Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeD

2 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
KeD 2016.04.29 00:19:32
A szerzővel maximálisan egyetértek.
Van azonban az éremnek egy másik oldala is (, ami persze nem menti fel Matolcsyt, az MNB-t, meg úgy általában a nemzeti mutyit):
Átlagos Oszkár, ha épp begurul, nagyon mérges a magas adók miatt, de ha nem muszáj megvenni egy buszjegyet, mert épp nincs ott az ellenőr, akkor simán megindokolja, hogy azért nem vette meg, mert a BKV az sz@r.
Átlagos Oszkár, ha a fodrász, vagy az autószerelő is benne van, akkor nem kéri el a nyugtát, és nem fizeti ki az ÁFÁt, mert akkor olcsóbb.
Átlagos Oszkár minimálbérre van bejelentve, a többit zsebbe kapja, mert nem tankol Lézer János Audijába fölöslegesen, de ha moslékot kap enni a kórházban, azonnal felháborododtan posztolja.
Átlagos Oszkár főnöke, Átlagon Felüli Lőrinc vállalkozó Oszkár fizetésének "adómentes" részéről számlát vásárol egy számlagyártól (Fiszem-F@szom 2000 Kft.), aminek a tulajdonosa egy halott hajléktalan. Fiszem-F@szom 2000 Kft. az ÁFA összegéért ad egy számlát, amit a halott hajléktalan sohasem fizet majd be. Nyilván. Átlagon Felüli Lőrinc vállalkozó megoldja okosba, mert ügyes. És köztiszteletnek örvend.
Na ez is része a magyar népléleknek.
A korrupció és az ügyeskedés minden szinten jelen van: A foghíjtelken dolgozó parkolóőrtől a miniszteri biztosig.

A lényeget kihagytam:

Átlagos Oszkár hetetnte hármat "telekocsizk" Münchenbe a Keletitől egy VW Transporter T3-mal, miközben soha sem hallott a PÁV II-ről, de a "benzinpénzt csak Bruck an der Lethanál kéri el, mert a magyar NAV ellenőr ott már nem tud intézkedni. Abba persze bele sem gondol, hogy mi van akkor, ha egyszer borul 8 utassal.
NEM, itt az Oszkár NEM névtévesztés. Ez intézményszerűen működk.
Minden jóérzésű Facebook-használó szívből gyűlöli az olyan oldalakat, amik lájkért és/vagy megosztásért cserében teszik olvashatóvá a hangzatos címmel eladott, érdekesnek, sőt kihagyhatatlannak tűnő írásaikat. Ennek kiváltképp undorító altípusa, amikor jótékonysági…..
Mindenfelé terjed az interneten új állami hírcsatorna plakátjának fényképe. Személyesen még nem láttuk, ezért ismét csak reméljük, hogy nem igazi, viszont egyáltalán nem csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy az. Egy autóbaleset képe alá írni, hogy „frissen az igazi”, az…..
Balázs valamiféle különös motivációtól vezérelve belepillantott a KLIK Alapító Okiratába, és talált valami egészen klasszat: Idézet a KLIK Alapító Okiratából (http://klik.gov.hu/download/5/ae/80000/KLIK%20alap%C3%ADt%C3%B3%20okirat%20HE_13_047.pdf):  „1.…..
Napidumák Ez lesz az új LMP neve 2013.01.28 12:00:05
ELLENPÉVagy ezek:Lehet Másik a Politika,Lehet Más Más Politika,Nem Lehet Más a Politika,Lehet Más a Lehet Más a Politika,Nem Lehet Más a Lehet Más a Politika,Lehetetlen Más Politika,Letehetetlen Más Politika,Lehetnek Mások a Politikák.Lehet Másik Párt Továbbá:Legyen Másik…..
KeD 2013.01.29 13:41:53
Experimentalphoto 1 sec vol. 3 2012.09.05 14:32:49
Aztán röntgenképpé változol.Azonosultál, alkalmazkodtál eleget.Szándékaid már tiszták és érthetők.Ellenőrzés: minden mozdulatod a helyén. Táncosok:Lázár Eszter,Rubi Anna,Holoda Péter.Koncepció és koreográfia:Gaál Mariann,Kecskeméti…..
Másodpercek kérdése, ahogy felnősz. Magadnak is meglepetés: gyerekarcod egyetlen apró kis grimaszát hogy rajzolja át a változás, titkos rend, sodró idő. Minden mozzanat számít! De észre sem veszed. A pontos koreográfia még rejtély, elkapni a pillanatot még lehetetlen. Lehetetlen…..
Sokan szabad prédának hiszik az interneten fellelhető fotókat, pedig akár komoly, büntetőjogi  következményei is lehetnek, például ha egy képmást használnak fel jogosulatlanul. Kedves Zugügyvéd!Fotós vagyok, lehetőleg ebből is szeretnék megélni (általában nem…..
KeD 2011.11.29 04:54:07
@odamondó: Illegálisan zenéket tartani valóban nem szép dolog, bár tudtommal, ha otthon egyedül hallgatod, az még épp járja. Kicsit más, amikor egy for-profit cég használja a szellemi tulajdonodat, majd békésen ír róla egy számlát a hirdetőinek. A zöldséges is kirakja az utcára a portékáját, mégis bemész, és kifizeted, nem? Na ilyen az internet is. Mindent a szemnek...
  Hácsé interjúja Meszliner Szabinával már publikálása előtt is klasszikus volt - nem csoda hát, hogy Professor Pizka - régi olvasónk - úgy gondolta, folytatja. A Playmate-ek és szépségversenyzők gyári tartozéka. A szerepe az, hogy a kislányát a lehető legkevesebb…..
Több mint egy éve húzódik a MÁV-csoport új mozdonyainak beszerzése, de úgy tűnik, hogy most már nem sokáig. A MÁV igazgatósága csütörtöki ülésén jóváhagyta a 25 Bombardier Traxx villanymozdony finanszírozását, így a mozdonyos leányvállalat, a MÁV Trakció felveheti a…..