Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rich.mond

211 bejegyzést írt és 1022 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1985. március 9-10., a hónap második hétvégéje Szeretettel köszöntjük a Hölgyeket, Néniket, Anyákat, Lányokat és Asszonyokat a Nemzetközi Nőnap alkalmából!..
Rich.mond 2022.12.20 20:03:37
@maribor_: de akkor hol volt az a kapu mögötti iszonyat hosszú lelátó? -tutira Kaposvárott, de még a jelenlegi (2004-es?) stadion előtt
1985. február 18-24., a hónap utolsó teljes hete Ünnepélyesen felavatták Budán, a Novotel Szálló mellett épült Budapest Kongresszusi Központot..
's-Heer Arendskerke hollandia délnyugati csücskében fekszik, közel a tengerparthoz. A falu alapítása összefügg a tengerparti gát megépítésével, ezáltal vált a terület lakhatóvá és művelhetővé. ..
Most egymástól függetlenül több közeli barátom is átküldött egy fantrailert, amiben a Mátrixot összemosták a John Wickkel. Ráadásul, ami még furcsább, valami különös oknál fogva Mátrix 4-ről kezdtek el beszélni. Jó vicc, mintha a Mátrixnak valaha készültek volna folytatásai... Teljesen…..
Rich.mond 2021.09.10 10:56:23
@Meridian74: Ettől még teljesen feledhető két film volt, össze sem mérhető a Mátrix-al.
A harmadik részben már mindenki azt várta, hogy legyen ennek az egésznek vége.
Pont annyira felesleges volt a folytatások megírni, mint a Westworld első sorozatához megírni a második, pláne a harmadik évadot. Brrrr. Azonnal a Mátrix-folytatások ugrottak be (igen, azt is tönkrevágta a PC).
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
A Visegrád melletti kórházat és gyógyfürdőt az 1910-es évek elején létesítették. Csak 1973-ban derült ki, hogy termálvízlelőhely felett fekszik. Az intézet történetének első szakasza, Riegler József Ede nagyiparos idejére esik.  Az első világháború előtti időszakban a Gizella-telepi Kórház…..
1984. június 11-20., a hónap harmadik hete Moszkvában megnyílt a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsában részt vevő országok legmagasabb szintű gazdasági tanácskozása, elhunyt Enrico Berlinguer, az Olasz Kommunista Párt 62 éves főtitkára és Ferencsik János, kétszeres Kossuth-díjas kiváló művész,…..
Rich.mond 2021.06.28 20:47:00
@buszrajongó: Kispesten is van Nagysándor József utca :)
Rich.mond 2021.06.29 09:50:31
@buszrajongó: Tudom, csak kicsit kötözködtem, errefelé lakom :)
Btw, az 51-es villamos (ami az Ecseri piacig ment gyakorlatilag a mostani M5 vonalán) egy évvel korábban szűnt meg. Az Ecseri utáni szakasz szerintem az egyik legromantikusabb villamosvonal volt Budapest történelmében.
Amikor egy nagyjából fele Magyarország méretű országban több mint 17 millióan élnek, akkor nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk: komoly nehézséget jelent a lakhatás. Pláne igaz ez akkor, ha ez az ország (esetünkben Hollandia) lakóinak a száma dinamikusan nő, egyre inkább az Európai Unió egyéb…..
Rich.mond 2021.06.10 14:49:13
@peter3374: 1,55 a TFR, az elmúlt 25 év legmagasabb éve volt ebbőla szempontból a 2020. Más kérdés, hogy a szülőképes korú nők száma csökken, így a megszületett gyerekek száma kevéssel nő, vagy éppen stagnál (de összevetve a többi európai országgal már ez is komoly eredmény).
És igen, BAZ és Szabolcs viszi a prímet születésekben, bár a KSH részletes adatai szerint az anyák között a diplomások aránya lassan,de biztosan nő, a 8 általánossal (se) gyereket vállalók és a tini-anyák száma és aránya csökken.
