Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jegevaga

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány nappal ezelőtt ünnepelte 76. születésnapját Al Pacino. E jeles esemény apropóján ötlött fel bennem a gondolat, mi lenne, ha készítenék egy rövid listát a színészóriás általam ugyan jónak tartott, de a nagyközönség által feledésre ítélt munkáiról. Természetesen a lista száz százalékig…..
Úgy tűnik, újabban megtalálnak könyv formájában is azok a történetek, amiket filmen már láttam valamikor. Ilyen történet Audrey Niffenegger regénye is, ami teljesen váratlanul került hozzám nemrég. Szerettem volna elolvasni már egy ideje, mert a film annakidején nem tetszett,…..
Eléggé tartottam ettől a regénytől - annak ellenére, hogy a fülszövegen, meg néhány interneten található összefoglalón kívül semmilyen előzetes ismeretem nem volt róla -, és így utólag belátom, hogy nem volt teljesen alaptalan az aggodalmam. Az esetek többségében…..
jegevaga 2015.03.14 15:49:05
A XX. század második felében Latin-Amerikában, és ezen belül Cotázar hazájában, Argentínában is, szörnyű katonai diktatúrák voltak hatalmon. Ezek a hatalmak mindent megtehettek saját állampolgáraikkal, minden következmény nélkül elrabolhatták, megkínozhatták és…..
Vigyázz, okoskodás következik. Tegnap este arról beszélgettünk C-vel, hogy hülyét kapunk az ősanyáktól és azoktól, akiknek életük értelme a gyerekszülés. Mert szerintünk ennél sokkal fontosabb az, hogy becsülettel felneveljük. Az pedig nem megy úgy, ha mindent neki rendelünk…..
Samuel Butler angol író önéletrajzi ihletésű regénye 1873 és 1884 között íródott, de csak 1903-ban, a szerző halála után jelent meg, mivel Butler túlságosan merésznek és felkavarónak tartotta a művet ahhoz, hogy még életében ki merje adni. Bár azóta eltelt száz év, és…..
Biztos ti is ismeritek azt a játékot amikor a versenyzők zenére körbe körbe járnak, és amikor a muzsika elhallgat le kéne ülniük. A probléma annyi, hogy eggyel kevesebb a szék, mint ahány a játékos. Na valami egész hasonlót élhetnek át most Hollywoodban is, a legjobb film…..
Készültem már erre a könyvre egy ideje, de az Ártatlan ország olvasása közben döntöttem el, hogy végre el is olvasom. Bényei többször is említi ugyanis ezt a regényt, például amikor az angol vidéki táj és az angol identitás megszokott irodalmi összekapcsolásáról, vagy…..
jegevaga 2011.01.11 08:33:51
Én magyarul olvastam, nekem lejött a magyar fordításból is az, amiről írsz. Nálam is találsz posztot a könyvről egyébként, nekem nagyon tetszett. Ahogy ott is hangsúlyozom, én a filmet láttam először, ami nagyon tetszett.
Számomra Stevens nem ellenszenves, cseppet sem, az túl egyszerű lenne, ha azt mondanám, hogy rokonszenves, de azt sem mondanám, hogy résztvéttel érzek iránta. Inkább megejtően szeretnivaló figura, éppen a hibái miatt.
Ő egy olyan közegbe született bele, ahol a komornyikság maga a lét, és az azzal járó viselkedés, amelyet oly soká elemez, maga az élethez való hozzáállás. Teccik, amit a szolgálatról szól, de ez nem szolgaság, nekem inkább az alázat és a méltóság jön le belőle. Persze vannak benne törések, és azért is tetszik, amit írtál, mert pont ez Stevens személyes tragédiája. Beleszületik egy olyan közegbe, ahol más mintát, más jövőképet nem tud elképzelni magának, csak azt hogy az apja után ő is nagy főkomornyikká váljon. ez tulajdonképpen sikerül is neki, de közben megfeledkezik magáról, arról az énjéről, aki szerethetne egy nőt, akinek talán válaszolnia kellene egy eltévedt gazda naivan szerencsétlen politikai kisiklására. Ez "baszogatja" (azt hiszem ez a kifejezés azért elég messze áll a könyv világától) belülről. Nekem nagy olvasmányélmény, tavaly a második volt a sorban. A film meg naccerű, de tudod, hogy van ez, ízlések és pofonok.
jegevaga 2011.01.12 08:54:50
@entropic:

A tegnapi érdeklődésemre felhívtak. Nekem is lassan küldik, és ha kedvem tartja, még küldhetek nekik írást is.
