Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seduxen (már NEM dr.)

0 bejegyzést írt és 14698 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kugi blogja 717. Vegyes fotók 7. 2016.12.02 08:03:06
A mai bejegyzésben ismét érdekes családi fotókat teszek közzé, melyeket olvasónktól, Lengyel Helgától kaptam. Köszönöm neki a képeket és az információkat! Olvasónk dédszülei: Marton István malomtulajdonos és felesége Nagy Julianna. (Síremléküket ebben a bejegyzésben közöltem.)..
Seduxen (már NEM dr.) 2020.08.29 17:16:17
@helixpomatia: bizony. bár elég rosszul kivehető, de a torony jellegzetes formája miatt én is egy Panzerkampfwagen VI/B.-re tippelnék.
A második világháború legfontosabb szereplői a légierő repülői mellett a páncélosok voltak. A legfontosabb csatákban a győzelem  többnyire ezeken a "gépszörnyeken" múlott. A német hadsereg két külön fegyvernembe sorolta őket: az egyik a harckocsi fegyvernemet jelentette (körben forgó toronnyal és a…..
Seduxen (már NEM dr.) 2020.06.15 22:12:34
@kilencfan: az ISZ3-ról én ezeket találtam

www.masodikvh.hu/haditechnika/pancelosok/harckocsik/szovjet-harckocsik/834-is-3-nehez-harckocsi

en.wikipedia.org/wiki/IS-3_(tank)

ami nekem - laikusként - 2 szembeötlő adat:

Sebesség: 37 km/h (úton) - Maximum speed 37 km/h (23 mph)/19 km/h (12 mph) (On/off-road)

Hatótáv: 240 km - 150 km (93 mi)/120 km (75 mi) (On/off-road)

és összesen 2311 db-t gyártottak belőle.

ezek alapján én kevésbé érzem sikersztorinak.

de a lényeg: mivel az sem bizonyított tény, hogy a II. világháborúban harci cselekményben részt vett volna (de számottevő hatása nem volt), függetlenül a gyártás évétől nem biztos, hogy indokolt II. vh-s harckocsinak nevezni.

tudom, hogy komoly hitvita van abban, hogy melyik volt a "jobb" a II. vh-ban, de annyiféle összehasonlítás van, hogy nehéz objektív képet festeni. szerencsére ekkora volumenű háború azóta sem volt (remélem nem is lesz), de azért a kisebb konfliktusokban azért a nyugati haditechnika általában csúnyán elkente a szovjet technika "száját" (ebben nyilván benne van az azt használók kiképzése, meg hozzáértése is), szóval azért "ufo"-technikának, bocs, de én egyik szovjet/orosz harckocsit sem tudom tartani :)
  A DIGI Csoport bejelentette, hogy a következő három évben a DIGI Sport csatornáin  közvetítik a Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit magyarul. A közvetítési jogokat értékesítő IMG Mediával hosszas tárgyalások után, az utolsó pillanatban sikerült megállapodniuk, így…..
Ahogy arról májusban már írtunk az Indexen, a TV2 az Eximbanktól kapott milliókból nemcsak brazil szappanoperákat vásárolt az Izaura TV-re, hanem sportjogokat is, első körben például az angol Premier League meccseiét, ami egyébként jelenleg a világ legdrágább ilyen jellegű sportjoga, de hát ha…..
Seduxen (már NEM dr.) 2016.08.08 21:36:33
@RobinGood: furcsa, nekem minden Arsenalos ismerősöm is így működik :D viccet félretéve: ez az igazi, elvakult, kitartó, őrülten fanatikus 'pool szurkoló ismérve. én az elmúlt lassan 20 évben TÉNYLEG minden szezonnak az általad említett kijelentéssel futottam neki, de nem bánom :)

