Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boom2

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj,…..
boom2 2020.07.28 10:09:52
@Rotoxis: "Mo-n alig néhány ezer szingli lehet. " Hát persze móricka.. ha minden lehetséges variációt nézünk, akkor 1,5 millió, de ha csak szigorúan a gyermektelen, kapcsolat nélküli embereket, akkor is több százezer. Ideje lenne kinyitni a szemed, meg olvasgatni a ksh tényadatokat.
boom2 2020.07.28 10:16:14
@Laci A Lakli: "Szóval az egész egy nagy zagyvaság. Már bocsánat, de tényleg lehet valami hiba abban az emberben aki nem talál magának pár." Ez CSAK a nőkre igaz. Férfiak között a elvétve találsz ilyet.
boom2 2020.07.28 10:33:47
@RozsaNiki: "Ha egy nő, aki nem akar gyereket, biztosan beteg, akkor ugye az a férfi is beteg, aki nem akar családot alapítani? Mert belőlük is van szép számmal. " Tudom, hogy nehéz a matekstat, a realáitás..... néhány ezer vagy tízezer, kontra 100 ezer, kettős mérce mi?

Ja a férfinek az az alapállapota, hogy fel akar csinálni minden nőt csak úgy mondom.. Ha baszott nagy szerencséje van, és talál véletlenül egy nőt, pláne, ha épeszű nőt, akkor nemhogy egy, hanem szinte mindig több gyereket akar és CSALÁDOT.
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
boom2 2020.03.07 17:37:46
@Boar.: Úgy látszik, te vagy itt az egyetlen épp eszű...
A tisztán égő hidrogén kulcs szerepet játszik majd Európa szén-mentesítésében, tette közzé az IRENA, az International Renewable Energy Agency januári Abu Dhabi-ban tartott összejövetelén, írja a RechargeNews. A zöld hidrogén várhatóan a legolcsóbb fajta hidrogénné válik a következő öt év során a…..
boom2 2020.01.23 12:44:51
@gyongyi70: Igen vannak idióták, akik vitatják, de az az igazság, hogy pozitív az energia mérleg. Ráadásul, nem igaz, hogy élelmiszerből állít elő energiát, mert takarmány, vagy fogyasztásra alkalmatlan ipari növényből készül. De vegyük a kukoricát alapanyagnak, itt az etil alkohol, csak melléktermék. Hovatovább közel 10 éve, hogy második generációs technológia rendelkezésre áll, és ha igazak az információim, már rendelkezésre áll ipari felhasználásra, egy még újabb baktériumos-alga termesztéses eljárás. Nem indok semmire az a faszság se, hogy élelmiszer termő területet vesz el, ugyanis a földek igen jelentős hányada ~40% már ma sem alkalmas élelmiszer minőségű növény termesztésére. Az erdőirtás kezdetű lózung is unalmas már, ez itt Európa. Hülyére van szabályozva minden, ha valaki egy fűszálat leszakít, másnap keresztre feszítik.
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
boom2 2019.12.05 23:45:07
@Platonica: "Me'g a duplajat is kevesnek tartom... es videken is."
Ja. Ennyit WC pucoló keres angoloknál, ez a minimálbér..
Jut-e partner mindenkinek? Vagyis igaz-e, hogy minden zsák megtalálja a foltját? Nyilvánvaló, hogy nem. Bármennyi álbölcsességet felsorolhatunk, attól még nem lesz igaz, hogy egyszer valami mágikus okból kifolyólag mindenki rátalál a nagy őre. Igazából nincs is nagy ő. Belebotolhatunk egy vagy több…..
boom2 2019.10.12 16:38:43
@gforce: Kizárólag szerencse kell, a többi csak süketelés!
Ti mit szólnátok, ha 10 százalék lenne az áfa? Szerintem Magyarországon a legtöbben örömtüzeket gyújtanának. Ezzel szemben Japánban a 10 százalékos áfa nem kis morgást és felháborodást okozott. Tshabee posztjából az is kiderül, miért. Adómentes bolt Shinjukuben..
boom2 2019.10.10 18:28:08
@Kivlov: nem kell ellopni és elherdálni fasságokra, esetleg ki lehetne baszni a sok léhűtőt az állami cégektől és a hatékonyságot növelni
2019. augusztustól a Vodafone a UPC tulajdonosa, és ennek egy csomó hozadéka van az előfizetőik számára, például az, hogy vége a UPC Mobilnak, viszont a UPC ügyfelek kedvezményes Voda-tarifákat kapnak. Ez eddig jól hangzik. A gyakorlatban viszont úgy tűnik, vannak érdekes részletek emögött, és még…..
                       „Nem csaltam meg, nekem a többi nő idegen, sosem voltam áruló kapcsolatban. Azt hittem, ami köztünk van, egy életre szól” - Amikor egy házasságban az egyik fél hirtelen megváltozik és már nem lehet vele beszélni, hiába szereted őt, valamit lépni kell, ha nem akarsz idegileg…..
boom2 2019.09.07 08:56:00
@MsIreneAdler: '' "És a jó szex mindig a férfin múlik."
Hát ezt viszont jó látni. Olvastam itt én már olyat, hogy mindenki a saját orgazmusáért felelős, ha a nőnek nem jó, azért csakis ő a hibás :)''
Biztos jó látni, de nulla az igazság tartalma.
Az általunk termelt hulladék mennyisége és a műanyagszennyezés valóban ijesztő. A Föld állapota tragikus. A klímaváltozás nem FOG MAJD elkezdődni, hanem már tart, ez már az. A környezeti katasztrófákba belepusztulunk. A fajok kihalása borzalmas. És az ezek ellensúlyozására tett lépések, a mozgalmak,…..
boom2 2019.08.09 13:45:30
@0.5 bit: "Hasonló, mint a bio dizel és bio benzin. Élelmiszer helyett elkezdünk üzemanyagot gyártani, ekkor az élelmiszer ami helyett benzin készül valakinek hiányzni fog."
Kurvára nem fog hiányozni semmi. Mikor értitek már végre meg, hogy nem minden terület alkalmas élelmiszert előállítani? Mikor értitek már meg végre, hogy akkor sem fog élelmiszert előállítani a paraszt, ha véletlen alkalmas rá a talaj, mert nem gazdaságos, nem fog azért dolgozni, hogy másnak jó legyen? Mikor értitek már meg végre, hogy semmi értelme még több élelmiszert előállítani, mert csak tovább nőne a pocsékolás, és még jobban szaporodnának azok, akiknek egyáltalán nem kéne?
Tanulj kóstolni! Fagyiszezon 2019.06.24 17:07:09
A fagyiszezon beköszöntével eszembe jutott egy pár gondolat a fogyasztási szokásainkról. Szubjektív a gondolatmenet, csak az általam látottak és tapasztaltak vezetnek, nem végeztem felméréseket, nincs reprezentatív mintám és nem ismerem a fagylaltalapanyag forgalmazók eladási statisztikáit. Csak…..
boom2 2019.06.27 13:34:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mivel nem vagyok szakmabéli, megköszönném, ha megírnád, mi teszi ki a szerinted kb. 200 forintnyi alapanyag-költség fennmaradó részét." Nagyon nem szívesen, mert csak kötekedsz és játszod a hülyét.

