Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Francescoli

54 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez új dolog. TigrismókuS. hiányol dolgokat, feszélyezi őt Maxina múltbéli jelenléte és jelenlegi fizikai létezése, a kommunikáció, és sok minden egyéb is. Megoldásként B-ket javasoltam. Először kettőt: B eszéd és B aszás... Aztán lazulásként a B echerovka és a B or... Végül desszertként a B…..
Hallo, a Sas horgászni ment, vétel   Bár világszerte kiverte a biztosítékot, nálunk viszonylag kisebb hullámverést okozott a politikai és társadalmi közéletben az izraeli kémszoftver vitatható felhasználásával kapcsolatos PEGAZUS botrány.  Úgy tűnik eddig. Ha igaz ugyanis a direkt 36 oknyomozó…..
Francescoli 2021.12.14 13:42:49
@evilwolf: birka már bemondta, hogy egyik sem volt komcsi ( a "volt" használata érdekes, de én mondjuk el tudom fogadni, mint eufemizmust... :-D ), én kiegészíteném annyival: "nemzeti-szocialista". Hm? ;-)
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Francescoli 2021.09.28 11:01:13
@yolomester: ...a repülőgép is "négy fal között?" Mer' akkor Lyndon Johnson. ;-)
Nos, úgy tűnik, hogy egyre több sebből vérzik a kormány remek válságkezelése. Ez a kezelés, amit a sajtóban világszínvonalú kezeléseként adunk el, úgy tűnik, hogy gyakorlatilag teljesen ad-hoc elveken működik. Ezek a lépések immár nem csak az ellenzéki oldalról, hanem a kormánypárti nagyágyúktól is…..
Francescoli 2020.04.21 11:12:16
@MAXVAL bircaman közíró: pontosan jól látod a helyzetet! (bár valamelyest sajnállak, hogy felmenőid korán elhalálozván jelen helyzetben az egyébként is polgáriasan visszafogott szolidaritásod és szinte észrevehetetlenül diszkrét empátiád már nyomokban sem kimutatható). ;-)
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
Francescoli 2020.04.15 14:32:09
@Boar.: nagyjából jól látod, igen. Bár... egem személy szerint halálra rémisztett ez a lehetőség, hogy én, vagy bárki a szeretteim közül esetleg Kásler "tízparancsolat" Miklós "doktor" kezei közé kerülhetne! Szóval maradjon csak a helyén, és végezzen mellkasi gyakorlatokat, hogy elbírja a várhatóan brezsnyevi mennyiségű kitüntetést, amit a járvány legyőzése után kapni fog.
Természetesen szereposztó, mi más?! 2019 május. Maxina, az "eredeti", 8 év után lépett. Nevet az iránta való tiszteletből nem változtatunk (királyi többes. Többes, érted?! ;-) ), amúgy is Max-hoz csakis egy Maxina illik. Így azután a név szabad, ha akad olyan, aki szintén szabad, képesnek és…..
      Az a pasi nárcisztikus - mondják egyesek, de mit is jelent ez? Egy mondatban megfogalmazható: menekülj! De honnan ismerheted fel, hogy egy nárcival van dolgod? A nárcisztikus a legjobb manipulátor a világon, ahogy ezt a politikában is látjuk jelenleg. Kapcsolati téren  értelmezve a…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Francescoli 2019.06.11 16:29:57
@ComLo: jaja...de hamáraktuális, akkor a China syndrome ANNYIRA sz@#? Szerintem nem... ;-)
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..
Francescoli 2019.02.11 14:19:38
@444: bakker, nagyon remélem, hogy ezt direkt nyomod - és akkor hatalmas tiszteletem! ;-)
Bárgyú filmek, takaró alatt, tökmag és szotyi, simogatás, nem tudom meddig tart puha pamutpólód és hol kezdődik bársonyos hasad, azt sem tudom, alszol-e már, vagy én alszom, és téged álmodlak.   2018 december    ..
Bárgyú filmek, takaró alatt, tökmag és szotyi, simogatás, nem tudom meddig tart puha pamutpólód és hol kezdődik bársonyos hasad, azt sem tudom, alszol-e már, vagy én alszom, és téged álmodlak.   2018 12.06...
