Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árpi a 4-ből

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budai hóhérlakok bemutatása után most a város pesti oldalán nézzük meg, hol éltek és mivel foglalkoztak a becstelen foglalkozású, kirekesztett hóhérok. Látni fogjuk milyen hatással volt Pest iparára a hóhérok lakhelye és a hozzájuk tartozó sintértelepek, ahol évszázadok óta folyt az elhullott…..
Egy számomra követett, tisztelt és kedvelt bloggerina bejegyzése miatt jutott eszembe, hogy írjak a "mozaikcsaládról", és ennek a fogalomnak a jelentéséről.   A mozaikcsalád: egy olyan újraformálódott közösség, melyet az egyik szülő és gyerekei alkotnak az új partnerrel, akinek esetleg szintén…..
Árpi a 4-ből 2019.01.10 23:09:58
Én magam is mozaik családban nőttem fel, habár szerencsésebb pozícióban. Édesanyámnak és édesapámnak is a második házasságból születtem a hugommal együtt. Szóval van 1 édestestvérem, van 1-1 anyai és apai féltestvérem sőt az egyik féltestvéremnek is van 1 féltestvére,de végül is együtt nőttünk föl 5-en. Mi a hugommal nem erztük, hogy bárki meg lenne különböztetve, de már felnőtt korunkban a féltestvéreinkből néha néha kibújik 1-1 tüske. Ami az én véleményem szerint nem az édes és mostoha gyerek miatt adódott, hanem inkább abból, hogy ők már kamaszodtak (több konfliktus a szülőkkel) mikor mi még óvodások, kisiskolások voltunk. Mikor mi kamaszodtunk velünk is volt harc. Szerencsére nem volt én gyerekem te gyereked. Mindenki aput Apácsnak hívta anyut Anyunak és a nagyszülőket szintén. Büszke vagyok a szüleimre, hogy így meg tudták oldani. Mára anyukámnak (apukám már nem él) már 15 unokája van. Sajnos pont én folytatom a mozaik családot. De talán a látott jó példa sokat segít. 3 lányom van 2 az előző feleségemtől, 1 a mostanitól. Szerencsére mindenki megértette, hogy nem a gyerekeimtől váltam el. A nagylányaim 2 naponta velem vannak, imádják a kishugukat és szerencsére a feleségemmel is nagyon szeretik egymást. Már az elején megismertettem őket egymással, hogy ne alakulhasson ki az "apád nője" láttatlan ellenszenv. A lányok elfogadták, megszerették, ami a feleségemnek sok önbizalmat adott, különösen, hogy ő még gyerektelenül pottyant a két kislányom karjaiba. Egy időben az is előkerült, hogy esetleg neki egészségügyi okokból nem szabad gyereket vállalnia, így új anyós és após is pótunokaként tekintett rájuk. Na, mikor végül még is lett közös gyermek, akkor ezen a fronton elindult az átrendeződés, amit vérmes apaként csírájában el kellett folytanom, de szerencsére ez nem a gyerekek előtt zajlott. Most már nyugi és love van. Szóval talán meg lehet ezt oldani, de nagyon nagy nyitottság kell minden résztvevő részéről.
Aki ismer tudja, hogy kb. 14 éve vagyok Telenor előfizető, sőt, másfél évet le is húztam ott, mint supportos és tesztelő. Soha nem voltam és soha nem is leszek vele teljesen elégedett, de mivel itthon olyan a mobilkartell amilyen, ezért tökmindegy, hogy a 3 szar közül melyiket…..
Minden ellenkező híreszteléssel szemben az afrikai menekült nem lépett fel támadólag senkivel szemben, zavartan viselkedett késsel a kezében és mentők vitték kórházba a bicskei kapitányságról. Mindezt a Privátkopó döbbenetes írása láttán kérdeztem meg a Fejér Megyei…..
Napok alatt mintegy 40 ezer ember aláírta Nagy-Britanniában azt a petíciót, ami a gyerekek füllyukasztásának betiltását követeli, arra hivatkozva, hogy az valójában bántalmazásnak minősül. Valóban kegyetlenség lenne? (fotó: flickr.com / Britt Reints) A petíciót egy Susan…..
Mivel eléggé tele van a sajtó a témával, visszakerestem, hogy pontosan hogy is ajánlottam figyelmükbe a helyet. Ezt írtam Toby-nak, a producernek, amikor kifejezetten az elmúlt korokat idéző helyet is kért, azaz nem a gasztronómiai érték volt a lényeg, hanem egy olyan hely, ami…..
Talán. Gondoltam akkor, szokás szerint. Peti azt mondta, hogy az egész Szalajka völgy és Szilvásvárad legjobb helye ahová megyünk vacsorázni. Elhittem Neki és nem csalódtam. Nem volt lehetőségem végigkóstolni az összes éttermet, de az biztos, hogy nagyon jó volt és most…..
  1884-ben óriási szenzációt keltett, hogy a budapesti főposta udvaráról eltűnt egy postai pénzes láda, benne rettentő sok pénzzel. A tolvajok csak 1895-ben lepleződtek le titkos rendőri megfigyelések következtében. Erről szól az alábbi történet. Na de ne szaladjunk…..
Néhány napja csendben követem a devizahiteleseket állítólag megmenteni hivatott törvényjavaslat körüli legújabb felhajtást. És bár nem vagyok eladósodva sem svájci frankban, sem forintban,  azaz nem erősítem a magyarországi pénzügyi analfabétáknak titulált pórul járt…..
A fagyasztóban lévő 37,5 százalékos vodka mellett hetek óta van egy ugyanolyan és két hasonló alkoholtartalmú másik ital. A vodka kővé fagyva, a többin még hártya sincs. Barátaimmal régóta próbálunk rájönni arra, hogy lehet az, hogy a vodka megfagyott a mélyhűtőben.…..
Árpi a 4-ből 2014.03.22 07:50:17
v@Billy Pilgrim: Mondjuk ez nem ilyen egyértelmű amit írsz... 1. A Kalinka kereskedelmi forgalomba kapható Vodka, tehát ha nem annyi az alkoholtartalma ami rá van írva, akkor az a fogyasztók csúnya átbaszása.... Ugye Zwack Rt?
2. E mellett a többi ital sem tiszta alkohol-víz elegy, tehát ott is kell számolni, a cukor és egyéb ízanyagok módosító hatásával.
3. Láttam már olyan hűtőt, ami egy meghibásodás miatt -41C-ot produkált...

