Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janos444

16 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,Minden álmunk.(...)El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,El…..
janos444 2014.11.29 23:18:44
@Danielsson: Az rég volt. Ma sem egy követ fújnak. Egyben azonban egyetértenek: elegük van Orbán rendszeréből. Ha az RTL tényleg be akart ezzel szólni ezzel a Fidesznek, az egyiküknek sem lehetett ellenére.
1. A baloldali pártcsoport csak betlizni képes -- vagy a saját tehetsége okán, vagy mert fizetik, ebből a szempontból egyre megy --, semmilyen módon nem szabad hatalomhoz juttatni. Jöjjön akkor inkább az Armageddon. (Nem fog.) Maradjon akkor inkább Orbán Viktor, és végezze el, amit a…..
janos444 2014.09.07 15:01:36
@maxval a bircaman: Mé' az? És különben amúgy szerinted milyen "a jobboldali"? Nacionalista és piacellenes?
Forrás: http://mandiner.hu/cikk/20140526_ez_a_baja_junckerrel_orbannak (a cikk tévesen állítja, hogy Jean Asselborn és Juncker párttársak voltak, bár így jobban hangzik a dolog. Asselborn szocdem, Juncker konzervatív, koalícióban…..
janos444 2014.05.28 16:57:38
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
janos444 2013.03.05 15:11:30
@Mr Falafel: beszarás. Zsidózás nélkül még dalokról sem lehet írni, igaz? Faszkalap. Csak ne lenne belőled annyi!
Történt egy szép, havas februári délelőttön, hogy a Hallgatói Hálózat orcáján csúnyán elkenődött a „független egyetemista érdekképviselet" amúgy is elég gyatrán felmázolt sminkje. A Jobbegyenesen ugyan mi már egy ideje tépjük a szánkat, hogy itt bizony csúnya átverés…..
janos444 2013.02.12 17:55:36
@prin Table: helyben vagyunk. Kezdődhet a zsidózás. Ez a "Jobbegyenes?" Egyenes út...hová is?
Leslie Mandoki a Heti Válasznak adott interjújában azt állítja, a Magyarországgal kapcsolatban az elmúlt két évben megfogalmazott, szélsőségesen túlzó nemzetközi vádak mögött mindössze kilenc magyar közéleti szereplő áll. Ez kétségkívül túlzó leegyszerűsítésnek…..
janos444 2013.02.08 18:23:08
Kedves L. Simon László! Mielőtt féreértene: én sosem gondoltam, hogy személy szerint ön, vagy épp Orbán Viktor vagy a Fidesz mint párt, rasszista vagy antiszemita lenne.Viszont az ön pártja van annyira populista, hogy eldöntötte: nem mond le a rasszisták és antiszemiták szavazatairól, így olykor szépen összekacsint velkük, gesztusokat tesz feléjük. Bár a "zsidózás" és az "antiszemitázás" "egyenlősítése", mintha két azonos minőség állna szemben egymással, nem más, mint bűnrelativizáLás (tudtommal senkit sem pusztítottak el azért, mert antiszemita volt, vagy annak mondták, viszont ugyanez enyhén szólva nem mondható el azokról, akik zsidónak születtek vbagy annak mondták/minősítették őket, sőt MA SEM áll), mégis azt mondom: rendben, hagyjuk. Csakhogy, önök vannak hatalmon, és az első lépéseket BIZONY a hatalomban (és nagy-nagy erőfölényben) lévőknek kell megtenniük. Sőt : nekik kell TÖBB ilyen lépést tenniük. Ilyen a politika (és a társadalomlélektan) logikája. Önök örökösen a sértett, durcás kisfiú szerepében sajnáltatják magukat, akiket bánt a csunya nyugat, meg persze az ezerszer lebecsült,kigúnyolt, a magyarságból kiakolbólított "balliberális" (ó, bocs, "ballibsi" - érdekes terminus, nemde?) értelmiség. A Kulturkampfot önök indították (újra), az önök pártja, értelmiségi segédcsapatai, újságírói korbácsolják a gyűlöletet a szitokszóvá lett liberalizmus és képviselői ellen, és nem ritkán