Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norbi812

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
Norbi812 2020.02.08 12:07:21
Elolvastam a hozzászólásokat és teljesen egyet tudok érteni veletek. Valaki azt irta, sokan sarkítanak, de a saját életben megtapasztalt példáim is ezeket támasztják alá. Huszonévesen, bár már akkor is jól kerestem, a huszonéves csajoknál szóba se jöhettem. Nagyon sokat ismerkedtem, de nem voltam elég jó. Miért ? Mert mind a jóképű, magas, sportos és magas egzisztenciával rendelkező férfiakat kereste. Van aki már ezt huszonévesen is tudja adni, ha apuka tolja alá a pénzt, kocsit, lakást. Emlékszem, már 18 évesen volt olyan osztálytársam, aki érettségire kocsit kapott, aztán lakást. Kb az egész sulin végigment, komolyabb nyomulás nélkül... Később lejjebb adtam a szintet, gondoltam, majd a dagi lányoknál esetleg lesz esély. Aztán rádöbbentem, hogy ott se... Mindenkire hajtanak, még a gyengébb csajokat is hűlyítik, pénzelik egy éjszaka kedvéért. Hallgattam kolléganőktől, hogy xy rosszul bánik velem meg megcsal... persze a város vagy kerület macsója, aki behúzott egy plusz strigulát, ő meg be is vette... Normális pasassal szóba állni minek is.
Na aztán jött a fordulat, én is beléptem a 30-ba, nőtt az egzisztenciám, saját kocsi, újépítésű lakásban vagyok. Mivel egyedül voltam, sportoltam, jól tartom magam a mai napig.Eredmény: Csak úgy rajzanak a csajok... munkahelyemen ajánlatokat kapok, célzásokat, randiztam is társkeresőn, 30 körüliekkel és teljesen gátlástalanul amikor kialakult bennük rólam a pozitív kép, már menni akartak az ágyba. Nem is nagyon érdekelt a dolog, akinek ennyi esze van, ezt is érdemli. Két három hónapig csináltam, nem tudom mennyi nő volt meg erőfeszítés nélkül. Aztán elkezdtem komolyat keresni. 3 évembe tellett, mire egy normális nővel hozott össze a sors. Aki nem a faszkörhintán van, nem a pénzre megy, nincsenek elszállt igényei...
Bár Győr egy nagyon speciális helyzetben volt Borkai botránya után, ami talán az elmúlt évtized legnagyobb port kavart politikai ügye volt Magyarországon, de a „bezzegváros” új polgármesterének, Dézsi Csaba Andrásnak a sikere, vagy inkább az ellenzék jelöltjének, Pollreisz Balázsnak a kudarca pár…..
Norbi812 2020.01.28 13:19:58
@megvagyhadnagy: Amiket említettél parkolási szempontból, azok a város azon pontjai, ahol a parkolás már annyira durva helyzeteket hozott, hogy igy próbálták enyhíteni. Ettől még Marcalvárosban vagy Adyvárosban (ezen a két területen vagyok érintett) a parkolás az utcákban katasztrófa. Ha tehetem, nem ülök autóba, fóleg vasárnap, mert utána sehol sem tudok megállni. A legerősebb szituáció az volt, elmentünk vidékre vasárnap, majd este 8-kor jöttünk haza. Az Ifjúság körüt környékén lakunk. Sehol nem volt parkolóhely, a környéken se, a tilosban is autók álltak. Jó 40 perc körözés után (családot kiraktam otthon) a Lázár Vilmos utca környékén tudtam megállni a 4 emeleteseknél. Tömegközlekedést jó ideje nem használok. A járatokat ritkították, összevonták, a jegyárakat emelték.
Amúgy miért nekem kéne megoldást találnom ? Nem én ülök a polgármesteri székben, havi egymillióért, hogy ezt megoldjam.
Könnyű arról beszélni, hogy másokban milyen komplexusokat vélek felfedezni. És nyilván sokkal kényelmetlenebb arról, hogy bennem milyenek vannak, milyen érzések uralkodnak akkor, amikor - bár nem lenne muszáj -, mégis jó benyomást szeretnék kelteni. Vagy, amikor a dolgok nem várt fordulatot vesznek,…..
