Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ibn_battuta

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hét bloggere Kanapé kiadó 2012.11.26 16:18:21
Ha belegondolunk, rengeteget változott az utazás kultúrája az évszázadok során: kezdetben a nemesek kizárólagos elfoglaltságának bizonyult a világ felfedezése, majd teret hódítottak a vonatok és repülőgépek, a 70-es években a fapados járatok megjelenésével pedig megszűnt a…..
A következőkben szubjektív összeállítás olvasható legszűkebb pátriám, vagyis Dél-Pest leghangzatosabb nevű kocsmáiról, illetve ezek neveinek asszociációs mezejének gazdagságáról. Kommentben szívesen veszek még más elvont vagy éppen nagyon is beszédes cégnevet az…..
Börtönszleng Vorbáló 2012.10.24 13:21:24
Vorbáló/borbáló: beszélő – Gyere má', diló! – hívja félre Botondot Tatár a beszélő után pletykálni. – Mondjad, menő! – Földicském, láttad a Diller Tomi nőjét a borbálón? Úgy be volt rivózva, hogy először Hirceggel akart smárolni. Frankón nem találta a…..
IDDQD Heti retro: Jetpac 2012.10.10 15:13:03
Kicsit hadd érzékenyüljek el, és hadd idézzek fel egy emléket. Az évre már nem emlékszem pontosan, talán 1984 volt – hihetetlen, hogy már majdnem harminc éve. Anyám megelégelte, hogy öcsém és én azzal töltjük a nyarat, hogy egymást gyepáljuk a játszótéren, ezért…..
Nemrég tértem vissza egy hathónapos dél-amerikai utazásról, aminek az elején úgy döntöttem, hogy spórolási célzattal megpróbálkozom a CouchSurfinggel, amivel korábban minimális tapasztalatom volt Európában. Ami alapvetően rossz volt. Így aludtunk például egy vasfogú…..
frissítve, ismét a 2012.05.23-as poszt Ezt is elviszem magammal... viszem a régen kihízott nacim viszem a kelet-német származású macim ezernyi véglet közül a köztest viszem a Csokonai Vitéz Mihály Összest ott lesz az ágyam ahova fekszem elviszem alvókának egy-két régi ex-em…..
CouchSurfing Budapest guide 2012.06.17 19:26:00
A francia vendégem ittléte alatt kért tőlem egy Budapest útikönyvet. Szégyellve vallottam be, hogy csak magyar nyelvű van. Még csak bele se lapozott. :-) Ma pótoltam a hiányosságot.  Fontos volt, hogy mindenképpen Budapesten élő magyar szerzőtől válasszak könyvet, és az…..
ibn_battuta 2012.08.30 20:04:05
Más Tészta Da Mario 2012.08.24 12:31:50
A Nagy Imrétől a Szovjet Hősi emlékműhöz vezető utcában, ott, ahol az úttest meredeken mélygarázsba fordul, egy hónapja nyitott meg a Da Marion nevű olasz étterem, amit valamiért mindenki azonnal kipróbált, talán Mautner Zsófi általam utólag felfedezett cikke miatt >>>…..
Kissé hosszúra nyúlt nyári szünet után végre itt vagyunk ismét, hogy felrázzuk az úri közönséget és befejezzük Perszephóné (alias Proserpina alias Kóré) történetét. Ott tartottunk legutóbb, hogy az említett, már nem igazán szűzies hölgy, Proserpina egy ideje az…..
A múlt héten megkaptuk az első előzetest a következő James Bond filmez a Skyfallhoz, amelyben láthattuk Bond következő ellenfelét Silvat. Javier Bardem elég érdekesen néz ki szőkén, de tény, keresve sem lehetett volna jobb ellenfelet keríteni Őfelsége titkos ügynökének. Még…..
Néhány napja Eric Pickles brit konzervatív képviselő azt nyilatkozta a BBC 4 rádiócsatornának, hogy nem lehet kizárni a "Gucci-lázadások" megismétlődését a szigetországban. Természetesen a tavalyi angol zavargásoknak köze sem volt az éhséghez, a plazmatévéket és a…..
ibn_battuta 2012.08.10 06:46:14
Sic transit gloria mundi. Ecija városa kétezer évvel ezelőtt az egyik leggazdagabb település volt a rómaiak uralta Hispániában.
es.wikipedia.org/wiki/%C3%89cija