a rasszizmus villamosára is felugranak, ha úgy vélik, így gyorsabban érnek célhoz. Ne csodálkozzanak azon, ha újra és újra megkapják a nacionalizmus, xenofóbia és rasszizmus vádját, ha egyszer a retorikájukban jelen vannak ezek az elemek. Évente egy semmitmondó nyilatkozat, vele szemben pedig a múlt fasiszta, soviniszta íróinak politikusainak a rehabilitása és ezernyi más jelzés mellett miért meglepő, hogy a nemzetközi és hazai demokratikus közvélemény nem elégszik meg az említett semmitmondó nyilatkozatokkal? Csakhogy míg önöknek a szélsőjobboldal felé vannak gesztusai, a "nyugatos", liberális vonulat felé nincsenek. Sőt. Kerényi Imre nyíltan kinyilatkoztatja, hogy szerinte a magyar kultúra és művészet kttéosztása üdvös és helyes dolog. Vagyunk "mi" és vannak "ők"., Én úgy vélem, hogy bármit mond is Kerényi, csak EGYETLEN magyar kultúra van, és csak a teljesítmény számít. Azt pedig nem lehet tűrni, hogy a legnevesebb - és tegyük hozzá, legjelentősebb - írókat, művészeket, gondolkodókat szabályosan gyalázzák a kormánypárti sajtóban, ha kritikai élel mernek szólni a jelenlegi magyar kormány némely lépéséről. Önök - igen -- tartoznak azokkal a gesztusokkal amelyek révén nyilvávalóvá lenne, hogy az önökével szemben álló poltikai attitüd nem indok arra, hogy a magyarság ellenségévé nyilvánítsanak valakit. Ady Endrét is rendszeresen "nemzetárulónak" tűntette fel az akkori "hazaffyas" poltikai irányzat. Ma az ön pártja nyilvánítaná annak.
„A kulturális pozíciók prímátusa 1945-48 óta - most csúnyát mondok -  balliberális felségterület, baloldali-balliberális felségterület, beleértve a médiát” – nyilatkozta Kerényi Imre. Az idézett műsor egy későbbi részében szerencsére Vári György…..
Minap Ungváry Krisztián kijelentette, (köszönjük Yorgnak az ötletet) hogy ő nem liberális, mivel abban hisz, hogy "egy európai országban a kereszténységnek állami szinten is kitüntetett szerepet kell kapnia más vallásokhoz képest".  Ungváry Krisztián magánügye, hogy miért…..
janos444 2013.01.04 11:48:36
zseniális poszt, jótündér, Ez a nünüke erőteljesen hajaz arra, amit a szociálpszichológiában core beliefnek (is) hívnak, s amelynek az a jellemzője, hogy csoport- és egyéni identifikációs tényezővé válik. "X.Y. lényének és hovatartozásának meghatározó jellemzője, mondjuk, hogy ő szereti a mákos tésztát, de hogy ennél sokkal világosabb legyek: például, hogy utálja a zsidókat. Ez teszi őt a saját szemében önmagává, s ez adja, hogy kikkel tartozik közös csoportba. Ezeket a core beliefeket vagy nünükéket racionális érveléssel nem lehet kikezdeni, illetve sehogy sem, hiszen magának az egyénnek a legmélyebb önazonosságát kezdenénk ki így. Egyszer, vagy tíz éve, láttam Tony Blairt a BBC-ben, egy fiatalokkal folytatott szabad, két órás beszélgetésben, és abból lett világossá a számomra, hogy mitől remek kommunikátor az ipse (telesen függetlenül attól, hogy milyen politikus), hogy a Közel-Kelet volt a téma (nincs veszedelmesebben nünükés kérdés), és olyan pontosan érzékelte minden egyes vitapartnernél, hogy hol van a core belief-je (vagy a nünükéje) külső határa, hogy az hihetetlen,. Győzködte az illetőt - voltak ott zsidók, arabok, perzsák és angolok - de csak addig és olyan mélységig, ahol érzékelte ezt a határt. Így mindenkivel szemben nyitottnak és megértőnek tűnt, és azt sem lehetett mondai,hogy "megkerüli a kényes kérdéseket". Bűvészmutatvány volt, merő illuzionizmus, de annak remek.