Norbi812 2019.08.26 19:57:46
@Noname Cowboy: A Tinder algoritmus szimplán csal... Az első napokban magas találati és match arány van aztán 3 nap után átlagfelhasználó leszel és onnantól csak a szerencse, hogy legyen match-ed. Kéthavonta jó, ha újra regisztrálsz, akkor visszamész a sor elejére, amúgy match-ed csak akkor lesz, ha super like-olsz vagy kiemeled magad... tesztelem én is, haverok is, akármilyen jóképű vagy meg izmos, ugyanúgy nem lesz egy match-ed se pár nap után.
Miért ?
Pár napja már két hónapja volt fent az app és két-három hete semmi match nem volt, pedig még előfizum is volt és nyomtam a napi 5 super like-ot. Aztán végre egy csaj visszajelölt. Amikor bejelöltem két sima arcképe volt, majd amikor összejött a match, nézem, már csak egy tájkép van fent neki... ezzel is indítottam, miért vette le a képeit. Azt mondta tegnap regisztrált és annyira sok volt a találat, hogy nem bírta (bőven 99 +) és kíváncsiságból levette a képeit, hogy igy milyen találati arány lesz... Amíg beszélgettünk, kb 20 perc,, több, mint 20 találata volt... aztán persze 1 óra után le is lépett és nem írt többet...
Na most akkor gondolj bele, neked a sor végén egy csajnál mennyi esélyed lesz, aki még jó is és behúzták 500-an... semmi
Előre leszögezem, nincs problémám ezekkel az alkalmazásokkal, mindkettő nagyon szépen teszi a dolgát. De ha kicsit belemélyedünk a sűrűjébe és elkezdjük figyelni, vizsgálni, akkor akár vicces is lehet. Ja, nem. Hosszú idő után újra regisztráltam mindkettőre. Nem kellett volna...
Norbi812 2019.08.13 19:52:07
Hali ! Elolvastam én is az írásod. Én nem akarok borozni :), de megosztanám tapasztalataim. A Badoo egy hulladék... Csak elveszi az ember kedvét, rontja az önbizalmat. Először is, senki se húz be, senki se válaszol... van aki legalább olvassa, de ugyanúgy semmi. Aki meg behúz, az teljesen közömbös, alig ír, tele helyesírási hibával és pár óra után a beszélgetés be is fullad... senkinek se ajánlom. Azt még tegyük hozzá, hogy itt nagyon sok a kifejezetten ronda lány..
Tinder: Na igen, erről az appról nagyon sok rosszat hallottam, csak szextárskereső, mindenki a pénzre, csillogásra megy. A második dolgot osztanom kell... Először egyszerű képekkel próbálkoztam, ezzel szinte senki se húzott be. Aztán pár jó Instagram kép, meg egy frappáns bemutatkozás és jöttek a matchek. A kép vegyes, sokan nem válaszolnak, bármit írsz, egyszerre törölnek, de többekkel lehetett beszélni, elég jól és több talim is volt. A kép itt is vegyes, de ez szerintem általánosságban elmondható minden appról: Volt aki el se jött, volt képcsaló és voltak kifejezetten jó beszélgetős talik, amik sajnos nem alakultak tovább. Először magamban kerestem a hibát, de aztán rájöttem, hogy ők is többekkel ismerkedhetnek és találtak szimpatikusabban. És persze volt ami papíron komolynak indult, de a tali "komolytalan" lett... hát ennyi. Még fent vagyok, valami komoly is alakul talán, de nem szabad komolyan venni.
Egyre kevésbé érdemes 20-30 százalékos akciókban foglalni, máskor olcsóbbak a jegyek. Íme néhány példa, hogy eshetnek le az árak a töredékükre, a két ultránál miért nem érdemes sok hónappal előre jegyet venni. Ma véget ér egy újabb semmire se jó Wizz-akció: a 30 százalékos leárazás jól hangzik, de…..
Norbi812 2017.03.15 21:20:28
@pihentagy: Hali !
