Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drani

7 bejegyzést írt és 877 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1,85-ös szorzót érő hazai győzelemmel ér véget a Premier League hétfő esti rangadója, a Manchester City–Chelsea mérkőzés. A West Ham elleni döntetlen után José Mourinho, a Chelsea menedzsere a rivális „XIX. századi futballja” miatt hőbörgött, hétfőn viszont alighanem…..
Mohács óta sokat fordult a világ, az 1660-as években a török sereg hadi sikerei elmúlóban, a diplomáciai eredmények viszont nem tükrözték a lófarkas csapatok vereségeit, ellenkezőleg, minden keresztény előretörés után a török üzletelés és területszerzés profitált, mintha…..
drani 2013.05.24 18:42:18
@teddybear01: meglehet nem jól fogalmaztam meg a kérdésem. Nem vagyok járatos a korabeli török erkölcsi normákban, de az ostromlott váron kívül hagyni a családot szerintem nem csak mai szemmel nézve okoz meghökkenést. Vagy esetleg valami más okból kifolyólag (pl időhiány) hagyták a falakon kívül őket?
Máskülönben, az idézetedből pont az az egy mondat hiányzik, amitől az egész mondandót máshogy is lehet érteni.
Ha érdemben is tudsz erre válaszolni, megköszönöm!
drani 2013.05.24 21:35:15
@Titus Pullo Urbino: köszi hogy tisztáztad, így már értem!
Ma este Brüsszelben kiderül, hogy ki lesz a Genk ellenfele a belga kupa döntőjében. Első blikkre a Cercle Bruges tűnik esélyesebbnek, hiszen az odavágón előnyre tett szert a Kortrijk otthonában, így a visszavágón elég ha ezt az előnyt megőrzi, és már lehet is örömködni a…..
Sápadt Fogsor Empoli - Bari 2013.03.24 19:06:00
Két jó formában lévő csapat találkozik ma este a Stadio Carlo Castellaniban a vasárnap esti Serie B-s bajnoki mérkőzésen. Az Empoli az utolsó öt meccséből négyet is behúzott, és egyet leikszelt, míg a Bari háromszor zsebelte be a három pontot, egyszer pontot szerzett és a…..
Geekblog Django (1966) 2013.02.18 10:06:16
Csak a nyitójelenetről egy rövidebb könyvet lehetne írni. Arról, ahogy egy férfi megtépázott katonaruhában húz maga után egy koporsót. Arról, ahogy nem belovagol a városba, a történetbe, hanem erőlködve, mégis lazán bevánszorog. Arról, ahogy a már-már banális főcímdal…..
Geekblog V/H/S 2013.01.21 06:00:00
Három fiatal srác egy szemüvegkamera segítségével házipornót készül forgatni, de az egyik, egy buliból e célra magukkal vitt lány mészárszékké változtatja a légyottra kijelölt motelszobájukat. Ez az Amateur Night, szimplán az egyik legjobb, legzsigeribb, legkegyetlenebb horror,…..
A Los Angeles Lakers hazai pályán nem tudott nyerni az Indiana Pacers ellen, így 7-8-as győzelem-vereség mutatóval állnak a bajnokságban. 77-77-es állásnál a Lakers kivárásra játszott: George Hill pattogta a labdát jó húsz másodpercig, majd megindult a gyűrű felé, hogy Pau Gasol…..
StellaVígjáték Bette Midler főszereplésével, Olive Higgins Prouty Stella Dallas című regényének harmadik feldolgozása. További szereplők: Stephen Collins, John Goodman, Trini Alvarado, Eileen Brennan, Linda Hart, Ben Stiller, William McNamara és Marsha Mason.Vetítik: Viasat3 - 10:15Az…..
Nehéz moralizálás vagy prédikáció nélkül írni erről a filmről, a sötét komédia felszíne alatt ugyanis nagyon kemény problémákat feszeget ez a kis költségvetésű cucc. De most őszintén: neked hányszor volt olyan, hogy kéjes élvezettel gyilkoltad le gondolatban a mocskokat?…..
