Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kissiú

0 bejegyzést írt és 783 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan, mint ama hetilapé, amelynek most jelent meg a századik száma. A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor rövid cikkben fejtegeti, hogy „egyetlen orgánumot sem gyűlöl jobban a hatalom”. Ez talán túlzás, a hatalom ugyanis minden orgánumot gyűlöl, amely nem az ő nótáját fújja. Abban viszont…..
kissiú 2020.04.13 16:46:47
@nemecsekerno_007: "Polgár az aki anyagilag független az államtól. "
Na igen. A körzeti rendelőben, TAJ-kártyáért dolgozó fogorvos csak ócska Kádár-vitéz. De aki magánrendelőben, jó pénzért tömi a fogakat, az már polgár. Mennyit gondolkoztál ezen a definíción?
Egy igazi salátatörvényt nyújtott be tegnap késő éjszaka Gulyás Gergely (és külön Semjén Zsolt), amelyről két dolog ordít:  A törvényjavaslatban leírt módosítások legtöbbjének az égvilágon semmi köze a vírushelyzethez, de most legalább nem kell a parlamentben megvitatni  A mennyiségből jól…..
kissiú 2020.04.02 16:13:21
@MAXVAL bircaman közíró: Szép tőled Birca, hogy most már bevallod, az ég világon semmi köze nem volt a vírusveszélyhez a felhatalmazási törvénynek. Csak így tovább!
Julie Newmar amerikai színésznő, táncosnő és médiaszemélyiség különleges helyet foglal el a szívemben. Ő volt ugyanis az első „színésznő szerelmem”, akibe nyolcévesen habarodtam bele, miután láttam őt a Mackenna aranya (1969) című westernben. Sajnos szerelmünk nem tudott igazán szárba szökkenni,…..
1915. Német katonák klórgáz-támadáshoz készülnek Lengyelországban lengyel területen..
Úgy tűnik, hogy a nemzetközi politikai téren nem minden alakul úgy  a hazai kormánypárt szeretné. Ehhez persze szükséges volt egy kicsi kockáztatásra is tőlük, ami nem jött be.  Ugyanis, január elsejétől az EU soros (kisbetűvel) elnöki tisztségét Horvátország tölti be, ahol volt egy…..
kissiú 2020.01.17 10:03:33
@MAXVAL bircaman közíró: "Nincs miről vitázni."

Kedves Birca-iroda!
Írják már meg, legyenek szívesek, mivel kell indokolniuk, hogy ha nálunk jogállam van, miért tiltakozunk a támogatások jogállamisághoz kötöttségéhez.
Előre is köszönöm,
K.
Az alacsony kamatok világában sokakat érdekel a kérdés (és a legutóbbi cikk után több olvasóm is megkeresett ezzel), hogy mibe érdemes jelenleg befektetni, főleg ha valakinek nem állnak milliók a rendelkezésére. Az efféle pénzügyi tudatosságot egy nagyon dicséretes tulajdonságnak tartom, azonban egy…..
Utolsó részéhez ért az HBO Csernobil című ötrészes sorozata, amely korhű ábrázolása annak a XX. századi drámának, amely a csernobili atomerőmű katasztrófájával kezdődik és a szovjet birodalom összeomlásához vezet. A XX. század szabadította az emberiségre az atomkatasztrófa minden korábbinál…..
Az Orbánizmus egyetlen ellenszere a nyilvánosság, az, hogy aki csak tud, pofát nyit, lesz ami lesz. Én is visszatértem a kacsatelepről. Nem az a lényeg, hogy döngöljük földbe az összes fideszes ismerőst a facebookon - ha vannak még ilyenek, és nem dobálták ki egymást az ismeretségi körből valamelyik…..
Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is,…..
A britek még a káosz kellős közepén sem engedik meg, hogy egy hivatalos személyiség Soros ürügyén zsidózzon; Orbán tudja, hogy a pénz beszél, ezért maradni akar a Néppártban;  Magyarországon már csak nyomokban létezik a független sajtó, és egy sor európai államban sem sokkal jobb a helyzet, ezért…..
kissiú 2019.04.11 23:33:15
@szepipiktor: Jó, hogy felhoztad! Sok jobbikos tartalmat láthattunk, míg Simlicska bácsi be nem dobta a törülközőt.
Tehetetlen óriásnak tűnik az európai kereszténydemokrata pártokat tömörítő EPP, mivel képtelen eldönteni, hogy megtűr-e a sorai között az olyan populista politikai erőket, mint például a Fidesz. A magyar kormánypárt néhány napja sokadik alkalommal szegte meg azt az ígéretét, hogy elfogadja a…..
kissiú 2019.02.27 09:48:39
@Jakab.gipsz: Jakab, most akkor a Néppártra szavazzunk, vagy sem?
kissiú 2019.02.27 11:47:00
@Jakab.gipsz: "Nekünk a keresztényeknek őket, (az ortodox zsidókat) is meg kell védelmeznünk." Értem már! Akkor azért van ott Claude vácsi Gyuri bácsi mellett, mert védelmezi? Tehát Gyuri bácsi ördögien mosolyog, Claude bácsi viszont jóságosan. De jó, hogy találkoztunk!
Amikor dühös lesz a nép Nemrég a Gundel húzta ki a gyufát, magára haragítva az internet jóravaló népeit, akiknek a lángoló dühét a várban a miniszterelnöknek és a sleppjének kínált étel ára táplálta.Meséken felnőtt, nem Magyarországon élő olvasók kedvéért: nem az volt a harag oka, hogy a kedvelt…..
kissiú 2019.02.20 13:15:51
@engedélyes pinaellenőr: Gratulálok. Ezek szerint a csodacsatár csak egy kunahlom2. (Nem veszed észre, hogy pont ezzel járatod le?)
Megjelent egy írás az Indexen, melyben az MTA egyik történésze mond búcsút a munkájának, múltjának, s siratja a valószínűleg volt munkaadóját, mikor az MTA kormány általi bedarálásáról ír. Félreértés ne essék, igaza van, tudjuk, hogy mire megy ki a játék. Nincs ebben…..
kissiú 2019.02.05 17:15:52
@közíró MAXVAL bircaman: "Soros gazda áll a háttérben, ez annyira világos, hogy felesleges külön megemlíteni."

