Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jaccso

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja beszélgettem egy ismerőssel és szóba került az elektromos autó, majd annak a fogyasztása. Fejben kiszámolva nem jött ki olcsóbbra, mint a benzines. Eldöntöttem, hogy kiszámolom. Egy "átlag" elektromos autó - nyilván ilyen nincsen - fogyasztása 17 KWh/100km papíron, gyakorlatban 20…..
Vásároltam pár hónapja egy Samsung Galaxy S7 Edge telefont. A telefon egy iPhone 5-t váltott, amivel nem volt más gond, mint a kora. Az aksi a végét járta, a képernyő kezdett a bal felső saroktól sárgulni. Az új telefon első ránézésre jónak tűnt. Kipróbálni előtte nem tudtam, ezért nem tudtam, hogy…..
Tömeges jelenség lett, hogy a kisemberek megszüntetik a bankszámlájukat. Teljesen kivonulnak a banki szolgáltatásokból, mindent készpénzzel intéznek. Nincsen se bankszámlájuk, se bankkártyájuk, se banki hitelük. A "kisember" nem jelent feltétlenül szegény embert. Dolgozókról…..
jaccso 2015.03.04 13:34:15
@Dörnyei József: Nem vicceltem...
Kisvállalkozókról beszéltél, érdemes megnézni a K&H kisvállalkozói csomagokat.
1500 / hó körül van a legkisebb, és 1 kp felvét és 5 ingyen utalás van.

Néhány éve pedig volt 0-s magán csomag, aki akkor megkötötte annak most is zéró. 4 kp felvét, korlátlan netbankos ingyen utalás, ingyen csop besz.
Az utóbbi időben feltűnt, hogy az aksi idő a feleségem Samsung telefonján és a Google táblagépünkön is jelentősen lecsökkent. Kb. a felére. Teljesen váratlanul. Szerencsére mindkét eszközön android OS van, ami folyamatosan méri az alkalmazások által elégetett energiát,…..
Egy ideje már tervezzük páramentesítő vásárlását, igazából már tavaly ősszel akartam venni. Eddig azonban mindig külföldön voltam, amikor egy-egy lánc éppen árulta vagy a telet töltötte az egész család jobbára külföldön. Mindenesetre pont most meg lehet vásárolni az…..
jaccso 2015.01.28 22:07:02
@Dörnyei József: akkor itt találsz még 1-2 újdonságot szerintem :)

www.passziv.net/forum/forum.php
jaccso 2015.01.28 22:12:15
@Nűnű: Ablak beépítés kapcsán pedig a légmentességre és a párazárásra kell törekedni, mert a pára a leggyengébb irányba indul, és ha rossz helyen kondenzálódik, akkor ott baj van.

Ha ráérsz ezt olvasd el, és az első részét:
www.gyorshazak.extramobilhazak.hu/mernokszerkezet-paradiffuzio2-vastudo.html
Kevéssé tisztelt kormányunk annyira odavan az atomenergiáért, amiből nagy pénzeket remél (saját zsebbe), hogy kiosztott kettő maflást azoknak, akik atom helyett napenergiát akarnak használni. Az első maflás egy új adó, a környezetvédelmi termékdíj 3-as fokozata a napelemekre.…..
Szeretett vezérünk kulcságazatnak szánja. Igaza van. A nagy kérdés szokás szerint a hogyan. Amit tudni kell az élelmiszeriparról az az, hogy a legnagyobb forgalmat bonyolító része a saját márkás rész. Vannak prémium szegmensek, de ezek még nálunk jóval gazdagabb országokban…..
jaccso 2014.09.19 11:02:58
@Untermensch4: "az nem hangzik el sehol hogy az 599 kezdetű vonalkód a magyarországon gyártott cuccoké..."

Nem igaz. Importőrként veszel egy magyar cégprefixet, és ráragasztgatod a vonalkódot az importált cuccra, hogy forgalmazhasd pl. nagy áruházláncokban a terméked. Nyilván ezt azért teszed, mert vonalkód nélkül szóba sem állnak veled, ill. ahonnan importálod lehet azt sem tudják mi a vonalkód, nemhogy szabványos is legyen.
6 éve a szegmensben dolgozok.
jaccso 2014.09.19 14:10:59
Várható, hogy a parlagfű őrültség véget ér a közeljövőben. Érdekeket sért, ezért szvsz. nemsokára elfelejthetjük a kommunizmusból még itt ragadt emberkék épületes baromságát. Több, mint egy évtizede irtjuk a parlagfüvet. Az irtás nem igazán megy, a parlagfűből egyre…..
Jelentősen csökkentek a szolár panelek árai. A teljes rendszer árára sajnos rájött a túloldalon sok admin költség, ami miatt még mindig igen drága mulatság a Szolár rendszer. Nézzük, meg, hogy megéri-e most. Egy közepes rendszer veszek példának, az általam talált legjobb árral...
jaccso 2014.06.03 12:32:15
@gombosg: Rákérdezek az elmü-nél, mert pont most akarok vezéreltet bevezetni!