A franciaországi kalandozás sikere 955-ben új betörésre villanyozta a magyarokat. Most az volt a tervük, hogy Franciaországnak azt a részét fogják sarcok alá vetni, ahol eddig még nem jártak. A szent-galleni krónika szerint olyan nagy számmal készültek fel erre a hadjáratra, aminővel még sohasem…..
A hétvégén, az NB III 38. fordulójával befejeződnek a három legmagasabb osztály küzdelmei. A lényegi kérdések már a harmadosztályban is eldőltek, ideje hát mérleget vonnunk! Nyilván sok területet vizsgálhatnánk, de mi most két területre fogunk fókuszálni. Ami legjobban szemet szúr, hogy nyolc évvel…..
Rich.mond 2021.05.27 09:11:14
@Tamás(Ottawa): Szerintem az NB II legyen csak országos, aki a másodosztályban nem bírja az országos túrákat, az maradjon félamatőr. No meg a két csoportra szedés óhatatlanul is felveti, hogy az egyik csoport könnyebb/nehezebb és könnyebb/nehezebb feljutni/kiesni belőle.
Tészta, kávé, heves gesztikuláció, La Famiglia – az olaszokról is számos előítélet él az emberekben. Most 10 olyat szedtünk össze Nadia segítségével, melyek jórészt igazak...
Bár lassan két évtizede érlelődik a projekt, mégis bombaként robbant a Szuperliga terve. Erről szerkesztőségünk véleménye immáron nyolcadik éve változatlan. Viszont a hivatalos ellenreakciók hevessége, bevallom, még minket is meglepett. Felháborodott itt az UEFA, a FIFA, Gary Neville, Boris "Brexit"…..
Rich.mond 2021.04.20 08:04:15
@nj: Jogos, ezt javítom is - bár a római balhét minden szankció nélkül megúszták, a hazai után viszont enyhítették a büntetésüket 1 zártkapu+ 50 ezer euróra.
editorial.uefa.com/resources/0257-0e0e27020617-35b7bbd466b7-1000/feyenoord_cas.pdf

Mindenesetre a Honvédnál egy drapéria betűtípusa ért 2 zárt kaput, rendbontás nélkül.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Majd ha egyszer ennek az egésznek vége lesz, egészen furcsa lesz újra úgy meccseket nézni, hogy lesznek nézők is. Ezen járt az eszem, ahogy Mikler Roland minden lépése behallatszott a zajmikrofonon keresztül a tévébe az üres kairói sportcsarnokban.  Fotó: IHF..
Aki látta, tudja, hogy ez a film nem veszi magát komolyan, így nekünk, nézőknek sem kell nagyon - különösen attól kezdve, hogy főhőseink megérkeznek a Titty Twister nevű bárba. 25 évvel ezelőtt született meg Robert Rodríguez rendezésében az Alkonyattól pirkadatig, melyben a főszereplő George…..
Robog a postakocsi... Azokban a reményteljes időkben, amikor a magyar politikai helyzet jelentős változásokon esett át, a tévéprogramok terén is megindult valami, aminek hosszú távú hatásairól akkor persze még sejtelmünk sem lehetett. Mindenesetre gyerekként igazi eseménynek számított, amikor éppen…..
Rich.mond 2021.01.05 10:27:58
@Aureliano Buendía: jah, az utolsó Magyarországon sugárzott rész előtt szentül hittük, hogy az utolsó részben emgment egy nagy utasszállító hajót/vonatot, buszt, akármit. Aztán kiderült, hogy nem, csak ennyit kaptunk.
Egyáltalán nem szükségszerű az, hogy a kivándorlás rosszat jelentsen egy ország számára. Igaz, kell hozzá némi idő és gazdasági fellendülés, de a határátkelés komoly pluszt is jelenthet. Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor gondolkodnál el a lehetőségen? Vagy már vissza is tértél? Ha ezek közül…..
