Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalpy71

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szubjektív válogatás az utazásaim során különösen megkedvelt tésztaételekből. Kimaradt szerinted valami fontos? Itt pedig van egy elég durva breaking news!..
Mivel felmerült, hogy önálló bejegyzése legyen a pénteki latakiai incidensnek, melyben a felek egybehangzó megerősítése szerint a szír légvédelem lelőtt egy török Phantomot, úgy döntöttem, hogy lesz (június 22. éjfélre visszadátumozva). Különös tekintettel arra, hogy a…..
Air Power Blog Air Power News 9. 2012.05.04 21:53:00
Újabb bejegyzés a légtér (és űr) mint közeg katonai célú felhasználásának-uralmának híreihez. :-))) Zord..
Egykori alma materükből érkezett vendégek időznek a napokban a kecskeméti vadászrepülőknél. A svédországi Satenas (magyarul Sátános) kiképzőezredétől (Skaraborgs Flygflottilj F7) három Charlie és három Delta Gripen települt át, hogy az egykori…..
Kalpy71 2011.11.18 08:48:19
A világ legkiterjedtebb méretű kormánybunkerének pontos helyszínét egy dokumentum birtoklása miatt, mindvégig tudta az ellenség. Az 5,7 milliárd német márkáért megépített 20 kilométer hosszú szuperbunker ráadásul "csak" egy Hirosimára ledobott atombomba ereje ellen…..
Új alkalmazás jelent meg az App Store-ban, amit szerintem mindenképp érdemes lesz letöltenetek. Egyrészt meg ingyenes és alig foglal helyet, szóval miért ne.De vannak azért olyan érvek is, amik meggyőzik a digitális szemétdombok legfőbb ellenségeit arról, hogy az ELMŰ appot…..
A toszkán utazással foglalkozó sorozat befejező részében a szálláshelyünket és az egyik este ott kipróbált vacsorát mutatom be. San Gimignanótól pár kilométerre laktunk az Il Casale del Cotone nevet viselő, 1676-ban - szokás szerint dombtetőre - épült toszkán…..
Kalpy71 2011.08.10 09:33:46
Most, hogy a fejlesztők egész testes letámadással vethetik magukat az Apple felhőalapú szolgáltatására, a vállalat nyilvánosságra hozta az iCloud árazását.  Alapesetben ugye ilyen nincs is, hiszen 5 gigabájtot minden felhasználó ingyen kap majd az Apple-től, de simán…..
A hazai repülős közösség súlyos megaláztatást volt kénytelen elszenvedni a MiG-29-esek tavaly decemberi elsunnyogott kivonásával, mely egy korszak lezárása volt (lehetett volna...) a Magyar Honvédség történetében. A szerencse és néhány repülőbarát elszánt lelkesedése…..
Kalpy71 2011.07.18 20:38:15
A kérdés ott motoszkált eddig is a fejünkben. Azt tudjuk, hogy sokan azért jailbreakelnek, hogy a fizetős programokat ingyen megszerezzék, de mivel az ismerőseim körében ez az arány abszolút elenyésző, nem mertem volna tippelni, a mai magyarországi helyzetre. Most Lovas Endre…..
Kalpy71 2011.05.17 14:22:32
@ePtOn: De van! :)
Kalpy71 2011.05.17 14:43:24
@Flatline_: kb 13-14 euro....
Magashegyi kiképzés Szlovéniában. A lehetőségért köszönet azoknak, akiket illet. Kísérje őket a szerencse, bármerre is veti őket a magyar katonasors! Zord..
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
Kalpy71 2011.03.29 09:54:06
@Robykee: Előtte is volt.... a Thököly úti bkv valamiben..... :)
Nos, Ace22 barátunk megrázta magát, és sorozatának december elején megígért harmadik részét (pontosabban: a harmadik rész első fejezetét) máris a Lemilblog olvasóközönségének értő és kritikus tekintete elé terjeszti. Ha az ilyenkor szokásos csúszópénzt anyagi ösztönzőt…..
 Országos kiadás.Budapesti kiadás.ZordA HM cáfolata, melyet ugyanaznap 1842-kor tettek fel a honvedelem.hu-ra:„Cáfolja a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Nemzet február 18-i, pénteki híradását arról, hogy üzemanyaghiány miatt veszélybe került a Gripen vadászgépek…..
Az alábbi posztoló elég gyakorlatias kérdéseket tesz fel a másodfokú eljárással kapcsolatban. A Zugügyvéd is választ ad egy kérdésre: Csak időhúzás miatt nem érdemes fellebbezni. Kedves Ügyvéd Úr! Szívesen venném a Zugügyvéd,vagy tisztelt bloggolók…..
Kalpy71 2011.02.11 14:31:23
@Medx: :)))))
Senki nem hiszi, hogy a nagy fekete autó azért tol le, mert így biztonságos és gyors. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kalpy71 2011.02.09 16:58:14
@Mityu: Igaz, de nem is ez a dolga, hanem az, amit itt csinált, kérdéseket tesz fel, nem ?
Aztán majd a szakértők és a magánemberek megválaszolják, bár lehet, hogy az utóbbiaknak nem lesz igazuk.....
Kalpy71 2011.02.09 17:00:53
@phrascarica: nem számít, részlet kérdés... az őrző-védőnek (bocs a csúnya szóért) nem az a dolga, hogy eldöntse, hanem az, hogy az eljárási szabályaiknak megfelelően eljárjon.....
Bernie Ecclestone szívesen látná családjában a világbajnokot. "Egyáltalán nem lenne probléma, nagyon jó vejem lehetne. Vicces, normális, vannak céljai, és keményen dolgozik, hogy elérje azokat. Kedvelem őt, bepróbálkozhatna náluk" - válaszolta a Bildnek az F1-főnök…..
Kalpy71 2011.01.28 15:23:43
@LongJohnHolmes: A neje.....
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Minden foglalkozásnak megvannak a maga emblematikus figurái, akik mintegy megtestesítik az adott területet, s nevük még az érintett szakmán kívülieknek sem ismeretlen: ilyen volt idehaza sokáig Tonhauser László, aki bűnügyes zsaruk generációinak volt a példaképe, vagy Ambrus…..
Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző…..
Kalpy71 2010.11.08 10:23:29
@ó jaj: Már ne haragudj de ezt a legfőbb ügyészt nem fogják tudni megfélemlíteni.... ugyanis jövő tavasszal lejár az ideje és nyugdíjba megy......