Ahhoz képest, hogy a Némafilmes azért lényegében csak egy stílusgyakorlat vagy tisztelgés, jó magasra tette a mércét. Michel Hazanavicius rendező jól tapintott rá a casting erejére, hiszen a két főszereplő olyan átütően alakít, hogy beszarás, és már csak kettejük miatt is végig élvezni fogod. Echte…..
Ennek a blognak a hasábjain minden egyes bejegyzésben hangsúlyos szerep jut a felelősségvállalásnak, a sporttal foglalkozók, avagy a tűzhöz közel állók etikus viselkedésének fontosságának. Éppen ezért fájó olyan hírekről olvasni, olyan információk birtokába jutni, amik…..
drani 2011.10.14 18:02:31
A Synchronring nem új zenekar, bár sokat nem lehetett róluk hallani. Itt zenél Mahboubi Salim volt Superbutt-basszusgitáros, Maksi Csaba volt Fish!-gitáros, Nagy Dávid Óriás-dobos és Csordás Róbert volt Black-Out- és Soundshine-énekes. A saját bevallása szerint modern rockot játszó…..
moziba:be Enter the Void (2009) 2011.01.18 09:17:00
Mostanában túlsúlyban voltak a könnyed cuccok itt a blogon, úgyhogy jöjjön most egy igazi nehézfegyver, méghozzá a faszfej francia argentin Gaspar Noé rendezésében. Noét nem kell bemutani, de ha mégis, akkor ott a Visszafordíthatatlan bár inkább ne, én szóltam. Nem sok jóra számítottam az Enter the…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Egyébként sem azokról a sztárokról szólt a vébé, akiktől vártuk, talán nem felesleges beszélni egy poszt erejéig azokról, akik helyettük vitték a show-t. Azokról, akiket valamiért megjegyeztünk. Van a hajtás után található válogatottban olyan, akiről már hallottunk, csak el…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
drani 2010.07.14 12:07:19
@slowmotion: elég konkrétan fogalmazol :)
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Amy azon ritka előadók egyike, akit annak ellenére kapott fel a média és vált kommersszé, hogy tényleg kurva jó. Kizárólag ebből az okból mertem előhozakodni vele ezen a blogon. Persze nem annyira a rádiókban leginkább játszott számai és egyhangú, unalmas életvitele, valamint…..
drani 2010.07.08 20:58:56
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
Korábban már téma volt, hogy a vébé előtt robbantott Nike-reklám elátkozta főszereplői, voltak, akik már ki sem jutottak Dél-Afrikába, mások megsérültek vagy gyalázatos teljesítményt nyújtottak a tornán. Epic fail. Ilyenkor mindig akadnak jóindulatú emberek a világban, akik…..
drani 2010.07.06 08:53:59
@T.F.E.: @Aradebil: gólba tartó labdáról beszélek.
drani 2010.07.06 08:54:32
@tb: továbbra sem tudom mire gondolsz, ne haragudj
drani 2010.07.06 08:55:22
@Stiel: pont az volt a kérdésem, hogy van-e ilyen szabály? mintha valamikor ilyet hallottam volna.
Megkaptuk a legrosszabb nyolcaddöntőt két órában, illetve az ír őshaza rangadóját, de azt csak tévéfilm-terjedelemben. Nincs az a 24 csapatos VB, amin egy Paraguay-Japán összejönne az egyenes kieséses szakaszban, de a továbbjutó legalább a következő körben nem ugyanilyen…..
drani 2010.06.30 22:08:45
@popp: egyébként teljesen igazad van, decót be kellett volna hozni a második félidőre. Cét meg eleve Capdbevilla ellen kellett volna a jobb oldalon játszatni.
Lassan abba a fázisba érünk, ahol már nem rendeznek elegendő meccset, hogy azokból álomcsapatokat generálhassunk, így legközelebb csak a vébé végeztével térünk vissza a szabadszellemű, de semmiképp sem öncélú kapitánykodáshoz. Addig is a nyolcaddöntők teljesítményeivel…..
Azt sem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Valaha létezett az olasz futball nevű dolog, aminek minden más ország szurkolói számtalanszor kívánták az azonnali halálát vagy nemzetközi eseményeken történő betiltását, lehetőleg megszégyenítő módon. Sokan mások pedig az…..