Ettől függetlenül valószínűleg nem 37,5 amit annak írnak...
A Buzzfeed hírportál utazái rovatának egyik szerzője, Lara Parker ajánlójának összefoglalója: 1. Türkizkék tenger A horvát tengerpart gyönyörű. A strandoktól a lélegzetük is eláll, a tenger vize pedig tiszta és türkizkék. Horvátországon ezernyi kisebb-nagyobb sziget…..
Árpi a 4-ből 2014.03.22 07:15:04
@toce: 12. Sajnos átvágás mindenhol van.... egyszerűen ne hajts tovább, ha nem ad vissza.... akkor vissza fog adni... 14. Van igazi homokos tengerpart.... Zadar környékén nem is egy helyen... Nin, Zaton, Vir, Medulin, Malinska (KRK), Umag, Lopas, Brac...stb....stb...stb
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a kortárs trendeknek megfelelően "adatvédelmi okokból nem hozta nyilvánosságra a két gyártó nevét", akiknek a laktózmentes termékeikben mégis találni tejcukrot, és ezzel a fogyasztók mintegy harmadának veszélyeztetik az egészségét. NFH…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
Árpi a 4-ből 2013.01.01 16:46:39
@gigacherry: Bocs, de a chf/eur árfolyamok már a válság kitörésekor (2008-2009) elszálltak... tudod gazdasági válság tört ki...

A devizahitelezés meg 2002-2007 között pörgött fel....

Ez öngól volt.... :)
Árpi a 4-ből 2013.01.01 16:50:27
@nu pagagyí: persze ez is lehet irány, csak azzal sem oldódik meg semmi, mert nem tudnak a bankok ennyi kecóval mit kezdeni... évente 80000db ingatlan cserél ma gazdát Mo-on... kb 300ezer db-ot lehetne 1 éven belül árverezni.... és gondolhatod, milyen állapotúak a lakások, amikorra eljut az árverezéshez... olyan, hogy féláron se kell.... :(
Árpi a 4-ből 2013.01.01 16:58:51
@nu pagagyí: nem beszélve róla, hogy nem csak a parasztokat kellene megleckésztetni, hanem az élősködő kiskirály bankokat.... ezért volt egy korrekt dolog a 180Ft-os végtörlesztés... paraszt bukott franonként 40Ft-ot, bank szintén 40-et... Paraszt eladta a kecót, nem volt hitele maradékból vett valami bunkert ahol összeszedehti magát... A bank megszabadult egy bedőlt hiteltől...
A KARD Magyarország, menjország 2012.10.26 11:48:04
Az elmúlt hónapban egy érdekes fejlemény vezető politikusainkat is felkavarhatta (ami az Index október 11-i cikkének köszönhető). Orbán Viktor tőle szokatlan módon nem állta meg nyilatkozni arról, hogy (szerinte) „ha 2014-ben újra nyer a Fidesz, hazajönnek a fiatalok”; Bajnai…..
Árpi a 4-ből 2012.10.26 22:36:28
@Laciii: Ez igaz, de egy magyar államcsőd több uniós országot erősen csődközelbe taszítana... aszem Olaszország, Ausztria, Belgium lenne akik erősen inognának.

