Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lefetyke

0 bejegyzést írt és 387 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na most már a címmel megsértettem egy jó pár embert. Vélemény szabadság van, nekem ez a véleményem. Persze az ellenkezők sorolják az érveiket és azt mondják, hogy ha nem próbáltam nem is tudom mi az. Bizony megpróbáltam és sikerült agymosás nélkül kijönnöm belőle, de…..
Lefetyke 2014.07.07 18:54:25
Kedves Blogger!

Én is az ellentábort gazdagítom, de ahogy írtad, vélemény szabadság van.

Csak a saját tapasztalataimat írnám le:
1. én azt tapasztaltam, hogy nagyon is sok jól működő MLM üzlet van, Magyarországon is. Meg persze rengeteg csalás és átverés. Érdemes utánanézni, hogy az, amelyik éppen megkeres, mióta van már a magyar piacon. Ne értsetek félre: attól még, hogy újonnan indult, lehet az jó és működőképes. De aki biztosra akar menni, keressen egy olyat, ami már minimum tíz éve jelen van.
2. a termékek nem csodaszerek. De (megint csak a nagy múltú és kipróbált cégek termékeiről merem ezt kijelenteni) általában a bolti átlag felett teljesítenek, és ténylegesen hoznak olyan extra tulajdonságokat, amiket tulajdonítanak neki (pl. környezetkímélő, koncentrátum és tovább kitart, bőrkímélő stb).
3. az üzleti lehetőség: régen is voltak, akik képesek voltak felépíteni és megtartani ilyen üzleti hálózatokat és most is vannak. Ez megint olyasmi, amin igazából felesleges vitatkozni: aki nem hiszi, nézze meg néhány működő MLM rendszer vezető értékesítőit, és azt fogja találni, hogy némelyikük 10-20 éve áll a hálózata élén, ugyanannál a cégnél. Akkor ő most olyan, aki átvert mindenkit? Nem, ő olyan aki megcsinálta azt, amit kellett. Sokféle MLM-rendszer kitermelte már Magyarországon is a maga vezéregyéniségeit. És nem csak azok sikeresek, akik "az elején" kezdték el, hanem ma is felépíthető egy ilyen üzlet.
4. Ami az agymosást, a ferdítést és a trükközéseket illeti: ez is főleg az új cégekre jellemző. Ezek egy része csak nagyon be akar törni a piacra, egy másik része kifejezetten piramisjátéknak indul és eleve lopni akar.
A régebbi cégeknek mind a termékeik, mind az értékesítési módszereik kapcsán profi képzése van, ami szerencsésebb esetben etikus is. Ahogyan ez az egész cikk is jól bizonyítja: míg a pozitív vélemény nagyon lassan terjed, addig a negatív kritika pillanatok alatt eljut mindenkihez.
Ettől függetlenül persze a régi cégeknél is előfordulnak amatőr, illetve tisztességtelen üzletépítők. Senkinek nincs a homlokára írva, hogy ő nem tisztességesen akar üzletet építeni. De akiről kiderül, annak általában mennie kell. Az egyik MLM-cég milliárdos vagyonú üzletépítőjétől vált meg (annak tudatában, hogy az illető a hálózatát is vinni fogja magával) azért, mert az etikátlanul építette a vállalkozását.
5. MLM vs Piramisjáték: oka van annak, hogy létezik a Büntető törvénykönyvben nevesített "Piramisjáték", és a teljesen legális és támogatott "MLM" közötti különbségtétel. Ha minden MLM átverés lenne, akkor már törvény született volna ellene. Ha csak azért nincs törvény ellene, mert Magyarország egy ilyen hely, akkor mi a helyzet a világ többi részével? A nemzetközi MLM cégek ugyanazt a nemzetközileg elfogadott sémát követik az egész világon. Ami az amerikaiaknak, a németeknek, a japánoknak, a svájciaknak (stb., stb.) elfogadott és etikus, abba ugyan mi se kössünk már bele.

