Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tacskó Muki

118 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tacskomuki.blog.hu-n már nagy népszerűségre szert tett Csókás András irodalmár elemzése olvasható alább, amely a jövő havi Beszélőben fog megjelenni. Akinek tetszett Csókás „Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása” című írása, azt most is örülhet.   A Mi újság a Futrinka utcában? mint termelési…..
Tacskó Muki 2021.10.10 15:33:54
@ymel: Szuper vagy, egy az ízlésünk!
Az elmúlt napok híreit olvasva bizonyossá váltam benne, hogy a vírusmotort újra be fogják rúgni. A vírus veszélyességéről mindenki döntsön maga, én a korábbiakhoz hasonlóan néhány tanácsot adok arra, hogyan lehet ezt az újabb őrületet megelőzni. A vírus elhozta a koncentrációs táborok új korát: a…..
Az első részben megvizsgáltuk a szekták legfontosabb jellemzőit, most pedig az ott írtak alapján lesz szó arról, hogy mi tart bent minket egy szektában és miként lehet onnan sikeresen kilépni. Ne teremts magadnak hamis isteneket! Gyakran találkozni azzal, hogy a tagok a vallási vezetőnek az őt…..
Nemrég jelent meg Bartus László Fesz lesz című könyve a Hit Gyülekezetéről az 1999-ben megjelent Fesz van című kötet folytatásaként. A Fesz van a Hit gyülekezete eltorzulását mutatta be sok elgondolkodtató, olykor vicces történeten keresztül. A Fesz lesz összefoglalja az előző kötet megjelenése óta…..
„Hadaink már bent járnak Dániában” “Na most! ... Hadaink már bent járnak Dániában... Én azt hiszem igazgató úr, mégis csak ez a Bauer fogja megvédeni Norvégia határát. Mennyiségtanból rosszul áll, az igaz, de húsz saslengést csinál a nyújtón és mint fővezérnek ez kell. Na Bauer, hát csak neki,…..
2020. május 18-a hétfő úgy fog bevonulni a budapesti szülők fejébe, mint 1945. február 13., azaz Budapest ostromának vége: akkor az utolsó német és magyar csapatok is kitörtek a városból, most viszont a szintén nagyjából két hónapos karantén után a családok végre betörhettek a játszóterekre.…..
Ez az írás a Btk. 337. § (2) bekezdésébe ütközhet. Műanyag emberek és rendőrök ne olvassák! Az egész marha hirtelen történt. Napok alatt. Összeesküvés-elmélet hívő barátaim már évek óta riogattak azzal, hogy lassan, észrevétlenül, de elkezdték (hogy kik, az világkép szerint behelyettesíthető) a…..
Az utóbbi években számtalan honfitársukat hurcolták meg úgynevezett korrupciós ügyekben. Ezekben a sajnálatos esetekben az érintettek a rájuk bízott közpénzből valamennyit eltettek maguknak cserébe azért, hogy segítették, meggyorsították a közpénz felhasználását. Mai jogfelfogásunk alapján ez…..
Minden tilos! Baljós árnyak gyülekeznek az internet egén. A Facebook betiltja a fehér nacionalizmust, a közösségi oldalak, keresőszolgáltatók korlátozzák az oltásellenes tartalmakat, az álhíreket, a gyűlöletbeszédet, börtön jár a kifogásolható véleményekért. Egyes országok sorra hozzák a…..
Forradalom a temetőben Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete, közismert rövidítésével a GDPR minden szférára jelentős hatással van, a legújabb hírek szerint már a halottak életét is felkavarta az új szabályozás. Az elhunytak dühösek, hogy nem részesülhetnek…..
Legyen Unesco Világörökség a budapesti Flippermúzeum. Miért mondom ezt? Mert a flipper az egyik legjobb sport, rendkívüli módon fejleszti az önismeretet is (10 perc flipperezés kutatások szerint 10 óra elmélyült önismereti munkával ér fel) és egy flippergép a legnagyobb metafizikai, spirituális…..
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Tacskó Muki 2011.01.22 13:01:34
@Siegelindee: Igen, Siegelindee jól összefoglalta a lényeget. Köszi! A hírt egyébként a Szentkorona Rádió is lehozta cikkben.

szentkoronaradio.com/belfold/2010_12_28_ujabb-magyarellenes-provokacio-a-tuskevar-mint-homoszexualis-beavatasi-mu
Tacskó Muki 2013.10.27 19:14:22
@Xinyu: Zseniális vagy, szeretlek!
