számára. Egy elvesztett vagy ellopott útlevél bejelentése után ez például azt jelenti, hogy a konzul a bejelentő részére kiállít egy hazatérési igazolványt. A személyazonosság megállapítása olykor egyszerűen zajlik, néha azonban a konzulnak szabályos nyomozómunkát kell folytatnia a dokumentumok kiállítása előtt.

Távollétedben pedig nem fognak okmányt pótolni, mivel a fényképet is a helyszínen az okmányirodában készítik és az ügyintéző előtt kell aláírni az igénylő lapot. Az aláírást beszkennelik és rávarázsolják az okmányra.

Namármost nézzünk egy nagyon egyszerű, életszerű példát: ha valaki pl. a nevedben csináltatna egy személyit, adóigazolványt, jogsit, nyitna egy bankszámlát, esetleg kötne egy mobiltelefon előfizetést és elmenne egy hiperbe, ahol jól bevásárolna műszaki cikkekből - természetesen hitelre - akkor valószínűleg Te lennél a legjobban felháborodva, hogy ez a mocsok állam, hogy a nyavajába állíthat ki személyes megjelenés nélkül okmányt. Te pedig nyöghetnéd a végrehajtást.
iurko 2010.03.10 17:21:46
Arról fogalmam sincs, hogy a UPC-nél mennyi az ügyintézési határidő, de a közigazgatási hatósági eljárásban mindent részletesen szabályoz a 2004. évi CXL. törvény. Ezt a törvényt úgy hívják, hogy közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény, rövidítve: Ket.

Lássuk a közigazgatási problémákat:

"Apeh-nek írtam egy emailt (a hivatal ügyintézője ajánlotta, hogy így kérjek állásfoglalást egy eldöntendő kérdésben), ez év január 27-én, a válasz február 24-én érkezett"

Az emberek egy része hajlamos azt hinni, hogy ő az egyedüli ügyfél ebben a nyomorult országban és természetesen azonnal választ akarnak mindenre. Ki kell ábrándítsalak: ez az olyan fejlett közigazgatással rendelkező országokban sincs így, mint pl. Ausztria, Svájc, USA, Németország stb. Ennek a magyarázata elég egyszerű: sok ügyfélnek sok kérdése van. Mivel jó munkához idő kell és az államigazgatásban az ügyfélszolgálatok ügyintézői rendkívül leterheltek (nem ők meresztik a hátsójukat egész nap) és az ügyfél is szeretné a választ belátható időn belül, kitalálták az ügyintézési határidő intézményét. Ez jelenleg 22 munkanap. Következésképpen beírásod nem helytálló, mivel az APEH határidőben válasszolt.

A PM Hivatal pedig jogosan nem fogadja el az állásfoglalást, mivel nincs közokirati formába öntve. Elég okot adna a visszaélésre, ha a különböző hatóságok kinyomtatott e-mailekre alapoznák a döntéseiket. Az apekos cucccra igenis kell pöcsét, aláírás, úgy lesz belőle közokirat. Persze egyszerűbb lett volna, ha a PM Hivatal a Ket-nek megfelelően jár el és belföldi jogsegély keretében megkeresi az apekot és nem Téged nyom a bürokrácia útvesztőibe.

Az Egészségügyi Minisztériumnak szintén 22 munkanap áll rendelkezésére, azonban ezt a határidőt a közig. szerv vezetője egy alkalommal újabb 22 munkanappal meghosszabbíthatja. Erről azonban értesítenie kell. Előfordulhat az is, hogy nem megfelelő hatósághoz fordultál, ekkor az ügyet át kell tenni ahhoz a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz. Az áttételre 5 munkanapjuk van és arról is értesíteniük kellett volna.
A Homár is járt már a János kórház - Budapest Szomáliája és Dárfúrja - baleseti sebészetén, ami még azon belül is a legalja. Guru barátommal harcsázni készültünk a Dunára, lement a nap, alkonyodott, aztán besötétedett, de a hirhedten lajhártesmészetű Guru csak nem futott…..
iurko 2009.09.25 22:06:46
Nekem is volt alkalmam megfordulni a János kórház traumatológiáján. Két helyen eltört a sípcsontom és meg kellett operálni. Tény, hogy az épület nem csillivilli, de a személyzet magatartása és hozzáállása mindvégig pozitív volt. Az is tény, hogy délelőtt kilenc körül érkeztem és délután öt körül kerültem az osztályra, addig valóban a folyosón kell feküdni egy takaró alatt várva sorsunk jobbra fordulását. Három nap múlva műtöttek, lemezelés, csavarozás, csontátültetés következett - cirka három órán keresztül, négy orvos részvételével. Szeretném elmondani, hogy a fent leírtakkal ellentétben az orvosok mindegyike bemutatkozott.

