Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarziciusz

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jak 5,14: "Beteg valamelyitek? Hívassa el az Egyház elöljáróit, és azok imádkozzanak fölötte, s kenjék meg olajjal az Úr nevében."Régen utolsó kenet volt a neve, mert az elhalálozás előtt éltek ezzel a szentséggel. Helyesebb betegek kenete kifejezés, mert többször is…..
Bérmálás (latinul: confirmatio=megerősítés) az szentség, amikor szertartás keretében a Szentlélek ajándékainak jelét a homlokunkra kapjuk a szent krizmával való megjelöléssel. A keresztény felnőttkor szentsége, amely a Szentlélekben való életre mozdít bennünket.Az…..
Az egyház egyik fő feladata a bűnbocsánat és a kiengesztelődés hirdetése. A gyónás ennek személyes fóruma.A gyónás feltételei: először is hogy legyen bűn, aztán a bánat - a gyónó, vagyis a megtérő részéről; továbbá az elégtétel és a feloldozás a gyóntató pap…..
tarziciusz 2009.11.04 09:04:20
@Patriotnn: ha konkrétan meg tudnám fogalmazni mik a gátjaim, akkotr biztos
A házasság egy férfi és egy nő, egy egész életre szóló visszavonhatatlan szövetsége, amely a felek boldogulására, gyermekek nemzésére és nevelésére köttetik. Két megkeresztelt fél között szentség.A férfi és nő szerelme és szeretete a biológiai szükségleteken túl…..
tarziciusz 2009.11.04 09:03:22
@Patriotnn: a HHt csak hírből ismerem, de mohácsi családok voltak-vannak közülük, erre az egyházközösségi elöljárók tudnának érdembe nyilatkozni, vagy a Kaizer-féle házas közösség
tarziciusz 2009.10.31 17:06:52
@Patriotnn: jó a szöveg,de itt is az a kérdés, hogy van-e példa a házastársak előt, nem duma, tettek.
jó lenne, hogy a példa-értéket a saját szüleiktől-nagyszüleiktől hozznák magukkal, de ha van egy közösség, onnan is megkaphatják az értéket!
a házasság szentség, nem játék!
de ettől még nem kell begörcsölni!
a két házas-társ, pár-ban élnek, tehát nemm külön-külön élnek egy házasságon belül.
azonossak, egyenlők, nem mint a két egy kilós vas a mérlergren, hanem Isten mérlegén végtelenül egyenlők, és ebbe belefér minden ami igazságos-szeretet. ha csak a hegyi beszédet olvassák a házas-társak, és napról napra csak egy kicsit haladnak előre benne, akkor ...