apropó: azt lehet tudni, hogy mely' szolgáltatók kínálatában lesz Spíler TV? (örömbódottá: lassan 1 éve váltottam UPC-ről Digire elsősorban a jobb net, másrészt a PL miatt... megint stream lesz ebből :D)
Filmőrült apukaként nem hagyhattam ki ezt a ziccert, így összeállítottam a teljesség igénye nélkül az alábbi szubjektív listát. Más összetételű listákat is örömmel fogadok...
Seduxen (már NEM dr.) 2016.08.03 08:00:53
@bloggys: ott a pont, nekem is ez volt az első komoly hiányérzetem a lista láttán.
A 2016-os statisztikai adatok szerint az átlagos munkanélküliség hossza 19 hónap. (további statisztikai adatok itt és ha frissen váltál munkanélkülivé „elsősegély-cikk” a legfontosabb hivatalos intéznivalókkal itt) Toborzók, fejvadászok 6-9 hónapot mondanak, de ők speciális iparágakat látnak,…..
Seduxen (már NEM dr.) 2016.08.01 17:13:28
19 hónap??? akkor én igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy "csak" 3 hónap volt... (de már így is a kefét rágtam, hosszúra nyúlt "szabadság" volt).

munkavállaló oldaláról nézve azért sok pontot cáfolnék:

1: egyrészt ugye a nagy állásportálok között sok az átfedés, tehát sok álláshirdetés megjelenik itt is - ott is. én örültem, hogy 1 nap 4-5 értelmes hirdetésre bukkantam, ahova egyáltalán értelmét láttam jelentkezni (ennyi idő után ki lehet szűrni a "Himi-Humi BT-t", ahol a "bejelentett alkalmazotti jogviszony" alatt a 4 órás minimálbér, a többi zsebbe stílus dívik, és akarna fizetni nettó 80.000-t. Kösz, de kösz nem. Ez biztos nagyképűség, de belegondolt a posztoló abba (felteszem igen, mert a 4. és az 5. pont erről is szól), hogy elfogadok valami szar melót az említett nettó 90.000-t, akkor:
a) abból éppen sikerül még éhen halni
b) munka mellett hogyan járok el (próbaidő alatt) állásinterjúra? főleg úgy, hogy teszem azt nem "kiöltözős" a munkahelyem, de random időszakonként (amikor elkérem magam a főnöktől) öltönyben jelenek meg.

szóval itt is 2 oldala van az éremnek, és ezt nem észosztásból írom, csak munkavállalóként én így - lehet rosszul - látom a dolgot.

2: válogatok a hirdetések között... vannak azért objektív kizáró okok, nyilván (távolság, munkaidő /3 műszak/, stb.), de azért vannak olyanok is - számomra -, ami alapján nem "teljes szívvel" pályázok. Ilyen pl az "anonimitás": motivációs levélbe én pl akkor tudok értelmes dolgokat írni, ha látom, hogy hova pályázok (megnézem a weboldalát, utánaolvasok a cégnek, stb.). Név nélkül ez elég nehéz. + több száz hirdetés elolvasása után azért messziről bűzlik, ahol a szart akarják marcipánba csomagolni.

4-5: a fizetés. azért egy "alsó" határa nyilván van (=megélhetés), ami alatt ha el is megyek dolgozni az hosszú távon hova vezet?! van ugyan egy állásom, amiből megélni nem tudok, de mellette interjúkra járni sem, viszont állandóan ingerült, ideges vagyok (ami ráadásul a munkahelyi teljesítményemre is kihat + a magánéletire is), ez sz'tem szintén nem jó senkinek.

... mondom mindezt úgy, hogy a meglévő állásom mellett nyilván nem mentem el máshova sokkal kevesebbért, de az "otthonülésnél minden jobban fizet" jeligére ippeg elvállaltam egy olyan munkát, ahol majd 30-35%-al fogok KEVESEBBET keresni, mint annak előtte, de jelenleg ez van.

