Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ogelo

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megújult a hifi piac oldala. Az újulás leginkább az oldal dizájnját illeti, de amint írják, a régi cikkek feltöltése folyamatban van. Ki tudja, lehet, hogy találunk olyat közöttük, ami bejöhet. A stílus maga az ember A nyomtatott lap megszűnt. Mielőtt itt félreértésekbe…..
ogelo 2013.03.08 14:54:52
Több dolog is eszembe jutott...

- Én is szeretek kezembe fogni egy újságot és zenehallgatás közben elmélyedni benne. Erre magyar nyelven egyre kisebb az esély.

- HFP, ahogy talán ők is megjegyezték egy kicsit túlságosan is elment a high-end irányba. Nem gondolom, hogy itthon túl sokan gondolkodnak milliós értékű készülékek beszerzésén. Arról nem is beszélve, hogy ha megvették nem sűrűn cserélgetik. Az alacsonyabb árszegmensű készülékek több olvasót vonzanának és persze ott jóval nagyobb a készülék cserék száma...csere előtt meg jó lenne utánaolvasni a cuccnak.

- A teszteknél nekem is feltűnt, hogy az összes készülék összességében "jó" minősítést kapott. :-) Döntéshez ez kevés.

- Egy készülék teszt véleményem szerint nem csak a hangból áll. A bonyolultabb készülékek megjelenésével (pl. hálózatos zene lejátszók) igenis fontos tényező lett a funkciók, a készülék működésének leírása. Hogy tudom használni a mindennapokban? Mondjuk ez megint főleg azért van, mert itthon a boltok polcain még ilyeneket se nagyon látni. Ha meg van és kérdezel, akkor kiderül, hogy működés közben még az eladó sem látta (konkrét eset). :-)

