Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaGé

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
BaGé 2010.10.17 15:44:41
Kedves Török Gábor és a többiek!
Ha az ember alkalomadtán a - nem éppen elfogulatlanságáról híres - kormányoldali médiát figyeli, (kiemelném itt az Echo TV-t), akkor azt tapasztalja, hogy finoman bár, de megjelennek az elégedetlenség hangjai. Most még talán finoman, később talán hangosabban...

Néhány, a témák közül.

Jól látható törésvonal fedezhető fel a KDNP által irányított közoktatás és a Fidesz oktatáspolitikusai között.
(Egy finom ki adalék:
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/pokorni-az-idei-tanevben-lehet-uj-kozoktatasi-torveny.html)
Az ellentétek már most felfedezhetőek, pedig az "oktatási reform" még el sem kezdődött. Közben a fent nevezett hírcsatornán, nap mint nap követelik, a "nemzeti, keresztényi alapon" megszervezett tanórákat, stb. Feltehetően azt az igényt, amit a jobb oldal bizonyos körei támasztanak, nem fogja tudni kielégíteni a kormányzat, illetve ha majd akarja, szembe találja magát a Fidesz kevésbé radikális, ámde a felső vezetésben lévő vagy azzal jó kapcsolatokat ápoló körökkel. Itt azt gondolom várhatóak még konfliktusok.
Ráadásul az oktatás, olyan, mint a foci: "mindenki" ért hozzá, ezen kívül pedig az ország legtöbb baja valahogy mindig elvezet az oktatáspolitikához, azaz elég "forró pontnak" számít ez a téma. (Szerencsétlen pedagógusok meg majd kapkodhatják megint a fejüket, de ez már egy másik történet.)

Az említett jobboldali csatornán, finoman bár, de egyértelmű bírálatot is kapott már a kormány - ha nem is személyesen Orbán Viktor. Arra kérdésre például, hogy lesz-e a jobb oldalnak megfelelő immunrendszere az "élősködők" és "szerencselovagok" ellen, a sóhajtozó holdudvar prominens képviselőinek az a válasza, hogy nem, és "azok" már be is fészkelték magukat. Kérdés kikre gondoltak - erről azért még konkrétan nem beszélnek.

Ugyanilyen konfliktusforrás Schmitt Pál személye, akinek üstökösszerű pályáját sokan nem nézték s nem nézik jó szemmel a Fidesz-KDNP-n belül sem. Sőt ez még az egyszerű Fidesz szavazók egy részének is szúrta szemét. (Nem reprezentatív felmérés szerint, de talán nem totális badarság.)

De használjuk csupán józan paraszti eszünket! Ettől a győzelemtől annyi mindenki várt és vár valamit, hogy ezek bizonyosan nem szerveződhetnek egy koherens egésszé. Lesznek olyanok, akik nem lesznek kielégítve, lesznek olyanok, akik meg lesznek sértve és lesznek olyanok, akiknek nem jut elég konc. Morzsákkal pedig nem lehet jól lakni.

Egyszóval az elégedetlenkedő hangok részben jelen vannak, részben készülőben vannak a konfliktusok. Az lesz igazából érdekes, hogy mi az, amit ebből a hírekre nyitott fülű állampolgár érzékelni fog? Eljuthatnak-e hozzánk az események háttértörténetei? Vagy képes lesz annyira összezárni a jobboldal, hogy csupán találgatásokra hagyatkozhatunk. Igaz, ilyen esetekben még inkább felértékelődik a politikai elemző tevékenysége... :)

Üdv és jó vasárnapot mindenkinek!

BaGé
Nem akarok egy újabb posztot a melegfelvonulásról, csupán olvasom a Neten az ezzel, s általában a melegekkel és más kisebbségekkel kapcsolatos cikkeket, hozzászólásokat. Közben pedig elkezdek azon gondolkozni, hogy egyes esetekben ki, miért és mikor használ politikailag korrekt…..
BaGé 2009.09.10 23:56:12
Kedves Nyár!
Félni azért ne félj, de az tény, hogy úgy érzem számodra nem sok minden "ment át" ebből a posztból.
Kezdjük a melegekkel. Először is igen lazán bánsz a számokkal. Mondjuk úgy, hogy (finoman szólva is), túlzásokba esel. ("Minden második srácon látom"). Hát akkor szerintem baj van a szemeddel...
Amiről pedig beszélsz az az ízlés. Szerintem sokféle felháborító, visszataszító és kellemetlen viselkedéssel találkozik az ember nap, mint nap. Ezek között vannak melegekkel és nem melegekkel kapcsolatosak egyaránt. Mivel a melegek nincsenek túl sokan, ezért én pl. sokkal több heteró visszataszító emberrel találkoztam már, mint meleggel. Persze az sem jó, ha valaki "kérkedik" másságával, ahogyan írod. De miért gondolod, hogy az összes meleg ilyen? Miért alkalmazol ítéletet egy egész csoportra? Miért nem zavar, amikor heteró párok tapperolják és smárolják egymást nyílt színen? Őket is utálni kéne? Mert látszik rajtuk valami, amit valaki nem szeretne látni?

Más. Zsidók. Azt mondod, amit másoktól hallasz, az nem valami előnyös rájuk nézve. A kérdés, ha sokan mondják, akkor már el kell fogadni, vagy sem? (Hitlert is milliók imádták, rengetegen éltették, aki ezt nem fogadta el, nem így érzett az számított furcsának...)
Felmérésekből is lehet tudni, hogy Magyarországon elég jelentős a rejtett antiszemitizmus. Erre utaltam a poszt közepe felé. Ők azok, akik "ezek"eznek, "azok"oznak, "azért nem teljesen véletlen, hogy őket nem szeretik"eznek, stb.
Azok tehát, akik nem sok jót gondolnak a zsidóságról elég magas arányban vannak jelen a kelet-európai társadalmakban, köztük Magyarországon. Nem lehet, hogy ezért hallasz, "nem sok jót" róluk?
Ja, és még valami, nem azért nem ismersz egyet sem, mert a "pénz közelében vannak", és te nem, ahogyan mondatodból kikövetkeztethető. Több oka is lehet ennek. Pl. azért, mert vidéken élsz, és a vidéki zsidóságot kiirtották a II. Világháborúban. Vagy, mert nem mondta meg neked az adott személy, hogy ő az, és ugye nincs az arcára írva, s ahogyan te is mondod, te fel sem ismernéd.

Romák. Érdekes társadalomban élsz te... Egyedül maradtál. Hisz azt írod, minden második fiú meleg, és az összes körülötted élő ember roma. Ráadásul mindkettőt utálod. Nagyon sok embert utálhatsz akkor magad körül. Nem lehet könnyű. (Ebből - amit írsz - az is következik, hogy minden meleg fiú roma - bocsánat a szószerintiskedésért, értem én, hogy nem pont így gondolod, de azért van abban valami abszurd, amiket írsz, lássuk be.)

A normális élet utáni vágy nem rasszizmus. A bűnözőkkel szembeni kemény fellépés sürgetése nem rasszizmus. A tenyérbemászó, suttyó alakok megvetése nem rasszizmus. Az agresszív bunkóktól való félelem, nem rasszizmus. Ha mindezt összegezzük, a problémát leegyszerűsítjük, és egyetlen népcsoportra "kenjük", az a rasszizmus.
Üdv,
BaGé