pisztácia fagyi: ez a legalja ár
3x4kg=1200dkg=240db 5dkg-os adag
- 18000ft pisztácia 3 adagra kb elég(nominál ár)
- 6000ft vanília rúd(ez a legalja ár, lehet 15000ft is)
- 3600ft kb 45db rendes méretű és minőségű tojás (6-7dkg)
- 1200ft 3l magas zsírtartalmú tej (ez a legalja ár, lehet 2500ft is)
- 7500ft 3l tejszín(ez a leges legalja ár, lehet akár 20000ft is!!!)
ehhez persze még jöhet esetleg szemes pisztácia díszítés, meg tölcsér kb 100db, szalvéta kb 120-150db: az plussz kb. 1300ft
ez eddig 37600 ft/240= 155ft/ 5dkg
ez az alapanyag ár, ami a teljes ár cirka 20%-a

erre jön rá az előállítás költsége tudod a havi 100-150 ezer ft -os villany számla, a 20-25 ezer ft-os víz díj, veszélyes hulladék kezelési díj, munkabér és költségei havi 1,5 millió, egyéb költségek pl.: hatósági vizsgálatok, tisztítószerek, bérleti díj, eltöri a széket, vagy az asztalt egy részeg idióta, alapanyag beszerzés díja, stb.. ha magadnak akarsz egy fagyizót kialakítani, ahol egy működőképes vállalkozást folytathatsz, akkor kb 40-50 milliót elő kell kapni a zsebből