Nem kellene tényleges csőd, de több nyugat európai ország és befektető becsokizna, ha meglebegtetnénk ennek lehetőségét...
Árpi a 4-ből 2012.10.26 22:39:19
@kolbászoszsömle: Ez nem is kérdés.... persze, hogy nem a bank hibája.... de vazze itt többen azt írjátok, hogy ez konkrétan a jelen kormány hibája... korábban leírtam, hogy Medgyesi-Gyurcsány éra a hibás...
Árpi a 4-ből 2012.10.26 22:41:56
@kolbászoszsömle: jaja és ha a minimálbért megemelnék az mire is lenne jó? Hogy a cégek kirugnának még párezer embert.
Reckl Amál blogja Helycsere 2012.10.15 13:47:51
Az, hogy az idei X Faktor sokkal lejjebb tette a lécet a korábbi évadokhoz képest, legkésőbb a sokat vitatott mentorházi döntések után világossá vált. Azt is lehetett sejteni, hogy a Voice-ban legalábbis névleg tényleg a hangot emelik piedesztálra, és az egyéb körülmények…..
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
Hallatlan disznóságot leplezett le a Bors: a Csillag születik adásmenetében nemcsak előre leírják a zsűritagoknak, milyen sorrendben mondhatnak viccesnek szánt véleményt, de azt is kikötik, mit szabad ekézniük és mi az, ami szigorúan tilos. (fotó: Birton Szabolcs, Bors) A…..
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Ha valaki azt hitte volna, hogy a hirhedt Centrum Kft emberei bűnözők, a többi, önkormányzati parkolócég viszont korrekt káderállománnyal dolgozik, az döbbenten fogja elolvasni Névtelen Fogyasztónk levelét. Mi egész higgadtak maradtunk. Olvasónk szemtanúja volt annak, hogyan…..
Kecskusz szörnyű összeesküvés áldozata lett. Jóhiszeműen elhitte, hogy a frissen érkezett zsemlék legalább az első néhány órában fogyaszthatók lesznek. Tévedett. Az első sokk után okulásunkra videóra rögzítette a ropogást. Zsemlepornó a levél után: Ismételten meggyűlt…..
Árpi a 4-ből 2011.02.26 11:54:35
@Árpi a 4-ből: Mellesleg ha napi egy szál cigivel kevesebbet szívnál vagy kétnaponta egy kávéval kevesebbet fogyasztanál meglenne az ára! De gondolom ezek nélkülözhetetlenek....
Árpi a 4-ből 2011.02.26 13:52:25
@KecskeDotyi: Válts lassabb internetcsomagra és meg lesz a hiányzó 1440Ft, hogy ne sz@rt egyél.... ;)
És ne mond, hogy nem netezel..... :P
„A párom kezdett gyanúsan viselkedni. Dugdosta a telefonját, és folyton kikapcsolta” – levélírónk egy hatalmas kört jár be, míg végre megfejti a probléma okát. Közben mindent elveszít és párja egy másik nővel külföldre költözik. Hamar megszületik a gyerek…..
Árpi a 4-ből 2010.03.05 11:51:39
@Frakk_a_macskák_réme: Végül is már 17 volt amikorra szexeltek... az meg már majdnem 18. :D
A Forma-1-főnök elárult egyet radikális tervei közül, amit eddig nem sikerült keresztülvinnie.”Nagyon könnyű lenne minden pályán olyan helyet kialakítani, ahol időt lehetne spórolni, és előzni, mondjuk úgy, levágni. A pilóták futamonként ötször tehetnék ezt meg, így…..