Szóval ???

Tudom jön a fideszes ügyész és az majd elintézi....

Majd ez is jó lesz figyelemelterelésnek..... az igazán fontos ügyekről.

Mellesleg aki bűnös bűnhődjön, de aki csak vádaskodik az is!
Egy iPhone programozói oktatásra látogattunk e heti hirdetőnk, az SWGuru meghívásából, hogy közelebbről is szemügyre vehessük, miből készülnek a programozók, mit lehet megtanulni öt nap alatt, és elégedettek-e a tanfolyamot elvégzett emberek.Maga az oktatás az Üllői úton…..
Kalpy71 2010.11.03 09:16:42
@szucsadam: A Google korában ez már példákkal ellátva nem nagy dolog, főleg ha van már programozói tapasztalatod. Ennek ellenére én nem tartom rossz 5letnek, mert van akinél ez ad lendületet.....
Remek komment jött Mukkától ehhez a bejegyzéshez: egy link, ahol egy 1987-es árlistát lehet megcsodálni. Sajnos a szken minősége nem a legjobb (vagy lehet, hogy már az eredeti is így néz ki), de azért jól olvasható rajta néhány horrorisztikus szám. Egy 286-os IBM-AT 640 kilobájt…..
Kalpy71 2010.09.22 21:50:35
@Cirrus: Nekem ezek voltak a régi szép idők...

Vittük a gépünket (80 évek vége, 90-es évek eleje) a magnót (floppy drive-ot) és a kis Junoszty tv/monitort és cserélgettük a programokat.....

Az megvan, hogy manapság akkora a windows-ban egy ikon, mint egy C64-es gép memóriája volt???? És arra (C64) rengeteg programot készítettem, mindenféle szótár oktató programot....
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
Kalpy71 2010.09.07 11:22:38
Sziasztok,

@tiboru: A Te hibád volt, remélem azt tudod? Neked kellett volna már elsőre a jó szerelőt hívni!

@Hadrian77: Miért is ? Te olyan szemellenzős emberke vagy aki nem tudja elképzelni, hogy reggeli tornát mondjuk rövidnadrágban és pólóban végezzék el?

A ZMNE-n ha kell (költségvetési megfontolások miatt) lehetne műkörmös tanfolyam is akár.
De a katonai hallgatókat szeparálják el teljesen a civil hallgatóktól és lehetne kétféle házirend is... és ennyi....

Üdv, Tamás.
Kalpy71 2010.09.07 11:23:16
@Kalpy71: Bocs az első kommentből kimaradt a :)