szóval sok esetben azért objektív okai is vannak a "halogatásnak", illetve a - látszólagos - kifogáskeresésnek.
Mit érdemes tudni, mielőtt bevállalod, hogy ott leszel a gyereked születésénél? Érdemes egyáltalán bevállalni? Milyen érzés ott lenni?  Nem fogok hazudni: a szülés kegyetlen, véres és fájdalmas thriller, de az a fajta, amit érdemes végignézni...
Seduxen (már NEM dr.) 2016.07.14 14:26:02
@Csokáv: "Én egy szabályt szoktam mondani, ha kérdezik: fejvégről kell állni. :D" - tényleg ott a pont :) nekem a szülésznő, és a nőgyógyász is UGYANEZT javasolták. utóbbi még megspékelte azzal, hogy legyek szíves nem elájulni ott nekik (mert sok kemény pasast szedtek ők már össze), mert inkább az anyukával foglalkoznának... biztos az időtényező is közrejátszott (Fiammal este 6-kor értünk be a kórházba, és hajlani fél 3-kor érkezett, lányomnál a hajnali ébresztés: "10 perces fájások vannak, szerintem induljunk"-tól, ami fél 5 körül lehetett, fél 8-kor kezünkben volt a baba), de a második alkalom már sokkal gördülékenyebben ment, + könnyebb volt, hogy tudtam már mire számítsak, meg tudtam mit "várnak" tőlem.
Rupert Murdoch német médiacége, a Sky Deutschland és a szintén német Bavaria Film nevű gyártó cég 25 millió eurós költségvetésből forgatja le minden idők egyik legklausztrofóbiásabb háborús filmjének a folytatását. Az 1981-es Das Boot a tévében nyolc órában folytatódik majd, alapjául Lothar-Günther…..
Seduxen (már NEM dr.) 2016.07.01 20:39:16
@rozsomák: Imába foglalom a nevedet! Imádtam a '81-es Jürgen Prochnow főszereplésével készült filmet, a sorozatról nem is tudtam... EDDIG :) most megnéztem, tavaly augusztusban az M3 adta le, ez mondjuk reményt ad arra, hogy idővel ismét előszedik, és leadják újra. Esetleg khm... torrent oldalakon nézze meg, aki tudja, hátha ott fent van!
Hírességek, amikor még senki nem (vagy csak nagyon kevesen) ismerték őket: ritkán látott fotók korunk ikonjairól. 1. Barack Obama a főiskolai kosárlabdacsapatban. 2. Arnold Schwarzenegger első látogatása New Yorkban, 1968 3. Bill Gates rendőrségi fotója 1977-ben, miután…..
Az Amerikában tonnaszámra gyártott háborús filmek nagy részének legnagyobb hibája, hogy csak az egyik oldalra koncentrálnak. Csak az a fontos, hogy az ellenséges német tisztet pár tulajdonsága alapján megutáljuk, esélyt sem adva a színésznek a karakterárnyalásra, így aztán a…..
Seduxen (már NEM dr.) 2015.05.14 15:28:14
@Leslie Bear: " Pl az amerikai egyenruhába bujtatott német katonák" - akik - ha jól rémlik még - nem is "akárkik" voltak: Skorzeny kommandósai hajtottak ott végre akciókat.

Viszont hosszú ideje foglalkoztat egy - pusztán - technikai jellegű kérdés, lehet, hogy baromság, akkor elnézést!

Ugye a filmben az a sztori, hogy a németeknek fogytán van a nafta, a harckocsik tankja már porzik, viszont a jenkik több ezer liter üzemanyagon ülnek, és azt majd jól elveszik... De legjobb tudomásom szerint a német harckocsik GÁZOLAJJAL üzemeltek, míg a Tommy-kukták BENZINNEL. Vagy azoknál a járműveknél ez kompatibilis volt?
Az építés alatt álló úton próbál közlekedni a troli a zuglói Zsálya utcában. Az esetről már kaptunk bejelentést a Járókelőre, most a Civilek Zuglóért Mozgalom leírását közöljük a helyzetről. Ha ismered a helyzetet, írd meg a véleményed kommentben! Húsz ok:  Miért…..
Seduxen (már NEM dr.) 2015.05.05 12:59:48
Azért mint a környéken lakó (Gvadányi utca) őszintén kíváncsi lennék a postot jegyző, illetve a "Húsz okot" összeszedő véleményére, hogy 1-1 pontot mire alapoz? Mert aki a környéken lakik, és minden nap trolival közlekedik, az nem igaz, hogy így gondolja.

