Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swordsman

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőm szétfőtt csőben telik Kedden kócos kedvem kerekedik Szerdán szavam szárba szökken Csütörtökön meg is döccen Pénteken repkedek a lelkemenSzombaton már szépen játszok Vasárnapon nem is látszok Eltelt egy hét jön egy másik Félek már a vége látszik…..
Mióta felnőttem, megeszem a szikkadt kenyeret is, nem köpködöm szét a szőlő héját, akkor sem ha keserű. Nem akarok már egy egész dinnyét felfalni, és képes vagyok kétszerre megenni egyetlen tábla csokit. Helyére teszem a dolgokat, otthon magamtól papucsot veszek. Nem dobálom kupacba a ruháimat, nem…..
Sok dolgot nem csinálok jól ebben az életemben. Azonban kevés olyan fájó pont van, mint az hogy a matematikával külön párhuzamos dimenzióban létezem. Ülök a gép előtt valamit épp írok, mikor megáll előttem Imi fiam. Jelenleg olyan magas mint én és még bőven van benne növési potenciál. Büszkén nézem.…..
 Az Izémicsoda Höre Kull Mogyerisztáni kalandozása alatt esett meg ez a szép történet. Midőn átvágtak a Kárpátok büszke bércei között, melyről még az akkori helyiek sem tudták, hogy hogyan is hívják, azt meg pláne nem, hogy mi a fene az a gyűrt lánchegység. Általában csak Rohadt Fárasztónak vagy a…..
Olyat szeretnék aminek van teteje. És akkor teszem rá amikor csak akarom és akkor senki nem látná hogy mi van benne, csak furcsán csörögne ha mozgatnák és néha nagyon titokzatosan szuszogna és sóhajtozna is. Meg kaparná és furdalná belülről. És persze lenne neki töve, és ha nagyon szeretném és…..
Buddha az emeleti szobában ült és evett. Nem válogatott, szép sorban elmajszolt mindent amit a fogadós nagy hajlongással elé hozott. Nem mintha élvezte volna, hiszen ezt senki sem várta volna el Buddhától. Egyébként sem volt fáradt hiszen az úton levő előrehaladás számára nem eszköz, hanem…..
Bocsánat, ilyen még nem volt. Recept következik a kedvenceim közül való: Csőben sült sziki csiperkés penne Hozzávalók:1 nagy csirkemell filé1 kg sziki csiperke½ kg (1 zacskó) penne tészta1 l. zsíros tej1 csomag margarin1 bögre liszt15 dkg reszelt trappista (vagy egyéb sajt ízlés szerint)fokhagyma,…..
Szögek a hátba. Sosem szemtől-szemben. Csak úgy a "poén" kedvéért, esetleg aljas indokból, jellemtörpeségből vagy érzelmi fogyatékosság okán. Egyre megy. Minként az is, hogy szavakkal, vagy virtuálisan; épp' csak odaszúrva, vagy alaposan keresztre feszítve. Mert utána az ember, védtelenül,…..
Kiürült a szívem, elfogytam. Összes szívdobbanásom elherdáltam a sámánnál jó időre, napsütésre boldog időkre családnak, barátoknak, ismerősöknek. Nem bánom megérte. Most valami idegen, nyúlós mézgába beledermedve vonszolom ezt a romladozó templomot: a testemet - melyben élnem adatott - vonszolom…..
  Este esik, nappal napik S vagány kis kalapban gombák állnak az ázott avarban   Közben mosolyt von a számra Egy virágról virágra szökkenő Csöppke lepke röpte ropta tánca   Néha kevés is több mint elég Egy szívből jövő nevetés-emlék Kacagva ekhózó hangja Életre kelve a fülemüle…..
(explicit, paradigma, affektív, disszonancia, szubsztancia, pluralista, ezoterikus, agnoszkál, kognitív, disszidens,)  Látjátok felei szemetekkel ezek vagyunk: Világosan kimondott, egyértelmű összehasonlításra alkalmas példák, melyek ó kárhozat: érzelmileg érzékenyek valának a rossz rezgések, torz…..