Ami engem illet: mint bizonyára sejted, én is tagja vagyok egy MLM üzletnek. Vevőim vannak, akiknek nem ígértem csodát, csak lényegesen jobb minőséget (és garanciát a visszavásárlásra). A termékek beváltak náluk, bennem bíznak (meg is szolgáltam), és semmi okom szégyenleni, hogy ilyesmivel foglalkozom. A barátaim, a rokonaim, a munkatársaim mind tudják. Egyetlen barátot se veszítettem el emiatt, egyetlen haragosom sincsen, senki se vádolt azzal, hogy átvertem volna.
Lefetyke 2014.07.07 21:23:44
@porthosz: Üdv! E tekintetben viszont csak két MLM üzlet van, amivel kapcsolatban nyilatkozni tudok. Az Amwaynek és az FLP-nek vannak tanúsítványaik.
Szerintem ha felkeresed a honlapjaikat és megnézed az adott terméket, ami érdekel, meg is találod ezeket.

Lehet, hogy a többinek is, de azokkal kapcsolatban nem néztem komolyabban utána.
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
Lefetyke 2013.04.06 00:26:04
Nem tudok egyetérteni ezzel a kritikával.
Ha fognánk ezt az egész szöveget, és mindenütt kicserélnénk a Trónok Harcát Spartacusra, akkor igazat adnék.

A kritika szerintem sokkal inkább igaz Spartacusra, és mivel mindkettő HBO sorozat, remekül össze is lehet őket vetni egymással.

Amivel a Trónok harca jóval fölé emelkedik annak a nívónak, amit a kritika szerint képvisel:
1. kiváló színészek, akik brillíroznak a szerepeikben (egy-két kósza kivétellel). Említette a cikk a Firefly-t. Ilyen jó színészgárdát azóta nem láttam. De a Firefly lényegesen kevesebb szereplővel dolgozott epizódonként.
2. elsőrangú díszletek, öltözetek. Hatalmasat lendítenek a látványelemen. A Gyűrűk Ura igényességéhez hasonlítható. De a Gyűrűk Ura trilógiában kevesebb volt a helyszín, és kevesebb az egymástól megkülönböztetendő nép és érdekszövetség!
3. rendes sztori!! Jól kitalált alaptörténet, érthető történetvezetés (ami hatalmas bravúr, amikor ennyi szálon ennyi karakter fut egyszerre), kidolgozott háttér. Vegyük megint ellenpéldának a Spartacust: gátlástalan történelemhamisítás, kifejezetten szexre és vérfröcsögésre hangolt jelenetek sora (amit csak néha és félve szakít meg valamilyen, a cselekményt vagy karakterfejlődést előremozdító esemény). A Spartacus az a film, amiben még akkor is vadul hágnak egy rabszolgát (lány vagy fiú, édes mindegy) a háttérben, miközben elől a főhősök szerelmet vallanak egymásnak, vagy politikai diskurzust folytatnak.