A - PAPÍRON - 2-4 perces követési távolság a reggeli csúcsforgalomban is soknak bizonyul a legtöbb esetben, sokszor a Szentmihályi úton (Örs felé) már alig lehet felszállni. Főleg ha Szentmihályi-Füredi kereszteződésében torlódás van, +esetleg alacsony padlós busz jön, ami nem tudom miért, de nagyobb követési időt produkál, akkor rögtön heringjárat lesz a 81-es.

Kettő: amiket a postban felsorolnak alternatívákat a 81-es troli helyett, legyen szíves valaki mutassa már meg a térképen, hogy melyik jön végig a Szentmihályi úton, és kanyarodik utána az Ond vezérre, csak hogy a környékbeliek is eljuthassanak az Örsre.

A gépkocsik száma: azért egy - zömében - az 1970-es évek közepén, második felében épült lakótelepen létesült annyi parkolóhely, amennyi, az a kor viszonyainak bőven megfelelt. Jelenleg alig lehet parkolóhelyet lőni az utcán, az tény, lehet azért, mert megsokszorozódott a gépkocsik száma. De ebből azt a következtetést levonni, amit a postban sikerült, azért elég érdekes.

+
"pár évvel ezelőtt a metró felújítása idején összevontan közlekedett a 80-81-es járat, tökéletesen kiszolgálva az utazók igényeit. Azóta hétvégeken is ez a gyakorlat, megfelelő járat optimalizálással és logisztikával ez hétköznapokon is kiválóan tudna működni, nem beszélve a néhány lépésre lévő buszmegállóról, ahonnan 5 különböző autóbusz is elvisz a metróhoz" - na ezt konkrétan tudom cáfolni. Abban az időszakban nem tudtam annyival korábban elindulni reggel, hogy ne késsek el, mert a Keleti pu.-tól indulás (a Kerepesi út viszonyainak köszönhetően) annyira kiszámíthatatlanná tette a troliközlekedést, hogy esélytelen volt normális menetidőt produkálni. Tehát ezt akár el is lehet felejteni (addig legalább is, amíg a Kerepesin /a Taurusnál/ épül a felüljáró, és egy közlekedési káosz a környék.

más járatok 20-25 percenként közlekednek, holott a bérlet mindenkinek egyformán sokba kerül, tehát a 81-es troli utasai pozitív diszkriminációnak örvendhetnek.
Bocsánat, ez most minősítés lesz, de ebből csöpög a rosszindulat... De hogy objektív legyen: ezt milyen adatokkal támasztaná alá, hogy "elég oda" a 20-25 perces követési távolság is ? (mindezt egy papíron 9 perces vonalon).

összehasonlításképpen: a reggeli csúcsidőben a 80/A 4-6 percenként jár, és a 82-es is. 8.00-tól vált ez át 6-7 percre.

De hogy konstruktív is legyek: a szüntessük meg a 81-es trolit koncepción kívül van -e valamilyen építő jellegű javaslata -e az érintett lakóknak/postolónak? Nekem laikusként megfordult a fejemben, hogy minimális közlekedési rend átalakítással a 81-est vissza lehetne "fordítani" a Csertőnél, ahol a 80/A végállomása van. És akkor a kecske is, és a káposzta is...
Mi már túl vagyunk rajta, de a családban van aki még csak most kezd rácuppanni a Bogyó és Babóca által épített, lopakodóan pusztító kreténségre - az érintett lurkó most lesz három. Első blikkre rohadt aranyos, bogarak (meg egy csiga) prüntyögnek és ökörködnek, jaj de jó,…..
Seduxen (már NEM dr.) 2015.04.07 20:52:01
Kommentgenerálásnak kitűnő a cikk, ha ez volt a szerző szándéka, akkor a célját elérte :)

Lehet, kevesebb minősítést kellett volna elhelyeznie a szerzeményében, és akkor arról lehetne a diskurzus, ami - remélem - a lényege lenne a cikknek: jelesül ócska, vacak -e a B&B, avagy sem. Mert így csak viszontminősítik a kommentelők. Anno nálunk is nagy dilemma volt a gyerek 2-3 éves kora környékén, hogy legyen -e, vagy sem. Mi belenéztünk a mesébe, könyvesboltban belelapoztunk egy csomó könyvbe, és megállapítottuk, hogy ez szerintünk "nem jó", így a gyerek nem nagyon találkozott vele (könyvben legalább is)... Amikor nagyobb volt, az M2-n látott 1-2 részt, nem tetszett neki, lapoztunk.