Eddig talán sikerült eltitkolnom több-kevesebb sikerrel, de valójában éppúgy imádok listákat írni, mint a főhős, Rob Nick Hornby Pop, csajok satöbbi című regényében, vagy mint a Naiv.Szuper. főszereplője. Így hát alig vártam, hogy eljöjjön az év vége, s írhassak egy…..
Figyelmes olvasóim és rajongóim hadának talán feltűnt, hogy volt mostanában pár könyv, amelyet elolvastam ugyan, de posztot nem jelentettem meg róluk. Ez azért történt, mert az esélyeim növelése (vagy elaprózása?) érdekében két írással is beneveztem az Olvass bele oldalon…..
jegevaga 2010.12.11 07:34:16
@entropic: Na mondjuk ezt nem értem, hogy miért nem sikerült. elvileg simán megy.
jegevaga 2010.12.17 08:21:25
m@entropic: Meggyőztél:) Az érved telitalálat:)
Könyv, egó, entrópia Játék 2010.12.10 19:16:00
Cottától kaptam a legújabb körbeadós játékot – köszönöm. Az alant olvasható kérdésekre kell válaszolni, amint láthatjátok, ez nekem nem sikerült hiánytalanul, és természetesen muszáj volt néhány helyre magyarázatot is mellékelnem.   01 – A múlt év legjobb…..
TERHES TÁRSASÁG – A Másnaposok kirobbanó sikere után az amúgy nem túl veretes életművel büszkélkedő Todd Phillips (Cool túra, Sulihuligánok, Starsky és Hutch) felkapott rendező lett. Új vígjátéka ismét egy road movie-s szerkezetre épül: a két főhős (egy leendő apa…..
Csak néhány órája fejeztem be a könyvet, de ahogy telik az idő, egyre nagyobb ingerültséggel gondolok rá vissza, így inkább gyorsan írok róla, amíg még nagyjából racionálisan meg tudom fogalmazni, hogy mi a bajom ezzel a regénnyel. A tartalom ismertetését ezúttal is mellőzöm,…..
Régen olvastam már könyvet ennyire naiv szemmel, mindenféle előzetes elképzelés nélkül. Szorokin nevét persze hallottam már, találkoztam a könyveivel a boltokban, de fogalmam sem volt, miket ír és hogyan, ám amikor lehetőséget kaptam, hogy elolvassam ezt a könyvét, természetesen…..
Amerikai regényeken és filmeken edződött fantáziámban már sok-sok éve kitüntetett helyet foglal el New York. Mindig is titokzatos, különleges, ugyanakkor bejárható városnak tűnt nekem, s a város mérete és kuszasága éles ellentétet alkot bennem azzal, hogy New Yorkban minden…..
Az Eredetről szóló kritikák többnyire egyetértenek abban, hogy Christopher Nolan filmje jóval könnyebben értelmezhető annál, mint amit a témája vagy a cselekménye sugall. Blikkfangosabb megfogalmazásban: az Ocean's Eleven és a Mátrix találkozásáról van szó, némi melodrámával…..
jegevaga 2010.08.01 13:16:26
@kelta: én is ezt osztom, azza hogy a végén Cobb azt az álmot választotta, ami neki kellett, azaz, hogy a lányaival legyen.
T. Munkahelyi Terrorosok!   Megpróbálom érthetően leírni mi is a kérdésem, kérdéseim. Én egy kismama vagyok, aki jelenleg második gyermekével van itthon Gyeden hivatalosan 2011.március 28-ig, mikor is betölti a két évet a gyerkőc. Van egy 2007. októberében született…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
Geekblog Nem vénnek való vidék 2010.02.03 19:55:00
"- Ötven rongy sok pénz" - mondtam. - Nem - mondta Jack. - Csak biznisz." -- Hemingway: Ötven rongy, 1927. "Gondolataitok irtóztatóak, s a szívetek erőtlen. Tetteitek nevetségesek, akár könyörület, akár kegyetlenség vezérel, s olyan mohóság hajt a…..
Itt a december, a kertévék kezdik a nézők szívatását. Nem elég ugye, hogy év közben ide-oda pakolgatják sorozataikat, amiket nem mellesleg képtelenek időben elkezdeni - mármint akkor, amikor a műsorújságban ígérik - ilyenkor télen lepihentetik a nagyágyúkat, és csak tavasszal…..