A kommentelők többségével nem értek egyet, ugyanis figyelmen kívül hagyják, hogy ez traumatológia és nem egy pszichiátriai magánrendelés. Következésképpen a traumán előfordulnak rendkívül súlyos betegek, akiket helikopterrel szállítanak a kórházba és vannak olyanok akik falatozás közben megvágták a gyűrűsujjukat egy késsel. Természetesen általában azok a betegek a legagresszívebbek és azok szeretnének azonnali ellátást, akik az utóbbi csoportba tartoznak. Természesen mindenkinek szüksége van segítségre, de lássuk be, hogy nem egyforma sűrgősséggel. Álláspontom szerint a betegek egy jelentős részéből hiányzik a szolidaritás, ugyanis nem tudják azt elfogadni, hogy valakinek komolyabb problémája van, ami azonnali beavatkozást igényel. Tény, hogy kellemetlen dolog törött kézzel, vagy sérült bokaszalaggal órákon át várakozni egy lepattant kórházi folyosón, de legyünk már tekintettel arra, hogy valaki nagyobb bajban van és adjunk hálát az égieknek, hogy nem szorulunk az orvosok azonnali segítségére.

A kórházban töltött két hetem alatt volt alkalmam megfigyelni az ott dolgozók viselkedését, létszámát, az ottani szokásokat és a betegek hozzáállását. Természetesen az egészségügyet is emberek csinálják, ugyanúgy mint ahogy van morózus rendőr, postás, buszsofőr vagy tanár, van kevésbé közvetlen orvos vagy ápoló. Személyes tapasztalatom, hogy a személyzet 95%-a kézséges, segítőkész és együttműködő, az orvosok és a nővérek többsége az általuk végzett embertelen mennyiségű és minőségű munka után is kifejezetten jófej és szórakoztató ami a hangulaom szempontjából nagyon fontos volt. Csak adalék, hogy egy ápolóra kb. 18-20 beteg jut és éjjel-nappal napi 13-14 órás műszakokban váltják egymást. Hajnaltól késő estig megállásuk sincs, állandó ágytálcsere, ágyhúzás, kisdologkivitel, tálalás, injekciók, gyógyszerezés, lázmérés, EKG és még sorolhatnám. Az orvosok ugyanebben a cipőben járnak, reggel 7-től este 6-7-ig húzzák az igát, napi 3-4 műtét, vizit, kontroll és sok felesleges papírmunka, amit az OEP és a minisztérium kitalál, megfejelve heti egy-két éjszaka ügyelettel.

Szeretném elmondani, hogy nem sajnálom az orvosokat, de nem is irigylem őket. A parkolóban pedig valóban jó autók állnak, de véleményem szerint, aki lehúz hat évet az egyetemen, majd rezidensként lenyom öt évet, leszakvizsgázik és ennyit dolgozik az megérdemli, hogy ne Trabanttal és biciklivel mászkáljon a munkahelyére.

Szerintem a mindenkori kormánynak az orvosellenes hangulat keltése helyett azon kellene elgondolkodnia, hogy anyagilag megbecsülje ezeket az embereket, különben élnek egyik "nagy vezérünk intelmével" és úgy fogják gondolni, hogy "el lehet innen menni".
iurko 2009.09.25 22:22:45
@morrisal_: Pont azt próbáltam érzékeltetni, hogy engem nem aláztak, nem szartak le és a hozzállásukról vonatkozásában sincsenek negatív tapasztalataim. Ráadásul meggyógyítottak és nem is sántítok.
Zoltán családdal tervezett Balatoni nyaralása nem zajlott zökkenőmentesen: a szállodájukban partizott a Siófokra érkező külföldiek leghangosabb különítménye, ittas turistalányok dörömböltek éjszaka az ajtaján, de hiába reklamáltak, a hotel személyzete csak 10 perc csöndet,…..
Ezen gondolkozom. Persze van két könnyű válasz. Az első az, hogy nem is a Fidesz támogatja Gaskóékat, hanem Gaskó támogatja a Fideszt. Bár ezt a verziót könnyű alátámasztani azzal, hogy az arrogáns (vd)SS-vezér először azt mondta, hogy Karácsonykor nem lesz sztrájk, aztán…..
iurko 2008.12.21 17:58:59
Rendszeres olvasója vagyok blognak és csalódtam. Egészen a mai napig úgy gondoltam, hogy ez nem egy politikával és összeesküvés-elméletek gyártásával foglalkozó oldal. A mai nappal ezen meggyőződésem szertefoszlott.

Álláspontom szerint blogbejegyzés valahol mélyen a kocsmai politizálás színvonala alatt helyezkedik el. Már csak egy doboz piros szimfi, egy Blikk és egy tucat soltvadkerti nagyfröccs hiányzik a teljes élvezethez.

