Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swordsman

28 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hideg eső mossa a szürke várost Fénytelen rohan velem a busz Út kátyú ócska tócsa lombhullás Elmúlás szaga a hideg párában  Műhely kávé megbeszél beöltöz csiszol csiszol kávé csiszol Ebéd kávé csiszol csiszol csiszol Maszkba vizorba podcastba zárt Koncentrált monoton alkotás  Fekete árnyék a…..
Araszolok előre, utamon, s lassan kezdem érezni, üknagyapámat, ki - mint édesapám mesélte - egy tiszai halászbokor vezetője volt, s néha napok teltek el két mondata között. Én beszélek. Általában sokat, mert jó érzés jó emberekkel gondolatokat cserélni, de néha megakadok. A belső világ makacsul…..
Nem tervezek a halálom után. Fölösleges. Akkor szerintem már úgyis mindegy... De azért a buli legyen kötetlen. Idézzetek tőlem és rólam jó történeteket. Azt hiszem ennyi. Ja, és ablak mellé temessetek a menetiránnyal szemben, mert hátrafele émelyegni szoktam ...
Tájkép gyakorlással Az ütőfára lesújtó gyakorlókard tompa kopogása úgy tűnt egy örökkévalóság óta betölti a lusta, forró nyári délelőttöt. Ahogy a zaj ismét kezdett monoton ritmust ölteni a középkorú férfi felsandított az izzadva vagdalkozó ifjúra. Az megérezve magán a tekintetet, jobb lábbal…..
Én vagyunk a tudattalan emberhalmaz. Én vagyunk a tömeg. Teremtőnk értetek jöttünk, hogy leszámoljunk veletek. Beszélhetsz hozzánk már nem értünk. Mikor kérleltünk titeket, meg sem hallottatok. Hát eldobtuk szavaink s füleink betömött járatok. Most torkaink szakadtából ordítunk, röhögünk, sikítunk…..
Hétfő, sőt hetfű van - ahogy nagyikám mondotta volt. Felhők az égen, lassan, kényelmesen vonulnak, mint valami ólomszürke hasú birkanyáj. A nap mutatóba sem kandikál elő, de a helyzet nem tűnik reménytelennek. Tegnap esett, a járda melletti fű élénk jáde-zöld, négy szegfűgomba is ácsorog a szegély…..
Csak egy fénykép és egy mondat kellett hozzá. Mintha nem is múlt volna el azóta majd húsz év. Kifakadt, mint a testben vándorló szálka, mely egyetlen fájdalmas döféssel fúrja át a bőrt. Az ember pedig nekiáll kivájni, kipiszkálni, kihúzni - fájdalommal, sebbel, fertőzésveszéllyel mit sem törődve…..
Zöld maszk, kórháztürkiz egyenszínben pompázik minden második arc előtt, viseljük a pofabe kendőt a villamoson - az életünket mentik meg - rendeletileg.Fekete maszk, háztáji morbid; sál némileg áttetsző bordós. Szinte már kiegészítő elem, a jelenkorban dominál, csodálom hogy nem nominál: "Csókolom…..
BOLYA Á. BORS:ANARCHIAAlexander Leonyidovics Kvartyenszkíj, a Francia Anarchista Párt ifjú titkára másnaposságtól püffedt arccal dohányzott az Avenue Carnot egyik csúf kávéházának teraszán. A tegnapi titkos pártgyűlés után a forradalmi hangulat okán előkerült pár üveg égetett szesz, és ivászatba…..
Swordsman 2020.03.22 06:26:42
KAKUKKFY ÁBEL IMRE:UTAZVA - Enyhe realizmusban 56 A-jelű villamosonKellemesen, csinosonrepültem én fölfelé,völgybe fel a sín-vason.Völgy-, majd Szerb Antal utca, olvasoma ködpára pettyezte ablakonát-át tekintve,szemem futtatva mord úri házfalakon. Új a cipőm, a kalapom régi;a vörös ingemen sincs…..
Tisztán emlékszem, hogy a konyhában álltam. Hatodik hete otthon. törött karomon gipsz és a viszketés. Arcomon sápadt szobapenész. Abban az állapotban, amikor már sem feküdni, sem ülni nem jó és lakás minden perspektívája hóttunalmas. Könyököltem a nyitott ablakban. Nénik huzizták a kocsijukat, a…..
Hétfőm szétfőtt csőben telik Kedden kócos kedvem kerekedik Szerdán szavam szárba szökken Csütörtökön meg is döccen Pénteken repkedek a lelkemenSzombaton már szépen játszok Vasárnapon nem is látszok Eltelt egy hét jön egy másik Félek már a vége látszik…..
