Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TájékozódóFutó

34 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gran Paradiso könnyűnek mondható mászása után most egy nehezebb cúcs volt a cél: az Óriások foga, az impozáns, égbe törő szikla az Aiguille de Rochefort mellett. Egy-két éjszaka vadkemping után az olasz La Palud falu széléről a parkolóból indultunk a Pavilon házig a…..
A Gran Paradiso az egyetlen olyan 4000 méteres csúcs, mely teljesen olasz területen fekszik. Első megmászása 1860-ban szeptemberében történt: két francia vezető két angol kliens társaságában érték el a csúcsot. A leírások és beszámolók alapján könnyű 4000-esről van szó (a…..
A Großglockner: 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb pontja. Első rendes, technikás magashegyi túrám előtt már két héttel teljes izgalomban voltam: végre újra a hegyek között lehetek, ráadásul kitűnő mászóidőt jósoltak erre a hétvégére. Egy dologra nem gondoltam:…..
TájékozódóFutó 2012.07.17 22:23:04
@rozsasbabi: Mi csak a helikoptert hallottuk, a ködtől nem láttuk, de sejtettük, hogy baj történt. Déltől gyakorlatilag teljesen instabil volt a hó, így szinkronmászásból standbiztosításra váltottunk, és közben próbáltunk minél több köztest elhelyezni ahol lehet.
Végre sikerült visszatérnem a VEFK csapatával Höllentalba. Péntek délután érkeztünk a jól ismert kaiserbrunni táborba, sajnos az idő kicsit esőre állt, fejünk felett felhők gyülekeztek. Nehéz itt szép időt kifogni, amit jól mutat, hogy most jártam ha jól számolom 6.…..
Ágival úgy döntöttünk, hogy szombaton megpróbáljuk a Schneeberget (Klosterwappen, 2076m) megmászni, illetve az 1380 méteren elhelyezkedő Kientalerhüttét tűztük ki köztes célként. Reggel 9-kor már a Weichtal Haus parkolójában, gyönyörű napsütéses, kellemesen időben…..
TájékozódóFutó 2011.10.16 20:02:30
@Árpibácsi: de :)
Másfél hete Somával és Lacival Höllentháli mászást terveztünk, de aztán Soma felvette, hogy ebben a szép időben inkább fejezzük be egy régi tervét, menjünk fel Szlovénia tetejére. A Triglav 2864 méteres magasságával a Júlia Alpok legmagasabb csúcsa. Nyáron hóra nem kell…..
Alig jöttünk meg Höllentalból, már a következő utat terveztük. Végül sikeresen összejött néhány mászó, így péntek este újból Ausztria, ezúttal Hohe Wand sziklái felé vettünk az irányt. Tudtuk, hogy meleg lesz, ennek ellenére jó nehéz (legalábbis nekünk) utakat…..
Egy szép péntek délután Andorral újra célba vettük a völgyet, azonban ezúttal legalább VI+-os utakat szemeltünk ki. Sportutakban mindkettőnknek jelenleg VII körül van a határa, szóval nagyfalra legfeljebb VII- ba merünk belevágni. Este a szél a sátrat majdnem elviszi a…..
Lost in the forest Höllental 2011.07.19 21:14:00
A legutóbbi höllentali élmények után, úgy éreztem muszáj ide visszajönnöm, és valami nehezebb, nagyobb kihívást jelentő utat mászni. Gyula még nem volt nagyfalon, és benne is volt a mókában, így péntek este 11 körül már a kaiserbrunni parkolóban álltunk volna, ha lett volna…..
Lost in the forest Kotecnik! 2011.06.15 19:07:00
Három hete, amikor még csak neten nézegettem ezt a szlovén sziklamászó paradicsomot, nem hittem volna, hogy a közeljövőben el is juthatok ide. De semmi sem lehetetlen, így 3 napos ember és autóvadászat után szombat este már a 20 éves Skoda Favorittal kemény 90-el róttuk a…..
Lost in the forest Valley of Hell 2011.05.08 17:26:00
Pokol-völgy, vagyis németül Höllental a neve az egyik legnépszerűbb ausztriai sziklamászóhelynek, amit fél évvel a róla szóló kalauz megvétele után sikerült meglátogatni. Maga a völgy Bécsújhelytől kb. 50km-re található, több ezer úttal és az ingyenes kaiserbrunni…..
Ez most nem a tájfutással kapcsolatos, de ezt az érzést mindenki egyszer próbálja ki! Milyen érzés leugrani és zuhanni közel 20 métert? Felejthetetlen és rémisztő. Főleg ha egy rozoga toronyról van szó, amire egy ad-hoc stand épült! A feljutás is érdekes volt, enyhén…..