Valószínűleg a kései időpont, a hat napig tartó munkahét, a karácsonyi bevásárlás okozta stressz, illetve az elfogyasztott forralt borok hatottak a szerzőre enyhén tudatmódosító hatással.

A szerző azt írja, hogy gondolkodik. Érdekes. Bejegyzését elolvasva arra a következtetésre jutottam, hogy bárcsak ne gondolkodna. In medias res rögtön gyárt is két elméletet. Harmadik út persze nincs. Imádnivaló, egyszerű megközelítés, a dolgok vagy feketék, vagy fehérek. Ki nincs velünk az ellenünk és még hosszasan sorolhatnám. De vizsgáljuk meg a két lehetséges "könnyű választ".

1. Gaskó támogatja a Fideszt.
Ugyan mivel? Hogy a vonatozó ország nem tud elindulni a szokásos év végi halászléevésre? Persze a szerző elbújtatott egy laza kis szójátékot, összemosva a sztrájkot szervező szakszervezet elnevezését és a harmadik birodalomhoz kapcsolódó Schutzstaffel (Védelmi Század) rövidítését. A tudatlanság: erő, mondotta Orwell. Az SS a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt katonai és védelmi szervezete. Ugye ez a Gaskó által vezetett szakszervezet is, amelynek a tagjai embereket küldenek a halálba. Bravó, taps, függöny. Ha olyan szrtájkot mersz szervezni, ami nem testszik a szerzőnek SS-es vagy Fidesz támogató, meg amúgy is irgumburgum. Na ez az igazi populizmus kéremszépen.

2. A Fidesz támogatja Gaskót. Bruhaha. Teszik ezt azért, hogy a zemberek ne tudjanak hazamenni halászlét falni. Látom a kis koszos orcájú, szőke, törékeny kislányt és a könnycseppet a szemében, ahogy elkeseredetten néz a pályaudvaron. Ha pedig szóbakerül Orbán neve, akkor a szeme hirtelen villámlani kezd, szája legörbül és szitkozódni kezd, hogy igen ő az a bácsi, aki miatt lemarad a kis Jézus születéséről. Mert Viktor bácsi tehet a sztrájkról is.

Ezen a ponton a szerző elveszíti a talajt, hiszen a sztrájkolókat egyenesen terroristáknak nevezi. Ismét el kell keserítenem a félműveltség ingoványos talaján elhelyezkedő szerzőt, ugyanis a terrorizmus velejárója az erőszak illetve az azzal való fenyegetés. Ezzel szemben a sztrájk a demukratikus berendezkedésű társadalmakban alapjog. A sztrájkoló pedig nem terrorista, akit le kell verni, hanem az őt képviselő szakszervezettel kell egyeztetni. Lsd.: 1989. évi VII. törvény a sztrájkról. Különösen ajánlom a törvény 1. §-át.

A harmadik bekezdésben konklúziót von le a bejegyzés írója, nevezetesen, hogy mi, akik vonattal utazunk, nem vagyunk fontosak a Fidesznek, majd természetesen egy jókorát csúsztat.

Így ír: (Gaskó) "összehívta hétfőre az Országgyűlés egyik bizottságát abban a témában, hogy hogy meri nem teljesíteni a kormány a sztrájkolók követeléseit [sic!]"

Újabb taps, újabb populizmus.

Íme a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat 67. § (5) bekezdése: A bizottsági ülést a bizottság elnöke a napirendi javaslatot tartalmazó meghívó elküldésével írásban - kivételesen szóban, a napirendi javaslat közlésével - hívja össze.

El kell, hogy keserítsem a szerzőt: bizottsági ülést összehívó szakszervezeti vezető nem létezik.

Brühühü.

Ezzel nincs vége: "Vidéki diákok, Budapestre bejáró polgárok, környezettudatos országlakók. Mi összesen nem érünk annyi szavazatot hazánk legnépszerűbb pártjának, mint pár tucat eszement, önsorsrontó, agresszív, lusta sínbohóc!"

Ez a tipikus demagóg megközelítés. Kérdés1: ha egy tucatnyi vasutas meg tudja akadályozni a vasút működését, akkor hány vasutas szükséges ahhoz, hogy a dolgok flottul menjenek?

Kérdés2: a Fidesz tehet a sztrájkról?

Kérdés3: ha egy párt azt mondja, hogy bizonyos követelésekkel egyetért, akkor ő a szervező, melléálló? Hogy is volt ez a taxisblokádnál kérem?

Kérdés4: a szakminiszter miért hárít és miért avatkozik be enyhe hergeléssel?

Kérdés5: a Kormány és annak vezetője miért csak hergel?

