Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SeppiSchluiferer

23 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beroppantják a műanyagpoharamat, visszaroppantom a műanyagpoharamat. A színpadon a PRODEDZSÁJ! hasogat aprófát a szívemből, csináljuk és nyeljük a port, csikorog a fog alatt, ha csókolózol sárrá lehet dagasztani, azt hallom, hogy azt mondják: faszogányos a zene. Legalább…..
SeppiSchluiferer 2010.07.06 18:13:19
Huszonöt  évvel ezelőtt hunyt el a 20. század – életútja, döntései és elméletei okán egyaránt – egyik legvitatottabb, legellentmondásosabb és tán legérdekesebb gondolkodója, Carl Schmitt. Magyarországon – leszámítva Kuncz Ödön egy negyvenes évekbeli…..
SeppiSchluiferer 2010.05.28 22:06:38
@Sztyepan: A Geréby-Mezei-páros ismert. Mindig van vita. Mindkettő nagy koponya. Geréby tényleg nagy értője a politikai teológiának.

Okay, de tényleg csak a magáméletében - és ott is ambivalensen - volt antiszemita. (Legjobb barátja azért zsidó volt.) Az ellenség-fogalomnál - amint Cs. Kiss és Pethő kiválóan hangsúlyozta - tényleg az a lényeg, hogy 1. az ellenségnek nincs állandó tartalma, hanem egy intenzivitás (Gedő Éva nagyon jól elemezte ezt épp a harmadik blokkban), éppen azért az ellenség: a) nem a morálisan gonosz, b) tehát nem megsemmisítendő (már csak azért sem, mert az ellenség léte a pluralizmus előföltétele), 2. az ellenségben mi magunk, saját identitásunk is ott van (ha megsemmisítjük, önmagunkat is elpusztítjuk). "Az ellenség önmagunk testet öltött kérdése." (Däubler). Stb.

Holnap folyt. köv.
Elnézést kérünk, hogy a közös nemzeti felelősségvállalás pillanataiban/itt az orbáni diktatúra árnyékában az életmódcikkek bulvármocsarába ereszkedünk, de az a helyzet, hogy egyébként 2010 májusában Budapesten élni jó. Mi több, napsütés ide, záporok oda: társasági…..
SeppiSchluiferer 2010.05.27 16:13:39
@napon tamás: Majd a folyosón megbeszéljük.
SeppiSchluiferer 2010.05.27 16:20:06
Ha majd baj van ebben a nagyon_fasza_városban, majd megvéd az unió. www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/Die-Laender-koennten-ihre-Probleme-in-die-ganze-EU-exportieren/story/15706575

@Vikusz: Túúúúúloztam, na. De azért nem tudok, mennyivel faszább Budapest mint ilyen időben bármely más, közepesnél nagyobb európai város... Debrecent nem ismizem.
Orbán Viktor április 25-én bejelentette, hogy vége az elmúlt húsz évnek. Lezárult a rendszerváltás rendszere. Kész, vége. Ezek után logikus lépés lenne, ha az új rendszer első államelnöke nem az az ember lenne, aki a most áprilisban megbukott rendszer megalapozója, megalkotója,…..
SeppiSchluiferer 2010.05.03 12:46:46
@napon tamás: Van a helytelennek helyes értelme? Az LMP 1989 átmentéséért küzd. Valahogy nem hiszem, hogy Bozókaival jön el a nemzeti forradalom.
SeppiSchluiferer 2010.05.03 15:39:38
@Bartoki: Az a jog, amit a bíró kimond. A cseh alkotmánybíróság miért találta akkor alkotmányosnak a kb. ugyanolyan törvényt, mint a mi Zétényi-Takácsunk? Hmm?

@vakcsibe: Nem szeretnék úgy írni, ahogy ő tervez.

@Karón Varjú: Egy szuverén kell. Orbán vagy Sólyom? Én az előbbit választom. Szíved joga másképp cselekedni, csak egyet jelzek: Sólyom mögött nincs akkora demokratikus felhatalmazás, mint Orbán mögött.

Egyelőre azonban azt látjuk, hogy különböző hangos érdekcsoportok olyasmit kérnek számon a Fideszen, amire semmi joguk nincsen sem morálisan, sem politikailag, sem jogilag. Szép példája ennek Boda Zsolt írása, amelyben egyenesen demokráciavizsgának nevezi, hogy újraválasztja-e Sólyom Lászlót az elnöki székbe a Fidesz.

