Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamerblog

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tanuljunk Már többször előfordult, hogy azért kérték a segítségemet, mert egy külső adathordozó (pendrive vagy USB-s merevlemez) csatlakoztatása után, azt nem sikerült használni, ugyanis nem jelent meg az eszköz betűjele. Pedig látszólag minden rendben van, a Windows is…..
Lamer Fences 1.0 2009.10.30 13:25:00
Hasznos programok Ingyenes program, mellyel az asztalon rendezhetjük el az ikonjainkat. Látványos, könnyen használható és egyszerűen használható alkalmazás, hasznos mindenkinek, akinek 5-nél több ikonja van. A szoftver támogatja a Windows7-et is. Forrás: http://letoltes.prim.hu…..
A Discovery Channel egyik legsikeresebb sorozata, az ötödik évadát nyáron befejező Halálos fogás, az alaszkai rákhalászok mindennapjait bemutató dokureality. A sorozat a magyar nézők számára is elérhető, a csatorna hetente három epizódot is műsorára tűz az USA-ban…..
Lamerblog 2009.10.27 22:18:09
Szuper sorozat, a MythBusters mellett a másik kedvencem. Tényleg, velük nem lesz riport?

@sixx: A számítógépeket ne tessék szidni, mert ha nem lennének, akkor én meg miből élnék? :)
Tanuljunk Az Automatikus lejátszás egy olyan Windows-szolgáltatás, amellyel megadhatjuk, hogy különböző adathordozók (pl. CD vagy DVD) behelyezésekor, a Windows milyen programmal játssza le annak tartalmát. Ebben a videóban azt mutatom meg, hogyan lehet ezt a szolgáltatást…..
Lamer YouTube Downloader 2009.10.22 08:35:00
Hasznos programok A YouTube Downloader lehetővé teszi hogy videókat töltsetek a YouTube-ról és még sok hasonló oldalról. Csak másoljátok be a videó URL-jét az erre kijelölt mezőbe és nyomjátok meg az OK gombot. Miután letöltöttétek a videót, lehetőségetek nyílik annak…..
Tanuljunk Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy megmutatom, hogyan tilthatjuk le a Windows-billentyűt. Ez a billentyű főleg játék közben jelent nagy problémát, ha véletlenül ráütünk, és a legváratlanabb pillanatban előtűnik a Start menü. Vannak olyanok esetek is,…..
Lamer OpenOffice.org 3 2009.10.16 07:25:00
Hasznos programok OpenOffice.org 3 - a vezető nyílt forrású irodai alkalmazáscsomag szövegszerkesztéshez, táblázatkezeléshez, bemutatókhoz, grafikához, adatbázisokhoz és más feladatokhoz. Több nyelven és napjaink legtöbb általános célú számítógépén működik.…..
Lamer A nagy átverés 2009.10.13 07:31:00
Tanuljunk Mit szólnátok hozzá, ha kedvenc internetes oldalatok helyett egy másik jönne be? Meglepődnétek? Most azt fogom megmutatni, hogyan tudtok ilyet csinálni. Próbáljátok ki valakivel, majd figyeljétek az arcát, nem fogja érteni, hogy mi is történik éppen... A példában a…..
Lamer CDBurnerXP 2009.10.10 07:09:00
Hasznos programok A CDBurnerXP egy ingyenes CD/DVD író alkalmazás, beleértve a Blu-Ray és HD DVD-ket is. Támogatja ISO fájlok írását és készítését, továbbá többnyelvű felhasználói felületet is. Mindenki, még cégek is ingyen használhatják. Nem tartalmaz semmilyen hirdetést…..
Lamer Láthatatlan mappa 2009.10.07 09:08:00
Tanuljunk Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg, hogyan tudunk olyan mappát készíteni a Windows asztalán, amely láthatatlan. Valójában arról van szó, hogy a mappa neve egy szóköz lesz, az ikonjának, pedig nem adunk meg semmit. Természetesen, az Intézőben így is megtalálható, de…..
Lamerblog 2009.10.09 14:27:42
@méhészborz: Köszönöm, rendes vagy.
Lamer TKexe 1.1 2009.10.04 07:03:00
Hasznos programok Ingyenes magyar nyelvű program, mellyel naptárat hozhatunk létre. A szoftverben többféle sablon is van, amiket igény szerint testre szabhatunk, emellett a szövegezéseken is változtathatunk, így téve teljesen egyedivé a naptárakat. Forrás: letoltes.prim.hu Letöltés:…..
Lamer Védd a géped! 2009.10.01 07:34:00
Tanuljunk Mindig elcsodálkozom azon, hogy sokan víruskereső nélkül használják a számítógépüket. Amikor engem hívnak, mert gond van a géppel, a legtöbb esetben vírus okozza a problémát. Pedig, víruskeresőt szakember nélkül is lehet telepíteni. Megmutatom, hogyan. Ahogy eddig…..