janos444 2013.01.04 13:01:36
@jotunder: blogja (médiumja) válogatja. A nünükevonzás persze tény, de e tekintetben van rosszabb a Vincentnél. A Mandineren pld. általában legkésőbb a negyedik kommentben elkezdenek zsidózni, ami a nünükék nünükéje. Egy igazi szupernünüke. Vagy übernünüke. (Tényleg, hogy állunk a nünüke vs. összeesküvés-elmélet kérdéssel?) A Vincenten nem jellemző ez a fajta kommentelő. Persze lehet, hogy ez csak moderáció kérdése?
Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása…..
janos444 2012.12.20 13:49:21
@piefke: talán - mint arró shó esett - szakpolitikaiák kodologozásávaé- Talán nem inden "elelnzéki" párt és szervezet egyetléen célja, hogy "rátelepedjen" a diákok tiszta mozgalmára , és piócaként szívja a vérüket. Talán esetleg valahogy így?
www.egyutt2014.hu/hirek/egyuttmukodesi_megallapodas_a_szuloi_halozat_es_a_halozat_a_tanszabadsagert_civil_szervezetekkel.html
      A háborúnak törvényei vannak. Orbán Viktor rájött arra, hogy a seregei veszedelmes ellenállásba ütköztek, és visszavonult. Bonaparte Napóleon is így tett volna. Egy tábornok nem hülye, hogy biztos pusztulásba vezesse az egységeit, átrendezi egy kicsit a…..
Az Együtt 2014 látszólag könnyű helyzetben startolt a politikai mezőnyben. Új formációként, jól láthatóan elkülönülve az MSZP-től és Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíciótól, a friss nemzeti összefogást hirdette meg. A létrehozók szándéka és vezetőinek nyilatkozata…..
janos444 2012.12.14 13:03:31
@r222: helyes: tárgynál vagyunk. Minek szdsz-ezni, amikor valójában zsidózni akarunk?

"A nemzeti középen csak olyan erő foglalhat helyet, amely nem idegenkedik a nemzeti mitológiától, vagyis a magyarság identitásának központi elemétől."

"A magyarság identitásának a "KÖZPONTI ELEME" a "nemzeti mitológia".

Jaj, jaj, csak semmi újat, semmi modernséget, semmi versenyt, semmi világot, mert az "zsidó ".

"Mitológiát" nekünk!

Ennyit az "új" konzervativizmusról.

Jobb, ha visszabújtok a turulba. Ugyanazt az etniaki nacioanalista dumát böfögite, amit már a nagyapukátok is. Lószar sem lesz ebből, nem egy élhető moidern Magyarország.
janos444 2012.12.14 15:40:22
@Kandeláber: lehet. (Ha van miből.) Csak valamikor úgy gondolták némelyek, hogy ez itt minden magyar ember országa lesz így vagy úgy.
Úgy tűnik, nem volt elég a Jobbiknak a hétfői, zsidók listázását követelő provokáció, még napokkal az eset után is nekik áll feljebb. A Jobbik szerint szánalmas, ahogyan a kormánypártok és az „egyesült baloldal a megfelelési kényszer hatására nagykoalícióba…..
janos444 2012.12.01 12:00:05
@Kettes: szívemből szólsz. A Mandiner már-már kibírhatatlan a kommentelők náci fröcsögése miatt. Az embernek (már annak, akinek speciel nem a zsidó-szidalmazás a napi trip-je) az az érzése, hogy a posztokat, cikkeket (főleg az "ellenoldaliakat") kizárólag köpőcéltáblának teszi fel. A Mandinert súlyos felelősség terjedi a netet elöntő zsidózás és összeesküvés-elméletes náci szövegelés terjedéséért.