Na, csak kijátszottad az aduászt. Innentől le vagyunk mosva...

Komolyra fordítva a szót, jól bemutatod, miért gondolja meg kétszer is a legtöbb tehetséges fiatal kutató, hogy hazajöjjön. Vagy ha itthon van (pl a Pálinkás-féle Lendület programmal), miért fog mégis elmenni. Ui. a te általad eljátszott (mert te sem gondolod komolyan) gondolkodásmódot hinti pártunk és kormányunk is.
kissiú 2019.02.05 17:17:30
@Larry SiIverstein: "A lényeg, miénk a hatalom, besöprünk mindent. A sok egyetemen seggét fényesre koptató értelmiségi elmehet a picsába."

Ezt én is hasonlóan látom, végre egyetértünk. Csak én szomorkodom azon, amin te örömködsz.
István azt gondolta, hogy lehet. Milyen naiv is volt, istenem! A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány elnökéből a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egykori elnöke lett pillanatok alatt. Egyetlen interjú kellett hozzá. Szegény István olyanokról beszélt, hogy az újságíróknak nem csak azzal…..
kissiú 2019.02.05 15:15:03
@Nancsibacsi: Itt nem a kirúgás a nagy durranás, hanem hogy ismét kibeszélt valaki (a sorsa nyilván megpecsétlődött azonnal). "Lehet, hogy mégsincs két valóság, és ezt ráadásul a tűz közelében is tudják?" gondolkodhatna el sok ember, de valószínűleg kevesen teszik.
 Debrecenben 15 órára 300 ember gyűlt össze a Napló székház épületénél. A tüntetésen felszólalt Lénárt Attila egyetemi hallgató, Jakab Fruzsina civil aktivista, Káposznyák István a szolidaritás mozgalom debreceni vezetője és az esemény főszervezője, Rutz Tamás, a Mi vagyunk Debrecen csoport…..
kissiú 2018.12.17 10:16:09
@Gandosz: "Gyűlöletgyűlést tartottak a leninfiúk, ennyi."

Csak nem volt egy Soros-ellenes blékemenet is a hétvégén?
kissiú 2018.12.17 10:23:10
@nemecsekerno_007: "Róma, Bécs tünti a migráció mellett... Nálunk meg hirtelen mindenki rabszolga lett..."

Szerinted ott, ahol az ellenzéket is meghívják a köztévébe, miért kellene tüntetni a szabad média mellett?

Ott (Ausztria, Olaszo.), ahol már csatlakoztak az Európai Ügyészséghez, miért kellene a csatalakozásért tüntetni?

Ott, ahol nem a miniszter jelöli ki a közigazgatási bírákat, mért kellene a bíróságok függetlenségéért tüntetni?

Ott, ahonnan nem üldöznek el sikeres egyetemeket, miért kellen e az oktatás zsabadságáét tüntenti?

Ott, ahol nem zárolják az akadémia költségvetésének nagyobbik részét, miért kellene a kutatás szabadságáért tüntetni?

