Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt)

0 bejegyzést írt és 1725 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ide megírhatok mindent, amit érzek, gondolok, ugyanis nem olvassa senki. Vagy alig. Pedig a facebookon, és a nagy közösségi oldalakon csak tucatárunak érezheti magát az ember, mégis, odavonzza a sokaság, a kíváncsiság - és rabja lesz. Pedig, ha igazán meg akar valamit ismerni, el kell vonulnia,…..
Golyóstoll blog Retró: PEVDI CARO 2018.01.29 21:54:16
"Mindig csak ígérget, aztán semmi sem lesz belőle." - gondolhatja a visszatérő olvasó, hiszen már számos alkalommal fenyegetőztem vele, hogy a nagyközönség elé tárok néhány, az átkosban Magyarországon gyártott írószercsodát. Nos, eljött a nagy nap. Leporoltam a gyűjteményem, és idén igyekszem…..
                                 Ismét böngésztem sorstársunk Zsotza blogján, s ezúttal is egy érdekes cikkre bukkantam, melyet  itt a közös blogon is elérhetővé szeretnék tenni az olvasók számára. Hát olvassuk..... Idén,-2010-ben- 85 éves jubileuma van az…..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2018.01.30 15:22:54
@Csakegyember: Miket meg nem Találsz.... köszönöm!

@t.csilla: Szerintem sem lenne önmagában baj, hogy egy Tanúkkal szimpatizáló, külsősnek tűnő könyv születik, -de azt ne kelljen már objektívnek, és függetlennek tekinteni.
A nagy nyilvánosság előtt elkövetett bűnökért nem zártkörűen kell bocsánatot kérni. Egy bizonyos politikai beszéddel is ez volt a baj, ami aztán ki lett szivárogtatva. Rutherford ha az egyenes utat választotta volna , talán elveszít néhány ezer fanatikust, de sokkal hitelesebb lett volna szerintem. Persze, még megérhetjük, hogy bocsánatot kér a Vezető Testület. Mindenki csak nyerne vele. Ti hogy látjátok?
Ha azt mondom 67 évesen, hogy: szocialistának születtem, akkor arra gondolok, akik olvassák értik, hogy ez a mondat nem csak egy értelmet hordoz. Kivált, ha ez egy vers-értékű rövid szösszenetben olvasható. De ha valaki meg akarja nekem magyarázni, akkor arra azt mondom: Igaza van. Költői túlzás…..
A brooklyni kivonulás történetének az utolsó "titkolt" ügyletéhez értünk. Amikor a Vezető Testület elhatározta, hogy elhagyja Brooklynt (2009), akkor már ezen sorozat korábbi részeiben bemutatott épületek eladása megtörtént vagy éppen folyamatban volt. Az eladásra felkínált…..
Biztosan találkozott már minden olvasó Jehova Tanúival, akik utcákon, tereken, vagy házról házra járva megszólítják az embereket, beszélgetnek Isten Királyságáról. Jehova Tanúi  arról vannak meggyőződve, hogy az "igaz vallás" (a hiteles kereszténység) elmaradhatatlan ismertetőjele ez a missziós…..
JT BLOG Ilyen volt 2016 a blogon 2016.12.31 02:53:00
Ebben az évben is szeretnék lezárásként kis visszatekintés írni az órákon belül elmúló évre. Az eddigiekhez képest más formában szeretném megtenni. Azért, hogy ne okozzak senkinek sem csalódást, előre jelzem miről lesz szó és ennek függvényében lehet dönteni az olvasásról vagy a nem…..
Kedves Olvasóink! Rám hárult e magasztos feladat, hogy bevezetőt írjak a közös blog első évfordulója alkalmából. Megbízott krónikásként, röviden összegzem az oldal eddigi történetét, ill. jellemzőit. 2016 elején született az ötlet, hogy indítsunk egy blogot egykori, és aktív Jehova Tanúi…..
Régen még mondhattuk, főleg mérgünkben a sok álláskeresési kudarc után, hogy ha nagyon nem ment az álláskeresés, hogy „legfeljebb elmegyek takarítani”. Aztán szembejött a valóság, és kiderült, hogy OKJ-s végzettség kell hozzá, magántakarítói munkák pedig csak szigorúan referenciákkal, ajánlásokkal…..
Írta: Tim Challies - eredeti: Is Your Church Messy Enough? Szeretem a gyülekezetemet, szeretem azokat az embereket, akikkel hétről-hétre összejövünk. Jópofák, kedvesek, könnyű kijönni velük. De ki mondta, hogy az a jó, ha a gyülekezet ilyen kiszámítható és kellemes? Mi van akkor, ha a jó…..
Jehova Tanúja vagy jehovista? Egyház vagy gyülekezet? Netán Isten népe? Vallás vagy nem vallás? Szekta vagy mégsem? Talán a mai Tanúk nem is tudják, hogy az elnevezés milyen problémásnak számított a 80-as években. Még véletlenül sem volt szabad "vallás"-nak, netán "egyház"-nak…..
Anthony de Mello híres bölcs mondásairól, történeteiről. Most azt a tanulságos tanmeséjét osztanám meg veled, amelyiknek kétféle befejezése is létezik. A sasfióka története jól szemlélteti mi is áll közted és a céljaid között.   Az első történet így…..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.10.10 18:29:45
@nicku: >>" Amikor álladóan csak azt hallja az ember, hogy nem tud helyesen dönteni, csakis a helyes útmutatás a hű és értelmestől jön, azt előbb-utóbb el is hiszi. Teljesen lebutítják őket, minden vacakságért a folyóiratokat szedetik elő velük, hogy megnézzék mit tanácsolnak benne. "<<