Rich.mond 2020.12.10 08:44:14
@Hari Seldon 2: Idén jóval 1,5 fölött lesz, ami a legmagasabb érték lesz 1995 óta - 1996-tól már végig 1,50 alatt volt, most az első tíz hónap alapján ezt meg fogjuk ugorni.
A délkelet-ázsiai konyhák egyik legnépszerűbbje, a thai konyha szerencsére több autentikus étteremmel is képviselteti magát, ezeket mutatom be kicsit részletesebben.  ..
1984. március 3-4., a tavasz első hétvégéje Hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Javier Pérez de Cuellar, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára. Képünk Losonczi Pálnál, az Elnöki Tanács elnökénél tett látogatáskor készült..
Rich.mond 2020.08.31 21:56:01
@maribor_: ha a 8-0 nem volt bunda, akkor a másik miért lett volna az?
A címben feltett kérdés kissé álnaivnak tűnhet, hiszen mindannyian sejtjük, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik nemhez tartozik az egyedülálló ember. A társadalom mindig is másképp nézett a hajadon (pártában maradt) nőkre, mint az agglegényekre – utóbbiakat általában nem sajnálták, maximum is…..
Rich.mond 2020.08.29 18:16:32
@Reactor: mondjuk jelen esetben (meg úgy általában) nem a házasok bizonygatják, hogy nekik job, csak mert... - lásd ezt a blogot.
Kit érdekel manapság, ha "szingli" vagy? Nagyjából senkit, esetleg a nagymama szomorkodik egy sort.
Rich.mond 2020.08.29 21:30:04
@Reactor: hát, vagy pont nem, a Feminánál, WMN.hu-nál azért elég sok minden elfér. De ennyi erővel a Szex és New York, Cosmopolitan, stb meg ott van a másik oldalnak, előbbi ráadásul kifejezetten szingli-propaganda.
A másik kedvencem, amikor valaki bátornak tartja magát, mert a társadalmi nyomás (höhö) ellenére sincs gyereke. Hát, el kell, hogy keserítsem, de nagyjából ez sem érdekel manapság sem senkit (max a már említett nagymamát), kb mindneki azt csinál, amit akar.
Milyen hatással volt és van a járvány, valamint az abból következő gazdasági válság a digitális nomádok életére, egyáltalán, magára az életformára? Vajon hátrányt vagy éppen előnyt jelent számukra ez a helyzet?..
Rich.mond 2020.08.26 15:07:40
@fhdgy: A CW listája szerintem már csak azért is hülyeség, mert elviekben ugyanazt a pénzt keresed meg mindenhol digitális nomádként, de az ő listájukon a világ legdrágább városai szerepelnek - tehát ugyanaz a megkeresett pénz Prágában/Budapesten egy cseppet tovább tart, mint Dubaiban,Oslóban, BArcelonában.
Hosszú szünet után folytatódik blogunk egyik legrégebbi sorozata, az NB III-as rovat. Nem csupán a megszokott beharangozónkat olvashatják némi borzongással vegyes nosztalgiázás mellett, hanem rögtön egy mérkőzésre is meginvitáljuk Önöket, mégpedig a kispesti utánpótlás-központba, ahol a Honvéd II…..
Rich.mond 2020.08.03 09:24:04
@RTB: Ez még a régi, "old school" veszprémi stadion, ahol még Rugovics varázsolt? Van most szervezett szurkolás Veszprémben? Régebben volt a Queen's city ultras.
Rich.mond 2020.08.03 15:22:34
@RTB: mik most a tervek Veszprémben? Biztos bennmaradás? A stadion belétható ideig ez marad, vagy ha úgy van, városon belül át lehet költözni?
Meglepve tapasztalom az internetes felületeken, más csapatok szurkolói (de még magukat szakértőnek nevező személyek is) mennyire vitatják, hogy Fradi a legnagyobb magyar csapat. Valószínűleg ez lesz az eddigi legmegosztóbb posztom, hiszen ők ezúttal vitatni fogják a tényt. Én mindenesetre…..