Kapisgálod már a különbséget?
kissiú 2018.12.17 10:28:29
@arabok balrol: Most kezdték, De ne az M1-en keresd a képeket.
Elérkezett ez a nap is, az „újesztendő” első napja a Fapál családban. Ilyenkor pezsgővel kívánunk magunknak sikeresebb és boldogabb új évet. Már nem lázadunk, már nem tervezgetünk. Csak túlélést kívánunk magunknak a következő évre. Nyolc évvel ezelőtt, 2010. december 3-án jelentek meg hajnalban a…..
A pártsajtó fogalmának újraértelmezése folyik ma Magyarországon azzal, hogy egyetlen akolba terelték azokat az újságokat, reklámkiadványokat, rádiókat, televíziókat és egyéb propagandaterméket, melyek a Fidesz, illetve Orbán Viktor hatalmon maradásáért dolgoznak erejüket megfeszítve. A szocializmus…..
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
kissiú 2018.11.21 13:56:48
@dunántúli gyerek: @paraszthajszal:
www.timeshighereducation.com/search/country/Hungary/type/ranking_institution

Keressetek ország szerint. Persze csak ha tényleg érdekel benneteket az eredmény.
  Mint azt sokan tudjátok, szeptemberben hazánkban járt Terence Hill, s találkozhatott magyar hangjával, Ujréti Lászlóval. A két színész egyébként már ezt megelőzően is megismerhette egymást, hiszen Terence Hill új filmjének, a Nevem: Thomas magyar forgalmazója a promóció keretén belül összehozta a…..
kissiú 2018.10.28 14:54:39
Nézem a sokadik pálforduláson átesett Hír TV-s interjút, és közben azon gondolkodom: létezik-e még egyáltalán olyan, hogy sajtóetika? Ha igen, akkor abba hogyan "férhet bele", hogy valakit meghívok egy élőadásba olyan témában, amiben szakértő, miközben valójában csak hülyét akarok csinálni…..
kissiú 2018.10.19 08:49:36
@gigabursch: Az ál Teller lavél után elnézést kért a főszerkesztő, sajtóper vagy annak fenyegetése nélkül is. Most nemcsak a sajtó, de a Rogán-féle propaganda-minisztérium sem hajlandó a bírósági ítéletben kimondott elnézés-kérést megtenni. És még mindíg van lejjebb.
    Lánczi András is tagja lesz a Magyar Tudományos Akadémia intézeteit átvilágító 14 tagú bizottságnak.   Lánczi András 1986-ban még a marxizmus felsőbbrendűségét hirdette a Világosság című kommunista ideológiai lap szerkesztőjeként publikált "Filozófiatanítás és módszer a középiskolában" című…..
kissiú 2018.10.17 23:20:20
@jotunder: Szakmailag rendben vannak, de emberileg nem biztos. Van még köztük méregkeverő, aki az anyját is elárulná egy zsíros pozícióért.
Hallucináció. Memóriazavar. Paranoia. Insomnia. Étvágytalanság. Személyiségtorzulás. Hangulatingadozás. Rohamok. Rögeszmés viselkedés. Testen kívüli élmény. Irracionális érzelmek. Katatónia. Skizoid- és autisztikus tünetek. Ezek mind-mind a Dalmau-szindróma tünetei, de ezt a betegséget csak…..
Most már lehet látni, egyre érzékelhetőbb a fásultság a Tábornok-perben. A nyolc éve folyó eljárás felőrölte a védelmet is. A védő ügyvédek egyszerre vannak könnyű és nehéz helyzetben, hiszen a Tábornok-per megismételt eljárásában alig született valami nóvum. A kaposvári alapeljárásban már mindent…..
kissiú 2018.09.06 15:35:44
@Rettegek mert ballib vagyok: Kapja már meg a jogos büntit a 3 lakásért, ha tényleg annyi volt. Aztán Garancsi is arányosan az 50 milliárdos kárért, amit a Magyar Államnak okozott. (Folytathatnám arrogán antiloppal, a csúti cukkerberggel, TBRCZSTVN-al, ésatöbbivel, természetesen mind értékarányosan). Nyugodtan vegyük ide Orcsány és Gyurbán 'urakat' is.
A harmincnyolcadik évében jár. Éppen két évtizede kopogtatott a szegedi egyetem ajtaján. Abban a bizottságban, amelynek elnöke voltam, szinte azonnal eldőlt a sorsa. Ellenvetés nélkül vettük fel, mert már a kedves, bátor megjelenése is légkört árasztott. Aztán újságíró szemináriumra járt hozzám, és…..
kissiú 2018.08.10 13:24:53
@szepipiktor: "Meghívott művészek (akik persze tehetséges művészek) jellemzően a neoliberális vonaluk miatt kapnak képernyőt a műsorban. Ezerszámra vannak más tehetségek, ismert és sikeresek, de mivel azok nem illenek a hölgy világképébe, soha nem kapnak meghívást."

Sok olyan művészt hívott meg, akik NER-inkompatibilitásuk miatt csak a posztorbáni köztévében lesznek legközelebb láthatók. Na emiatt volt hiánypótló a műsor. Azokat, akik jelenleg is bejáratosak oda, és be is járnak, nem hívta, mivel az maximum egy n+1-edik szereplése lett volna az illetőnek. Mellesleg a HírTV stúdió az igazán lojális NER-szolgáknak tiltott terület volt 2015-2018 közt.