Mindezt megfejelik evvel: „Bízzál Jehovában teljes szívedből, és a magad értelmére ne támaszkodj” (Példabeszédek könyve, 3. fejezet, 5. vers, Új Világ fordítás), pedig a teljes Szentírás nem az értelem csaknem teljes lekapcsolását tanítja:

>>" És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata."<< (Róma 12:2 )
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.10.10 18:55:15
@Csakegyember: Nem akarlak elszomorítani... de én húsz évig "sirattam" az elveszett éveket. Ma már azt tudom mondani: hálás vagyok a Mennyei Mesternek a fájdalmas kiképzésért.

Ha csak egy Jehova Tanúnak tudtam szolgálni, segíteni a szabadulásában, már megérte. Az Örökkévalóságban pedig már a sebeink is teljesen begyógyulnak. Most még ott vannak a hegek, és az emlékek, az elvesztett barátok,és az elveszettnek tűnő évek fájdalma.
Kingdom A megmentés bárkája 2016.09.30 00:00:00
   A megmentés bárkájában vagy? Úgy hiszem, Jehova Tanújaként nem kell hosszasan gondolkodni, hol található a megmentés bárkája, gyakorta hallhattuk ezt a hasonlatot az emelvényekről. Egyértelmű volt ,hogy a szervezethez való lojalitásunk a megmentés garanciája.…..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.10.10 18:33:20
@kingdom:

>>" Vajon formálhat-e bármely önmagát kereszténynek valló szerveződés jogot arra, hogy az ő közösségükhöz való tartozás a megmentés garanciája?"<<