Kérdés6: a követelt 250 000 Ft-ból nettó kifizetésre kerülne kb.: 130 000 Ft, tehát az állam a kifizetés kb. felét visszakapná. A Minisztériumok és a központi közigazgatási szervek nem vezető beosztású köztisztviselői ennek az összegnek a másfél-, kétszeresét vihették haza a 2008-as év során, Miért is?

Javaslom a szerzőnek, hogy keressen magának állást a médiában. Annyira felkészült, mint bármelyik magyar újságíró...

Nőnapi első posztunkban a női önbizalmat erősítjük: Hugóval 20 nap után összejött a randi, ami egy 66 ezer HUF-os vacsora volt! Egyben rámutatunk arra, hogy hol van Aruba szigete. Itt. Még a legendás Koktél című Tom Cruise-filmben énekelte a Beach Boys, hogy Aruba, Jamaica ooo I…..
Anomáliahegyek repülőjegyvásárlásilag. Kicsit furcsa, hogy K. nem tudott egy évvel előre jegyet venni oda-vissza Pekingbe a Malévnél, hanem csak egy másik dátumra. Az is furcsa, hogy akkor még ingyenesnek ígérték a másik dátum későbbi átiratását, ami aztán 25 ezer forintra…..
iurko 2007.11.16 21:52:16
Új MÁV blog Tisztelt Utasunk... 2007.09.26 11:33:20
A MÁV-os kollégák továbbra sem tudják mi a tisztelet sajnos. A tájékoztatásról meg egy szót se! Ha valaki azzal védekezik, hogy keveset keres, annak csak annyit: ő választotta... és az fizetése nem jogosítja fel a trehány munkavégzésre, tahó flegma viselkedésre. (Bocsi…..
A GRoby ügyvezetője alant válaszol az egyik üzletükben pénzvisszaadási konfliktusba keveredett vásárlójuknak. Feljelenteni nem fogják, pedig állítóalg a kamerán jobban látszik, amit ő csinált, mint amit a kasszás srác:Sajnálattal olvastam az oldalukon megjelent pg121 nevü…..
Mi eddig csak pótdíjat tudtunk begyűjteni. Gergelynek sikerült 12 rugó büntit kapni, mert a kaller analfabéta.   Szia, Velem ez az eset történt: Diák vagyok, kecskemét és pest között közlekedem a máv "szolgáltatásait" használva. Azt tudni kell rólam hogy mindig…..
iurko 2007.06.25 13:26:49
Szia!

Semmiképpen se fizess, nyert ügyed van!

A következő dolgok történhetnek Veled:
1. A MÁV elfelejti az egészet és nem lesz belőle semmi. Erre kevés esélyt látok, de előfordulhat.

2. A MÁV bírósági útra fogja terelni az ügyedet, amitől nem kell megijedned, nincs már adósok börtöne és az ösztöndíjadat sem fogja lefoglalni a végrehajtó. Valószínű, hogy a MÁV kérelmezni fogja a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságtól az ún. "fizetési meghagyás" kibocsátását. (Ez egy peren kívüli eljárás, azért találták ki, hogy követeléssel kapcsolatos ügyekben az arra jogosult tárgyalás tartása nélkül, egyszerűen juthasson a pénzéhez.) Miután megkapod ezt a papírt, az lesz a dolgod, hogy ellentmondj a fizetési meghagyásnak. Ez azt jelenti, hogy a MÁV követelését vitatod. Ezután az eljárás peres eljárássá alakul, bíróság ki fogja tűzni a tárgyalás időpontját. Ettől sem kell félni, sajnos az ember életében akadnak olyan momentumok, amit bíróság előtt kell átélni.

Szépen elmész a tárgyalásra, ahol előadhatod ugyanezt, mint itt a blogon. A bíró elég nagy eséllyel nagyobb intellektussal lesz megáldva, mint a vasút csinovnyikai és javadra fog ítélni. A MÁV-nak pedig vesztett ügye van, ugyanis nem fogja tudni bizonyítani az első felszólítás tényét (nem kaptad meg), az áthúzásra hivatkozással pedig saját csapdájába szalad, ugyanis valóban hívatkozhatsz arra, hogy akkor rendelkeztél érvényes diákigazolvánnyal, amelynek érvényesítését az adott felsőoktatási intézmény tanulmányi osztálya is igazolni fogja számodra.
w Eroica I.* 2007.05.14 05:00:00
1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel fogok találkozni. 2003-ban hallottam először Tomcatről. Bár a Revenge on kalandjáték-trilógiát korábban is ismertem, de hogy kiféle a szerző, azt addig nem tudtam. Írt egy mailt, hogy filmet készít…..
iurko 2007.05.17 02:44:27
Tóta W kissé fura, magyarlandos blogjával együtt.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=155664

Kezdhetne állásinterjúkra járni bizonyos pesti kerületi lapokhoz.