Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szacuki

2 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan kerestek meg közületek azzal a kérdéssel, hogy fogjatok hozzá, ha be szeretnétek kerülni a reklámszakmába. Sokan közületek már megpróbálták a dolgot, és friss diplomával a kezükben jelentkeztek ügynökségekhez, aztán meglepve tapasztalták, hogy nem kapnak utánuk két…..
szacuki 2010.06.21 23:13:21
Sokadszor linkelve:

www.rm116.com/adcenter/files/First_Job.pdf

Ez a 12 oldal többet ér, mint az összes magyarországi iskolapadban elsajátítható reklámismeret. Mindenkinek, aki komolyan gondolja a reklámszakmát, és szeretne az interjún felkészültebben részt venni, mint az őt interjúztató magyar kreatívigazgatók 99 százaléka.

A fentiektől függetlenül privát javaslatom: ha be akarsz kerülni egy ügynökségre, ne állítsd, hogy értesz az emberek megnyeréséhez, hanem demonstráld. Nagyon kevés kreatívigazgató nem hívna föl például egy ilyen bemutatkozó levél után:

To whom it may concern:

As the Chief Creative Officer at CP+B, I’m writing this
letter to urge you to see XY so he can get a chance to prove his abilities.

XY is an art director/copywriter with strong conceptual skills. He has a natural flair for exceptional ideas and an eye for detail in execution. Coupled with a charming personality, XY is a fine hire for a demanding creative department.

He’s determined with a can-do attitude that is second to none. He’s ready to walk the extra mile to get the job done—should that be coming up with a fake recommendation letter and copying my signature below.