Mindig kijavítom a műsorvezetőt, ha politológusnak titulál. Nem vagyok az. Én elsősorban egy KÖVETKEZMÉNY vagyok. Ha nagyon címkét keresünk, legyek közéleti kommentátor. - CEGLÉDI Zoltán írása De főleg a következménye annak, ahogy az "igazi" politológusok jó része ma…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
„Antifasiszta mozgalom: a fasizmus és a fasiszta veszély ellen irányuló tömegmozgalom, amely osztályhelyzetre, pártállásra, világnézetre és vallásra való tekintet nélkül egyesítette a demokratikus erőket és szervezeteket. Legfőbb hajtóereje a nemzetközi munkásosztály…..
janos444 2012.10.14 17:06:53
Olvasni, olvasni, olvasni. Sokkal többet. Aztán lehet posztolni, publikálni. Így, tudatlanul, tájékozatlanul....hajaj. Ha uraságod valamivel ösmerettel rendelkezne témája felől, mint amennyit ez a fölényes nagyképűséggel odahajított, árnyalatlan és nevetségesen leegyszerűsített "történelmi" eszmefuttatás sejtet,akkor esetleg lenne némi fogalma arról is, hogy mi mindent jelent és jelenthet a "fasizmus" és ugyanazonképpen ellentétpárja, az "antifasizmus" is. A sok könyvtárnyi irodalomból kezdetnek jó szívvel javaslom Umberto Eco okos és olvasmányos "ősfasizmus"-tanulmányát (http://hu.scribd.com/doc/48560522/Umberto-Eco-A-mindenkori-fasizmus-Umberto-Eco-Ot-iras-az-erkolcsr%C5%91l-Budapest-Europa-1998-Ford-Dorogi-K-25-47-p),amelyből (esetleg) megérhetné, megértené, hogy a "fasizmus" néven emlegetett jelenségcsoport, amelynek Eco meglehetősen nagy pontossággal írja le az archetípusait, korántsem csupán azt a korporatista állammodellel párosult tekintélyuralmi rendszert foglalja magában, amelyet Mussolini valósított meg, és amelyre a Magyarországon jelenleg alakuló rendszer némely vonásaiban kezd kísértetiesen hasonlítani. Van ott, kérem, más is, társadalomlélektanilag, erkölcsileg, esztétikailag, stb., stb. És gazdaságilag. ÍgyNincs mit csodálkozni azon, hogy hasonlelkületű kommentelői azonnal heveny zsidózásban törnek ki, és Magyar Fórumot idéznek, amelyhez a szerzőnek nincs mondanivalója, noha - mind tudjuk - a fajelmélet, és főként annak hitleri, eliminacionista változat - nem integráns része a "fasizmusnak", éppúgy, ahogy az antifasiszták sem csak a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szállnak szembe - és nem is okvetlenül zsidók, mint ahogy az egyszerű lelkű és agyú kommentelők által felállított primitiv egyenlet sejtetni engedné. Hozzátenném még: az, hogy a Komintern Sztálin utasításaira hogyan használta ki az "antifasizmust" a maga hatalmi céljai érdekében, az nem cáfolja azt, hogy létezik fasizmus és legitim és szükséges "antifasizmus" is, ugyanúgy, mint ahogyan az, hogy Orbán rendszere állandóan "hazázik" és "nemzetezik" (egy időben meg "polgározott"), azaz kisajátítja ezeket a fogalmakat, még nem teszi őket illegitimmé vagy érvénytelenné: attól még létezik igazi haza és nemzet is.
Szóval kéretik egy kicsit több szerénység, nsgyobb felkészültség, mert egy ilyen poszt csak arra jó, hogy a fröcsögő rasszista horda megtalálja a maga napi örömforrásához szükséges "anyagot", akár az onanista a napi pornóját.
frissítve, ismét a 2012.05.23-as poszt Ezt is elviszem magammal... viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em…..
janos444 2012.10.06 11:59:23
@Horizont: előbb a vers volt (már vagy egy éves), és most született rá egy rap-szám is.
Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános…..
Örülünk, Vincent? Szar és máj 2011.10.08 21:40:00
 Tarlós István felháborodott azon, hogy Bálint Andrásnak,  Eszenyi Enikőnek, Mácsai Pálnak és hat másik színigazgatónak nem tetszik az, hogy két náci disznónak odaadták az Új Színházat. Konkrétan, arról van szó, hogy Csurka István és Dörner György azt szeretnék…..