persze lehet kötekedni továbbra is
A szexualitásban mindent szabad, és minden megengedett, ami a két ember számára kölcsönösen elfogadható, és pozitív élményként éli meg. Az összhangban, és jól működő intimitás igazi kincs, míg annak hiánya, vagy eltérő igénye nincs jó hatással a kapcsolatra. Az együttlétek során kifejezik a párok…..
Egyetlen gyerek született az 1986-os atomkatasztrófa után a kitelepítési zónában, de szerencsére egészséges felnőtt vált belőle...
boom2 2019.06.16 10:23:30
@midnight coder: "...egyre betegesebb lesz..."
Ez már a jelen, túl vagyunk rajta.
Közeledik az Apollo 11 küldetésének 50. évfordulója, mostanság még sem emiatt szolgáltatott témát a holdraszállás. Sokkal inkább az új amerikai Hold-program került reflektorfénybe, az utóbbi hetekben ugyanis igencsak felkavarodott az állóvíz a NASA tervei körül - igaz, ez egyaránt jelent jót és…..
boom2 2019.05.29 10:35:49
@gaszton42: "csak azért is megfúrják hogy borsot törjenek Trump orra alá." Igen egyre több a kretén a világban. Nem számít, hogy helyes, vagy igaz valami, az a lényeg, hogy ki monda, meg hogy jól kibasszunk a másikkal..
boom2 2019.05.29 10:37:12
@Edward de Vere: Majd akkor lesz meghódítva a hold, ha emberek ÉLNEK rajta..
boom2 2019.05.29 10:40:10
@PFreddy: Mindenképpen újra kell kezdeni mindent. Az akkori technológiák és biztonsági szint, eljárások, ma a nullánál is kevesebbet érnek.
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
boom2 2019.04.14 15:15:29
@ze11: "Folyamatosan csökken az élőmunkát terhelő, a munkáltató által fizetendő sarc" Vagy totálisan hülye vagy, vagy elfelejtetted kitenni a "mosoly" jelet.
Ha a párod állandóan rossz passzban van, előbb-utóbb téged is le fog húzni magához. Levélírónk azért szakította meg egy korábbi kapcsolatát egy krónikus lehangoltságban szenvedő úrral, mert azt vette észre magán, hogy kezdi átvenni a lelki dolgait, még a cigire is majdnem…..
boom2 2019.04.08 19:15:39
@Captain Admin: "egy 30 éves szingli, még nem szült csajhoz képest, amiből most tudok 3-at a lakcímemtől 300 méteren belül." jó neked, én csak a poszttólóhoz hasonló agyhalott szarokat tudok 5km-es körzetben..
"viszont kurvából lesz a legjobb feleség" így egy 29 éves "nem szült" bomba örömlányt próbálok megzabolázni...
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
boom2 2019.02.21 11:39:42
@lógás Hugó: Lehet, de itthon 40-50 év munkájával, meg semmi nyugdíja nem lesz. Mehet a temetőbe, ha lesz, aki elkaparja.
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
boom2 2019.02.04 13:01:44
Apollo, Hankook, Mercedes... A látványos gyárátadókra sokan emlékezhetünk, de arról a folyamatról, melynek nyomán a külföldi beruházó Magyarországon köt ki, kevesebbet tudunk. A pártok gyakran vádolják egymást azzal, hogy "kiszolgáltatják az országot a multiknak", az elmúlt másfél évtized kormányai…..
boom2 2019.01.24 12:41:16
@MAXVAL bircaman közíró: most először értünk egyet valamiben, nem lenne szabad támogatni a multikat
via GIPHY Eddig főleg a Digi Homár-portfóliójában voltak ilyen komikus elemekben és ismétléses humorban gazdag történetek, de úgy tűnik, az eddig főleg számlázásos vagy szerződéses sztorikban erős UPC-nél is csikorognak a fogaskerekek. Tisztelt Homár Blog! Küldök egy szaftos sztorit a UPC…..
Van egy csúnya radiátorod otthon, amit nincs szíved lecserélni, mert a működésével nincs semmi baj, mégis rontja az összképet? Erre jó megoldás lehet a radiátorfestés. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tarts velem!..
Az elhíresült kirgizisztáni baromságán mutatta be, milyen az ugor (zöld), az iráni (szürke), a szláv (kék) és a török (piros) eredetű szavak aránya Orbán saját mondatában. Mint látható, Laakso szerint a mondat túlnyomó többsége finnugor, 1-1 szláv és iráni elemmel. A török eredetű elem száma Orbán…..
A szigetelés vastagságának megállapítása egy új ház esetében az aktuális jogszabályoknak minimum megfelelően történik. A gépészeti tervező az építész tervei és az építtető igényei alapján megtervezi a fűtési rendszert. Utólagos szigeteléskor is ugyanennek kellene történnie, hogy ne az ablakon…..
boom2 2018.08.31 11:39:44
@Basz-ommm: "A B30-as a 70-es évek elején volt nagy sztár, a mostani 30-as tégla meg most 50 évvel később. Ez a megoldás."
Aligha. 1986-ban már használtam B30-t 0,71 volt az értéke, tehát alig rosszabb, mint a most kapható legrosszabb 0,68 értékű.