"Nem kell túl sok gógyi annak belátásához, hogy Boda képtelenségeket beszél. A hideg kiráz tőle, hogy a képernyőn joviális, ámde különböző kétes alakokkal gond nélkül együtt olimpiázó Schmitt Pál, vagy az MTA elkúrtságán semmit nem segítő (bár az MTA rendszerváltás óta legjobb kezdeményezését, a Mindentudás Egyetemét elindító) Vizi Elek Szilveszter legyen a magyar köztársaság elnöke, de akár tetszik akár nem, a Fidesz erre is megkapta a felhatalmazást. A Védegyletnek meg egyetlen képviselője sincsen az Országgyűlésben. A Fidesznek ezzel szemben alkotmányos felhatalmazása van arra, hogy kisebb jogszabálymódosítások után akár egy aranyhörcsögöt is megválasszon köztársasági elnöknek. Tetszettek volna választást nyerni!" (Konzervatórium) Erről van szó.
Lehet-e? Borzolódik itt a színvilág. A pirosak megkérték a zöldeket, hogy lépegessenek már egymás javára vissza – mert különben jön a narancssárga uralom, nem is beszélve a fehérterrorról. Ahhoz, hogy a Fidesznek ne legyen meg a kétharmada, 10 helyen kéne az ellenzéknek…..
Ezt a posztot egy aggódó LMP-szimpatizánstól kaptuk. Ha hosszabban hozzászólnál az LMP-MSZP témához, írásodat a fenteslent@gmail.com címre várjuk. Az LMP nem lehet a 94-es SZDSZ. Ha ez bekövetkezik, a centrum ökopolitikai alternatívája elsüllyed, mint a hajdanvolt nemzeti…..
SeppiSchluiferer 2010.04.13 22:30:13
@mikénehavóna: Akkor az LMP testvérpártjai miért mindenütt baloldalra határozzák meg magukat? Akkor miért a 68-as ribíllió örökösei? Miért nem Ernst Jüngeré?
SeppiSchluiferer 2010.04.13 22:31:35
@mikénehavóna: A Karácsony Gergely nem Karátson Gábor fia - elég lenne a nevüket összehasonlítani. MaNcs mint ökológiai lap. Aham.
SeppiSchluiferer 2010.04.13 22:56:17
@mikénehavóna: A baloldal haladáspárti. A konzervatív szkeptikus, lassú, csendes. Melyik környezetbarátabb?

Nincs kedvem.
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Annyi érvünk lenne, de annyi. Hát ki ne gondolná azt, hogy el lett baszva ez az egész szájbakúrt elmúlt…..
SeppiSchluiferer 2010.04.09 20:34:07
@baum: A felsorolással nem a sértés volt a cél, hanem a tényleges állapot rögzítése. Igen, még az LMP-s politikuscsajok a legjobbak, nem vitás. Régen a Fidelitasban is volt egy-két jó, szerintem azok már vagy úri-polgári családanyák lettek, vagy mára az LMP-ben jónősködnek, a Jobbikban biztos van még némi szittya amazon, az MDF és az MSZP nőkínálata pedig szánalmas.
SeppiSchluiferer 2010.04.09 20:35:42
@Dr. Ákói Sz. Igor: Isten, hagyjuk már ezt a likudozást. Minden nyugati jobboldali párt testvérpárti kapcsolatban áll az izraeli jobboldali párttal - és ez a Likud. Miért, a Munkapárttal vagy a Mereccel álljanak kapcsban? Egyébként pedig nem hinném, hogy baszott szoros lenne a kapcs. De kérdem: a Jobbikot az miért nem zavarja, hogy összes nyugati széljobbos haverja kőcionista, Izraelpárti, arabgyűlölő? Hmm?
SeppiSchluiferer 2010.04.09 20:36:40
@FaTraktor: Nem lesz rá alkalma. Úgyis a Fidesz adja a pénzügyminisztert - ez talán nem meglepő.
Majd eldöntöm vasárnap. Körülbelül már tudom – köze persze senkinek sincs hozzá. Nagyon nem tetszik az a módi, hogy újságok, blogok egy párt mellett állnak ki, és büszkén hirdetik sajtómunkások, hogy kire szavaznak. A sajtómunkásnak nem ez a feladata: hanem…..
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Összesen két érvünk van az MDF mellett: Bokros Lajos és Debreczeni József. Az egyik a kíméletlen…..
SeppiSchluiferer 2010.04.08 21:38:26
gestcredit.files.wordpress.com/2008/05/michelavittoriabrambillqp2.jpg Na,ez a berlusconi kedvence, előbb tán nem jött be. Ha ez sem, akkor keressetek rá: Michela Vittoria Brambilla
SeppiSchluiferer 2010.04.08 21:39:52
@TheBerzerker: Ja, tényleg eddig ez a legjobb, mondjuk a holland is befigyel, de jó. Ám a képek és a pártok közötti tartalom nem esztétikai vagy szexuális jellegű. De van összefüggés - tessék rájönni. Kap egy éves fenteslent.blog.hu előfizetést, aki rájön.
SeppiSchluiferer 2010.04.08 21:44:31
@Eddie Krueger: Naja. Az LMP úgy bírálja a harmadik magyar köztársaságot, hogy közben sólyom ennek az alapító atyja s nagy védője. Aham.