Mindenesetre ha el is számolható, azt gondolnom hogy nem forint alapon történik az elszámolás hanem Kw alapon.
Ami annyit jelent, hogy a napelem <30Ft / Kw -os energiát termel, ami a megtérülést negatívan befolyásolja.
jaccso 2014.06.05 10:03:59
@Untermensch4: @gombosg: erről beszéltem:
(Elmü)
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a háztartási méretű kiserőmű által megtermelt többlet energia mennyiség
göngyölítése, illetve másik mérőkörön/tarifakörön való jóváírása a hatályos jogszabályok értelmében
nem megoldható, nem megengedett. pl. a nappali mérőn megtermelt többlet mennyiség nem
érvényesíthető vezérelt vagy más tarifájú elszámoláson.

Pont az a lényeg, hogy sz*patnak..
Az van amit az első hsz.-emben írtam, a megtérülés hőszivattyúval, vezérelt árammal 15 évet környékez elméletben, gyakorlatban meg a soha kategória, mivel 15 évig a hőszivattyú párszor tönkre fog menni...
Folyamatosan javul a bizalom Magyarország felé. A bizalmon természetesen nem szóbeli vállveregetés kell érteni, hanem azt, hogy valaki kölcsönt mer nyújtani a Magyar államnak és ezért a kölcsönért mennyit kér. Hosszabb ideig csak rövid távra volt meg a bizalom a FIDESZ kormány…..
A Szocialista Klikket 5 párt és pártocska hozta létre, a felálláson ma már nem lehet változtatni. Amire eddig nem gondoltam, de egy rendszeres olvasóm felhívta rá a figyelmemet, az a bejutási küszöb. 5 pártnál ez 5-ször 5%, tehát 25%. A Klikk legutóbbi támogatottsága, még a…..
jaccso 2014.03.13 10:33:39
www.valasztas.hu/hu/ovi/670/670_0.html

(Megjegyzés: ha két párt közös listát állít, akkor a bejutási küszöb 10%, ha három vagy több párt állít közös listát, akkor a bejutási küszöb 15%.)

Na most a 25 az 15 vagy nem???
Az MNB tovább vágott a kamaton, amit megjósoltam ugyan, de féltem tőle. A QE csökkentése csak most indult és még alig van hatása a reálgazdaságra, a következő vihar borítékolható. A forint 310 körül kezd el stabilizálódni, de az újabb vágás ebben az árban még nincsen benne.…..
Kevesen tudják pontosan, hogy vajon megéri-e tűzifával fűteni. Végigszámoltam a saját berendezéseimmel és az általam elérhető árakkal. A tűzifa akkor adja le a legtöbb energiát, amikor száraz. Kb. 1 év szárítás után lesz 15-20%-os a víztartalma. 15%-os víztartalmú fával…..
jaccso 2014.01.07 14:54:04
@Dörnyei József: Én most vacilálok, hogy "valamilyen" padlófűtés + cserépkályha, vagy talajszondás hőszivattyú + padlófűtés legyen. Valószínűleg az előbbi lesz, mivel kb. uaz a bekerülés, de több fázisra osztható, illetve a fával kapcsolatos munkáért cserébe a szolgáltató függetlenség is megvan.
HP nyomtatód van és állandóan cserélgetni kell a patront, sokszor meg az újonnan vásárolt parton sem működik? Nem romlott el a patron vagy a nyomtató, nem fogyott el a tinta. A HP nyomtatók patronjaiban van egy lejárati dátum, aminek az a szerepe, hogy mindig új patront kelljen…..
A földhő erőmű tiszta energiaforrás, nem termel CO2 gázt. Nincsen szüksége üzemanyagra. Hatalmas mennyiségben rendelkezésre áll. Jelenleg elsősorban fütésre használják, mert a hatékonysága alacsony, ha elektromos áramot állítanak elő vele. A jelenlegi technológiával kb.…..
jaccso 2013.06.15 07:39:51
@Dörnyei József: Olvastam hogy akarnak elektromos áramot is termelni pannergy-ék
www.pannergy.hu/alap.php?inc=dsp&menu_id=40