Francescoli 2018.08.29 13:22:38
@Spica: ??? a Torrente felügyelős képre gondoltál? :-D
írásblog hangulat 2018.07.31 12:05:12
Időnként teszek egy kitérőt az írott zene világába, oda, amit "verselésnek" nevezünk, s ahol S. is énekelhet, nem bántva mások "vájt" fülét. Amikor pedig sűrűsödnek az efféle kirándulások, akkor biztos lehetek abban: valami nagyon szép, jó, izgalmas és meghitt kapcsolat kezdődik - vagy éppen ér…..
Merthogy Gáspár úrfi is beszállt a bizniszbe, és ezzel Viktor bácsi újabb eszközt kapott uradalma felvirágoztatásához. Egyik vasárnapi ebéd közben, amíg kicsik és nagyok Anikó néni tyúkhúslevesét kanalazták, az Orbán család átbeszélte uradalmuk helyzetét. Végül arra jutottak, túlságosan fél vállról…..
Francescoli 2018.07.12 13:41:48
@röf: gyönyörű riposzt, 'egyenlőre' ez viszi a prímet! :-)
Francescoli 2018.07.12 13:47:10
@Orbán veje: Nah, látom másnál is kesernyés mosolyt fakaszt az ódivatú, komcsi neveltetés! :-D
Fent/Bent vagyok a Linkedin-en, a szakmai fészbukon - egy valamirevaló munkavállaló 2018-ban nem lehet meg enélkül... Természetesen vannak előnyei is a tagságnak, például rég nem látott egykori kollégákkal lehet örömködni egymásnak. Olvasgatni lehet a remek önéletrajzokat - gratulálhatunk a pár éve…..
Francescoli 2018.07.12 09:02:14
@mindenannyi: megértelek... én a válság csúcspontján, vidéken, 216 válasz nélkül maradt megkeresés és pályázat után mint legutolsó szalmaszál gondoltam a "vasútra", és szó szerint ugyanez történt. (BTW: lehet, hogy MINDENKI így jár? Vajon van-e valaki, aki emígyen tudott jelentkezést leadni? Nem lepődnék meg, ha nem találnánk senkit... :-D )
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
Francescoli 2018.07.09 16:02:17
@bioLarzen: +1 (...ráadásul elírásnak is gondoltam egy pillanatra, és csodálkozdam, hogy már akkor is volt EFOTT? Asszem amúgy elég idősek vagyunk ahhoz, hogy minden T-végű cuccról a Találkozó jusson eszünkbe! :-D )
Ebben a cikkben kifejtem a véleményem a nagypályás futball egyik legnagyobb technikai problémájáról, amiről eddig még senki sem beszélt. Ezen kívül főleg taktikai szempontból fogom elemezni legjobb 16 csatáját, főleg az izgibb meccseket...
Francescoli 2018.07.05 14:07:06
@bitliszbá: Ne aggódj, a FRA-ról már pénteken "gondoskudunk"...az előző hsz kérdésére, már ti. hogy "mihez kezd...?" még egy hetet várni kell. (azért nem mertem azt írni, hogy "még 1-7-et" ;) )
Vamos Céleste!!!
Francescoli 2018.07.06 08:23:18
@BenErdelyi: :-D :-D :-D
  Szeretnéd a kapcsolatod sürgősen szétdúlni? Értem én. Van az úgy, hogy nincs idő a finomkodásra. Akkor hát elő a baltát, a tomahawkot és essünk neki! Javasolnám azért, hogy mielőtt nekivágnál a nagy letámadásnak, előbb mégiscsak olvasd végig. Talán az sem volna…..
Magyarország 2010 óta majdnem 50 hellyel került hátrébb a sajtószabadság helyzete alapján. Üzenet Seehofernek: az Orbánok, Trumpok nem megbízható szövetségesek. A magyar miniszterelnök mint emancipunci: a nők alkalmatlanok a politikai pályára...