Tacskó Muki 2014.08.04 15:13:54
@Siegelindee: Köszönöm szépen! Ti meg egész komoly kis irodalomszociológiai/befogadástörténeti diskurzust folytattok huonggal, urbánus, reviczky, a felét se értem :)
Nem emlékszem, hogy kiolvastam-e egyáltalán a Tüskevárt általánosban, vagy már akkoriban is felületesen olvastam, és csak annak köszönhetem, hogy azóta sem álltam át a szivárványos oldalra. Csak a punetti!  Na, hogy miről is beszélek: Tacskómuki újra előkapott sztorijáról,…..
Folytatva a klasszikus magyar sorozatok hogyvótozását az elkövetkező néhány hétben minden szünidei matinék elmaradhatatlan darabját vesszük közelebbről szemügyre. Dacolva a kötelező olvasmány elrettentő státuszával, az alapmű a 2005-ös Nagy Könyv felmérésben az 5.…..
Az alábbi történetet egy névtelenséget kérő hölgyolvasónk küldte be. Szerintem már mindenki élt át hasonlóan borzongató élményt. Sziasztok!Ez ma reggel történt velem. Névvel nem szeretném kirakni a netre… de jó lenne az emberek orra alá dörgölni, hogy merjenek…..
Rita volt olyan kedves, hogy megosztotta velünk az egyik segítésről szóló, szabad versben írt történetét, köszönjük!"A helyszín: békásmegyeri aluljáró. csúcsforgalomban beérkező hév, hatalmas embertömeg  suhan keresztül az aluljárón, kivéve egy kis pici…..
Röstellem, de munkaügyben kérem a segítségedet.Húsz éve, amikor megszereztem ezt az álomállást, nem gondoltam volna, hogy a nyugdíj előtt még dolgoznom is kell.1. KategorizálásKategória: BarátiAlkategória: KérésStílus: ElkeseredettCélcsoport: Jogász barátod2. Felhasználási…..
Tacskó Muki 2011.04.05 19:36:22
Az alábbiakban Vera történetét olvashatjátok a babakocsi emelgetés szépségeiről! Az én történetem igazán apró és rövid, de még így pár hét elteltével is szívesen gondolok rá.  Kisgyermekes anyukaként sokszor tapasztalom, hogy a közlekedési eszközökön sokan inkább…..
Kedves Alkotmányvédelmi (ex Nemzetbiztonsági) Hivatal! Önök a napokban kaphatták kézhez a „C” típusú biztonsági kérdőívemet, amelyet azért kellett kitöltenem, hogy fontos és bizalmas munkakört betöltő személyként nemzetbiztonsági kockázat nélkül férhessek hozzá…..
Nem, ne várjon most senki az elején hosszú, mesterséges kertelést retorikai adalékanyagokkal, rögtön a közepébe vágok: azért szeretem a Kuruc Infó nevű hírportált, mert fikciós irodalomnak kitűnő olvasnivaló. Kitűnő, csakúgy, mint a magyar nyomtatott és internetes politikai…..
Tacskó Muki 2011.02.21 18:58:43
@bolek: Na ez a komment legalább tömören összefoglalja a poszt lényegét.
Úgy tűnik, hogy szeretitek „az autóm lerobban és valaki segít” című sztorikat, mert főleg ilyeneket kapunk. Most is egy ilyen következik Bögyitől!Egy most hétvégi történet, amit ezért küldök el nektek, mert az embernek aki segített rajtunk hálánkat sosem tudnám…..
Közérdekű adatnak minősülnek-e Isten jövőre vonatkozó tervei, elképzelései, például, hogy mikor tervez nagyobb katasztrófákat, vagy éppen jótéteményeket az emberekkel? – áll egy, az adatvédelmi biztoshoz forduló állampolgár beadványában. „Lesz-e valóban Jézus…..
Akinek tetszett a „Homoszexuálissá tesz a Tüskevár olvasása” című tanulmány, az ezért a műért is rajongani fog. Én speciel sírva röhögtem rajta.forrás: tuskevar.blog.hu..
Január 22-én ünnepeljük a Magyar kultúra napját. Ennek apropóján gyűjtöttem össze olyan jelentős magyar irodalmi műveket, amelyekben az étkezés, a főzés öröme (vagy ezen örömök hiánya) kiemelt szerephez jut, amelyektől a gyomor megkordul, vagy éppen felfordul …A…..
Megjelent a Futrinka Egyesület 2011-es határidőnaplója. Az Egyesület tagjai a magyar vizslák, tacskók és német dogok hivatalos fajtamentői.Ez egy A5 méretű, igényes, jó minőségű, spirálozott, heti bontású határidőnapló, mely a szokásos naptár és jegyzetoldalak mellett…..