Lost in the forest Tortúra 65 2010.12.22 19:14:00
Először öt éve vettem részt ezen a túrán, és ez idő alatt minden évben terveztem a visszatérést, de aztán folyton közbejött valami. Így hát idén biztosra mentem, és az időpontra még véletlenül sem szerveztem semmit, az arcomra már a túra előtt 2 hónappal kiírtam, hogy…..
Rekord hosszúságú szünet után a kedves publikumot új bejegyzéssel örvendeztetem meg. Közel két és fél hónap vegetálás után elindultam a főiskolás obén, amikor Bálint felhívott a nevezés miatt, a „melyik kategóriába?” kérdésre természetesen rögtön A-val…..
Kicsit vissza a horvátokhoz. Említettem, hogy az Open 3 pályák túl nehezek voltak, különösen igaz ez az első napra. Ehez a kategóriához a követkőz írták a rendezők:"OPEN 3 - course made for orienteers with lower orienteering knowledge. Routes include mainly running on paths and…..
TájékozódóFutó 2010.07.29 16:49:03
@Zabalint: Az 5 indulóból 2 rögtön ki is esett. Egyébként ezek az utak is, főleg az ösvény jellel jelöltek nem igazán látszódtak, a többsége nálunk felhagyott ösvény lett volna. Az 1-2 átmenet nekem is volt, jól el is tévedtem :)
Az egyik idei tájfutó fórum témája volt, hogy sportágunk extrém-e, ugyan nem ismerem az ott elhangzottakat, de ha egy kezdő ezen verseny alapján ítélkezne hangos igennel felelne, azt hiszem. Miért is volt extrémnek nevezhető ez a verseny kiderül a postból, szóval jó olvasgatást :)…..
Jó régen nem írtam, viszont közben bejártam a fél országot oda-vissza, hogy aztán lehessen miről beszámolni. Szóval most időrendben visszafelé írok egy kicsit mindenről. Május 29-30. 24 órás váltó. Magyar. VBT-féle. Jóféle! A két évvel ezelőttihez képest közel dupla…..
Első F21-es HOB-om. Mármint már régebb óta vagyok 21-es, csak eddig nem indultam ezen az ultimate erőpróbán. Mindig lebeszéltek, mindenféle jól kitalált "érvekkel" pl: "nem készültél", "felesleges elmenni, messze van", "nagyon hosszú az",…..
TájékozódóFutó 2010.04.12 07:34:36
@Zabalint: Taki előbb ért be és panaszkodott hogy nem volt, sőt az 1 bogrács leves is 10 perc alatt elfogyott.
TájékozódóFutó 2010.04.12 22:41:05
Két hónaponta új bejegyzés, nem rossz frissítési gyakoriság mi? De legalább végre történt valami izgalmas és érdekes (igazából mindig történik valami, csak azok nem ennyire érdekesek) ami talán egy kicsit extrém is. Januárban hármasban (Árpi, húgom, én) végigtoltuk a…..
TájékozódóFutó 2010.03.17 15:49:22
TájékozódóFutó 2010.03.17 15:50:40
...avagy tavaszi Szpari 2010. Úgy tűnik továbbra is töretlen népszerűségnek örvend ez a verseny, a szokásoknak vagy innkább megszokásnak nagy a hatalma a klubok versenyre járási szokásaiban. Ennek köszönhetően idén is kb 400 versenyző állt rajthoz naponta, a 3 nap miatt drágább…..
Erre jártunk Árpival múlt hét elején...
Lost in the forest Deadwood dvd 2009.12.05 19:01:00
Már fél hónap is eltelt a legutóbbi post óta, szóval most itt van nektek a Deadwood complete series boxset dvd egyenesen Angliából. Itthoni megjelenésnek se híre se hamva... Ezt a verziót az amazon.co.uk-ról rendeltem, postával együtt kereken 10k-ért. Az amerikai kiadáshoz képest…..
A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE-vel összefogva jövőre is megrendezzük egyre nagyobb népszerűségnek örvendő teljesítménytúráinkat és Bakony Ultra/Fél/Maraton terepfutó versenyünket mindenki örömére. Az első rendezés után folyamatosan próbáltunk javítani az…..
A Szpari második napján elég jól elkaptam az ütemet, így úgy gondoltam részletesen is írok a futásomról. Ez az első része az útvonal elemzésnek. 1: Rajt után megcéloztam a két határkaró közti részt, majd az 1-esel jelölt pontról a völgyet szúrtam ki, és a kettestől már…..
Lost in the forest Vegyes hétvége 2009.11.09 20:28:00
Megfigyeltem, hogy aki nem edz,  az év végén a legerősebb, mivel addigra tudja pótolni versenyzéssel a kieső kilómétereket. Ezzel a megfontolással, és az elmúlt évek gyakorlati tapasztalatával neveztem magam F21E-be az őszi Szparira. Lehet, hogyaz első napi teljesítményemre…..