Szeretném azt hinni, hogy minden szülő meg tudja ítélni, hogy a csemetének ad -e B&B-t, vagy sem, illetve, hogy MILYEN mesét ad neki. Sz'tem itt sem fehér vagy fekete a történet, bizonyos keretek között ismerkedjen meg mindenfélével az a gyerek. A Minimax, meg a JimJam csatornával is, mi pl egészen használható meséket találtunk ott neki (Fifi, Roary a versenyautó, nagyobb korban Hunyor Major, stb.), miközben esti mesének imádja a Süsüt, vagy Vuk-ot (amit már szöveghűen ő "mesél el" nekünk). Nekünk ezeken a csatornákon is sikerült jópofa, nem bárgyú meséket találnunk, amiből nem ömlött az erőszak.

Amúgy sz'tem valamilyen szintű "agresszivitás" már az alap mesehelyzetben megjelenik, ahol van "jó", és "rossz", hiszen a legegyszerűbb mesében kódolva van a konfliktushelyzet. Mi úgy vagyunk vele, hogy nem kell feltétlenül megvédeni mindentől a gyereket, lássa, hogy ilyen is van. Fontosabbnak tartottuk, hogy "kéznél" legyünk, ha kérdése van a mese kapcsán... Az oviban is törekednek arra, hogy halljanak a gyerekek olyan mesét is, ahol van egy pozitív főhős, akivel tudnak azonosulni. Én ezt adom is, mert sz'tem a mesének (legyen könyv, vagy film) a szórakoztatáson túl, azért lehet mondanivalója jó (esetleg valamilyen konklúzióval...)

Szerintem Bogyó és Babóca téma kapcsán inkább erről lehetne/kellene vitázni.
Csodálatos levélváltásba keveredtünk a zuglói önkormányzattal, íme:feladó: Varga Szabolcs vargasz@zuglo.hucímzett: vastagborblog@gmail.com Tisztelt Vastagbőr blog!A Zuglói Konzultációt érintő blogbejegyzésével kapcsolatban szeretném, ha kijavítanák a bejegyzés azon részét…..
Seduxen (már NEM dr.) 2014.02.19 14:48:45
@ColT: "olyan közszolgálatra alapozható, amely élvezi a társadalom közmegbecsülését, hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges, törvényesen működik, tagjai korszerű szakmai ismeretekkel rendelkeznek" - lehetne mára egy olyan játékot hirdetni, hogy a kommentelők húzzanak alá tetszőlegesen 2 olyan tulajdonságot, amit Szabolcs levelezése alapján a zuglói polgármesteri hivatal működésére igaznak gondolnak :DDD
Seduxen (már NEM dr.) 2014.02.19 14:56:50
@titan: itt alapvetőn arra igyekeztem utalni, hogy akiktől a fákkingmáni jön, azokkal milyen stílust lehet megengedni, én a főnökeimmel sem beszélek így (még ha el is mondom a véleményemet, ami sok esetben nem tetszik) :))) Gondolom Szabolcsunknak ilyen gondja nincs: a főnöke, és az ő véleménye biztos minden esetben megegyezik :D
Egy hangfelvételt pakoltak ki egy külföldi szerverre, amin állítólag a zuglói alpolgármester, Dr. Ferdinándy István beszélget egy vállalkozóval. (Az alpolgármestert Papcsák minden jogkörétől megfosztotta a tavasszal.) Ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet Viktorral... by…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.09.25 15:15:26
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): na! azért mindennek van határa!

Biztos semmi valóságalapja nincs ennek a hírnek, Papcsák Ferenc póóógármester ÚÚÚÚR egy talpig becsületes, tisztességes, hozzáértő politikus, ezt zuglóiként nap, mint nap tapasztalom!

