Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zuhatag

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a mi történetünk, az enyém és a kisfiamé, mások biztosan szerencsésebbek voltak és nem jártak úgy, mint mi. Ez a történet a szülés után kórházban eltöltött napjainkról szól, ami nagyon hosszúnak és elviselhetetlennek tűnt.     2010.12.29-én megszületett a…..
Zuhatag 2011.03.01 08:58:49
@Babette_:
Nekem az volt a jó amikor éjszakára elvitték a gyereket, nappal meg velem volt. Ha esetleg napközben dolgom volt (pl. fürdés, vagy látogatók) akkor fél órára be lehetett adni a gyereket a csecsemősöknek.
Zuhatag 2011.03.01 09:07:40
@Babette_: Ez akkora hülyeség már ne haragudj. Otthon nem mindig egyedül van az ember lánya. A második gyereknél, már más rendszer volt. Éjjel-nappal ott volt a gyerek velem. Egyetlen éjszakát sem aludtunk, nem azért mert a gyereket meg kellett etetni, hanem, hanem mert másik 3 gyerek is volt a szobában és hol egyik-hol másik sírt.
Elképzeltem magam előtt a Tv2 vezérlőjét a pénteki Megasztár 5 alatt, akkor, amikor az adás felénél Claudia kissé csodálkozva olvasta be az állást: Szíj Melinda 45 százalékkal vezet. Gyöngyözhettek a homlokok erőteljesen, biztos volt sok tanácstalan tekintet, vállvonogatás,…..
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
Zuhatag 2010.11.22 10:49:10
ds3 2010.11.18. 20:29:12

Az a sok magyar nem Bucarestbe megy ünnepelni. Fordítva ülsz a lovon. Abban az esetben, ha Magyarország kapta volna Románia területének 2/3-át, nyugodtan jöhetne a román ünnepelni ide. Mert itt is lennének gyökereik, történelmi múltjuk no meg néhány millió román nemzetiségű ember is. Tarthatnának állami ünnepeket nyugodtan, de még akkor se jöhetnének a Magyar Nemzeti Színházba!!

A határmenti településeinken élnek román anyanyelvű, nemzeti szokásaikat megtartó csoportok . Hányan lehetnek? De a magyar közszolgálati televízióba saját adásidejük van. Nincsenek elnyomva, meg magyarosítva.

Nem úgy mint mi voltunk a románoknál elnyomva és románosítva. Még a születési nevünket is elvették. Nehogymá magyar nevünk legyen. Ha Istvánnak hívtak, lett belőled Stefan. Volt sok jogunk igaz. Pl.: kötelezően mehettünk a tapstérrel tapsolni Csáunak, aztán felköthettük kötelezően a román pionír nyakkendőt, meg tanulhattunk számunkra idegen nyelven.(Értsd. nem anyanyelven). És amint a házból kiléptünk megintcsak idegen nyelven kellett beszélni egy 98%-ban magyarok lakta városban. Ja meg gyerek-felnőtt dolgozhatott látástól mikulásig, hogy ne haljon éhen. Saját (nemzeti) ünnep nem lehetett. De még a Csíksomlyói búcsút is volt olyan év, hogy nem engedélyezték! Ja, hogy ez nem 98 éve volt hanem alig több mint 20 éve. Na részemről a román ne itt ünnepelje meg a nemzetibe az Ő nagy ünnepét. Máshol tegye.
Vasárnap este 20:45, valamelyik szomszéd házból női sikítás.- Ne csináld, te barom! Eltöröd a karomat!! Hagyd abba!Férfihang kontráz, de azt nem érteni. Aztán már a nőt sem, sikít, üvölt, majd elhallgat.Mit kell ilyenkor csinálni? Menjek le járőrözni és fülelni, hátha be…..
Zuhatag 2010.10.11 13:27:40
@treedog: Egyetértünk. Nem tipizálni akartam. Csak dühít, hogy sokan tudni vélik, hogy milyen is a bántalmazott nő. Szomszédban nekem is volt agresszív, bántalmazó anyuka. Valami embertelen hangon üvöltött a gyerekekkel, és úgy ütötte őket, hogy a csattanásokat a szembe lévő ház udvarán hallottam. Anyukát pár óra múlva áthívtam egy kávéra, majd mondtam neki, hogy ez bizony nem teljesen a magánügye. Nem megyek el mellette szó nélkül, és ha még egy ilyennek leszek fültanúja én leszek az első aki kihívja a gyermekvédelmiseket.