Francescoli 2018.04.27 12:40:07
@taga20: ;) szívemből szóltál - csak az a baj, hogy élni is fog vele...sőt: valószínűleg a heti jelentésbe is bekerül, aztán plusz pont, plusz pénz, plusz buksisimi... :-/
Csak akkor kaphatna pénzt Magyarország – és a többi tagállam is – az Európai Uniótól, ha garantálja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Ugyanis csak így ellenőrizhető: más tagállamok polgárainak adója hova folyik. Nálunk Polt Péter a garancia arra, hogy soha ne vizsgálják, ki és mennyit lop el a…..
Francescoli 2018.04.24 09:31:55
@Shish Yakoo: ott a pont. Az más kérdés, hogy hinni a változásban és tenni érte jobb (szerintem), mint legyinteni. De nem fényes a helyzet, úgy kb másfél évszázada. :-(
A második ellenzéki tömegtüntetés 8 következménye: mi történik, ha folytatják? Van-e esélye annak, hogy Orbán kiegyezzen? ..
Francescoli 2018.04.23 10:22:48
@Megdobbent: szívemből szólsz! Én is nevetek...bár leginkább sírva! :-/
Még szerencse, hogy a B-oldalt futtatom. Bár tragédia, hogy van gyermekem, aki itt & most "kezdi" az élést...
Nem egyszerű "magyarnak lenni most".
;)
Francescoli 2018.04.23 11:13:09
@arabok balrol: másmilyenek vagyunk, aki ezt nem bírja elfogadni, azzal nem tudok mit kezdeni. És vagyok annyira megátalkodott, hogy sem a magyarságból, sem az emberségből, sem a véleményalkotás jogából nem engedek, gúnyoljon bárki, bármelyik oldalról. Ez van.
Ám sebaj: vannak itt akik szívesen beszállnak egy kis festékgolyó-lövöldözésbe, a szellem elhagyatott bányajárataiban! :-D
Ez a Gyárfás-ügy is mindent elmond a mai magyar közéletről. Azon túl, hogy csomó kérdést felvet, bűzlik, mint az egy hetes hulla! Még az egyszeri hírfogyasztónak is szöget üthet a fejében ez az egész. Már aki szokott gondolkodni, és szeret kérdéseket feltenni. (De sajnos, ahogy elnéztem az utóbbi…..
Francescoli 2018.04.19 15:59:44
@Hogy kerültem én ide?: ;) (még annyit azért elmondanék: azért is durva az index-címlapolás, mert pár órája egy remek, összeszedett kis cuccost raktak ki a saját Gyárfás-dossziéjukba, öröm volt olvasni. Aztán meg ez...klasszikussal élve "Hát ezt így hogy?"
Bemutatkozás, magyarázat, célok Kísérleti jelleggel regisztráltam fel Facebookra egy álprofillal, nem kisebb céllal, mint feltérképezni és megfigyelni a vérfideszes egyedek közösségét, egyéni kompetenciáit, és pszichológiáját. Nem vagyok sem író, sem újságíró, sem politikus, csak egy huszonéves,…..
Francescoli 2018.04.12 16:26:01
@ROTFL Manó: laszti lecsapva, gyönyörű! ;)
írásblog Főúr, fizetek! 2018.01.02 10:43:02
Főúr, egy feketét!   Szeretem a pacalt, főképpen friss, ropogós héjú, lehetőleg még langyos fehér kenyérrel. Egyetlen hátulütője van az efféle menünek: az elfogyasztása utáni éjszaka, az álom. Ilyenkor a megterhelt gyomor küzd az igazáért, miközben az agy ugyanúgy követeli magának a vért és az…..
Hol a hiba? (Hibák.) Kb. egyetlen olyan ember sincs a nagyon magyar, nagyon nemzeti és végtelenül szuverén magyar kormány környezetében, a beosztottai, alvállalkozói és közreműködői között, aki akár csak közelesen is bírná a magyar nyelvet. A kép a többmilliárdny közpénzből frissen felújított…..
Francescoli 2017.11.22 16:24:28
@morpho: "same in english" Sportnemzet...b+
:-/