Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tekes

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Comedy Central április 1-jén 21 órától műsorra tűzi Bödőcs új stand-up estjét. Mi már láttuk, íme a dupla villámkritikánk. Szigorúak voltunk, de igazságosak. A laikus azt gondolná, a Trump-éra valóságos témakánaánt hozott a humoristák számára, de azóta többen elmondták, az egyre szürreálisabb…..
2020. december 31-én hivatalosan is véget ért az évtized, ezért ahogy 2009-ben, úgy most is felkértük a Filmvilágba rendszeresen publikáló szerzőket, hogy készítsék el az évtizedes listáikat - összesen 40-en vállalták a kihívást (pont mint 2009-ben). (A Filmvilág Podcast évtizedösszegző adása itt…..
Nemrég kaptam a Zuramtól egy párolóedényt –na nem elektromosat, „csak” egy rozsdamentes acéledényeset, amolyan alul-víz-felül-lyukacsos-edény -típusút. Régóta szerettem volna egy ilyet, elsősorban a Panka baba miatt, hogy mikorra eljutunk odáig, meglegyen a…..
TINTA blog Szavaink nyomában… 2020.10.16 10:00:00
Sok szavunk eredetének nyomozása van olyan izgalmas és érdekes, mint bármely detektívregény. A szófejtő tudós és a mesterdetektív munkája annyiban is hasonlít egymáshoz, hogy jó szándékú laikusok mindegyik mesterségbe sokszor belekontárkodnak. Így azután se szeri, se száma a Sherlock Holmes…..
A Xiaomi Amazfit Pace órájának megjelenése óta lassan két év telt el, így jogosan várhattuk az utódot. Ezt a ziccert nem hagyhatta ki a Xiaomi és vele együtt természetesen az a Huami sem, akinek többek között a jól ismert Mi Band szériát és az Amazfit Pace-t is köszönhetjük. Ezeket ismerve már elég…..
Kíméletlen naturalizmusa és gondosan kimunkált drámai szerkezete minden idők legjobb westernsorozatává tették a Deadwoodot. Ami a dramaturgiai invenciót, a forgatókönyvírás minőségét illeti, a 2000-es években a televíziós sorozatok jelentették az amerikai filmgyártás legizgalmasabb területét. E…..
Augusztus 29-én emlékeztünk meg a magyar és európai történelem egyik legnagyobb tragédiájáról, Buda elestéről. Az oszmán hadsereg egyetlen európai latin keresztény fővárost foglalt el, és ez egyben az iszlám hódítás legnagyobb sikere is volt Európában. Buda 1541-es bevétele az egész korabeli nyugati…..
Világszenzáció látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, ám sem a Blikk, sem a Retekklub, sem a Telaviv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés. A világ legrégebbi ismert piramisáról tudniillik…..
Tisztelt Miniszter Úr! Azért írom ezt a levelet, mert időnként szoktam olvasni olyasféle hozzászólásokat egy közösségi oldalon, hogy talán a Fidesz majd bomlani kezd. Nem létezik - ábrándoznak ezek az emberek -, hogy a hazugság, a korrupció, a zsarolás, a hatalom ilyen erősen…..
Tekes 2012.08.25 13:11:41
@apacsfiu: Lám-lám, szagot fogtak az ordasok is... Na, jó szórakozást!
Tekes 2012.08.25 13:07:42
@amor2000: "Őn azt hiszi, hogy jóképű, jópofa és szimpatikus ember." Ez aztán hatásos érv! Ezért kár volt a billentyűzetet koptatni! Semmi újat nem mondott. Hogy magának Gyurcsány-fóbiája van, az a magánügye, inkább kezeltesse magát!
Kiváló videó, igaz angol nyelven, de minden szava aranyat ér. Azoknak szól, akik azt hiszik, csak ők tudják normálisan, horrible dictu, helyesen használni anyanyelvüket, és ebbéli véleményüknek minden fórumon hangot adnak, ha kérik erre őket, ha nem. ..
Tekes 2010.10.17 17:21:25
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Én, mint gyakorló "nyelvtannáci", igazat adok neked, csak azt nem értem, hogy az "egy benézett aposztróf" szövegrészben miért nem jó a szokásos "elnézett" vagy "elvétett" forma? A "beájul", "bebukik" stb.divatőrülettől nincs menekvés? Úgy látom, kevesen tudnak neki ellenállni.