Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HovaTovább

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakáshitel mustra – azaz mindennek ára van Ha lakásvásárlást tervezel, első lépés egy "gyors" fejszámolás:     · mennyi a vagyonod    · mennyit tudsz a lakásügyletre…..
Pénzügyeidet elsősorban élethelyzetednek megfelelően alakítsd! A gyermekkort követően - pénzünk kezelése témájában - alapvetően négy életszakaszt különböztethetünk meg, és bár gyakran összemosódnak, mégis azért fontos ezek elkülönítése, mert az életszakaszok…..
Családi pénzügyek Pénzbeosztás 2009.08.27 11:35:00
Ha pénz áll a házhoz, akkor azzal valamit tenni kell!Pillanatnyi és jövőbeli igényeinkre, valamint szeretteink igényeire gondolva - élethelyzetünknek megfelelően – félreteszünk és élünk belőle, kifizetjük a tartozásainkat, finanszírozzuk kedvteléseinket. Jó tanács!…..
Az idei nyáron született egy olyan rendelet, miszerint aki 2010. május elseje után szül, az a kismama a gyermek 2 éves koráig maradhat otthon. Utána tessék visszamenni dolgozni! "De hogyan?"  teszi fel magának minden kismama a kérdést. Mert ha a gyermeket a…..
Együttélő pároknál gyakran felmerül:Közös legyen a kassza vagy nem?Mi az enyém, mi a Tiéd?Összerakjuk a fizetésünket, közös számlánk legyen, vagy külön kontón vezetjük a pénzügyeinket? De akkor hogyan osztjuk meg a költségeket? Mi lehet a jobb szerintetek? Közös…..
HovaTovább 2009.09.13 07:54:59
Olvastam egy felmérés...

'Az egyén számára a legnagyobb anyagi csapás a válás. Miért? Általánosságban elég könnyen meg lehet becsülni valakinek az anyagi helyzetét: kor, képzettség, foglalkozás, lakóhely, munkaviszony stb. A vagyonfelhalmozás időbe telik. Magasabb képzettség általában magasabb fizetéssel jár. A magasabb kockázat, nagyobb felelősség nagyobb lehetséges nyereség von maga után.

Ez a helyzet csak akkor nem igaz, ha válás van a háttérben, bárkiről is legyen szó. Ilyen esetben az átlag feletti fizetésének, képzettségének ellenére a vagyon válás során, illetve után gyakorlatilag nullára csökken.
Akik összeházasodtak és megmaradt a házasságuk, egy meredek vagyonhalmozást értek el. Ellnben, akik összeházasodtak és azt követően elváltak, a házasság első éveiben elkezdtek vagyont halmozni, és körülbelül négy évvel a hivatalos válásuk előtt a vagyonuk elkezdett csökkeni. A válás előtt egy évvel érte el a mélypontot.

Miért? A házasságuk már bajban lehetett és talán már nem dolgoztak olyan erővel a közös vagyonfelhalmozáson, mint korábban, illetve elképzelhető, hogy már külön éltek, csak a válás még nem volt hivatalos.

Az ok, maga a válás egy hosszadalmas és költséges folyamat. Ezen túl, amikor az ember lelki válságban él, nyilvánvalóan kevesebb energiát, összpontosítást tud fordítani a karrierje építésre, a munkájára, vagy a vállalkozás üzemeltetésére. Könnyen lehet, hogy kevésbé racionális döntéseket hoz. Emellett, ott van az objektív gazdasági tény, miszerint két ember együtt gazdaságosabban tud élni, mint két külön háztartást vezető ember. Ráadásul válás után, miután egy pár együtt egy háztartást épített fel, lakást vagy házat bútorozott be, külön-külön kell ugyanezt ismét felépíteni, új kanapé, új konyhabútor, új TV, új minden.

Ezért talán az egyik legjobb tanács, amit egy pénzügyi tervező tud ügyfelének adni, az, hogy ha komolyabb kapcsolatban él és tétovázik, házasodjon össze mihamarabb! Ha már házasságban él, akkor maradjanak együtt! Jobban jönnek ki!'

Na..., mintha ezen múlna!!! Már megint pénz szaga van a dolognak. No, meg önzésen. Az igazi házastársi kapcsolat kölcsönös szereteten, bizalmon és önzetlenségen alapul, jóban-rosszban egyaránt.
HovaTovább 2009.09.13 13:53:05
@Gulyás Ágota: A házastárs iránti hűség, szeretet, bizalom, önzetlenség forrása a szív - nemcsak, hogy mit érzek a másik iránt, hanem figyelembe veszem-e a másik érzéseit is. Éppen ezért lesz a férfi és a nő a házassággal ketten egy testté. És itt nem a születendő gyerek(ek)re kell gondolni! :)

A kapuárási pánik és a klimax azonban biológia és kémia, a hormonok játéka az emberrel. Ezen csak ésszel lehet uralkodni és felülkerekedni. Itt a szív csalfa játékot űz, összekuszálja az érzelmeket. Felborít mindent. Komoly erőfeszítést és igyekezetet, önuralmat jelent rendet tenni. Olyan, mint amikor megöklözzük saját testünk.
Általában egy nőnek gyakran többet jelent az otthona, a családi harmónia, a megszerzett javak, a nyugalom, mint a férfiaknak. Pontosabban: a kapuzárás előtti pánikban „szenvedő” férfiak, akik közül bizonyosan sokat gyötör egy valódi, nagy szerelem és a már bevált házasság közötti dilemma, de akik között mégis a legtöbben gondolkodás nélkül kockáztatni merik addigi, kicsit unalmas, de működő életüket egy futó kalandért, egyetlenegy éjszakáért, vagy sok, egymást követő „egyéjszakákért”.

A kérdés: Ki irányít kit, a hormonok vagy az elme?

Olyan, mint amikor a pénzügyek tengerén mi irányítjuk a hajónkat vagy hagyjuk, hogy az információ szele ide-oda dobáljon minket.
Családi pénzügyek Iskolakezdés 2009.08.29 14:25:00
Biztos Te is érzed, hogy a nyár elmúlásával, szeptember közeledtével ismét valami új, de mégis ismerős időszak következik: kezdődnek az új hétköznapok!A vakációnak vége, a kisebb-nagyobb üdülőhelyek lassan kiürülnek, visszatérnek az emberek lakhelyükre. Reggelre ismét…..
HovaTovább 2009.09.12 17:17:32
@fickó34: Ez is része a támogatási rendszernek. Eddig a családokat támogatták, most a "családi vállalkozásokat".