1998-ban az akkori polgármester egy csomó római romot bulldózerrel elhordatott, hogy egy parkolóházat építessen a helyére...
en.wikipedia.org/wiki/%C3%89cija
Már megint egy nagy "hülyeség" jutott az eszembe. Folyamatosn jár az agyam, hogy lehetne értékes dolgokat összehozni itt az ÁAT-n. Mai ötletsziporka (az ÁAT Csere-Bere Bolhapiaca után szabadon): Nyitott lenne-e bárki arra, hogy meglévő nyaralóját megjelentesse egy…..
Báthory István erdélyi fejedelem és lengyel király nem volt az a tipikus feketeöves kommunista. Sőt, azon kevés magyar vezér közé tartozott, aki jól elagyabugyálta az oroszokat. Azonban az átnevezési hullám őt is elérte, legalábbis a Báthory táblákat most sorra Báthorira…..
Nesze!szer Smucig-e Zuckerberg? 2012.05.29 13:38:00
   Amennyiben Mark Zuckerberg újdonsült felesége fényűző eljegyzési gyűrűt remélt, akkor most lehet, hogy csalódott némileg... - írják az amerikai oldalak. Priscilla Chan-Zuckerberg a minap villantott gyűrűt, amelyben gyémánt helyett, rubin kő ragyog. Ezen…..
ibn_battuta 2012.05.29 15:26:01
Félrefordítások Órakezű Edward 2012.05.01 11:56:00
Május elsejei szösszenet egyenesen a vadonból. Nbcee alig élte túl:Kedves Leiter Jakab blog!A napokban vettem kezembe a népszerű túlélő-szupercserkész Bear Grylls A vadon törvényei c. könyvét, mely hasznos tanácsokat ad, ha kempingezni megy az ember, vagy ha kidobják egy…..
A Fehér Házban még Franklin Roosevelt ült, amikor az ifjú Johnnie taxizni kezdett. Azóta eltelt közel hét évtized, de a 92 éves Johnnie "Spider" Footman ma is New York útjait rója. Egy élő legenda ő a város taxisai között. Olyan sztárokat fuvarozott pályája alatt, mint John Wayne vagy Rock Hudson.…..
Belgrádban mindig történik valami. 2012. január elsejétől hivatalosan is birtokba vehették a belgrádiak legújabb hídjukat, az Adát (Мост на Ади/Most na Adi), mely paramétereivel a világ leghosszabb ferdekábeles egypilonos hídja. A híd áteszeli az Ada Ciganlija sziget egy…..
ibn_battuta 2012.01.08 16:13:35
A fenti két képet Sadia fedezte fel a Fortepanon: az Erzsébet híd budai hídfőjénél készült mindkettő úgy 25 év eltéréssel. Talán az egyetlen közös pont rajtuk a platán, mely túlélte a világháborút, a régi híd lerombolását, romjainak eltakarítását és az új…..
    Egy német házaspár, Anna és Richard Wagner egyedülálló hagyatéka 45 egymást követő évben készített karácsonyi fotóval szemlélteti a német középosztály életét a múlt század első felében. A gyermektelen pár 1900 és 1944 között minden…..
ibn_battuta 2011.12.07 14:59:53
@Kozi73: Az 1917-es képen ott a magyarázat: Kohlenmangel, vagyis szénhiány. 1940-ben nem írták oda, gondolom rezignáltak beletörődtek, hogy újra háború van.
Jobbik székesfehérvári ifjúsági tagozatának vezetője (kiváló tanuló és sportoló) Marosán Anita a Teleki Gimnázium végzőse aláírásgyűjtésbe kezdett iskolájában, hogy diákokat toborozzon csoportjába. - derül ki a FehérVár 2011. október 17-i számából ( 11. oldal).Ezután…..
ibn_battuta 2011.12.06 21:46:28
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
ibn_battuta 2011.11.20 23:55:51
@neoteny:
A '98-as követség-bombázásokra még alig figyelt fel a világ. Az amerikai paranoia egyértelműen 9/11 után kezdődött. Én "helyi" vagyok, a Szabadság tér mellett lakom. A külső karók 3-4 éve kerültek fel (a hangulatos kis zöld parkba most is be lehet menni, de a karók mögött kicsit "demilitarizált övezet" hangulata van a helynek). A karók nem igazán csúfítják el a teret.

A mostani erődítményépítés viszont borzalmasan néz ki. 3-4 méter magas sűrű kerítés a követséghez vezető úton is, többlépcsős felcsapó beengedő zsilip, stb.

A fényképezést tiltó táblát nem volt kunszt lefotózni, az óriási kerítés sokkal sokkolóbb látvány.
Most szombaton végre pont került a szocialisták hosszú ideje húzódó szenvedésére: Gyurcsány Ferenc tizedmagával kivált az MSZP-ből és új pártot alapított. Az előzményeket látva a lépés elkerülhetetlen volt, ráadául teljeséggel egyedi helyzetet teremt a magyar…..
Zseniális álhírrel jelentkezett a Sunday Sport nevű brit bulvárlap, ugyanaz, ami szerint II. világháborús bombázót találtak a Marson: borzok zabáltak fel egy Gordon Ramsay-re hasonlító törpét, aki a pornóiparban kamatoztatta istenadta tehetségét. A művészt a Hi-Ho Hi-Ho,…..
Horvátország egyik legfontosabb beruházása kezdődött el 2007-ben Splitben, Dalmácia ipari, oktatási, gazdasági, s egyben Horvátország egyik legfontosabb turisztikai központjában. Kiemelkedő jelentősége ellenére a városnak nem volt olyan befogadóképességű létesítménye, mely…..
ibn_battuta 2011.08.28 14:32:52