Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bárzongorista

0 bejegyzést írt és 450 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő dal egy olyan problémát feszeget, melynek felszínre hozatala érdekében Csernus doktor már páciensek ezreinek haját üvöltötte le. Ugyanakkor szüreti bálban aligha tudatosul Kalácsképűékben, hogy egy párkapcsolati kríziseivel szembenézni képtelen ember belső…..
Ma még felmérhetetlen a japán atomkatasztrófa áldozatainak száma és következményeinek mértéke. Egyelőre csak egy dolog bizonyos: ahogy annak idején Csernobilban és a világ más pontjain történt kisebb atombalesetek során, most is össze-vissza hazudoznak az áldozatok, a…..
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
Bárzongorista 2011.03.13 02:14:05
@padisah:

Nekem, laikusként az jött át, hogy már egy fél ország romba dőlt, de az atomerőmű még mindig jól bírja.
Azért azt nem várom el tőle, hogy mikor minden szétesik, egyedül összetartsa a földet. Arra csak Chuck Norris képes.
Bárzongorista 2011.03.13 12:54:40
@rekszem:

Több tízezer a halálos áldozatok száma. A felrobbant olajfinomító vagy mi szerintem nagyobb környezeti terhelést jelent, mint a kiszabadult radioaktív gőz.
Az a baj, hogy az emberek azt hiszik, atom = teljes pusztulás. Hiába no, túl sok amerikai filmet néznek.
Azért az, hogy valaki a háttérsugárzás párszorosát kapja (ráadásul, ha fel vannak készülve, akkor "csak" kívülről), az nem jelenti azt, hogy holnap két feje nő.

Szóval szerintem mind a környezeti terhelés, mind az emberéletekben és a gazdaságban keletkezett kárt messze eltúlozzák.
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Most küldte valaki ezt a linket, és nem tudom elhinni, reménykedem, hogy csak tévedés... A gary-moore.com nem elérhető, a Wikipedia-n viszont már azt is írják, hogy álmában érte a halál, spanyolországi nyaralás közben. Igazi ír volt, önromboló, nyughatatlan... Sose ismerték el azon a szinten, ahol…..
  Gyomorforgató, nyugtalanító tragédia. – Már korán reggel szétvetett az ideg, amikor lassan tisztult a kép, hogy nagyjából mi történhetett. Persze a legtöbb súlyos megállapítás és ítélet előtt nem megkerülhető, hogy várjunk bizonyos részletekre. Ám érdemes…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
Bárzongorista 2011.01.12 12:07:55
@beti:

"udtommal 11-12M forint egy orvos tanulmányainak a költsége.Egyetlen orvosnak sem engedném,hogy külföldre menjen dolgozni amíg ezt a pénzt vissza nem fizette,aki ingyen tanult!Pofátlanság itt tartani a markát,majd azonnal lelépni! "

Hidd el, aja-anyja egy kicsit többet adózott már, tehát a családja kifizette.
Bárzongorista 2011.01.12 12:09:29
Bárzongorista 2011.01.12 12:20:36
@pcr:
NEm érted? Nem érted!
A szokásos hétvégi wikipedia böngészés közben találtam az elmúlt vasárnap az aktuális dátumot: 1968-ban a mai napon - 01-11-én - hunyt el Seress Rezső.A Szomorú vasárnap legendájáról részletesen ír az urbanlegends.hu site, életéről pedig a wikipedia, innen csupán…..
Bárzongorista 2011.01.11 12:19:42
@atlbilbaoo:

Megelőztél. :)

Seressnek rendkívül sok olyan slágere van, amit mind a mai napig sokan dúdolnak.
Annak ellenére, hogy nem zongorázott jól, a harmóniai amatőrnek mondhatók, zseni volt, akiről csak tisztelettel lehet beszélni. Ő is része annak a titoknak, ami miatt a zene nem szorítható egyenletek és elméletek közé.
Bárzongorista 2011.01.11 16:10:47
@Theodoro:

Én libabőrös leszek, de csak azért, mert magyar ember ezt az egy számot tudja kérni a zongoristától (ja meg "valami vidámat"). :(
Az első élmény Rubinsteinnel: még egyetemista koromban láttam egy róla szóló filmet valamelyik eldugott moziban, de az első igazi zenei találkozást mégsem ez, hanem egy esti rádióműsor hozta el évekkel később. Egyedül voltam otthon, dolgoznom kellett, menetrendszerűen bekapcsoltam a rádiót, ahol…..
Ezt megkönnyeztem. Hoppácsak, a beküldő nevét kihagytam a posztból, ejnye. Meg6ónak köszönjük a találatot. ..
Bárzongorista 2010.12.19 11:46:54
Bárzongorista 2010.12.19 12:41:13
@melchi zadok:

OFF:

Bocs, a neved nem egy csehszlovák sci-fi könyvből van?
:)
Freddie Mercury és John Lennon után egy újabb rocklegenda, igaz, Keith Richards él - ma 67 éves. Ez így leírva az igazán döbbenetes, hiszen Ő maga az orvostudomány cáfolata. Én őt szeretem legjobban a Rolling Stones-ból: ez nem könnyű választás egyébként, hiszen a rezzenéstelen…..
Bárzongorista 2010.12.18 09:18:39
Milyen is volt a '70-es évek napközis gyümölcslevese? Világos-rózsaszínes-lilás és meleg. Nyomokban gyümölcsöt tartalmazott. Szigorúan magozatlant. És természetesen sós. A napközis meggyleves sós volt. Persze nem úgy, mint a csonteleves, de sós volt. Ezekkel a…..
Az alábbi levél jogvégzetteknek és a jogszabályt ismerőknek kicsit megmosolyogtató lehet, de a segítőkész válaszokat minden bizonnyal örömmel venné a levélíró.Élettársammal két gyermekünk van. Kapcsolatunk végét járja. Nagyobbik fiúnk áprilisban lesz 5 éves, a kicsi…..
Bárzongorista 2010.12.09 11:37:49
@Turboanyu:

A jó múltkor két órán át javítottam a porszívót, hatalmas káromkodások közepette (a fél órás szereléshez hozzájött másfél óra szerszámgyártás, mert ezek a szemét porszívógyártók mindig valami különleges fejű csavart tesznek a gépbe).
Mikor kész voltam, fel akartam takarítani a szanaszét hullott koszt és port, a barátnőm kivette a kezemből a porszívót, hogy ez női munka, én meg nem vagyok buzi, hogy ilyeneket csináljak.
És azt is mondta, hogy milyen ügyes vagyok, hogy sikerült megcsinálnom.

Sikeres-e vagyok?
Egy villogós 1500-ös. Egy taxi 1300-as. Mellettük a tulajdonosok, akik oly komolyan veszik a játékot, hogy társaságukban a ma csupán díszlet. Egy kicsit az átkosbeli színfalak mögé is belepillantunk. Tartsanak velünk, de vigyázzanak, mély a kút. Vélemények az azonos című…..
Illetve ez így nem igaz: nem meghalt, hanem lelőtték. Ha most elkezdem összeszedegetni, hogy mit jelent(ett) nekem John Lennon, az egyik első gondolatom, de talán nyugodtan mondhatom, hogy az alapélmény Vele kapcsolatban: nekem Ő maga az értelmetlen halál. De haladjunk inkább…..
Bárzongorista 2010.12.08 10:17:11
@MetálFater:

Szerintem jók. Ha az ember tizenéves, akkor nagyon. Most már régóta nem bírom őket meghallgatni, de kamaszkoromban nagyon szerettem és ezt nem lehet ignorálni.
A fülhegyesítésen túl a cimpát is kisebbre szabta a művész, így a gyógyult eredmény még jobban hasonlít a tündék fülére! Ezzel az eljárással még érdekesebb eredményt lehet elérni, és a fület a kívánt formájúra lehet vele alakítani. Efix Roy munkája!   ..
Modorosblog A folyamatmigráció 2010.11.30 06:00:00
2010. XI. 1. -Szép jó reggelt kívánunk minden Bitumexkovbojnak- és angyalnak. Itt ezek a kedves urak mellettem egyenesen a pakisztáni DRA kész megoldásokat nyújtó tanácsadócégtől érkeztek, hogy a most kick-offolt "Gardiner" fantázianevű projektünk keretében best…..
Bárzongorista 2010.11.30 08:59:57
B-oldal Ez a zenei érettségi 2010.11.16 07:27:00
Sampling alapú zene az 1930-as évekből (magnószalaggal): maximum eddig jut a XX. század könnyűzenéjében az, aki érettségizésre adja a fejét ének-zenéből. (Mondjuk ahhoz is gratulálok.) Nagyon szép, kissé fölényeskedő leírást találtam dr. Bánhidi Lászlóné - Klasszikusok…..
Omid Reza Mir Sayafi iráni bloggerélt 29 évet Omid Reza Mir Sayafi iráni blogger-újságíró a teheráni Evin börtönben halt meg 2009. március 19-én. Emberi jogi aktivisták szerint a blogger azért halt meg, mert nem látták el súlyos sérüléseit. Azt nem hozták…..
Bárzongorista 2010.11.01 20:20:03
Üdv!Láttam, hogy született már alkotás „a modoros pókeres” témában, de az online alfajról méltatlan módon még nem (találtam). Ha megüti a szintet, akkor „haccójon” a közösbe, ha nem, akkor meg a levesbe. Csatoltam.Huácsá!  Az online pókeres…..
Világkor A NASA pajzs 2010.10.31 15:49:00
A NASA nem vádolható kishitűséggel:  a Solar Shield pajzsot húz Észak-Amerika fölé, hogy megvédje a terület elektromos hálózatát a nyugodt időszaka vége felé járó Nap gigantikus kitöréseitől. A rendszer a Hold nélkül mindenesetre már…..
Bárzongorista 2010.10.31 20:56:25
@Goompah:

@Goompah:

Dehogynem! Pont a hét kialakulásánál tárgyalja (A Hold Babilon fölött, In: A Hold tragédiája, Kozmosz, Bp, 1979, 49 old.)
Otthon, okosan...              Erdélyben számos túlméretezett romapalotával találkozhat a vétlen utazó.  A cirádás, bádogtetős épületek többsége mind a mai napig befejezetlen, ami nyilván az építtetők…..
SF.blog Darth Vader á la Beethoven 2010.10.28 18:00:00
Ma esti zenei kínálatunk: Richard Grayson zongorista versenyművé komponálta John Williams klasszikusát, a "Birodalmi indulót", mégpedig Beethoven stílusában.   ..
Bárzongorista 2010.10.28 21:43:53
@vuvuzela importőr:

Egyszer hallgasd meg egy jó minőségű fülhallgatóval az eredeti John Williams változatot! Meg fogsz lepődni, mennyi hang van benne...

Nekem egyébként ez a kedvenc darthvaderes videóm:

www.youtube.com/watch?v=3eZBevXohCI

:)))