Ha tudsz, akkor inkább egyszerre vegyél oda-vissza, mert ha csak egyik irányba foglalsz, akkor a másikban amikor csak oda foglalsz, az adott ország pénznemében és mindig drágábban adják a jegyeket.
Pl BUD-LON egyszerre forintban 14ezer (7-7 oda vissza) de ha külön foglalsz, akkor oda 7 ezer, visszafelé meg mondjuk 30 font. Meg tudod nézni ha csak egyirányú jegyet veszel, mennyivel lenne több. De ! Trükközni lehet ! Vettem már úgy jegyet, hogy fix időpontra akartam menni. Odafelé 7ezer volt, vissza meg még 40. Megvettem odafelé, vissza meg igaz fontban, de megvártam mig olcsó lesz, igy fogtam kb 9-ért forintban. Ha fix időpontra mész, akkor ezzel lehet próbálkozni.

A témához: Idén még nem vettem jegyet, taval decemberben vásároltam be előre, amikor sok akció volt karácsony körül. Tavaly még működött a modell: Wizzair pontosan másfél hónappal utazás előtt a legolcsóbb, Ryanair pedig egy hónappal és úgy lehet követni, hogy napról napra tolják le a jegyárakat dátumról dátumra előre... Viszont a végén már szivatott a Ryan, buktam, igaz 1-2 ezer ft-ot, de bosszantott: Elvileg úgy hirdetik, hogy minden útra van minimál ár (x város y ft-tól), ennek ellenére teljesen random még ez alá is benéz az ára néha... Legutóbb Berlinen koppantam 4599 ft-os jegyek voltak oda-vissza (ha jól emlékszem, ez volt a minimál), ó mondom de jó, a múltkor 6-6ért mentem oda vissza. Lefoglalom. Egy hétre rá oda és vissza is 3300 ft volt külön akcióban (?)...
Vannak tapasztalt, géplekésésben verhetetlen utasok, a legnagyobbak be is számolnak a hőstettükről, leginkább a Homáron - köszönjük is nekik az inspirációt ehhez a poszthoz. De egy fergeteges lemaradáshoz nem kell túl szofisztikáltnak lenni, mi is néhány tök egyszerűen kivitelezhető megoldással…..
Norbi812 2016.10.04 13:10:39
A poszt épp találó, mert múlt héten sikerült lekésni a Ryanair gépet, 10 percel a fenti kapu bezárása után értem a kapuhoz... Persze előre elmondják, hogy a gép indulása előtt érj ki időben, nehogy lekésd... és lehet én is voltam a hibás, de amit a 2B terminálon művelnek, az vicc néha... és ilyenkor nem tudom kit lehet felelősségre vonni.
A történet a következő: A fenti kapu bezárása 8.15. Én 7.30kor álltam be a security check-re, lehet mondani, hogy igen, későn... de egyetlen kapu ment csak ! és 8.25re értem oda a végére... nem akartam tolakodni, mondhatni nem illik, meg akkor minek nem vettem priorityt, ezt mondták később... de az nonszensz, hogy egy kapu van nyitva... a jegyet ugye le kell húzni mielőtt odamész, látható, mikor húztam le... A kaput bezárták, velem együtt kb 10-en késtük le ugyanezért a gépet, a Ryanairtől elérni helyben senkit se lehet, a secusok széttárták a kezüket...
A múltkor majdnem ugyanez volt... akkor a sor kint állt bőven a poggyászleadó részen és amikor látták mekkora a fejetlenség, átküldtek minket a 2A terminálra és éppen a kapu bezárása előtt értem oda... Akkor 1 órával előbb álltam sorba, a kapunyitás előtt !
Mellesleg ez a benti kapu meg bódé is csak nálunk van, mert mindig, hiába zárják a kaput, lent a bódéban még fél órát is kell vesztegelni, mire a gépre a jegyeket leellenőrzik... Visszafelé a kaput az eredeti kapu bezárási időpont után nyitották ki ! és a gép fél órát pluszban késett... csak ott nem lehetett így lekésni, mert csak egy kapu volt, a váróban...