Hajrá Magyarország, Hajrá Feri! (már NEM AAAAAZ a Feri...)
Jelentem, szerencsére nagyon tetszik a gyereknek az iskola. Nekem is, nem véletlenül ezt választottuk. Az évnyitón az igazgató Apáczai Csere Jánostól idézett:"Olyan időben születtünk, mikor a legnagyobb tudatlansággal szemben a bölcsesség és ennek tanítói egy batkára sem…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.09.16 13:30:48
Menten lefosom a bokámat: odakattintok a szemétliberálischbolsik HVG honlapján erre a remek hírre, és KIRE hivatkoznak?

hvg.hu/itthon/20130916_Narancsszinu_uzsonnasdobozt_kapott_minden

"17 ezer budapesti elsős diák kapott az iskolakezdéshez narancssárga színű uzsonnásdobozt, benne Tarlós István levelével. Az akció több mint 5 millió forintba került - írja a Vastagbőr blog."

Le se tagadhatják, Ti is a zemúútakárhányévmínuszfideszeskormányzás szekértolói vagytok !
Csak jelzem, hogy Kuvatov videoüzenete nem több, mint a nácikkal kollaboráló ostoba elnök alibista szerepjátéka. Kubatov, köpd szembe magad! Amúgy miért mondja az FTC, hogy maroknyi szurkoló tettéről van szó, amikor az egész tábor megtapsolta a feliratot és miért tudják a…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.08.24 18:51:34
@Csehszlovák Kém: Lengyel RENDŐRSÉG vs. Magyar Klubvezetés. Tagoljam? Ha ez nem alma, és körte, akkor nem tudom mi az...

"majd meglátjuk, mit mutat a gyakorlat, addig minden csak duma." - pontosan ezt mondom én is Neked: majd ha a rendőrség eredménytelenül nyomoz az elkövetők ellen, akkor lehet összehasonlítani a két esetet, hogy debbezeg a lengyelek...

És még annyit: (bár az objektivitásodat erősen megkérdőjelezem, ennyi erővel kb egy újpesti ultra is írhatta volna a posztot): Kubatov alapvetően egy POLITIKUS. AZ volt, és az is marad. Mit várunk tőle? Felelősséget ken szét, maszatol, semmitmondó nyilatkozatokat tesz. Ezt szokta meg. Ettől függetlenül nálam nem ő az elsődleges "rossz fiú" a történetben.

Amúgy meg lehet nézni, hogy Hemmingway mit ért el Kispesten, amikor "nekiment" az ultráknak. Kubatov nem hülye: tudja, hogy ugyanez lenne itt is (tessék elolvasni pár bejegyzést itt-ott, már sokan a 'csába kívánják).

Jómagam ennek a problémának a megoldását nem a kluboktól várnám (nem is lehet), de még csak nem is az MLSZ-től. Egyrészt ezek rendőrségi ügyek (hidd el, amikor a sokadik ilyen ügyben szabják ki gyorsított eljárásban a sok év letöltendőt el fognak kopni az ilyen esetek), de ha a rendőrség nem tud (akar?) intézkedni, akkor az igazságszolgáltatás (ügyészség, bíróság), vagy a jogalkotók (szigorúbb jogszabályok) lesznek szívesek.
Seduxen (már NEM dr.) 2013.08.24 19:12:14
@Csehszlovák Kém: a kedves nőrokonaiddal beszélgess ebben a "stílusban", te nagyképű tahó. Meg azokkal a szerencsétlenekkel, akik ezt a szart még egyszer elolvassák.
Kaptunk egy továbbított emailt. Ellenzéki provákáció vagy kiszivárgott levél? Ki tudja ..."---------- Továbbított levél ----------Feladó: <dunakeszi@fidesz.hu>Dátum: 2013. június 3. 17:09Tárgy: Bajnai Gordon Dunakeszin -…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.06.04 13:37:40
Na gyermekeim az Úrban!

Először is: a trafikmutyi felemlegetésével már a fasorban sem vagytok (piti dolog). Ez egy.