Ja, most hívott egy jobbikos ismerősöm, hogy menjek be vele LMP-s kampányzáróra. Kérem, aki gyorsan tud ebből egy összeesküvéselméletet gyártani, lépjen ki a sorból.
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell.Mert az egész annyira trendi, és a csajok is itt a legjobbak. Ők a zöldek. Szeretik a virágokat, a földet,…..
SeppiSchluiferer 2010.04.07 13:32:34
@dübörgő gazdagság: Húha, látom bonyolódik a dolog. Tehát voltaképp ez egy LMP fizette, de azért - éppen a megtévesztés miatt - jobbikfannak ábárzolt, de emiatt persze a Jobbikra visszahulló, s végül is LMP szavazatokat eredményező poszt. Azt hittem, nem találjátok, de ügyesek vagytok: tényleg erről van szó. Van benne külföldi szál, azt is tessék megtalálni.
SeppiSchluiferer 2010.04.07 13:34:28
@gauche caviar: Hát, ilyen ügyekben ajánlom pártelnökötöket...
SeppiSchluiferer 2010.04.07 13:35:08
@peetmaster: Végre, végre, végre.
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Huh. Hát ez nehéz kör lesz, mert ez után a nyolc év után épelméjű ember nem nagyon mondhatja: szép volt…..
Ezen a héten annyira pozitívak leszünk, hogy az már szinte fájni fog nekünk. Minden nap érvelni fogunk egy párt mellett. Minden nap más párt bérence leszünk. Döntened úgyis Neked kell. Akinek kicsi a fasza, az ne akarjon ugrálni – álljon a nagyfiúk mellé. Őnekik így…..
A 2010-es lesz tán az első olyan választás a rendszerváltás óta, amit nem kísér komoly érzelmi hullám. Az eredményt úgyis tudjuk, csak a részletek, a köret miatt izgulhatunk. De az ország már túl van a megosztottságon is: míg 2002-ben és 2006-ban tényleg „komcsik”…..
Az utóbbi idők fejleményeiből: Bayer bazmegol, Pörzse szarházizik, Vona likudol, Orbán önmagával szövetséget köt, az MDF önmagát tökön szúrja, az LMP elvileg – azaz sehol sem – kilenc százalékon áll, az MSZP elfér egy Nokiás dobozban. Közben meg a Vona szexel…..
Hát hogyne! Azaz dehogy. Ma Magyarországon a legdinamikusabban fejlődő párt a Jobbik. Szavazóik maximálisan elkötelezettek, vezetőik járják a vidéket – tessék rápillogni egyszer a jobbikos naptárra, hogy egyetlen nap leforgása alatt egy emberük hány helyen cigányoz, szólal…..
Bayer Zsolt levelét megírta, és bár a címzett Vona Gábor még mindig nem válaszolt a Magyar Hírlap botrányújságírójának tényleg minden újságírói és nyelvtani szabályt felrúgó levelére – de egy másik, részben megszólított, a „Pörzse Sanyi” már…..
„Mi, moralizálgató baloldaliak nevezzük manapság nihilistának a kapitalistákat. És igazunk van, mert ők nálunk sokkal radikálisabbak, sokkal nihilistábbak. A kapitalisták sohasem moralizálgatnak.” Chers camarades, kedves elvtársnők, Tamás Gáspár Miklóst hallották. A…..
(Bizonyítva, hogy milyen baszott plurális társaság vagyunk, vitába szállunk önmagunkkal. Egyébként meg mint látható, a nácik nem tudnak németül*)   Állítva volt e blogon, hogy a Jobbik – mint minden más radikális, szélsőjobboldali, fasiszta, náci (mivel magunk sem…..