Mióta felnőttem, megeszem a szikkadt kenyeret is, nem köpködöm szét a szőlő héját, akkor sem ha keserű. Nem akarok már egy egész dinnyét felfalni, és képes vagyok kétszerre megenni egyetlen tábla csokit. Helyére teszem a dolgokat, otthon magamtól papucsot veszek. Nem dobálom kupacba a ruháimat, nem…..
Sok dolgot nem csinálok jól ebben az életemben. Azonban kevés olyan fájó pont van, mint az hogy a matematikával külön párhuzamos dimenzióban létezem. Ülök a gép előtt valamit épp írok, mikor megáll előttem Imi fiam. Jelenleg olyan magas mint én és még bőven van benne növési potenciál. Büszkén nézem.…..
 Az Izémicsoda Höre Kull Mogyerisztáni kalandozása alatt esett meg ez a szép történet. Midőn átvágtak a Kárpátok büszke bércei között, melyről még az akkori helyiek sem tudták, hogy hogyan is hívják, azt meg pláne nem, hogy mi a fene az a gyűrt lánchegység. Általában csak Rohadt Fárasztónak vagy a…..
Olyat szeretnék aminek van teteje. És akkor teszem rá amikor csak akarom és akkor senki nem látná hogy mi van benne, csak furcsán csörögne ha mozgatnák és néha nagyon titokzatosan szuszogna és sóhajtozna is. Meg kaparná és furdalná belülről. És persze lenne neki töve, és ha nagyon szeretném és…..
Buddha az emeleti szobában ült és evett. Nem válogatott, szép sorban elmajszolt mindent amit a fogadós nagy hajlongással elé hozott. Nem mintha élvezte volna, hiszen ezt senki sem várta volna el Buddhától. Egyébként sem volt fáradt hiszen az úton levő előrehaladás számára nem eszköz, hanem…..
Bocsánat, ilyen még nem volt. Recept következik a kedvenceim közül való: Csőben sült sziki csiperkés penne Hozzávalók:1 nagy csirkemell filé1 kg sziki csiperke½ kg (1 zacskó) penne tészta1 l. zsíros tej1 csomag margarin1 bögre liszt15 dkg reszelt trappista (vagy egyéb sajt ízlés szerint)fokhagyma,…..
Szögek a hátba. Sosem szemtől-szemben. Csak úgy a "poén" kedvéért, esetleg aljas indokból, jellemtörpeségből vagy érzelmi fogyatékosság okán. Egyre megy. Minként az is, hogy szavakkal, vagy virtuálisan; épp' csak odaszúrva, vagy alaposan keresztre feszítve. Mert utána az ember, védtelenül,…..
Kiürült a szívem, elfogytam. Összes szívdobbanásom elherdáltam a sámánnál jó időre, napsütésre boldog időkre családnak, barátoknak, ismerősöknek. Nem bánom megérte. Most valami idegen, nyúlós mézgába beledermedve vonszolom ezt a romladozó templomot: a testemet - melyben élnem adatott - vonszolom…..
  Este esik, nappal napik S vagány kis kalapban gombák állnak az ázott avarban   Közben mosolyt von a számra Egy virágról virágra szökkenő Csöppke lepke röpte ropta tánca   Néha kevés is több mint elég Egy szívből jövő nevetés-emlék Kacagva ekhózó hangja Életre kelve a fülemüle…..
(explicit, paradigma, affektív, disszonancia, szubsztancia, pluralista, ezoterikus, agnoszkál, kognitív, disszidens,)  Látjátok felei szemetekkel ezek vagyunk: Világosan kimondott, egyértelmű összehasonlításra alkalmas példák, melyek ó kárhozat: érzelmileg érzékenyek valának a rossz rezgések, torz…..
Zanza az evidenciáról. Elővetted, használtad?                              – Tedd vissza a helyére Leesett/padlóra került?                              – Vedd/emeld fel Bepiszkolódott?                                         – Tisztítsd meg Kiválasztottad? Téged választott?             – Becsüld…..
...és azt a történetet ismeritek, hogy a sinfalvai kocsma hátsó fertályában ott iszogatja a meszely vörösborát az öreg Janagimotó Béla bácsi? Na. Ahogy így az élet nagy dolgairól: a tavaszról, a zsendülő vetésről, a fiatal Csámpás Rozália nevezetű vászoncselédről és effélékről elmélkedik meglátja…..