"A B30-asban az volt a nyerő hogy 30 cm-s falvastagsággal kb.
tudta azt mint egy 38-as tömör tégla fal."
Tévedés a tömör "kisméretű" tégla fal, hőátbocsátási tényezője tkp megegyezik a vályoggal, szóval legalább 50-es tömör téglafal kell ahhoz, hogy tudja a B30-ast hozni.(mivel lineáris a skála)

Mellesleg a vályog házak nem 38-as falvastagságúak, hanem 52-55. 38as falat csak teherviselő válaszfalnak alkalmaztak, vagy olyan helyen, mint pl.: a lakóteret és a élelmiszer kamarát elválasztó fal. Vert falazatban meg SOHA nem láttam 60-asnál vékonyabb falat.

Cikk tele van hülyeséggel, téves adattal.
Azt még nem is írtam le, hogy sok esetben, a gépészet lecserélése is felesleges pénzkidobás. A 90-es években készült kazánok és a mai kondenzációs kazánok között minimális a hatásfok különbség, az a minimális különbség is, csak akkor jelentkezik, ha megfelelő hőmérsékleten van járatva, de ahhoz meg fal és padlófűtés kell és szarakodhatsz a kéménnyel, vagy légbevezetéssel. Ha valaki ekkora felújításba vág bele, akkor már KÖTELEZŐ elgondolkodni a geotermikus, a különböző hő- légszivattyús, és elektromos fűtésen. SŐT a korszerű faelgázosító és pellet kazánokon is!
Az igazság az, hogy az 40-60-as években szerelt öntöttvas radiátorok nagyon jók, teljesen felesleges lecserélni, a 70-80-as kora 90-es években alkalmazott házgyári lemezradiátorok kalap szarok, ezeket kell kicserélni mai korszerű lap radiátorokra, vagy új "öntöttvasra". rendesen méretezve és legtöbbször maradhat a régi kazán, rendes szigetelés mellett, jó radiátor termosztátokkal.
boom2 2018.08.31 13:31:27
@Basz-ommm: "70-es évek elején volt nagy sztár" ezen átsiklottam, te a közönséges 30 blokktégláról beszélsz. Úgy viszont kb. stimmel a 30 kontra 38, de a cikk hőátbocsátási tényezője, és a szigetelőanyag vastagság is túlzó.
Közönséges 30-as blokktéglára, elegendő a 10 cm-s egyszerű nikecell szigetelés + fedő vakolat, hogy hozza a jelenlegi szabványt.
A passzívház minősítés elérése meg a ostobaság csimborasszója. Olcsóbb egy új házat rendes építőanyagokkal megépíteni(Ytong + hőszigetelő vakolat), mint tákolni a régi szart(szigetelgetni), ami sose lesz jó.
A fapados légitársaságok utasokat rendszeresen semmibe vevő húzásai nyomán indul kezdeményezés egy fogyasztóvédelmi csomag létrehozására, amely persze nem csak a diszkontcégekre vonatkozik majd. A cél első körben egy olyan uniós etikai kódex elfogadtatása a légitársaságokkal és repterekkel, amely…..