Szóval, szerintem ez a kritika nagyon mellélőtt.
A Disney 4,05 milliárd dollárt fizetett George Lucasnak a Lucasfilmért, megvásárolva ezzel minden idők legsikeresebb filmes franchise-ját, ami eddig 33 milliárd dollárt termelt, ebből 15 milliárdot csak a játékokkal. A vételár  teljes egészében George Lucas nyugdíjalapjába…..
Filmdroid Ha nem zavar a reklám! 2012.10.11 08:00:00
Film+ 21:00 Copland 1997-es akció film, melyben Sylvester Stallone egy kisvárosi seriffet játszik. És a kisvárosi itt tényleg kisvárost jelent, New York mellett, és gyakorlatilag csak New York-i zsaruk és családjaik lakják, akik itt is kezükben tartják a hatalmat és szegény…..
Torontoban forog épp José Padilha Robotzsaru remake-je, a képeken azokat a jeleneteket veszik fel, ahol az Omnicorp bemutatja a legújabb biztonságtechnikai termékét a médiának. Joel Kinnaman játsza Alex Murphyt, és ezeken a képeken már kesztyűje is van a szerelésének, bár valamiért…..
Lefetyke 2012.10.10 18:29:51
@doggfather: Colin Farrell és David Tennant játéka miatt szerintem abszolút szórakoztató.
Egyébként ízlések és pofonok. De egy dolog olyan filmből remake-et készíteni, aminek az eredetijét alig ismeri a világ, és más egy Robotzsaru, vagy Emlékmás típusú, örökbecsű klasszikus tök felesleges újrázása.
Subba Legbénább verekdős 2012.09.30 14:33:07
Persze, hogy ez is török. ..
Lefetyke 2012.09.30 15:04:36
A kaptár – Megtorlás: A zombik a világ urai. Az emberek elszigetelt, kis csapatokban, átmeneti nyugalmat kínáló erődvárosokban próbálják túlélni a túlélhetetlent. Alice (Milla Jovovich) egykor maga is kísérleti alanya volt annak a cégnek, amelynek laboratóriumából…..
Több bejegyzés is foglalkozik ezen a blogon Örményországgal. Az első ismerkedő látogatást is beleszámítva hetedik éve dolgozom ott, 2010 óta pedig már háromhavonta megfordulok Jerevánban. Ennek most nagy valószínűséggel vége van. Hihetetlen mennyire frusztráló érzés, amikor…..
Filmdroid Top 10 filmek az űrben 2012.08.19 12:00:00
A Curiosity marsjáró sikeres landolása óta a média megint egy kicsit űrlázban ég - most hétvégén fog először lézerrel belefúrni egy sziklába! -, és megpróbáltam ezt kihasználva összeszedni a tíz legemlékezetesebb vagy legbefolyásosabb űrben játszódó filmet. Nem csak…..
Lefetyke 2012.08.20 14:31:13
@Mikron: ugyanaz vele (már az Avatárral) a helyzet, mint a Dűnével: csak annyi benne az űrutazás, amíg odaérnek, ahol a cselekmény ténylegesen zajlani fog.

A Star Wars-ban sokkal hangsúlyosabb az űr, mert csaták, utazások, menekülések színtere. Látsz benne vadászgépet, teherhajót, utasszállítót, hadihajót, űrállomást, tehát egy "belakott" űrt. Hiába nem sci-fi, akkor is azt mutatja meg, hogy milyen lehetne az élet úgy, hogy a világűrt már felfedezték, a fajok már ismerik egymást stb.

A Star Trek meg (bár ugye attól függ, hogy melyik filmet vagy melyik sorozatot vesszük) mégiscsak egy űrhajóról és legénységéről, illetve azok kalandjairól szól.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a filmek/sorozatok milyen szinten kedveltették meg a világgal az űrfilmeket, sci-fiket. Ezeket többen látták és jobban ismerik, mint a fent felsorolt filmeket ÉS az Avatárt együttvéve.
Lefetyke 2012.08.20 14:42:38
@csak_csendben2: ennél sajnos "geek-ebb" vagyok. :)
Egyébként is más a két történet eredete. A Dűne egy regény, a Csillagok háborúja egy film. A Dűnében sokmindent le lehetett írni, míg a Csillagok háborúja arra koncentrál, hogy filmenként max. két órában elmesélje a történetét, és a háttér a cselekmény mellett csak annyi teret kap, hogy egyáltalán értsd, mi történik, és ki mit miért tesz.
Ha pedig a két univerzum kidolgozottságát nézed, akkor pedig bele kell számítani a sok kiegészítő könyvet, a Csillagok háborújánál éppúgy, mint a Dűnénél.