Lamer Slife v2.0 2009.09.29 07:18:00
Hasznos programok A Slife grafikusan megjeleníti mit csináltunk, milyen szoftverrel dolgoztunk egész nap és hogy azzal mennyi időt töltöttünk el. Adatbázisában napi, heti és a havi statisztikán keresztül csoportosítja a rögzített eseményeket, tevékenységeket, ezzel képet ad…..
Lamer Rögzítés a Start menün 2009.09.27 08:04:00
Tanuljunk Alapértelmezésben a Start menü bal oldalán, két ikon fixen van rögzítve. Az egyik a böngésző, a másik a levelező program ikonja. Alattuk helyezkednek el a leggyakrabban használt programok parancsikonjai. A fixen rögzített ikonok (ahogy a nevük is mutatja), mindig…..
A Forma-1-ből a Szingapúr-balhé miatt kitiltott volt Renault-főnök ígéri, nem nyugszik bele sorsába.  "A saját világom szúrt hátba, de a végén meglátják, én győzök. Nagy partit csapunk, mindenki ott lesz, aki velem maradt a nehéz időkben. Most nem…..
A Kígyók a boton I. című bejegyzés folytatása. „Mefisztó:… A föld kisistene nem változik nagyon és épp olyan fura, mint az első napon. Szegény egy kissé jobban élne, ha el nem ámítottad volna égi fénnyel. Ezt hívja észnek, csakhogy általa még állatibb…..
Lamerblog 2009.09.26 15:49:35
Dave bánatosan kullog bele az éjszakába. Szomorúan konstatálja, hogy az Edie-vel való szakítás nemcsak a házasságának, de az alaposan kitervelt bosszújának a végét is jelenti. Mit ad isten, épp belefut a kukái körül sertepertélő Mike-ba. Delfino mély együttérzéssel hallgatja…..
Lamerblog 2009.09.26 15:43:49
@Agent Midnite Cooper: Állítólag (persze én is csak úgy hallottam róla) valami torrent izé a megoldás. :)
Lamer BSPlayer Free 2009.09.26 13:07:00
Hasznos programok Ingyenes DVD, avi, mpeg, DivX és mp3 lejátszó, feliratozással. Számos pozitívumaiból nem tudnám mindet felsorolni, de megpróbálom nektek: állítható felirat, hangszabályozó, számos kodek, képarány állítása, szinkronok kiválasztása (DVD esetén) stb. A…..
Lamer Új rovat a blogon 2009.09.26 12:09:00
Új rovatot indítok, Hasznos programok címen. Ebben olyan, - lehetőleg - ingyenes programokat gyűjtök majd össze, amelyek könnyebbé tehetik a munkát, vagy hasznos lehet bárki számára.Minden programhoz megadom azt a címet is, ahonnan le tudjátok tölteni...
Tanuljunk A Ctrl és az Alt között helyezkedik el (általában) a Windows logóját viselő billentyű. Ha megnyomjuk, megjeleníti a Start menüt. Ebben a bejegyzésben megnézzük, hogy ezen kívül, mire jó még ez a billentyű. Az itt leírtak, Microsoft Windows operációs rendszer alatt…..
Tanuljunk Sokan használják levelezőként a Gmailt. Megmutatom, hogyan olvashatjátok az ottani leveleiteket az Outlook Express segítségével.Minden egyes lépést képekkel illusztrálok, hogy könnyen lehessen követni a beállításokat. Első lépésben engedélyeznünk kell a POP protokollt…..
Lamer Képernyő képének mentése 2009.09.23 08:11:00
Tanuljunk Az előző bejegyzésben említettem, hogy a vágólap segítségével helyezem a képernyő képét át, egy rajzolóprogramba. Most azt mutatom meg, hogy tudjátok ezt ti is megtenni. Mivel a vágólap fogalmával (remélhetőleg) már tisztában vagytok, ezért erről most nem fogok…..
Lamer Vágólap 2009.09.22 09:16:00
Tanuljunk Most egy kezdőknek szóló írás következik. Bemutatom a vágólap használatát.A Windows vágólapja nagyon hasznos dolog, segítségével adatokat (szöveg, hang, kép, fájl stb.) tudunk átvinni egyik alkalmazásból a másikba. Például, ha egy honlapról kimásolunk egy…..
Lamer Egy Windows Intéző trükk 2009.09.21 17:41:00
Tanuljunk Most egy rövid bejegyzés fog következni. Egy nagyon egyszerű trükköt fogok mutatni, hátha jól jön valamikor. Ha szeretnénk, hogy a Windows indításkor megnyissa az Intézőt, ugyanazokkal a mappákkal, ami leállításkor nyitva volt, akkor a következőket kell tennünk. -…..
Lamer Nem megy az a rohadt videó! 2009.09.20 08:56:00
Tanuljunk Nemrégiben az egyik ismerősöm hívott fel, mert nem tudta lejátszani a filmet, amit az Internetről töltött le (természetesen, legális helyről ). "Nem megy az a rohadt videó! Pedig több mint két napig töltöttem!" - morogta. Miután közöltem vele, hogy…..