Yours,
Alex Bogusky
Chief Creative Officer
CP+B

Még egyszer: ne beszélj a képességeidről, hanem demonstráld.
Élet a hitel után Próba post 2 2010.04.17 12:20:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin eget quam in turpis venenatis dapibus sed sed lectus. Sed euismod blandit adipiscing. Proin venenatis dapibus lorem, faucibus molestie nisl imperdiet sed. Cras vitae libero sit amet metus iaculis fermentum. Sed at cursus magna.Fusce a mi…..
szacuki 2010.05.19 12:45:25
Babocsay Ádám (üzleti életben: BMB) heroikus küzdelmet hajtott végre a legutóbbi Bécs maratonon, mert egy arcüreg-gyula lecsengése végén indult neki a távnak. Megcsinálta, de ILYEN ZORÁL FEJJEL!! A Futóblog tényfeltáró szerkesztője azonnal rávetette magát a témára. Most…..
szacuki 2010.05.05 14:39:21
@xhege: Milyen porcképzőt szedsz, és mikor kezdi éreztetni a hatását? Nekem nagyon kéne vmi, ami működik is...
szacuki 2010.05.05 20:30:58
@xhege: Köszi!
Az Axe csak nem fér a nadrágjába. Újra és újra előrukkolnak valamivel, amivel megmozgathatják a fiúk khm... fantáziáját. Itt a tavasz, a lányok ledobják magukról a téli göncöket és kilókat, mindenki vetkőzni kezd. Ha meg már úgyis lendületben vannak, miért ne…..
Élet a hitel után Próba post 1 2010.04.17 12:18:00
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin eget quam in turpis venenatis dapibus sed sed lectus. Sed euismod blandit adipiscing. Proin venenatis dapibus lorem, faucibus molestie nisl imperdiet sed. Cras vitae libero sit amet metus iaculis fermentum. Sed at cursus magna. Fusce a…..
Nike blog "Did you learn anything?" 2010.04.14 22:25:00
Meglepő és ellentmondásos reklámfilm került április 8-án adásba, éppen aznap, amikor Tiger Woods bejelentette, hogy visszatér a profi golfozók közé. A Nike Wieden + Kennedy ügynöksége által rendezett reklámban Tiger szomorú arcát látni, ami alá a 2006-ban elhunyt édesapja…..
Nagyon jópofa hulladékenergia-hasznosítási tervről adott hírt ma az MTI. Azaz, hogy mit terv? Már üzemel is!   Elektromosságot termelő járdát használnak két héten át a dél-franciaországi Toulouse gyalogosai. A burkolatot borító táblák nagyjából 30 Watt…..
szacuki 2010.04.12 17:12:14
Janó küldte be az alábbi videót az alábbi szöveg kíséretében: "Nem tudom Józsi, ez megvolt-e, vagy ismert sztori-e futóberkekben, de nekem kívülállóként ez nem hősies, hanem downright ijesztő és szánakozásra késztető."Vigyázat, tényleg kemény videó! Az 1997-es…..
szacuki 2010.02.18 13:39:04
@szasza75: A Touching the Void teljesen más történet. Volt szerencsém Joe Simpsonnal személyesen találkozni, és az ő elmondása alapján a sztori egyetlen pszichológiai vonatkozása, hogy Simont olyan bűntudat kínozta az alaptáborban amiért levágta őt a kötélről, hogy nem tudta otthagyni a hegyet. Ezért tudott Simpson 3 nap alatt törött lábbal lecsúszni hozzá. Ezért élte túl. De ő valóban a túléléséért küzdött, nem a negyedik helyért. Bocs az offért.
Az Audi és a BMW csak nem bírják békén hagyni egymást. Ennek a marakodásnak egyrészt persze megvan az a veszélye, hogy a márka arrogánsnak tűnik majd az autóvásárlók szemében, másrészt viszont megvan az az előnye is, hogy a két brand valós vagy látszatharca határozza meg az…..
addict Új Fa reklám, új mellek 2010.02.03 11:40:00
Gyermekkorom régi szép emlékei a Fa dezodor és Fa tusfürdő reklámjai, amelyekben valami számomra rejtélyes okból kifolyólag bocsánatos bűnnek számított fedetlen női keblek mutogatása. Pedig ez akkoriban sem volt bevett dolog, ártatlan, alsós kisfiúként legfeljebb…..
szacuki 2010.02.03 15:07:43
@NGA: emlékreklámok, ja
Most, hogy jobbról és balról is záporoznak a megrendítő erejű politikai reklámpofonok a választókra, újra elgondolkodtam azon, hogy én tudnék-e, szeretnék-e egy politikai párt kampányán dolgozni. Merthogy így első látásra nem egy csábító perspektíva. A furcsa a dologban az,…..
szacuki 2010.02.01 20:33:56
@_czar:
www.thegreatschlep.com/
Már akkor is rém idegesítőnek találtam. Nem tudom, kik osztják a black pencilt, de nem kizárt, hogy nyaranta lenéznek nagyfaterhoz Floridába.
Sok furcsa autóreklámot láttam már - itt nem feltétlenül a Robokutyra gondolok -, és az Auditól sem szokatlan egy-egy egészen újszerű megközelítés. A lófej helyett olajos autódarabbal ébredő milliomos, a Maranellóban a ferrárisokat szívató R8-as film sem tartozik a szokványos…..
(Feltételezett) ügyfél: Life Network(Feltételezett) brief: Bocsi, hogy csak röviden, tökre őrültek háza van itt, azt se tudjuk, hol áll a feljünk, nemrég indult a tesztadááás! Épp ezért normál briefet nem tudok írni bocsi, a lényeg, hogy ugyebár a tematika az…..
AdamBast beküldése arra bizonyíték, hogy a félrefordítás ragályos. A CSI (bármelyik) köztudottan tele van rengeteg félrefordítással. A helyzet annyira súlyos, hogy a műsorajánlóra is átterjedt:A CSI-nak már a műsorajánlóját is félrefordítják. Itt az…..
szacuki 2010.01.06 09:52:59
@bioLarzen:
A Hummer a Lamborghini LM002 prototípus alapján továbbfejlesztett terepjáró HMMWV megjelöléssel az amerikai sereg számára. Eredeti neve a High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle-ből Humvee, amiből később az utcai változatot Hummerként nevezték el. A hum igéhez elvben nincs köze, bár az átnevezésben a "szójáték" nyilván szerepet játszott.
  A reklámszemle rovatban egész évben igyekeztem az említésre illetve megbeszélésre méltó reklámokat szavazásra bocsátani, hogy ennek apropóján mindenki elmondhassa róluk pozitív vagy negatív véleményét. Ennek a pontozásnak az eredményét tavaly is összesítettem az év…..
A reklámügynökségek éltetét sokan sokféleképpen feldolgozták már. Ezek közül talán a legnagyobb klasszikus a Truth in Advertising című kisfilm, de a Process címet viselő szösszenet sem rossz (ebben azt mutatják be, hogy nézne ki a stop tábla, ha most találnák ki, és…..
szacuki 2009.12.12 10:30:12
@szacuki: Izé. Nem a VW mutatta be, hanem a DDB, természetesen.
szacuki 2009.12.14 17:18:03
@Bajnok: Nem találom sehol, be kéne szkennelnem. Egyébként a Remember those great Volkswagen ads? c. könyvből van.
www.greatvwads.com/
addict Vatera Vera reklámbosszúja 2009.10.19 11:00:00
"Tisztelt vera1974! Vera vagy V(at)era ? egy netes aukciós oldalon a fő dolog a bizalom. Kérdezem én hogy bizzak a Vatera-ban amikor ilyet látok? Pontosan mit látok, azt tudjuk? 1.Szánalmas reklámfogás? 2. Egy gyagyás túk bosszúja ? 3. Esetleg egy olyan személy, aki bevallottan…..
Van, akinek semmit sem mondd, de sokaknak talán meglepő lehet, hogy egy ideig a BMB FOCUS kutatócég hirdetéseivel is találkozhattok az addicton. Önmagában már az a tény is meglepő lehet, hogy egy kutatócég hirdet, az viszont, hogy más médiumok mellett egy blogot is megtaláltak,…..
Nem hiszek abban a csodálatos világban, ahol megszűnik az autó és az összes elintéznivaló bekerékpározható távolságba kerül, nem hiszem, hogy csak szánkónál kisebb tárgyakat szeretnék szállítani és hogy mindenki zöld parkokba tudna költözni, ahová két etetés közötti…..
szacuki 2009.09.18 09:23:38
@cserepj: Na ez tényleg egy ötlet. Nyilván nehezen kivitelezhető, de nem is ez a lényeg.
addict Helleluja! 2009.09.17 18:30:00
Előre is elnézést kérek mindenkitől. Ez a poszt ugyanis csak azért került most ki, mert én is csak egy szent vagyok, akinek maga felé hajlik a keze. Merthogy mióta a Hell addictos blogszponzorációja kapcsán megszületett a "Pokoli erőt ad a jó ötletekhez is" gondolat, a…..
Feltételezett ügyfél: Szerencsejáték Rt. Feltételezett Brief:Szia Gabi!Baj van!! Nagyiűon kellene a segítségetek! Tök ideges vagyok, úgyhiogy bocsi az elírások miatt, de már nem tudomn, mit csináljak.,A Főnök 2 órája jötrt be, és azóta tajtékzik. Kábé az a…..