De csak csendben jelzem, űrfilmekről szól a cikk, nem könyvekről és történetekről. Ebből a szempontból nézve pedig tényleg nem értem, mit keres a Dűne a felsorolásban. Egyébként szeretem ezt a filmet, minden bénasága és vontatottsága ellenére.
Angliában a mai napon, Amerikában holnap jelenik meg az Antony and the Johnsons Cut the World című szimfonikus lemeze, amit Koppenhágában vettek fel a Dán Nemzeti Kamarazenekarral, a címadó dalt pedig a The Life and Death of Marina Abramovic operához írták, amely a szerb származású…..
Alig egy hónappal azután, hogy megosztottam a biztonsági kamera felvételét nagymamám táskájának ellopásáról most ellopták a biztonsági kamerát. Talán felismeritek az elkövetőt. (Budapest, IX. ker) :DDDDDDDDD Köszi Cecan!…..
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
Lefetyke 2012.07.16 20:53:59
Bevallom őszintén, nem olvastam el a cikket. Pusztán a címhez van hozzáfűznivalóm.

Ismerve a létező előítéleteket és sztereotípiákat, el nem tudom képzelni, hogy bárki is azt mondta volna, hogy egy zsidó az elkövető. Legyünk nyersen őszinték, a zsidóságot egészen más dolgokkal vádolják, egészen más okokból gyűlölik azok, akik gyűlölik.

A cigány elkövető gondolata viszont sokkal inkább reális. Nekem ugyan meg sem fordult a fejemben (egy újabb sztereotípia: a bűncselekmény Pécsett történt, ezért erre az eshetőségre nem gondoltam volna, de ha itt, Kelet-Magyarországon történt volna, tuti ez lett volna az első gondolatom).

Viszont akkor itt a keserű igazság: tényleg cigány volt az elkövető. És az infók róla: többszörösen büntetett előéletű, a bűncselekmény idején egy újabb keletű szabálysértési büntetés okán éppen börtönben kellett volna ülnie, önkényes lakásfoglaló, "fél-hajléktalan" (a fene se tudja, hogy az milyen), AKINEK AKTÍV FACEBOOK PROFILJA VAN, AMIT RÁADÁSUL MEG IS TUD NÉZNI?! Miről, honnan?

Tisztelt blogíró, üdvözlöm a törekvésedet arra, hogy megpróbálsz szembeszállni az előítéletekkel és a rasszizmussal, de már megint beletenyereltél: ez az eset megint olyan, ami megerősíti az embereket az előítéleteikben, garantáltan újabb embereket visz szélsőségesebb irányba, és hidd el, hogy ez ráadásul nem alaptalan.

Olyan helyen kell élned, ahol ez a probléma a mindennapjaid része, ahol testközelből tapasztalod meg a problémákat, a félelmek és előítéletek kiváltó okait. Én miskolci vagyok, túl jól is tudom, miről beszélek.
A Rockstar Games, véleményem szerint, a játékiparban az egyik legjobb taktikát alkalmazza: Bejelent egy játékot, hallgat egy ideig - talán egy-két apróságot nyilvánosságra hoz -, majd a megjelenés előtti hónapokban kemény marketingbe kezd, reklámozva az adott játékot minden…..
George Lucas pályafutása során mondott már sok mindent, de jó ideje azzal szórakozik, hogy a Star Wars rajongóiról gomboljon le újabb és újabb dollárokat. Néhány hónapja bejelentette, hogy visszavonul, bár ezt inkább csak annak lehetett betudni, hogy közeleg a Red Tails film,…..
Lefetyke 2012.05.30 23:11:12
Kétségtelenül jópár kritikára rászolgált, a Csillagok háborúja újabb és újabb kiadásai, a folyamatos módosítgatások, és az ezekből befolyó újabb dollármilliárdok miatt sokan gondolják Lucast egy pénzcsinálónak.

Kevéssé ismert tény, hogy a befolyt vagyon nagy részét eljótékonykodja, nem úszkál a pénzben mint Dagobert bácsi.