Norbi812 2016.10.04 17:07:49
@arpad1983: Igazad van egyébként... csak ha a reptér részéről is rendes lenne a szervezés, ezeket a dolgokat el lehetne kerülni...
A secunál folyamatosan nagy a torlódás..
Volt már amikor hasonlót láttam, csak akkor nem én voltam érintett, akkor tényleg 2 órával előbb kint voltam :).
Londonba mentem és a secu kapun átjutni volt 1 óra (hasonló okok miatt), majd utána az útlevélellenőrzésnél olyan 100-150 ember torlódott fel más gépekkel együtt, akkor szerintem tudhatták, hogy nagyon sokan lekésik a gépeket, mert a hangosban többször bemondták, hogy jöjjenek please, az emberek meg a kapunál jajveszékeltek...
Friss londoni tapasztalataink között akad néhány, amely igen fontos lehet az oda indulóknak. Például kifejezetten bosszantó azért lekésni a gépet, mert nem engednek fel a reptéri buszra ugye? 1. A legfontosabb: a lutoni reptérre járó National Express buszon simán megeshet, hogy csak azokat engedik…..
Régen érdemes volt akkor repjegyeket venni, amikor a légitársaságok megnyitottak egy új foglalási időszakot. Ma már nagyjából 98 százalékban lúzerség ilyenkor foglalni, a régi beidegződésekre alapozva általában középáron, vagy drágábban töltik fel a jegyeket a fapadosok. De mindig van több-kevesebb…..
Norbi812 2016.02.24 20:11:53
@heidt: Egyetértek veled és mostanában komolyan el is gondolkodtam, hogy hagyni kéne a fapadost... alig találni olcsó jegyeket, nem ér meg ez ennyi fáradtságot... pl Londonba behirdetik a honlapon, hogy a jegy 4200 ft márciusban... van egy ilyen időpont, a többi az meg átlag 15ezer... ja és persze a visszaút a 4200 ft közelében meg 20ezer alatt nincs... Össze vissza repkednek az árak, ha jön egy olcsó időpont, egy fél nap alatt elhalásszák ezeket a jegyeket... ezt napi szinten figyelni...
Persze vannak általánosan olcsó útvonalak, de a többség nem ilyen.
Már négyezer forintért vannak repjegyek Londonba, az igazán ügyesek bő tízezerből összehozhatják az egy napos kalandot reptéri transzferrel együtt. Indulás hajnalban, hazaérkezés éjfélkor, transzfertől függően akár 6-8 óránk is lehet London belvárosában és nem dobunk ki…..
Norbi812 2015.09.24 23:11:12
Hát voltam már párszor Londonban, de ilyen olcsón még egyszer se jöttem ki, mint a posztban van.
- A legolcsóbb repjegyem oda-vissza 11000 ft volt, ami ilyen utolsó pillanatos mázli volt, levitték az árakat gép indulás előtt egy-két héttel. Amúgy 7269 ft körül vannak jegyek ryanair-nél, ha mázlija van az embernek, de mindig az egyik irány drága, kb minden nap meg kell nézni a jegyárakat, hogy éppen adott pillanatba olcsón meg tudja fogni az ember és úgy, hogy meg is érje (a gép reggel megy és este jön). Wizzair-el ritkán utazom, kártyám nincs, de ahogy néztem, nagyon ritka egy ilyen olcsó kör
- az easybus-ra kb három hónappal előre kell foglalni és kb az elsők között, amint foglalsz, a jegyár már megy is fel 2 fontot... ekkor még sokszor nem tudod hozzálőni a repjegyet, mert az meg drága, nagyon centizni kell a kettőt... volt hogy csak a transzfer volt meg, az olcsósodó repjegyet meg lutrira vártam (eddig még mindig bejött szerencsére)
- egy nap alatt Londonból nem sokat látni, sőt szinte alig... ha rohan az ember akkor esetleg... 6-8 óra alatt az ember kb 3 max 4 helyre jut el (pl egy őrségváltás is van minimum jó egy óra program), múzeumokból pl semmit se lát
- és akkor még benne van a görcs, hogy az easybus-ra időben érjen ki, mert vagy késik a busz, vagy nincs rajta hely meg ha forgalomba keveredik, nem éri el a gépet
- Londonban minden drága: bármi belépős hely (15-20font), kaja (meki nem meg a Tesco kb) és a szállásfoglalás is (én a belváros környékén szoktam megszállni, még a belső körön belül, ami minimum 25ezer ft per éjszaka, nincs olcsóbb) és már nem 10ezer ft-ban vagyunk
Az Artisjus három havonta összeállítja az aktuális magyar Youtube-toplistát, amikből kiderül, milyen magyar zenei feltöltések voltak a legnépszerűbbek egy-egy évszakban. Az eddigi eredmények alapján nem kéne megdöbbenünk a mostani őszi szezonon, azonban ez a mostani lista még…..