A projektjük hogy áll, nem tudom.
A technológiával nem vagyok képben ilyen szinten :)
Elsőre egyébként ezt találtam:
www.pannergy.hu/alap.php?inc=dsp&menu_id=16
Elolvastam a Földtörvény II tervezet egy részét. Az egészre sajnos nem jutott időm tegnap. A tervezet alapvetően jobb lett, mint volt. Átgondoltabb. Pár érdekesség: A földművesnek most már legalább 3 évi az adott településen kell laknia ahhoz, hogy azon a településen…..
A káosz rossz. A káoszban szívnak a polgárok. Nem kivétel ez alól a US sem, ahol évek óta, a válság óta káosz van a jelzálog hitel piacon. A problémát simán lehetne persze kezelni, de a jelenlegi elnök és stábja számára megoldhatatlan... A probléma lényege az, hogy a 2008-as…..
Az élet egyik iróniája, hogy a legnagyobb tiltakozást az OV kormány pont azokért az intézkedésekért kapja, amit éppen jól csinált. A tandíj rendszer, amit kitaláltak, majdnem jó. Mondjuk 90%-ban jó. A diákok tiltakozása ellene helytelen. Ha az OV kormány minden mást jól csinált…..
Egyszerre zseniális és undorító. Bődületes siker, luxuskocsin furikázó értékesítők, hatalmas házukat elvesztő, csúnyán bepalizott befektetők. Az MLM-rendszer csúcsra járatása, az ügyfelek szerződés utáni magasról leszarása. Ez mind a Brokernet nevének hallatán juthat az…..
Egy a jelszónk: a növekedés. Ez most Európa Szent Grálja, ezzel a szóval az ajakán vonul az újonnan megválasztott francia elnök Németországba, ez teheti a válság során megnőtt adósságterheket megint elviselhetővé, ez mentheti meg az eurót anélkül, hogy meg kellene változtatni…..
A kezelt számlás szolgáltatók második elemzésre kerülő cége a Perfecto FX Capital Management, röviden csak Perfecto FX. ( www.perfectofx.com ) Baráti ajánláson keresztül hallottam róla  Rövid története annyi, hogy évekig privát alapkezelést folytattak és…..
jaccso 2012.02.10 23:22:58
@FXuser: nem tudom honnan veszed a lepukkant garazst, szerintem ha jobban megnezed, egy uszomedences haz igaz egy nagyfesz tavvezetek alatt :D

Egyebkent en inkabb a banki szerzodesre koncentralnek, ha az teljesen rendben van, leszarnam hogy a ceg egy offshore ceg..
Hagyományteremtő módon útjára indítok a blogon egy teljesen interaktív kérdést. Akinek van véleménye a témával kapcsolatban, kérem fűzze hozzá. Össszetett kérdésről van szó, így jó lenne ha minél több véleményt tudnánk olvasni. Az utóbbi hónapokban ha kinyitjuk az…..
jaccso 2012.01.27 12:30:14
@KittiFox: Jpy trendforduló kb. akkor lenne, ha az eurozóna problémái megoldódnának, és az usa is rendbe rakná a költségvetését. Erre sztem semmi esély, eur adósságok borulni fognak, usa-ban meg választás van.. Átmeneti erősödés elképzelhető, de mihelyst jön a para megy a lé a jpy-be szerintem.

Kérdés esetleg még, hogy milyen távra tervezed a befektetést..
jaccso 2012.01.27 12:39:47
@net91: a kötések ugyanazok?
én azt gondolom ekkora különbségnek nem szabadna lennie, a profit az profit, a bukó meg bukó. Különbség ott lehet hogy a megynyert devizát konvertálják a számla alapdevizájára, ekkor két különböző koverzió esetén előfordulhat, hogy a két deviza egymáshoz képest erősödött / gyengült - azaz nem ugyanazt a mennyiséget kapod a nyereményért / bukóért arányaiban!

Innen jöhet %-os különbség, de ez az előjelekre nem kellene hogy hatással legyen szerintem!!!
jaccso 2012.01.30 10:36:42
@minuszöt: Nehéz a kérdés, szerintem 1, 1.5 éves távlatban már jó lehet, hogy rossz mikor - az passz. Kb. amit fentebb írtam, hogy ha usa elkezdi az adósságát visszafizetni, és / vagy kiléptetnek néhány eurozóna tagot.
Biró Borbála talajbiológus, terresztris ökológus jegyzete a média által most felkapott csoda-kerti rendszerről.A vízkultúrás zöldségtermesztés talajbiológus szemmelA növénytermesztés új divatos módja manapság a vízkultúrás (hidropóniás) eljárás, ahol a növényeket…..
Az  MNYP vagyon egy részének (1345 milliárd Ft) júniusi bevonása óta eltelt 3 hónap alatt a kormány 2000 (két ezer) milliárd (!) forinttal növelte a központi költségvetés nettó adósságát. 3 millió ember 12 évnyi megtakarítása vált ezzel semmivé és ért az…..