Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péntek Zsolt atya

95 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Székely János szombathelyi megyéspüspök szerkesztőségünk (Új Ember) kérésére írt jegyzetét olvashatják   Székely János püspök gondolatai a koronavírusról és más, lelki vírusokról.   Először is idős, beteg, bajban lévő embertársainkhoz szeretnék szólni. Nagy szeretettel gondolunk rájuk, együtt…..
Az emberek ha meghallják azt a szót, hogy egyház vagy Katolikus Egyház, akkor egy szabályokból és tilalomfákból álló útvesztőt képzelnek, el, ami nem engedi őket szabadon szárnyalva élni. Lehet így is elképzelni az egyházat , hiszen Jézus mustármaghoz is hasonlítja az Isten országát, ami a szinte…..
Keresztelő János valami újat látott meg Jézusban, amit addig nem látott még. Mi is vegyük észre Isten Lelkét a másik emberben!   Az emberekben észrevenni valami többet mint amennyit csak az anyagi valóság megmutat. A világban többet látni, mint amit tudományosan megmérhető. Ez a  keresztény…..
https://www.facebook.com/kosditemplom/photos/a.345619392304625.1073741828.345579265641971/755829377950289/?type=3&theater    ..
Vízkereszt, vagyis urunk megjelenésének ünnepe. Ez az ünnep, az Időszámításunk előtti időkből ered, Egyiptom Nílus menti vidékéről.Minden év  január 6 án merítettek a Nílus vizéből és a vizet meg szentelték. Ezt az egyiptomi szokást töltötte meg keresztény tartalommal a harmadik században az…..
Péntek Zsolt lelki írásai 2018.01.06 16:48:11
AGalgamácsai ministránsokkal meglátogattuk Budapesten a parlamentet és a Szent István bazilikát Itt éppen a Szent István bazilika kupolakilátójában vagyunk háttérben a Parlamenttel. Ez pedig az országház múzeuma. Az összes kép itt látható.  ..
Ezekhez van épített környezet a diákoknak!   Amerikai foci. . Fehérben védekezni készül a csapat. . Sikeres blokkolás. . A nézők és a "partjelzők" . Most támadás és sikeres elfutás látható. . Vizilabda . A két magyar fiú a vízilabda csapatot erősíti.(Mivel nem szabványos a medence…..
A legnagyobb éves magyar összejövetel,Az itteni Magyar Katolikus Misszió szervezésében.   Körülbelül 250-300 fő vehetett részt az eseményen.Volt rakott káposzta, sertéspörkölt, dinsztelt vöröskáposzta, sültkolbász, sülcsirkecomb, flekken, gulyás, lángos..A Muzsikás együttes zenéje szólt a…..
Az Isten háza a templom. A művészet által is szeretnek az emberek kifejezni valamit a gondolkodásukról.Milyennek gondoljuk az Istent?A középkor Gótikája és Barokk művészete jól reprezentálja az adott kor Istenszemléletét. San Franciscoban a mostani székesegyház igen modern. A keresztelőkút a…..
San Francisco mellet hatalmas fák is találhatóak Sok felé van Redwood (Vörösfenyő?), de egy kis területen igen öregek és nagyok.Csodás kirándulásom volt ide. A hely nem délre van, ahol az azonos nevű Redwood citi, hanem San Franciscotól északra át a Golden Gate híton. A hely neve Muir…..
Közeledünk a városközponthoz. San Francisco (meredek) utcáin. (Télen sincs fagy ezért nem probléma a meredek utca.) Ilyen magasra is jár villamos, de a földben lévő kábellal húzzák fel.Ez a San Franciscoi "Cable Car" Persze a Lexus kocsi sem ritka ahogy a képen véletlenül látszik. Most pedig…..
San Francisco Városháza Citi Hall. (Polgármesteri hivatal) Augusztus 16. A világban Szent István ÜnnepeEzen alkalomból felhúzták San Franciscoban a Magyar zászlót a Polgármesteri hivatal főbejárata fölé. Bent is volt egy kis ünnepségEgy kis Magyar és San Francisco süti Kifelé menet…..
A cél : Priory School Portola Valley Isztambulon keresztül: Ide jöttem:http://www.hungariancatholicmission.com/aboutus/mass.htm A kápolna bejárataA szerzetes atyákTipikus képek a környezetről:..
Augusztus 9-én indultam egy újrakezdett úton.Közel két hónapra jöttem Kaliforniába hogy majd helyettesítőként az itteni magyar közösségnek legyen papja amíg Maurusz atya szabadságon lesz. A hit és az emberi élet sokszor az út gondolatával van jelképezve.Jézus is beszél a keskeny útról. De Jézus nem…..
Nagy Zoli jóvoltából sikerült rendes ékezetekkel és mindenki számára elérhető tárhelyet kapnom.Egyenlőre a saját összegyűjtött egyházi anyagokból álló gyűjteményemet bemásolom úgy, ahogy van. Mindenki kedvére válogathat innen:http://pentekzsolt.vacem.hu/dokumentumok/ …..
A múlt héten Balatonkenesén voltam pap barátaimmal szabadságon öt napig.Most teljesen új feladatok várnak és néhány régi megszűnik.Galgamácsa, Vácegres és Váckisújfalu helyekre fogok rendszeresebben kijárni és Kisváci szolgálatom megszűnik.A honlap is bővülhet nemsokára, de…..
A mai napon elkezdtem felújítani a honlapomat. Főként állandó anyagokkal és honlap hivatkozásokkal fog bővülni!  ..
Mária Mennybevételének napja Katalin, György és Szanra a felajánlás alatt előadták az Ave Mariát Köszönöm a kisváciak nevében is a szép zenei szolgálatot!..
Vasárnap Kelet-Nógrádba mentem misézni. Cereden a harangtorony műemlék és külön áll a templomtól.Szép világos barokkos stílusú kis templom A sekrestyés a családjával Zabar temploma kívűlről és a zabari templom belülről Szilaspogonyban a kápolna felújítását a helyiek…..
Oblátus tagok lelkigyakorlata volt Tihanyban. A lelkigyakorlatot Domonkos atya vezette :)..
Hangulatos ebéd keretében búcsúztattuk a májust és köszöntöttük Csáki Tibor plébánost. Az összejövetel a hagyományos eddigi összejövetelek stílusát idézte. Közös vacsorák a régi plébános atyával is szoktak lenni, annyi különbséggel, hogy azok általában a délutáni…..
Hála Istennek, Kinga nővérnek és a dolgozóknak! Kinga nővér már több éve nyugdíjas, de rendületlenül szervezi az öregotthonokban a lelki programokat. Misék előtt és után is végigjárja a  szobákat, beszélget az idősekkel...A képen balra látható Kinga…..
   Itt megtekinthető a Google naptáram!      ..