- A HFP-ből hiányoltam a "nem teszt" cikkeket. Ahol egy témát járnak körül. Vagy mondjuk kicsit szakmaibb cikkeket. Vagy akár a kezdőknek szóló cikkeket. Hiszen ha például szeretném megtudni mit jelent az hogy 2 vagy 3 utas hangfal, akkor hol is nézem meg? Vagy mondjuk egy erősítő paraméterei mit is jelentenek pontosan?
11 éve élek Budapesten és látom, hogy mennyien költöztek fel vidékről a jobb megélhetés reményében, ahogy én is tettem ezt anno. Választás nem nagyon van, hiszen a főváros biztosítja alapvetően azokat a lehetőségeket, amit egy kezdő vagy már régebb óta dolgozó…..
ogelo 2012.09.11 13:04:18
@DeadBodiesEverywhere: Ó igen! 40 perc BKV a legjobb demotiváló reggelente. :-)
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Kezdődik a tavaszi konferenciaszezon. Elsőként a Web 2.0 Symposiumról pár szóban: március 21-én lesz ez a konferencia. Miért érdemes elmenni? Az egyik előadást Lukas Maixner (Socialbakers) fogja tartani, és elsősorban a magyar közösségi média piaci helyzetet elemezi. Kevés…..
Első olvasatra még szimpatikus is lehet az a törekvés, hogy a Facebook 40 országban állapodott meg mobilszolgáltatókkal arról, hogy ingyen biztosítja az alsóbb kategóriás készülékkel rendelkező mobilfelhasználók számára a Facebook elérését.Magyarországon a T-Mobile-lal állt…..
Induló zenekar vagytok és még nem sikerült leszerződnötök egyik nagy zenekiadóhoz sem? Lehet, hogy ez a ti szerencsétek. A Last.fm mostantól royaltyt fizet minden, a szolgáltatásban jelen lévő előadónak minden esetben, ha egy felhasználó belehallgat az előadó egyik…..
18:48 Kardos Gábor, Index-vezér beszél az utolsó kerekasztalban arról, hogy a webkettes szolgáltatásoknak megvan a maga kultúrája, fejlődése. A hirdetési piacnak is meg kell emésztenie azokat a változásokat, melyeket ma már tényként kezelhetünk. A.k.a. web2. A különbség a…..
Mára virradóra 1024 px szélesre optimalizálták az oldalt. A sarki fűszeres szerint éppen azért, hogy a pletykált komolyabb változásokat előkészítsék. (A gépház hivatalos közleménye szerint is több lépésben fogják végrehajtani a megújulást.) Ezen felül csak az ikonszett…..
Bár az elmúlt években - bizonyos okoknál fogva - nem voltam jelen az Internet Hungary-n (IH), ez az az esemény, amiről továbbra is jó lemaradni. Most mondjuk egy kiváló erdélyi túra volt a konkurens történés, és szerintem megint a jót döntöttem. A lényeg, hogy az Internet…..
A mai napon véget ér egy korszak az Index életében. Nyilván mindenkinek megvan a maga elvárása az egyik legnépszerűbb magyar hírszájttal kapcsolatban. Ahány ember netezik Magyarországon, annyiféle új Indexet lehetne csinálni. Nehéz megmondani, hogy egy, a legszélesebb…..
Úgy tűnik, a Warnernek nem annyira jött be 300 című fimjének dvd-értékesítése. De lehet, hogy az egész cég tényleg akkora szarban van, hogy már csak a torrentezők utáni kémkedéssel és az ISP-khez írott fenyegető levelekkel tudják helyre tenni céges traumáikat? Tóth Benedek…..
A hír ugye az volt a napokban, hogy a Joost nekilátott tárgyalni a hardvergyártókkal, így nem elképzelhetetlen, hogy a jövő blu-ray vagy hd-dvd lejátszóin is installálva lesz a videónézésre alkalmas p2ptv szoftver. A hír bennem legalább akkora zavart és értetlenséget keltett,…..
Jason Calacanis új projektjét, a Mahalo.com-ot tegnap mutatta be egy londoni konferencián. Az új kereső persze már él egy ideje, de a "hivatalos" indulás csak most volt, úgyhogy néhány szóban azért térjünk ki rá. Mindenekelőtt érdemes gyorsan végigvenni, hogy Calacanis…..
Akik láttak tegnap óta beágyazott YouTube-videót valamilyen oldalon, azok már tudják, hogy megújult a videómegosztó lejátszója. Kicsit csilivilibbnek tűnik elsőre, viszont egy komplett tévécsatornát kapunk egyetlen beágyazott videóval, hiszen minden eddiginél könnyebb új,…..
Lehet kritizálni a magyar szinkront, de csak addig, amíg nem hallgattunk bele, mondjuk egy szinkronizált X-aktákba a Pro7-en. Ott Scullynak egy negyvenes, dohányos családanya adja a hangját, vagy lehet, hogy harmincas, de akkor férfi. Rosszabb, mint a nyolcvanas évek kalózvideóinak unott,…..
Ma mindjárt két sajtóközlemény is beesett a Webisztán postaládájába. Az egyik a Geospace hivatalos indulásáról szól. Egy Google Maps mashupról van szó, mely azt tudja, hogy helyeket jelölhetünk be a térképen, és értékelhetjük, véleményezhetjük is azokat. Lehet fotókat…..
Csinálnának-e az iWiW fejlesztői megint közösségépítő szájtot Magyarországon, ha tehetnék? Ha mégis megint a magyar piacon próbálkoznának, milyen szolgáltatást vagy portált indítanának? Mit gondolnak az iWiW hazai riválisairól? Mért nem adták el a szoftvert? És mi az a…..
A Twitter márciusi szárnyalását többek közt annak szokás betudni, hogy olyan híres és népszerű bloggerek, mint Leo Laporte vagy Bob Scoble is elkezdték használni a szolgáltatást. Ez a magyarázat annyira kézenfekvő, s jól látható volt, hogy amikor Leo Laporte - az akkor…..
Miért nem lett MySpace-jellegű szájt az iWiW-ből? Miért nem adtak blogszolgáltatást az "ismerősöknek"? Milyen nemzetközi példákra figyeltek, mikor az iWiW fejlesztése volt terítéken? Az "i" előtag az iWiW nemzetközivé válását vetítette előre. Ám ez mégsem…..