  Tegnapi posztom nagy része eltűnt, megírom még egyszer, kicsit máshogy. Mellár Tamás jobboldali/konzervatív közgazdász élesen kritizálta azt Orbán-kormány gazdaságpolitikáját. Ez a hír.  Mellár Tamás az első Orbán-kormány idején a KSH elnöke volt,…..
Az MSZP és az LMP azzal vádolja az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, hogy az neoliberális vagy neokonzervatív lenne – ugyanazt a gazdaságpolitikát más fórumok kádáristának titulálják. Ha kizárjuk, hogy Kádár neokon volt, vagy a neokonok kádáristák, akkor valahogy fel…..
janos444 2011.07.07 11:55:07
@Lord_Valdez: Igazából a kormány gazdaság politikája se ilyen, se olyan. Nincs neki. Mindig csak az utolsó hazugságot próbálják korrigálni egy másikkal.
Volt egy eredeti Matolcsy-féle koncepció, ami tényleg balos, klasszikus keynesiánus, de a valóságtól kapott pár pofon miatt visszatértek egy ortodoxabb megközelítésre. Mindazonáltal én se mondanám, hogy neolib lenne, se pedig kádárista. Alapvetően igen etatista, voluntarista, de alapjában véve koncepciótlan. Csak azt tudják, hogy nagyon kell a pénz és semmiképp se szabad megszorításnak nevezni pl. egy iskolabezárást, vagy adókivetést.
(Én egyébként alapvetően támogatom a kormány által bevezetett megszorításokat, viszont ellenzem azt kísérő hazudozást.)

Szórul-szóra egyetértek. Hadd tegyek hozzá még egy szempontot. A Matolcsy-féle abortált "terv" (én nem nevezném "harmadik utasnak", hanem maradnék a jóllehet, agyonhasznált -"vudu- közgazdaságtannál"l) egyetlen koncepciószerűsége abban állt volna, hogy az egykulcsos adórendszerre premizált magas jövedelműek költekezni kezdenek, "mint az állat", amitől beindul a belső piac, azaz a kereslet, s vele a növekedés. (Ld. még "Reaganomics", aminek egy baja van, az USA nagysága, szerkezete és mentalitása kell hozzá. Magyarországon esélye nincs, és természetesen semmi nyoma. A jól járó magasabb jövedelmű rétegek nem kezdtek semmiféle "spendig spree"-be, nincsenek is olyan sokan, különben sincs sem indokuk, sem motivációjuk a vad költekezésre. Tartják a nívójukat, megtakarítanak (ha valaki, ők tudják, hogy csak magukra számíthatnak a jövőben, a hazugul ünnepelt kiróvó-felosztó nyugdíj- és egészségügyi rendszerben az állam csak elvesz, de vissza nem vagy alig ad), legfeljebb óvatosan költenek. Ha itt valaki - ha egyszer mégis meglódul a szekér - ténylegesen költeni fog, az éppen a most elnyomorodó, esetleg devizahitelekkel is sújtott alsó középosztály tagjai lesznek (és alább), akik most már nagyon fontos kiadásokat, kényszerülnek halasztani, kiszálltak az autóból és eladták, nem vesznek új mosógépet a tönkrement helyére, inkább barátnál mosnak, nem csináltatnak fogat, nem mennek nyaralni, nem költenek könyvre, inkább visszaszoknak a könyvtárba, stb, stb. Ha eljön az az idő, amikor pótolni kezdik ezeket a dolgokat, akkor tényleg beindulhat a fogyasztás - csak kérdés, mennyire és meddig, és tényleg csak a pótlás erejéig-e, mert akkor azzal sem megyünk sokra.
Egy német újságíró, aki egyébként a puszta Jennifer Rush-ának titulálja Wolf Katit, azt írta az Eurovíziós Dalfesztivál döntője előtti esélylatolgatójában, hogy a magyar indulóra már csak elvi okokból sem szabad voksokat leadni, mivel "Orbán kegyeltje", írja a…..