Évente egy koncertre összeáll a Kispál és a Borz. Mindezt egy pécsi sajtótájékoztatón jelentették be kedd kora délután. A 2014-es Fishing On Orfű nulladik napján csinálják meg hivatalosan először a nagy összeborulást Kispál és a Borz Original néven, amikor a zenekar korai,…..
Depeche Mode @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.05.21. Magyarország annyira szereti a Depeche Mode-ot, hogy mostanra már garantált, hogy minden albumuk köré épített turnéhoz kapunk legalább egy budapesti koncertet is. Persze ezt is könnyű lefanyalogni azzal, hogy már megint túl kellett…..
Szülők és tanárok nem nyughatnak, a Hoffmann-féle tárca folyamatosan bombázza újabb és újabb ötletekkel őket. Igaz, még azt sem tudni, hogy fog lezajlani az államosítás (nem inkább erre kellene az összes erőt koncentrálni?), a NAT történelem (azaz a múlt uralása) és…..
Norbi812 2012.11.05 20:53:25
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: "A német totál fölösleges. Aki közgazdász vagy kereskedő akar lenni, az majd megtanulja."

Budapesten élsz ? A nickedből ez derül ki. Akkor gyere picit nyugatabbra, Szombathely, Győr, Sopron... aztán itt rúgj labdába az angollal. Az Audiba, Opelhez fel sem vesznek tárgyalóképes német nélkül. Ha átmész a határon, mondjuk pincérnek, vagy egy benzinkútra, megsütheted az angolod.
Mondod, hogy az a német csak pár országban kell, az angol mindenhol jó. Most ránézek a térképre. Keletre minek is menni. A környező nyugati országok egy része német (legalább részben), ahova sokan mennek dolgozni. Aztán meg jön olasz, francia, spanyol, ott megpróbálhatsz angolul beszélni, csak nem sokra jutsz. Anglia meg persze, hogy angol...
A nyelvtudásról meg... nem vagyok anyanyelvi szinten, erős középfokúm van mindkét nyelvből, talán mondhatom, hogy képben vagyok mire gondolsz. Viszont szerintem felesleges ilyen dolgokkal villogni, hogy fúú én aztán felsőfokon nyomom, mert azt veszed észre, hogy rohadtul nem fogja megérteni senki se. Beszéltem amcsival, valaki itt említett függő beszédet, na most ő ebből egy szót sem értett... Ahogy látom a német munkatársakon a németek is nagyon alapszintre vitték sok esetben a nyelvüket... ragozási hibák, nincs fordított szórend, sokszor KATI se... az meg hogy mondjuk prateritumokkal villogjak, totál felejtős, mert csak lesnek...
A lényeg, hogy értem amit mondanak, értik amit mondok, és több nem is kell..
Az Artisjus most második alkalommal készítette el negyedéves jelentését (ami ugye most egybeesik a nyári időszakkal) a legnézettebb magyar zenei Youtube videóinak a 30-as listáját, amelyből kiderül, hogy továbbra is Majka Belehalok című klipje a legnépszerűbb a hazai netezők…..
A BBC és a Musicmetric vállalat egy online eszköz segítségével kimutatta, hogy melyik 20 országban a legmagasabb az illegális letöltések száma, fél év alatt összesen mennyi torrent fájlt szedtek le a felhasználók és ki az az előadó, akinek a legtöbbször töltötték le a…..