Kettő: a 2013-as ÉV Vastagbőre-díj szavazást (sőt, az elkövetkezendő 10 évit) le is lehet zárni, győztest hirdetek!

Gyöööööööööööööörgy Istváááááááááááááááááááááán!

www.parlament.hu/irom39/11398/11398.pdf

részlet

5. §
A kisajátításról szóló 2007. évi CXXIII. törvény (a továbbiakban: Kstv.) 2. §-a a következő r)
ponttal egészül ki:
(Ingatlant kisajátítani a 3. § szerinti feltételek fennállása esetén, a 4. és 5. § szerinti
esetekben, az alábbi közérdekű célokra lehetséges:)
„r) az országgyűlési képviselők, valamint a Magyarország Alaptörvényében meghatározott, az
Országgyűlés által választott közjogi megbízatást betöltő személyek és hivataluk
elhelyezése.”

és az indokolása is milyen bájos:

(részletes indokolás) az 5-6. §-hoz
A törvényjavaslat külön célként nevesíti a közjogi személyek elhelyezéséhez szükséges kisajátítás esetkörét és azt is kimondja, hogy ezen Magyarország Alaptörvényében meghatározott közjogi megbízatást betöltő személyek és hivataluk elhelyezése olyan kiemelt cél, mely esetében eleve fennállónak kell tekinteni az a feltételt, hogy a kisajátítással biztosított tevékenység közösségi előnyei a tulajdon elvonásával okozott kárt jelentősen meghaladják.

ennyi
Seduxen (már NEM dr.) 2013.06.04 14:11:02
@Marcellusca: én inkább valami durvábbat gondoltam volna momentán énekelni, de várjá': iszok egy (nem, 2...) felest, utána kávé-cigi-kábelezés, és má' itt is vagyok :D
A fideszes Kocsis Máté és Csampa Zsolt februárban nyújtotta be "A nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályainak megállapításáról" című törvényjavaslatot. Ehhez nyújtott be Demeter Ervin, az első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.05.07 13:32:47
@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): hiszed Te.... Simán kidumálnák. Jönne Gabika, meg még egy-két hírközlési droid, és elmagyaráznák lépésről-lépésre, hogy egyrészt a narancskomcsik anno BELÜLRŐL BOMLASZTOTTÁK a rendszert, másrészt nem is úgy volt az, és különben is elmúlt 3 évet megelőző nyóóócév, és persze gyurcsánybajnai a hibás, és ennyi. 2-3 perces snitt lenne a pártmédiában, és a "független" közszolgálati adókon. Kérem a következőt!
Seduxen (már NEM dr.) 2013.05.07 13:54:52
@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: "Álljatok fel, fogjátok meg egymás kezést " - azt hittem itt, hogy a mondat vége az lesz, hogy "nyaljátok ki egymás seggét!" :)
Seduxen (már NEM dr.) 2013.05.07 14:38:01
@kifordított nagyanyó: mi van köcsög, átmentél vidékibe? nem tetszenek a közönséges, durva altesti poénok? :)
Vöröshajú lányok Borzaska 2013.04.26 07:34:00
..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.05.07 09:18:26
Vastagbőr Trafikügyi mondatok 2013.04.30 09:01:00
Pénteken még a földbérleti pályázatokhoz hasonlítottuk a trafikbotrányt, mára (tegnapra) viszont kiderült, hogy annál sokkal durvább. A 2/3 eddigi legmocskosabb biznisze, amit persze foggal-körömmel védenek. Az érdekes pályázók tömkelege miatt feltámadt össznépi érdeklődés…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30 10:02:06
@csárli hárper: de jó is lenne (anyagilag...), sajnos azonban én ezt csak a saját magam (esetleg néha a kommentelőtársak) szórakoztatására csinálom :)
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.30 15:13:37
Ide figyelj Vidéki! A hatalmas szívem fog a sírba vinni, tudom, de mit lehet tenni, ennyire jó fej vagyok... Amúgy együtt szoktam érezni a szellemileg sérült emberekkel (bár téged inkább csak szánlak, te barom....), így idenézz:

www.vancso.hu/bullshit/

Biztos van ott a tartótisztjeid között olyan, aki ért a 'programozáshoz', ez a bullshit-generátor alapnak szerintem jó, írjátok át NER-kompatibilissé, egy csomó munkát megspórolnál magadnak, te szerencsétlen rakás szar, te!
Az egész úgy kezdődött, hogy a Puzsér Róbert nevű, mára megélhetési celebritássá avanzsált egykori megmondóembernek tele lett az összes fasza Hajdú Péterrel. Azok kedvéért, akik az elmúlt 15 évben a tévét csak a csipketerítők és porcelánnippek (pl. őzsutára támadnak a…..
Nerdblog Napi cosplay bige 2013.04.24 12:00:42
Ha Leia és Amidala után kell egy újabb vagány űrhercegnő a Star Wars 7-be, szólhatnának Kelly Brooknak, akinek ilyen látványosan szúrja át az ágaskodó mellbimbója a Csillagok háborúja-kompatibilis jelmezét! Te is kimentenéd őt a Halálcsillag börtönéből vagy Jabba…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.24 13:43:14
@magyar ember teli szájjal: mondjuk ha a gyerektartásra gondol az ember, akkor igazad lehet :)
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára tegnap Debrecenben újabb kormányzati mozgalmat jelentett be: Május 26-án "Táncválasztó, párválasztó" címmel mozgalmat indítanak egyetemista korú fiataloknak, hogy…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.11 11:03:30
@zero: hm, valami hasonlóra igen :)
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.11 11:12:35
@refakcia: első körben erre a nemes feladatra szeretném Semjén Zsolt és/vagy Harrach Péter kedves édesanyját kijelölni, ők már - hogy úgy mondjam - bizonyítottak.... Egye fene azt Zsótira, meg Petire bízom, hogy melyik kivel "hál" :D
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.11 12:47:49
@Secnir: Igen, feltehetően ő Django asszonya :D
Már a második napja zajlanak az elsősök beíratása, így természetesen máris újabb részletek látnak napvilágot ebből a sikertörténetből. Míg tavaly 100 195 elsős iratkozott be, idén a megváltozott jogszabályok miatt a becslések szerint kb. 20%-kal több. A területileg…..
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.09 20:11:35
@Horizont: "Mert mi a Ratkó gyerekek végig az általánosban és középiskolában is 38 fős osztályokba jártunk. Kibírtuk. " - bocs, de ezzel IS vitába kell szálljak! És elnézésedet kell kérjem, mert nem áll szándékomban megbántani, de: anno dédnagyanyáink kibírták a pottyantóst is, akkor legyen má' jó az nekünk is? Ugye, hogy nem... A mai felgyorsult, teljesítményorientált világra felkészítés okán egy iskolában 30 feletti gyerekszám mellett a pedagógus igen is kudarcra van ítélve. Tehát minden a kisebb létszámú osztályok mellett szólna. Legalább is minden racionális érv. Na de itt unortodoxiában....

Asszem szerencse, hogy minden általános iskolai könyvünket elraktuk (+ a szomszédban lakik egy tanár, meg a lépcsőházban még 1-2, közösen valamit csak összehozunk...), így a gyerek nem csak hittant, toleranciát, meg holokausztot fog tanulni az iskolában, hanem - talán - ennél hasznosabbakat :)
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.09 20:48:13
@Horizont: " Nem is ezzel lenne a nagy baj, szerintem. " - emiatt írtam, hogy IS. Mert bizony ez is baj, ez úgy alapjáraton elbassza az egészet. 30 feletti osztállyal NEM BÍRNAK majd a tanárok. Ha mindegyik tanulni kész, és képes gyerek akkor sem (és akkor hol van még a szociálisan fejletlen, a figyelemhiányos, az óvodából korán iskolába küldött, ésatöbbi, ésatöbbi...).
Seduxen (már NEM dr.) 2013.04.10 09:29:47
@Schmitt Pali: ez off lesz, de muszáj:

odabasz az avatarod. nem kicsit, nagyon :D