Sajnálom ugyanakkor, hogy az érdemeiről olyan kevés szó esik, és hogy az emberek többsége abban a hitben él, hogy George Lucas a Star Warson és Indiana Jones-on kívül semmit sem adott, és hogy ezek is csak a sok játék, meg egyéb eladott termék miatt híresek. Óriási tévedés.

A modern kori film egyik meghatározó alakjáról beszélünk. Az ő víziója volt az, hogy az emberek tökéletesen valósághű látványélményt kapjanak, hogy a varázslatok és a futurisztikus képek és hangok megelevenedjenek, és ebből az álomból lett az Industrial Light&Magic, a Pixar, a THX... gyakorlatilag nincs olyan film, aminek a végén ne látnánk ezeknek a háttérmunkás cégeknek, vagy a Skywalker Soundnak a nevét.

Lucas valami olyat tett hozzá a filmkészítéshez, ami korábban nem volt: a mindennél élethűbb látványt és hangzást, a CGI-t és társait.

Ez kb. annyira kevéssé ismert tény, mint hogy a folytatások "feltalálását" Sylvester Stallone nevéhez fűzik, mert lehet röhögni a sok Rockyn és Rambon, de amíg ő nem kezdett folytatásokat csinálni, addig más filmeknek se nagyon volt.
Filmdroid TOP 10 mozis űrhajók 2012.05.26 12:00:00
    ”Prometheus Has Landed”. Alig két hét és a mozikba kerül a nyár egyik legjobban várt alkotása, az Alien előzményfilmje amelyben az emberek egy Prometheus nevű hajóval jutnak el az LV-416-os bolygóra. Ma újra a sci-fi világába teszünk kirándulást, jöjjön…..
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
Lefetyke 2012.05.13 12:59:13
Elmenni az országból... de hova?
Tudom, Nyugat-Európa, az Egyesült Államok nagyon vonzónak tűnik. Sok szempontból jobb is.
Ugyanakkor azon is gondolkozzatok el: ezekbe az országokba már most is folyamatosan áramlanak a népek mindenfelől. Nem csak Kelet-Közép Európából, hanem a Távol-Keletről és Afrikából is. Mindig a legszegényebb rétegek, mindig a jobb életre vágyók.
Be tudják még fogadni a nyugati államok ezeket az embereket? S ha igen, meddig? És mi lesz erre az "őslakosság" reakciója?
Ha te nem egy különösen tehetséges, kiemelkedő teljesítményt nyújtó ember vagy, akkor nemsokára egy rakás másik, hozzád hasonló bevándorlóval vetekedhetsz majd ugyanazért a középszerű állásért, ami egy ideig még jobban fizet, de ahogy a munkátlan tömegek rátelepednek annak az államnak a gazdaságára, segély-rendszerére... a végén ott is leépül majd minden.

Én is mehetnék külföldre. Beszélek nyelveket (jól), van piacképes képesítésem, és magamhoz való eszem is. De nem megyek. Sőt, mehetnék Miskolcról Budapestre, kétszer annyit keresni.
Itt kell maradni, itt kell dolgozni, itt kell jobbá tenni a világot, bármennyire is nehéz. Ha elköltözöl máshova, előbb-utóbb ott is viszontlátod ugyanezt a helyzetet.
Spanyolországban, ami hamarosan bebukik mint Görög- és Olaszország, 30%-os a munkanélküliség, és ennek a fele(!) a fiatal generáció. Szinte már nevetséges, de Magyarország ma jobb állapotban van, mint Spanyolország. Portugália. Olaszország. Görögország.
A franciákhoz áramlanak a volt afrikai gyarmatok népei. A németekhez a törökök. Az angolokhoz a világ minden tájáról. Az amerikaiak falat emeltek a határukra, hogy megállítsák a mexikóiakat. Ti mit szállnátok meg, Kanadát?