Zanza az evidenciáról. Elővetted, használtad?                              – Tedd vissza a helyére Leesett/padlóra került?                              – Vedd/emeld fel Bepiszkolódott?                                         – Tisztítsd meg Kiválasztottad? Téged választott?             – Becsüld…..
...és azt a történetet ismeritek, hogy a sinfalvai kocsma hátsó fertályában ott iszogatja a meszely vörösborát az öreg Janagimotó Béla bácsi? Na. Ahogy így az élet nagy dolgairól: a tavaszról, a zsendülő vetésről, a fiatal Csámpás Rozália nevezetű vászoncselédről és effélékről elmélkedik meglátja…..
Ezidáig nem nagyon szerettem a hétfőket. (Garfield is megmondta, benne van a Bibliában a hétfő bűn) De úgy tűnik az én személyes Múzsám ezt a napot választotta, hogy reggelenként meglátogasson. Esetleg kedden, ha hétfőn épp nem vagyok magamnál. Kopogtatás nélkül benyit, körbejárja szellemem, lelkem…..
   Szeretem ezt a műfajt, nem is csoda meglehetősen exibicionista és extrovertált személyiségjegyekkel indított útnak a Teremtő és a családi környezet. Manapság igyekszem többet figyelni mint szerepelni, jobban érdekel az amit hallani fogok, mint a saját mondanivalóm. Azt már ismerem. Emlékszem…..
Hó van és hideg és jó vala. A házmesterünk gondosan túrt egy járatocskát az este lehullott apró szemű, repkedős hajlamú hóban. Na nem valami széleset, csak olyan egy hólapátnyit, de az is valami! Igaz ha szembe jönnek az emberrel akkor ki kell térni fél lábnyival mindkét félnek a nyomtávból, és a…..
A neon sárgás fényénél egyedül lábujjhegyezek a konyhában. A család alszik, én pedig két pogácsával lezökkenek a laptop elé. Szoktatom magam vissza a hétköznapok sodrához. Nemsoká jövőre van és munkanap. A 6.50-es kelés egyelőre komoly utópiának tűnik, a biológiai órám jelenleg köszönő viszonyban…..
Nyaranta édesapámmal közösen szedtük Zemplénben az Aranyos völgyben a csombormentát és Bényén száradt fellógatva a fészer alatt. Télen, tudjátok, amikor hó volt, meg hideg és vörös arccal, átázott kesztyűben, lilára fagyásig szánkóztunk, meg hógolyóztunk és hóembereztünk, s felmentünk a negyedikre…..
Imádom a reggeli kávéfőzést. Alapvetően lusta vagyok, így jó időbe telt míg rájöttem, hogy -még a teljes ébredés előtt- szeretek bíbelődni vele. Leginkább a hétvégén vagy szünnapokon amikor van időm kiélvezni a szimbolikáját. Nem nagy „was ist das” - már hogy megcsillogtassam német tudásom közel…..
A múltkori "disznókeksz" kísérletem után vérszemet kaptam, és rövid úton szárítotthús-rajongóvá váltam. Továbbra sem az amerikai Beef Jerkytől lelkesülök be – ami engem illet, fűszerezés tekintetében maradok a sónál, és abból is csak ésszel, mértékkel használok (jómagam nem a fűszerek és pácok,…..
Swordsman 2013.11.13 21:49:32
Bár blogunk a témájánál fogva főleg férfi olvasókat vonz, nagy örömünkre szolgál, hogy rendszeres látogatóink között a hölgyek is szép számban képviseltetik magukat. Tekintsék ezt a kis történelmi összefoglalót amolyan - majdnem megkésett - nőnapi ajándéknak és tisztelgésnek egykori hölgytársaik…..