Azért erre nagyon érdekes magyarázatot kaptam. Nem biztos, hogy aki bent van a Szervezetben, az üdvözül, de aki kint van-holott lenne lehetősége, hogy bent legyen, az biztos, hogy megsemmisül.
2008 nyarán végre hazalátogattam vajdaságba. Meglátogattam édesanyámat, rokonaimat, barátaimat, ismerőseimet. Sok helyen elmondtam a bizonyságomat, addigi élettörténetem, többek között a Törökbecsei Teljes-Evangéliumi Gyülekezetben is. Imádkoztam legtöbbjükért is, akiket meglátogattam. Amikor…..
  Nem szokásom ily gyorsan újabb posztot megjelentetni, de nem tehettem másként. Ugyanis egy nagyon érdekes pillanatra lettem figyelmes, melyről a hírközlő eszközök is beszámoltak... Ez az ötkarikás játokokon történt, az 5000 méteres női hosszútávfutás során. A lényeg itt tekinthető meg:…..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.10.10 13:33:08
@Inquisitive Man: Erről van szó.
Még ha sok Sorstársunknak nem is tetszik,
de azt tudom mondani, hogy csak Krisztus miatt érdemes a Tanúktól megszabadulni, nem a sértődések, és a korlátok miatt,
mert a cégéres bűnökbe tévedt ex-JT-k élő reklámtáblái az Őrtorony zrt-nek, hogy lám lám, ezért sem szabad abbahagyni a Watchtower szemináriumokat, mert akkor elzüllenek.....
Ezen kiadvány a kedvenc terjesztett kiadványom volt, a prédikálótáskámban mindíg volt belölle 4-5 db. Egy darabot találtam nemrég, ami egy 1985-ös példány, ezt lapozgattam át zrt szemüveg nélkül... és megérte! A watchtower zrt szerint ez Isten neve: Amit a watchtower zrt így fordít:…..
  A kérdést a 2016 októberi Ébredjetek címlapján teszi fel a Watchtower... jobb később, mint soha! Igen, tényleg létezett! Sőt! Mind a mai napig létezik! Hiszen Jánosnak is Jézus Krisztus adott kinyilatkozást, és megígérte, hogy minden napon velünk lesz a világrendszer befejezéséig! A válasz a…..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.10.10 13:25:00
JT BLOG 102 éve 2016.10.02 03:16:00
Az évnek két olyan napja van, amelyik számomra kiemelkedik a többi közül. Ezek a szüleim születésének a napjai, július 28. és október 2. Talán meglepő lehet, hogy a tőlük kapott tanús nevelés ellenére fontos számomra a születésnapjuk, de van ennek is egy hosszú története. A nyári dátumról sok…..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.10.10 13:11:56
@ambrosios: >>" Ennek a kimondása nem olyan egyszerű, ugyanis tanítások sorát rántja magával, minden olyanét, ami a sürgősségre épít.

Azok számára aki valamiféle dátumhoz ragaszkodnak, hogy addig biztos eljön nem igazán lenne nagy csalódás. "<<

A szabadulásom idején ezért is foglalkoztam sokat az 1914-es dátummal, mert az Őrtorony Társulat hitelessége erre épült.
Ha 1914-ben nem jött vissza Jézus, és évekkel később nem nevezte ki a "Hű és Értelmes / Bölcs Rabszolgaosztály" -nak az Őrtorony-elitet, akkor az E G É SZ Watchtower-teológia bukik. Túl sokat kockáztattak, de még így is ott van a fizetőképes kereslet, a Nagy Sokaság.
Kismese Milyen hideg ez a február 2016.02.01 19:34:29
Dráni írta. (Bornai Tibor) 1980 táján kaptam lehetőséget a nagyhatalmú Erdős Pétertől,(Hanglemezgyár) hogy egy nagylemeznyi anyagot felvegyek. Az akkor még nem KFT tagok, akikkel baráti viszonyban voltam, (Dráni, Náti) nagyon jó kis dalokat adtak nekem. El is készült a demo, a kb. 8 négyzetméteres…..
Kismese Kafkaz: Földlakó 2014.01.29 20:46:16
Egy júliusi délelőtt siettem haza egy kis bevásárló körútról. A hőség már fente a fogát, alig vártam az otthoni hűvös szobát és jeges limonádét. A rádiót szórakozottan kapcsoltam be az autóban, ez a dal ment. MI EZ??? Emlékszem, csak úgy borzongtam, annyira tetszett. De jó…..
A fenti bejegyzéssel találkoztam a Facebook-on nemrég... Valami beugrott arról, hogy a nyelv olyan, mint a tűz... nektek mi jut erről eszetekbe? Gyülekezeti titkok megsértése?..
Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) 2016.09.05 10:14:58
@Atyek:

Köszönöm Atyek,hogy az egész történetet Megírtad, és Publikáltad: én egyszerre elolvastam az egészet: nagyon jó!

Szeretettel ajánlom mindenkinek: atyek.blogspot.hu/
   Már régóta megfogalmazódott bennem ez a kérdés, csak még nem jött el az ideje, hogy feltegyem... Vagyis már régóta tudtam, hogy felteszem...de korai lett volna... Ugyanis meg kellett várnom, hogy elteljen az egy év a kiközösítésemtől... Igen minimum egy év..... S ez mint  tudjátok, írtam is…..