Maurice Thorez francia kommunista politikus mondta egykoron, hogy egy sztrájkot nem csak elkezdeni – de abbahagyni is tudni kell. A magyar munkásosztály mindeddig felettébb gyakorlott volt ez utóbbiban: sőt, odáig fejlesztették a sztrájk-abbahagyás művészetét, hogy néha el sem…..
Még jó, hogy vannak a németek, különben teljes kudarc lenne az idei Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat Magyarországra nézve.       A 2010-es évben az egyébként piszok ronda Ruhr-vidék Essenje, a sokkal szebb Isztambul és Pécs lehet Európa…..
SeppiSchluiferer 2010.01.11 21:32:06
@Pulykavirsli: A legrégebbi egyetem dumához annyit, hogy olyan 3-4 évig működött, aztán az olasz tanárok - diákok és inspiráció híján - leléptek. Okay, és Közép-Baranya legnagyobb városa is.
Mondjuk amióta itthon az SZDSZ stipistopizta le e kategóriát, úgy egyébként is vérciki már a Lauder gimiben is odaszavazni, őket szeretni – de most nem erről, sőt nem is zsidózásról lesz szó.   Svájcban nemrég népszavazást tartottak, ahol az ottani Jobbik – mely…..
Ma a médiába két témával lehet igazán bekerülni. Mellplasztika vagy zsidózás. Mellplasztika terén objektív és szubjektív okokból egyaránt versenyhátrányból indulunk, így legföllebb zsidózni tudhatunk. Azt fogjuk hát tenni.   A zsidózásnak – és mindenféle…..
Hideg van, nincs pénz, nincs meló, ami van, szar, untat, "sok a köcsög", késik a busz, már megint nincs jegyem, és csajom is minek, el kéne olvasnom, oda kéne érnem, fel kéne hívnom, meg kéne szólítanom, vissza kéne vinnem, el kéne mennem, meg kéne vennem…  …..
Mint tudjuk, Bécsben kitört a diáklázadás, vagy valami afféle. Amikor nálunk 2006-ban bevezették a tandíjat, néhány túlsúlyos, szépen borotvált, öltönyös és zselézett úrfiú és úrleány (továbbiakban HÖKös) kidugta a fejét államilag finanszírozott irodájából, majd…..
SeppiSchluiferer 2009.10.28 23:58:33
@Atrox: "Felmerül a kérdés, hogy a tandíj ellen tüntetők miért nem csatlakoztak a tömeghez a Kossuth téren? Ennek az volt az oka, hogy több hallgató abban nem vett volna részt, mert ők nem akartak a kormány ellen, csakis a tandíj ellen tüntetni." Tényleg, szerintem sem a kormány ellen kell tüntetni, ha bevezet a kormány a tandíjat, hanem önmagában a tandíj ellen. Mert hát a tandíj vezette be önmagát. A tandíj egy politikától és kormánytól független jelenség. Jaj, ne. Na, ez az a mentalitás, ami kifogásolva volt. Bécsben nem hogy a kormány ellen, de még a kapitalizmus ellen is tüntettek ma. Max nem mentek oda a jobbos egyetemisták, kész. Itthon max nem mentek volna oda a szockó egyetemisták.
SeppiSchluiferer 2009.10.29 00:01:56
@Asmtrong429: Lehet tandíj, bár akkor legyen ösztöndíj is. Az, hogy mi a hasznos szak, s mi nem - hát ez rendszerfüggő. A kapitalista technokráciában valóban más, mint egy más berendezkedésű államban. Humanista műveltséget, s nem számtech ismereteket kell oktatni - annyi nietzscheánus megkötéssel élnék, hogy nem föltétlenül mindenkinek. Ergo lehet rostálni - mondjuk már az érettségin vagy az egyetemi évek alatt. De ez a hasznos szak / nem hasznos szak vita éppen annak bizonyítéka, hogy az érvelő nem végzett egyetemet...